3 beste cashback websites en apps

door | 31 okt, 2020

De 3 beste cashback websites en apps

Besparen op online aankopen? Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het niet zo!

Ik maak zelf al tijden gebruik van cashback websites en recentelijk ook een cashback app voor dubbele cashback!

Er gaat een wereld voor je open, als je weet wat cashback inhoudt en in deze wereld, krijg je geld terug op al je (online) aankopen. Cashback websites geven jouw als klant namelijk altijd geld-terug/”cashback” op al je (online) aankopen die je doet. Zo kan je met de beste cashback websites en apps in een jaar tijd makkelijk € 300,- terug krijgen.

De beste cashback websites en apps die ik gebruik, vind je op deze pagina.

Laatste update: 29 november 2022 – aangevuld met extra uitleg over wat cashback is en hoe cashback werkt.

Wat is cashback?

Cashback is Engels voor ‘geld terug’. Na aankoop, krijg je als klant dus geld terug. De cashback kan worden gegeven door een bedrijf zelf, maar vaker zie je dat dit via tussenpartijen loopt. Grote cashbackwebsites zoals CashbackXL, Shopbuddies en Woolsocks, maar ook bekende namen zoals Independer en vele andere vergelijkingssites maken gebruik van een mix van cashback en affiliate marketing, om geld te verdienen. Het grootste gedeelte wat ze hiermee verdienen, betalen ze uit aan gebruikers of klanten.

Het woord zegt het eigenlijk al: geld terug. Bij een cashback actie krijg je een deel van het bedrag dat je voor een product of dienst hebt betaald, terug van de fabrikant. Hoeveel je precies terugkrijgt hangt af van de actie, webwinkel en de cashback partij.

Zo kan je cashback ontvangen als je kleding bestelt via een webshop, of als je lenzen bestelt bij een online drogist. Maar ook bij het aanschaffen van nieuwe elektronica of als je iets besteld bij de Bijenkorf kan je geld terug krijgen.

Op de cashback websites die worden genoemd, staan vaak ook nog kortingscodes voor bepaalde webshops. Zo heb je naast cashback op deze manier dus dubbel korting. Het mooie is dat je met Woolsocks ook nog eens cashback kan stapelen, omdat je automatisch cashback krijgt wanneer je met de gekoppelde bankrekening betaald! Driedubbel korting dus.

De 2 beste cashback websites

Zelf gebruik ik twee cashback websites, dit heeft twee redenen: niet alle webshops werken met dezelfde cashback websites. Ten tweede, geeft de ene website soms meer cashback dan de ander bij bepaalde webshops.

CashbackXL

Van CashbackXL maak ik veruit het meeste gebruik, wat zorgt voor een hoop besparing via cashback en korting. De eerste afbeelding dateert uit oktober 2020, toen ik dit artikel had geschreven. De tweede afbeelding dateert uit november 2022!

Begin ook met besparen via: CashbackXL.

besparen op online aankopen

Beste cashback websites en apps - CashbackXL

Meestal laat ik mijn cashback uitbetalen in vouchers voor bijvoorbeeld Zalando. Op deze manier krijg je met je cashback weer 6% extra! Je kan er echter ook voor kiezen om het uit te laten betalen naar de betaalrekening, dan heb je het soms al dezelfde dag op je rekening staan.

Shopbuddies

Je kan ook gaan besparen met Shopbuddies.nl! Hieronder zie je een klein gedeelte van wat ik al heb bespaard via Shopbuddies, over het algemeen duurt de goedkeuring iets langer dan bij CashbackXL, maar het wordt wel bijna altijd goedgekeurd.

Beste cashback websites - dejongebelegger

Hoe werkt cashback?

Om je een voorbeeld te geven: wanneer je voor € 140,- online kleding koopt bij AboutYou, krijg je via Shopbuddies.nl 15% cashback op je eerste aankoop. Dit betekent dat je ongeveer € 21,- ontvangt in jouw account! Vervolgens kan je dit gewoon weer naar je rekening laten uitbetalen

Ook bij het kopen van een nieuwe TV kan je gebruik maken van een cashback website. Meestal krijg je bij elektronica rond de 6% cashback! Ga nou niet meer uitgeven, maar gebruik deze cashback websites alleen voor uitgaves die je sowieso wel had gemaakt, op deze manier kan je echt besparen!

Ook als je gaat verhuizen kan je super veel besparen met de hulp van cashback websites! Een totaal van 10% besparen op nieuwe apparatuur en nieuw meubilair, tikt al aardig aan. Dat noemen we nog eens besparen op online aankopen!

Een cashback website is een soort GPT-website. Cashback websites geven hun klanten of gebruikers een percentage van het aankoopbedrag terug als deze klanten via hun producten of diensten hebben gekocht en daarbij via de links op de cashback website hebben doorgeklikt naar de verkopende partij.

Zowel jij als klant, als de cashback website profiteert hiervan. Dit is ook de reden waarom deze cashback partijen zo succesvol zijn er klanten vaak terugkomen. Het is namelijk voor beide partijen een goede deal, waar iedereen beter van wordt. Voor de cashback partijen is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk klanten te hebben, want massa is kassa.

Cashback app Woolsocks

Je kan ook automatisch (en driedubbel) cashback ontvangen, door gebruik te maken van de Woolsocks-app.

Met de money app Woolsocks, ontvang jij automatisch geld terug over alle betalingen die jij doet met de bankrekening die jij koppelt.

Dankzij “Auto Rewards” krijg je als gebruiker automatisch een deel van jouw uitgaven terug, zonder iets te hoeven doen. Er zijn in de Woolsocks app meer dan 35.000 winkels waar gebruikers cashback kunnen krijgen. Het geld dat verdiend wordt kan je direct laten uitkeren op je bankrekening, of even laten staan in je “Savings Sock”. Ook kan je het eventueel doneren aan goede doelen.

Zowel online als instore aankopen bij specifieke winkels worden door de app geregistreerd. Cashbacks worden automatisch uitgekeerd en dat is ongekend. Een Woolsocks gebruiker krijgt bijvoorbeeld, door bij de AH, Jumbo of de Lidl boodschappen te doen, standaard 0.5% van het aankoopbedrag terug.

Online komen daar bij onder andere de AH en de Jumbo nog speciale deals bovenop met korting tot 35%.

Woolsocks is opgericht door twee van de oprichters van DEGIRO. Ook wonnen ze met Woolsocks in 2022 een award voor 1 van de beste innovatieve ideeën in Spanje.

Cashback app Woolsocks

Als laatste om te besparen op online aankopen, kan je naast cashback websites ook gebruik maken van BestSecret, hieronder lees je daar meer over.

Besparen op online aankopen

Wat moet je doen om te besparen op online aankopen? Gebruik maken van de beste cashback websites en apps.
1. Zodra je ingelogd bent, klik je via de beste cashback websites door naar de gewenste webshop.
2. Shop bij de webshop zoals je gewend bent.
3. De cashback website ontvangt een commissie voor jouw aankoop, omdat zij jou als klant hebben aangebracht (niet altijd waar, want soms ben je al bekend bij deze webshops, maar dat maakt voor de cashback verder niet uit). Deze commissie houden zij echter niet zelf: maar geven ze aan jou terug als cashback. Super simpel toch?

Wacht niet langer en stop met teveel betalen. Ga nu besparen op online aankopen met de beste cashback websites en de Woolsocks-app. Shop voortaan ook altijd met (dubbele) korting!

Nog meer besparen – BestSecret

Naast dat je kan shoppen via de beste cashback websites en apps. Kan je ook besparen op online aankopen met de app van BestSecret. Hier zijn vaak (premium) merken met hoge korting te kopen, denk aan Tommy Hilfiger, Diesel, Timberland en nog veel meer grote merken. De app noemt zichzelf een exclusieve mode community.

Je kan alleen shoppen bij BestSecret met een uitnodigingslink. Momenteel heb ik nog iets meer dan 20 persoonlijke uitnodigingen. Klik hier om van een uitnodigingslink gebruik te maken, om je bij BestSecret te registreren en shop voortaan met hoge korting!

Nog meer geld besparen en verdienen? Bekijk eens EuroClix!

Mocht je meer vragen hebben over hoe deze beste cashback websites of apps te werk gaan, stel ze gerust op Instagram of via de Facebookpagina. Liever geld verdienen dan besparen? Bekijk de artikelen online geld verdienen, 5 side hustles of de pagina passief inkomen genereren. Geïnteresseerd in boeken over beleggen en personal finance? Bekijk de beste boeken over beleggen.

Meer tips over budget en meer vind je op: hablamama.nl

ShopBuddies.nl
4.6/5 - (19 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.