DEGIRO review

door | 03 nov, 2023

DEGIRO review en ervaringen na 3 jaar

DEGIRO review en ervaringen na 3 jaar

DEGIRO is in korte tijd een van de populairste brokers van Europa geworden. Veel beleggers maken de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, omdat zij verlangen naar het grote aanbod van producten in combinatie met de lage tarieven. Andere beginnende beleggers beginnen direct hun avontuur bij DEGIRO, dankzij de betrouwbaarheid en populariteit van deze broker.

Omdat we ondertussen al een flinke tijd bij DEGIRO beleggen, en nog steeds veel vragen krijg over deze online broker, hebben we deze uitgebreide en eerlijkere DEGIRO review geschreven.

In deze DEGIRO review behandelen we alles wat je moeten weten rondom deze populaire broker. Denk aan de kosten, het aanbod, maar ook het type orders dat je kan doen bij DEGIRO.

Verder geven we je ook wat informatie over het aanmeldproces bij DEGIRO, waardoor jij na het lezen van dit artikel direct en met een gerust hart kan gaan beleggen bij DEGIRO. Laten we eens gaan kijken naar waarom DEGIRO zo’n populaire broker is.

Lage tarieven bij DEGIRO

DEGIRO is tegenwoordig erg populair, en dit kan worden toegeschreven aan verschillende redenen. Het eerste voordeel van beleggen bij DEGIRO zijn zonder de twijfel de lage tarieven. Omdat je bij DEGIRO zelf belegt, kan DEGIRO deze ongekend lage tarieven aanbieden. Vergeleken met andere partijen, waar je ook zelf kan beleggen, ben je bij DEGIRO vaak nóg goedkoper uit. Enkel Trading212, een broker uit het Verenigd Koninkrijk is nog een stuk goedkoper, Trading212 review.

Ten eerste zijn er geen kosten verbonden aan het openen van een account bij DEGIRO en er zijn ook geen inactiviteitskosten, in tegenstelling tot veel andere brokers. Het openen van een account bij DEGIRO is bovendien ook volledig gratis.

Een ander aantrekkelijk aspect van DEGIRO is dat ze gratis realtime koersen aanbieden van verschillende belangrijke beurzen, waaronder de EURONEXT beurzen (Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs), de beurs in de Verenigde Staten en de Tradegate beurs. Realtime koersen zijn de actuele prijzen van financiële producten, zoals aandelen, die onmiddellijk de daadwerkelijke koers weergeven. Zo wordt het voor beleggers makkelijker en efficiënter om te kunnen handelen. Veel andere brokers vragen hier extra kosten voor of werken niet met realtime koersen.

Tradegate is vooral interessant voor beleggers die geïnteresseerd zijn in “pennystocks”. Via de Tradegate beurs kun je in dit soort aandelen handelen tegen erg lage prijzen. Bovendien maakt Tradegate ook beleggen voor en na de reguliere handelsuren mogelijk. Dit kan een aanzienlijk voordeel zijn, maar het is belangrijk op te merken dat het gebruik van Tradegate wel extra kosten met zich meebrengt. Om deze reden raden wij aan voorzichtig te zijn. Meer lees je in welke beurs moet je kiezen bij DEGIRO.

Bij DEGIRO betaal je €2,50 per beurs per jaar, behalve voor de beurs EURONEXT Amsterdam en EURONEXT Brussel. Hiernaast kan je ervoor kiezen om ook voor andere beurzen realtime koersen te ontvangen, hier dien je dan wel voor te betalen. Als je hier niet voor kiest zijn de koersen 15 minuten vertraagd, wat wij zelf geen probleem vinden. Voor het uitgebreide tarievenoverzicht bij DEGIRO en het vergelijken van de tarieven van DEGIRO ten opzichte van andere brokers verwijzen we je graag naar de volgende pagina.

DEGIRO Review

Aanbod bij DEGIRO

Een ander voordeel van beleggen bij DEGIRO, dat zeker thuis hoort in deze DEGIRO Review, is dat je bij DEGIRO kunt handelen in een groot aanbod van producten en op veel verschillende internationale beurzen. De producten waar we veruit het meeste in handelen zijn aandelen en ETF’s (ook wel Trackers).

Naast deze producten heb je echter ook nog de mogelijkheid om te handelen in obligaties en beleggingsfondsen. Meer uitleg over ETF’s en beleggingsfondsen kan je lezen op de pagina over ETF’s en Indexbeleggen.

Kernselectie van DEGIRO

Wij zijn van mening dat DEGIRO een geschikte broker is, vooral omdat zij ook werken met een kernselectie vol met ETF’s die je kan kopen zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. Zelf schaffen we maandelijks of om de maand ETF’s aan uit de kernselectie van DEGIRO. Hierdoor kun je je investeringen gemakkelijk spreiden zonder extra kosten. Je kunt de voorwaarden voor het bijna gratis kopen van ETF’s uit de kernselectie vinden via de eerder genoemde link.

Dit is zeker een van de voordelen van beleggen bij DEGIRO en een belangrijk aspect in onze DEGIRO review. Een nadeel is echter dat de kernselectie niet altijd de specifieke ETF bevat die je zoekt. In principe is dat geen groot probleem, want de lage kosten van DEGIRO zorgen ervoor dat je je niet alleen tot de kernselectie hoeft te beperken.

Overige producten bij DEGIRO

De DEGIRO review zou natuurlijk niet compleet zijn zonder écht het complete aanbod van DEGIRO te benoemen. Hieronder vallen ook de beleggingsproducten die we zelf niet snel zouden aanraden. Toch is het goed om te weten dat je er wel gebruik van kunt maken via DEGIRO, mocht je dat willen. Hieronder zijn enkele van de populairste overige producten van DEGIRO.

Hefboomproducten: Denk hierbij aan Turbo’s, Sprinters en Speeders. Een hefboomproduct geeft de mogelijkheid om met een relatief kleine investering in te spelen op een koersstijging of –daling. Met deze producten is het mogelijk een heel hoog rendement te behalen; hier tegenover staan natuurlijk wel hogere kosten en een enorm hoog risico. Pas hier dus goed mee op.

Opties & Futures: bij het kopen van een optie, koop je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Een future is een termijncontract om een onderliggend product in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. Ook hier zijn de risico’s groot, dus wees goed voorbereid en voorzichtig.

Handelen in opties & futures wordt ook wel handelen in derivaten genoemd; hierbij is het onderliggende product niet in eigen bezit, maar handel je in contracten. Ook hierbij is het risico hoger, maar het eventuele rendement ook.

Zelf handelen we niet in opties, futures of hefboomproducten, omdat er aan deze producten veel meer risico hangt en we dit risico momenteel niet willen lopen. Vandaar dat we hier ook verder niet dieper op in gaan. Mocht je hier wel in willen handelen of meer over willen weten, dan kan je op de informatiepagina van DEGIRO meer lezen.

Wat we zelf wel een erg fijne gedachte vinden, is dat als de dag komt dat je in deze producten wilt handelen, dit gewoon kan bij je vertrouwde broker kan en dat je niet nog ergens anders óók nog een account hoeft aan te maken. Wat dat betreft is DEGIRO een complete oplossing.

DEGIRO Review - beleggen 5 voordelen - dejongebelegger

DEGIRO review – 5 voordelen

Dit waren de belangrijkste voordelen van beleggen bij DEGIRO, maar er is nog veel meer. Hieronder zullen we je wat meer vertellen over de veiligheid en betrouwbaarheid, verschillende type orders, de awards, het aanmeldproces bij DEGIRO en pensioenbeleggen. Dit zijn allemaal belangrijke zaken wat betreft een DEGIRO review. Zorg er daarom voor dat je ook de onderstaande informatie goed doorneemt.

Veiligheid en betrouwbaarheid DEGIRO

De veiligheid en betrouwbaarheid van een broker is van onschatbare waarde. Wanneer een brokers immers niet betrouwbaar is, loop je het risico om al je geld te verliezen in het geval van bijvoorbeeld een faillissement of fraude. De eerste stap is daarom altijd het beoordelen van de veiligheid van een broker, in dit geval de veiligheid van DEGIRO. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en veiligheid van DEGIRO en hieronder delen we graag onze conclusies.

DEGIRO is een van de grootste beleggingsplatforms van Europa, maar het is eigenlijk veel meer dan alleen dat. Sinds 2021 beschikt deze broker namelijk over een bankvergunning, waardoor ze eigenlijk fungeren als een échte bank. Dit brengt een aantal voordelen voor beleggers met zich mee, maar het belangrijkste is dat het vermogen van beleggers nu bewaard wordt op een aparte rekening. Voorheen werd dit geld namelijk in een geldmarktfonds gestopt, maar dit kan gaan schommelen in waarde. Tegenwoordig staat het geld van DEGIRO-klanten gewoon veilig op een aparte rekening.

De bankvergunning heeft echter nog een ander groot voordeel: DEGIRO maakt hierdoor uit van het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat, mocht DEGIRO ooit failliet gaan, klanten een bedrag tot €100.000 gewoon weer terug krijgen als compensatie. Voor beleggers bij DEGIRO biedt dit natuurlijk enorm veel zekerheid en er zijn weinig andere brokers die deze bescherming kunnen garanderen.

Daarnaast wordt DEGIRO ook nog eens streng gecontroleerd door verschillende instanties. Zo houden de AFM (Autoriteit Financiële Markten) in Nederland en de BaFin in Duitsland toezicht om ervoor te zorgen dat DEGIRO eerlijk en transparant met haar klanten omgaat. Dit toezicht wordt overigens behoorlijk serieus genomen. In het verleden heeft DEGIRO bijvoorbeeld wel eens boetes gekregen van de AFM wegens nalatig gedrag.

Daarnaast staat DEGIRO ook onder toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank). Zij controleren of DEGIRO financieel gezond is en aan haar verplichtingen kan voldoen. Dit zorgt ervoor dat de kans op een faillissement wordt verminderd en geeft beleggers meer vertrouwen in de financiële situatie van DEGIRO. Ook controleren de DNB regelmatig op mogelijk wanbeleid of fraude bij het management van DEGIRO.

Hieruit kunnen we concluderen dat de betrouwbaarheid en veiligheid bij DEGIRO goed in orde lijkt. Met een bankvergunning en het depositogarantiestelsel, is het vermogen van klanten goed beschermd. Bovendien wordt DEGIRO gecontroleerd door een aantal belangrijke instanties, wat extra zekerheid biedt over de transparantie en veiligheid van DEGIRO. Over het algemeen kunnen beleggers daarom vertrouwen op DEGIRO als een veilige keuze om te beleggen.

Type orders bij DEGIRO

Je hebt bij DEGIRO de keuze uit 4 verschillende orders. We zullen ze allemaal even in het kort behandelen. Zelf maken we het meeste gebruik van limit orders, gevolgd door markt orders. Dit omdat deze orders lekker simpel zijn. De andere twee orders zijn iets complexer, maar zijn in sommige gevallen daardoor ook juist handig. Naast dat je de prijs invult, vul je natuurlijk ook bij alle type orders in hoeveel aandelen je wilt kopen of verkopen.

Het eerste type order is een marktorder: Met een marktorder plaats je een order en wordt deze vervolgens direct geplaatst en uitgevoerd voor de best beschikbare prijs op dat moment. Dit type order gebruik we zelf vaak als we een aandeel of ETF direct willen hebben of omdat we deze maandelijks aankopen (voor op de lange termijn).

Het tweede type order dat je kan gebruiken is een limit order. Met dit type order stel je zelf een prijs in waartegen jij een aandeel wilt aan- of verkopen. Het voordeel aan een limit order is dat als de koers wordt bereikt waartegen jij je order hebt geplaatst, deze automatisch voor je wordt uitgevoerd.

Hierbij betaal je nooit teveel voor een aandeel, mits je order wordt uitgevoerd. Raakt de koers jouw prijs niet, wordt deze ook niet uitgevoerd en zou je je prijs dus moeten bijstellen, of kan je alsnog kiezen voor een markt order.

Als derde heb je nog een stoploss order, waarmee je je verlies kan beperken. Met dit type order wordt je order omgezet tot een marktorder, wanneer de koers de stopprijs bereikt. Let wel op dat je met een stoploss order ook je aandelen kan kwijt raken voor een lagere prijs dan de door jou bepaalde stopprijs, bijvoorbeeld wanneer een aandeel lager opent.

Als vierde en laatste heb je nog de keuze om te kiezen voor een stoplimit order. Bij een stoplimit order geef je net zoals bij een stoplimit order een prijs aan, waarbij jouw aandelen moeten worden verkocht. Raakt de koers de stopprijs, dan wordt deze order uitgevoerd.

Echter kan je met een stoplimit order ook nog een limietprijs invoeren. Dit is dan de minimale prijs die jij wilt krijgen voor één aandeel. Je order wordt dus pas uitgevoerd wanneer de koers je stopprijs raakt, maar enkel als dit mogelijk is voor een prijs tussen je stopprijs en je limiet prijs.

DEGIRO dagorder of doorlopende order

Bij DEGIRO heb je de flexibiliteit om te kiezen tussen verschillende soorten orders: dagorders en doorlopende orders. Het is belangrijk om deze opties goed te begrijpen, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van DEGIRO. Het verschil is eigenlijk heel eenvoudig, dus hieronder leggen we de belangrijkste zaken kort uit.

Een dagorder is geldig tot het einde van de beursdag waarop je de order hebt geplaatst. Met andere woorden, als je een dagorder plaatst, wordt deze automatisch geannuleerd als deze aan het einde van de handelsdag niet is uitgevoerd. Dit kan handig zijn als je een specifieke transactie wilt doen die slechts voor die ene handelsdag van belang is, bijvoorbeeld als je verwacht dat een aandeel op korte termijn zal stijgen of dalen en je snel wilt handelen.

Een doorlopende order blijft geldig totdat je deze zelf handmatig annuleert. Dit geeft je de mogelijkheid om geduldig te wachten tot een specifieke prijs zich voordoet voordat je de order wilt uitvoeren. Doorlopende orders zijn handig als je een specifieke koopprijs of verkoopprijs in gedachten hebt en bereid bent om te wachten tot de markt deze prijs bereikt.

Het begrijpen en effectief gebruik maken van deze verschillende soorten orders kan je helpen om je beleggingsstrategie te optimaliseren. Het is belangrijk om hier je eigen weg in te vinden. Het een is namelijk niet per se beter dan het ander. Het gaat erom wat voor jou goed werkt en waar jij je goed bij voelt.

Awards van DEGIRO

Samen met meer dan 2 miljoen beleggers, kiezen wij voor DEGIRO. In totaal heeft DEGIRO meer dan 90 internationale awards gekregen en dat krijgt een broker natuurlijk niet zomaar. De meest recente award die zij hebben gekregen is: Best aanbieder beleggingsproducten 2023 – volgens Cash Cow Nederland. Daarnaast heeft DEGIRO in 2023 ook nog prijzen in Italië en andere Europese landen mogen ontvangen.

Bekijk hier alle awards die DEGIRO heeft gekregen op hun website, als je na deze DEGIRO review nog twijfelt tussen DEGIRO en een andere broker.

DEGIRO Review

Aanmaken van een account bij DEGIRO

Het aanmaken van een account bij DEGIRO is erg gemakkelijk en snel geregeld. Je begint met het invullen van je naam, e-mailadres en wat standaard persoonlijke informatie. Daarna kies je een wachtwoord en moet je ter veiligheid je identiteit bewijzen. Deze screening is essentieel, omdat DEGIRO op deze manier alleen met betrouwbare beleggers kan werken. Dit draagt dus ook bij aan de totale veiligheid van het platform.

Daarnaast is het platform van DEGIRO erg gebruiksvriendelijk en enorm makkelijk te gebruiken. Het kopen- en verkopen van aandelen of het storten van geld is allemaal erg makkelijk en spreekt voor zich. Mocht je er niet uitkomen, dan heeft DEGIRO altijd nog een klantenservice die voor je klaar staat en je verder kan helpen.

Je kan een gratis account openen bij DEGIRO. Als je je aanmeldt via deze link kost dit jou niks extra, maar draag je wel aan het verbeteren van de kwaliteit van deze website! Op deze manier kunnen we continue waardevolle content blijven ontwikkelen, waardoor we meer mensen kunnen bereiken en helpen.

Pensioenbeleggen bij DEGIRO

Je kan bij DEGIRO ook fiscaal voordelig beleggen, namelijk door het benutten van jouw jaarruimte! Dit kan alleen op een speciale lijfrenterekening. Wil je weten hoe dit precies zit? Dan verwijzen we je graag naar het artikel over jaarruimte en het artikel extra pensioen opbouwen met belastingvoordelen.

Naast dat het bij verschillende partijen mogelijk is met fiscaal voordeel te pensioensparen is het bij DEGIRO mogelijk om met belastingvoordelen te pensioenbeleggen, waarbij jij zelf in controle bent.

Nog vragen? Je kan ze altijd stellen via DM op Instagram.

Let op: met beleggen kan je jouw inleg verliezen.

4.7/5 - (21 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.