Beleggen in cryptovaluta

door | 06 apr, 2021

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan vertienvoudigd. Naast Bitcoins heb je nog heel veel andere valuta/ coins om in te beleggen, vooral op nieuwe coins valt vaak nog veel winst te behalen, omdat deze slimme oplossingen aanbieden voor de blockchain.

Omdat crypto de laatste tijd zo enorm hard in waarde stijgt en ik als belegger altijd opzoek ben naar het beste rendement, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen. Op deze pagina vertel ik jou over de beste platformen om te beleggen in cryptovaluta zo heb je alvast een goed beeld van de beste opties om te beleggen in cryptovaluta.

Laatste update: 22-10-2022 om 10:00; veel informatie toegevoegd en tekst herschreven.

Wat is cryptovaluta

Cryptovaluta is te omschrijven als digitale valuta, of digitale munten. De bekendste cryptovaluta zijn Bitcoin en Ethereum.

Cryptovaluta – ook wel cryptocurrency – zijn eigenlijk geen echte valuta of fysieke munten, maar een programmeercode op basis van nieuwe technologie (blockchain-technologie). In plaats van dat valuta bij banken wordt bewaard, is de blockchain decentraal en kan je dit op een eigen hardware wallet bewaren, of bij cryptoplatformen.

Cryptovaluta kan je eenvoudig versturen van en naar wallets, zonder tussenkost van een centrale partij.

Wat zijn Bitcoins

Bitcoin was de eerste cryptovaluta. Alle andere cryptovaluta, die na Bitcoins zijn ontwikkeld, worden omschreven als altcoins, wat alternatieve coin betekend. Er zijn bekende namen als Ethereum en Maker, maar ook tal van andere cryptovaluta die nog minder lang bestaan en hun waarde op het lange termijn nog moeten bewijzen.

Veel beleggers en traders hebben in ieder geval Bitcoins, maar beleggen of traden inmiddels ook in andere cryptovaluta, oftewel altcoins.

Wat zijn altcoins

Altcoins zijn dus alternatieve cryptovaluta, alle cryptovaluta behalve Bitcoins.

Deze alternatieve cryptovaluta brengen potentieel veel rendement met zich mee, maar ook meer risico. Zo doen op het lange termijn niet alle altcoins het even goed en is het dus langer om ze voor langere tijd vast te houden, ook wel te ‘hodlen’.

Wanneer je opzoek gaat naar altcoins, is het altijd verstandig om in ieder geval de vrij uitstaande circulatie en totale circulatie te bekijken en om te kijken hoe hoog de huidige market cap is en hoe hoog deze eventueel zou kunnen worden.

Lees daarnaast altijd de White papers van de projecten achter de altcoins, voordat je gaat beleggen in cryptovaluta. In de White paper staan namelijk de toekomstplannen van het project en hoe zij van plan zijn geld te gaan verdienen en dus de waarde van de cryptovaluta willen verhogen.

Beste cryptoplatform

Zelf maak ik voornamelijk gebruik van Binance en Bitvavo vanwege de lage tarieven, het mooie design en de uitgebreide mogelijkheden bij deze platformen. Hiernaast ben ik ook goed bekend met Bitpanda en gebruikte ik dit platform vroeger altijd om automatisch en periodiek mandjes met de beste cryptovaluta te kopen. Omdat ik nu geen beginner meer ben maak ik nu geen gebruik meer van deze mandjes, maar voor beginners zijn ze echt ideaal.

Alle beste crypto platformen die ik in dit artikel benoem zijn lager in transactiekosten dan de andere cryptoplatformen in Nederland en bieden unieke manieren om veilig te handelen en beleggen in cryptovaluta, hier later meer over.

Crypto kopen op Binance

Sinds kort maak ik veel gebruik van Binance, wat mij betreft veruit het beste cryptoplatform. Dit is een iets ingewikkeldere exchange maar wel het meest gebruikte platform wereldwijd, en niet zonder reden. Het is namelijk het goedkoopste als je kijkt naar de transactiekosten. Beleggen in cryptovaluta doe ik daarom en omdat je bij Binance het meeste mogelijkheden hebt voornamelijk met Binance.

Je kan hier namelijk crypto staken voor rente, of nieuwe coins, zo verdien je nog wat extra! Een ingewikkeld platform zou je niet moeten afschrikken. Het loont echt om je te verdiepen in hoe Binance precies werkt, omdat zij echt by-far het beste platform hebben. Dit is ook terug te zien aan hun marktaandeel qua crypto, dit is namelijk 23%, het hoogste percentage van alle cryptoplatformen.

Binnenkort zal ik wat meer informatie toevoegen over Binance. Voor nu; weet dat je ook een Lite versie hebt op de App. Hiermee maak je het voor jezelf in het begin wat makkelijker. Je kan altijd schakelen tussen de Lite en normale versie.

Maak je via onze link een account aan, dan ontvang jij voor de rest van je leven de maximale korting op transactiekosten!

Momenteel heb ik op Binance zelf; BNB, BUSD, ATOM, GLMR, ILV, XRP en nog een paar andere coins.

Volg mijn Instagram of like mijn Facebookpagina om up-to-date te blijven van mijn portefeuille, ik deel het altijd direct als ik aan- of verkopen doe.

Beleggen in Cryptovaluta - Bitpanda Card

Crypto aankopen met Bitpanda

Beleggen in cryptovaluta kan hiernaast uitstekend met Bitpanda.

Bitpanda vind ik het makkelijkste crypto platform om mee te beleggen. Omdat Bitpanda een hele fijne app heeft en ook een desktop versie, wat ook erg fijn is is dat je hier ook automatisch elke maand een bedrag kan inleggen. Zo leg ik gespreid in zonder dat ik hier iets voor hoef te doen.

Tot nu toe heb ik hier zelf belegd in Bitcoin (BTC) en in Chainlink (LINK) en heb ik bij Bitpanda ook geïnvesteerd in een BCI, dit is een crypto Index, vergelijkbaar met een Indexfonds of een ETF, waarmee je in één keer een heel mandje van de beste coins kan kopen. Je hebt hierbij keuze uit een BCI met 5, 10 of 25 populaire coins.

Met Bitpanda kan je zowel via de desktop als via je mobiel, digitale assets, zoals crypto en goud kopen en verkopen. Bitpanda is opgericht in 2014 en is een fintech gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Bitpanda heeft meer dan 1 miljoen gebruikers en meer dan 200 werknemers. Met een PSD2 licentie , 2-FA beveiliging en een gebruiksvriendelijke lay-out is Bitpanda gegroeid tot een populair tradingsplatform voor beginners en experts.

Dankzij hun eigen token BEST, houden zij de commissies laag vergeleken met concurrenten. Hiernaast hebben ze een goede en snelle support voor eventuele vragen. Ook kan je bij Bitpanda betalen met iDEAL, Visa, Mastercard, NETELLER, Skrill, SEPA (bankoverschrijving), Amazon en meer, betaal je met iDEAL dan staat het geld direct op je account. Mocht je geld/winst willen opnemen gaat dit ook super snel.

En dan nog de mooiste functies, je kan alerts inzetten voor alle cryptovaluta, zo zet ik zelf vaak een Alert voor Bitcoin en koop ik deze aan wanneer deze dipt! Zoals eerder gezegd heeft Bitpanda ook een soort crypto ETF’s met meerdere cryptovaluta in één product. Ideaal voor de investeerder die passief wil beleggen in cryptovaluta. Wat verder nog heel vet is, is dat je een Bitpanda Visa Debet card kan aanvragen. Hier kan je overal met je cryptovaluta betalen waar Visa wordt geaccepteerd. Klik op de banner om direct naar Bitpanda te gaan.

Sinds april 2021 heeft Bitpanda ook Bitpanda Stocks. Liever nog wat meer lezen? Dat kan bij de Bitpanda review.


Beleggen in crypto bij Bitpanda

Crypto aankopen bij Bitvavo

Verder kan ik crypto platform Bitvavo aanbevelen, als je wilt beleggen in cryptovaluta. Dit is een Nederlandse Exchange, mocht je dit een fijn gevoel vinden. Eerst een paar voordelen van Bitvavo; lage kosten, met euro’s betalen (via iDEAL) en een klantenservice, in het Nederlands, die altijd behulpzaam is. Op Bitvavo heb je keuze uit 150 verschillende cryptomunten, dit betekend dus dat er aanbod genoeg is!

Wil jij handelen in bijvoorbeeld Doge kan je beter kiezen voor Bitpanda of voor Binance. Ben jij nog een beginner? Dan is Bitvavo of Bitpanda voor jou goed te doen. Binance is echter al iets lastiger en kan, als je net begint met crypto te moeilijk zijn.

Bitvavo is goed te doen voor beginners en het platform wordt steeds beter, sowieso is Bitvavo de Nederlandse exchange met de laagste kosten. De klantenservice is ook Nederlands wat ervoor zorgt dat je snel en prettig wordt geholpen bij vragen. Dit alles, samen met de fijne App en website en het design zorgt ervoor dat ik hier graag mijn cryptovaluta koop. Ik beleg er nu vooral in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en nog een paar altcoins.

Ben jij klaar om bij Bitvavo te gaan beleggen en te beginnen met beleggen in cryptovaluta? Momenteel betaal je over je eerste €1000,- geen transactiekosten wanneer je je aanmeldt via deze link.

Beleggen in cryptovaluta

Je hebt natuurlijk nog veel meer cryptoplatformen, op de website vind je meerdere exchanges waar de transactiekosten laag zijn. Wil jij niet in crypto beleggen maar liever crypto verdienen? Kijk dan eens bij gratis crypto verdienen. Of ga je liever beleggen in cryptovaluta? Niet zo fan van cryptovaluta? Ik beleg ook in aandelen en ETF’s, kijk eens bij ETF’s en aandelen tips 2022 om te zien welke aandelen en ETF’s ik voor 2022 heb aangekocht.

Check ook vooral mijn laatste crypto artikel over wat is crypto staken, een heldere uitleg, hoe, wat, waar en waarom je crypto zou staken.

Beleggen in Cryptovaluta

Veelgestelde vragen

Wat zijn momenteel de beste cryptovaluta’s om in te investeren?

Met Bitcoin en Ethereum zit je nooit fout. Hiernaast zijn er altcoins zoals BNB, ATOM en QNT, waar ik veel vertrouwen in heb. Doe altijd wel zelf je eigen onderzoek voordat je ergens in investeert.

Welke cryptocurrency zou je vastzetten voor 5 jaar?

Persoonlijk zou ik alleen Bitcoin vastzetten voor 5 jaar. Je hoeft crypto echter niet perse voor zo’n lange tijd vast te zetten, vaak kan je al hoge rente ontvangen op je crypto met flexibel crypto staken.

Wat is de waarde van een satoshi?

De waarde van een satoshi of 1 sat is altijd is 0,00000001 bitcoin (BTC). Afhankelijk van de waarde van Bitcoin, stijgt of daalt de waarde van een satoshi ook.

Wat zijn Bitcoins

Bitcoin was de eerste cryptovaluta. Alle andere cryptovaluta, die na Bitcoins zijn ontwikkeld, worden omschreven als altcoins, wat alternatieve coin betekend. Je kan eenvoudig Bitcoins kopen bij Bitvavo.

Wat zijn altcoins

Altcoins zijn dus alternatieve cryptovaluta, alle cryptovaluta behalve Bitcoins. Dit zijn alle andere cryptovaluta, die na Bitcoins zijn ontwikkeld, en deze worden omschreven als altcoins, wat alternatieve coin betekend.

4.7/5 - (19 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.