Rijk worden met 100 euro

door | 01 dec, 2022

Rijk worden met 100 euro - rijk worden tips

Rijk worden met 100 euro

Met weinig geld rijk worden, wie wil dat nu niet?

Het is één van de meest voorkomende dromen om rijk te worden. Toch vinden de meeste mensen het erg lastig om geld te sparen en vermogen op te bouwen, vaak weten ze niet zo goed hoe ze het beste met geld om kunnen gaan.

Hoewel de kans dat je rijk wordt met één enkel briefje van 100 euro zeer klein is, kan je wel rijk worden met 100 euro door te beginnen met dat briefje van 100 euro. Je hoeft dus niet al veel geld te hebben om rijk te worden, één van de belangrijkste veranderingen is dat je moet leren hoe je het beste met geld omgaat én hoe geld precies werkt.

Rijk worden met 100 euro? In dit artikel gaan we kijken hoe realistisch dat is en hoe je dat voor elkaar kan krijgen. We geven je tips om rijk te worden met weinig geld en vertellen je verschillende manieren om online rijk te worden.

100 euro sparen

Waar kun je op besparen en wat zijn aankopen die je vaak doet, maar waar je eigenlijk ook prima zonder kunt? Laat de komende maand twee of drie van dit soort aankopen voor wat ze zijn en zet het gespaarde geld op een spaarrekening. Zo heb je al snel de 100 euro verdiend waar je rijk mee gaat worden. Doe je dit elke maand, dan zal het bedrag snel op kunnen lopen.

Een klein bedrag als 100 euro zal je op zichzelf niet snel rijk maken. Koop je vandaag voor 100 euro van de S&P 500, dan zal je met 10% rente er 94 jaar over doen om een miljoen te hebben, dat is erg leuk, maar die tijd hebben we niet. In de realiteit heb je ook niet elk jaar 10% rendement en zal het gemiddelde eerder rond de 7% liggen. Dat schiet niet heel erg op dus.

Vergeet ook niet om wanneer je uitgaven moet doen, dit altijd te doen met cashback! Dan krijg je geld terug over geld wat je toch wel had uitgegeven!

Hoe rijk worden met weinig geld

Denk je dat je veel moet verdienen om rijk te worden?

Dan heb je het mis, want er zijn ook mensen die een zescijferig inkomen hebben en aan het einde van de maand niets over houden.

Om rijk te worden met weinig geld moet je je mindset aanpassen. Hoe meer je maandelijks overhoudt, hoe meer je spaart. Dit is een goed begin. Daarna is het slim om je geld op een slimme manier uit te geven.

Zei je nu uitgeven?

Ja dat zei ik! Want door je geld op de juiste manier uit te geven kun je je geld laten groeien. Je kunt namelijk geld uitgeven aan dingen die hun waarde verliezen, zoals naar de kapper gaan of een nieuwe outfit kopen. 

Maar je kunt ook geld uitgeven aan dingen die op den duur je geld gaan opleveren. Dit wordt over het algemeen een investering genoemd.

Je kunt op verschillende manieren investeren. Zo kun je investeren in jezelf, de aandelenmarkt, cryptovaluta, vastgoed, grondstoffen, goud en zilver, waardevolle items verzamelen et cetera. Maar hoe ga je nu rijk worden met 100 euro?

Hieronder 8 manieren voor rijk worden met 100 euro ter inspiratie.

Investeren in jezelf

Zoals ik zojuist al al kort heb uitgelegd, word je niet rijk met enkel 100 euro. Je kunt daarom beter beginnen met een investering in jezelf. Met een nieuwe skill en meer kennis kun je bijvoorbeeld een side hustle beginnen, eventueel met oog op passief inkomen in de toekomst te kunnen genereren. Kies iets uit wat je leuk vindt om je naast je huidige baan mee bezig te zijn en bedenk hoe je hier geld mee kunt verdienen. Iemand die graag gitaar speelt, kan bijvoorbeeld gitaarles gaan geven in zijn of haar vrije tijd.

Teken of ontwerp je graag? Dan kun je je kunstwerken verkopen als digitale producten. Heb je groene vingers? Biedt dan mensen aan om hun tuin bij te houden. Vrijwel elke hobby kan omgetoverd worden in een side hustle, zolang je een manier bedenkt waarbij je mensen kunt helpen een probleem op te lossen!

Nog een belangrijke tip: lees boeken over zelfontwikkeling, personal finance, mindset of andere onderwerpen waar je wijzer van wordt. Knowledge is power!

Bekijk hier onze uitgebreide lijst met boeken over beleggen (en meer).

Online rijk worden

Online werken is toegankelijker dan ooit. Dat komt omdat we steeds meer doen met het internet. Online rijk worden of proberen rijk te worden, is dus ook hot en happening. Maar kunnen we rijk worden met 100 euro door online te werken?

We gaan niet meer zo vaak naar de winkel om inkopen te doen, entertainment vinden we online, we kunnen online vergaderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Marketing is hierdoor online de afgelopen jaren ontzettend snel veranderd en gegroeid.

Naast directe marketing is content marketing namelijk ook een grote rol gaan spelen. Bedrijven hebben hier hulp bij nodig en staan vaak open om iemand op afstand te laten helpen met bijvoorbeeld hun website, social media of e-mails. Maar ook bijvoorbeeld gitaarles kan tegenwoordig prima online worden gegeven. 

Dankzij de corona pandemie hebben we gezien dat we veel meer met het internet kunnen dan we dachten en er zijn steeds meer manieren voor online rijk worden met 100 euro dan ooit!

Hoe rijk worden met beleggen

Bij online rijk worden kunnen we ook kijken naar rijk worden met beleggen. Is het je gelukt om 100 euro te sparen, leer je elke week een beetje bij en kun je maandelijks een beetje geld overhouden? Dan is het tijd om te kijken naar beleggen en investeren.

Stel: je legt vandaag die 100 euro in op een indexfonds zoals de S&P 500 en je houdt elke maand 25 euro over die je ook inlegt. Dan heb je met dezelfde 10% rendement ‘maar’ 60 jaar nodig om een miljoen euro te hebben. Best een groot verschil, vind je niet?

Hoe rijk worden met beleggen? Simpel, wanneer jij gedurende jouw leven, steeds iets meer gaat beleggen en investeren, kan je ook sneller rijk worden met 100 euro als startbedrag.

Heb je de 100 euro gebruikt om in jezelf te investeren door bijvoorbeeld een cursus te kopen of een aantal boeken te lezen en heb je een leuke side hustle gevonden waarmee je 50 euro extra verdient?

Dan begin je misschien met 0 euro vandaag, maar heb je over 60 jaar 2 miljoen omdat je maandelijks dubbel inlegt. Zie je hoe belangrijk het is om met kleine bedragen eerst in jezelf te investeren zodat je maandelijks meer geld hebt om in te leggen?

Lees meer over de Vanguard S&P 500 ETF.

Rijk worden met 100 euro - online rijk worden

Hoeveel risico wil je nemen om rijk te worden

Oké, je houdt nu een leuk bedrag over elke maand, waar ga je je geld in investeren of beleggen om uiteindelijk rijk mee te worden?

Over het algemeen geldt dat hoe meer risico je neemt, hoe groter je winst of verlies kan zijn. Hieronder heb ik een lijstje met vijf manieren van sparen, beleggen en investeren. Nummer 1 heeft het minste risico en loopt op tot nummer 5 met het meeste risico.

Spaarrekening met hoge rente

Een spaarrekening heeft de laatste jaren echter niet veel opgeleverd. Je kunt daarom het beste kiezen voor een spaarrekening waar je je geld voor een langere tijd vastzet. Dit heet een depositorekening. Hiermee kun je een betere rente krijgen over je geld dan op een vrije spaarrekening. Rente op zo’n depositorekening ligt tussen de 2% en 4%.

De beste spaarrekening met de hoogste rentes vind je via Raisin.

Indexfonds of ETF beleggen

Gemiddeld heeft het de S&P 500 ongeveer 7% groei gezien. Leg je elke maand 100 euro in? Dan heb je over 30 jaar 123.000 euro dankzij het compound effect! Het voordeel is dat je niet veel kennis over beleggen hoeft te hebben omdat je zeer gespreid belegd en het fonds door specialisten wordt bijgehouden om zo de beste resultaten te halen. Bovendien zien we steeds vaker dan dollar cost averaging in ETF’s of indexfondsen een relatief succesvolle tactiek is om een goed rendement te krijgen.

Een andere optie is de VWRL ETF.

Beleggen in vastgoed

Je kunt tegenwoordig in vastgoed beleggen met kleine bedragen. Dit kun je onder andere doen via vastgoed platformen, vastgoed ETF’s, REIT’s en vastgoed aandelen.

Het idee achter vastgoed platformen, is dat als veel mensen een klein bedrag inleggen, met een totaalbedrag een pand gekocht kan worden. Deze wordt verhuurd aan een bewoner of bedrijf en het grootste gedeelte van de huuropbrengst wordt terugbetaald aan de investeerder.

Lees meer over investeren in vastgoed met weinig geld.

Opstarten eigen bedrijf

Wanneer je een side hustle bent begonnen om aan het einde van de maand meer geld te hebben, is de kans groot dat je hier steeds beter in wordt. Je kunt deze side hustle omzetten tot een eenmanszaak en deze blijven groeien. In de toekomst kun je werknemers aannemen zodat jij zelf niet veel tijd meer kwijt bent aan het bedrijf, maar wel een deel van de winst op je rekening kunt zetten.

Ik ben ervan overtuigd dat online rijk worden met 100 euro, mogelijk is, zolang je goed je best doet.

Rijk worden met 100 euro

In losse aandelen beleggen

Dit heeft potentieel om veel geld te verdienen, maar dat betekent dus ook dat je hier grote verliezen kunt hebben. Het is dus belangrijk dat je je goed inleest in de juiste bedrijven.

Hiervoor kijk je naar de cijfers van het bedrijf en bekijk je naar het potentieel van het bedrijf zelf. Daarnaast is het slim om hier ook diversiteit aan je portefeuille toe te voegen. Met grote diversiteit is een groot verlies minder impactvol. 

Bovendien kun je op verschillende manieren in losse aandelen beleggen. Denk aan beleggen voor de lange termijn, dit is wanneer je een aandeel koopt met het doel om hem zeker tien jaar vast te houden.

Je kunt ook daytraden. Dit is wanneer je dagelijks actief aandelen koopt en verkoopt met het doel om winst te maken. Dit is echter lastig omdat niemand echt weet hoe de markt zich precies zal gedragen. Rijk worden met 100 euro door te beleggen in aandelen is sowieso niet makkelijk, maar je kan wel beginnen met slechts 100 euro!

Cryptovaluta beleggen

De crypto markt is de meest risicovolle omdat de markt volatieler is dan de bovenstaande manieren. Beleggen in cryptovaluta brengt dus meer risico met zich mee. De waarden van cryptovaluta fluctueren sneller en in hogere volumes waardoor je van het een op andere moment een lekkere winst kunt zien, maar dus ook een groot verlies.

Bovendien is de crypto markt nog relatief nieuw vergeleken de andere opties. Hierdoor weten we minder goed wat het in de toekomst gaat doen. Wel blijft de interesse tot nu toe sterk groeien, waardoor ook de gehele markt groeit.

Rijk worden voor beginners

Als beginner kun je je 100 euro dus het beste investeren in jezelf. Hiermee heb je op de langere termijn grotere kans op winsten en kan je rijk worden met 100 euro. Echter, blijven de meest succesvolle mensen hun hele leven bijleren. Zoals Warren Buffett zegt:

“Je hersenen zijn je belangrijkste bezit en het is dus belangrijk dat je elke dag de tijd neemt om hem te trainen.”

Warren buffett

Rijk worden tips

Laten we nog even snel wat tips geven om rijk te worden met 100 euro.

Verwacht niet dat je morgen al miljonair bent

Rijk worden is doorgaans niet iets wat je zomaar in een week doet. Je hebt hier tijd en geduld voor nodig om rijkdom op te bouwen. Doordat je op deze manier ook de waarde van geld erkent en je bouwt aan een groeiend passief inkomen, zal je in de toekomst waarschijnlijk ook rijk kunnen blijven.

Begin jong

De eerste jaren zie je nog weinig terug van het compound effect, pas na jaren zal je geld hard gaan groeien! Als je jong begint, heb je dus een grote ‘voorsprong’ om rijk te worden met 100 euro.

Consistentie

Door consistent te blijven en maandelijks een beetje bij te leggen, heb je de grootste kans van slagen. Dit noemen we ook wel de dollar cost averaging methode. Elke maand een klein bedrag inleggen lijkt efficiënter te zijn dan zo nu en dan een grote bedrag.

Rijk worden met 100 euro

Rijk worden met 100 euro begint dus bij jezelf en je mindset. Hiermee bouw je een sterke fundering voor succes.

Ben je hier al mee bezig? Dan kun je aan de slag gaan om je geld te laten groeien en rijkdom voor jezelf te genereren. Doe je eigen onderzoek, volg ons op sociale media en vind een strategie die bij jou past zodat je kunt beginnen met de reis om rijk te worden met 100 euro die je nu op je bankrekening hebt staan.

Dit was het artikel over rijk worden met 100 euro! Hoe ben jij begonnen? Laat het weten in de reacties.

Beginnen met beleggen met een klein bedrag? Bekijk beleggen met weinig geld.

Veelgestelde vragen

Hoe word je rijk met 100 euro?

Hoewel de kans dat je rijk wordt met één enkel briefje van 100 euro zeer klein is, kan je wel rijk worden met 100 euro door te beginnen met dat briefje van 100 euro. Je hoeft dus niet al veel geld te hebben om rijk te worden, één van de belangrijkste veranderingen is dat je moet leren hoe je het beste met geld omgaat én hoe geld precies werkt.

4.5/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.