Nu investeren in Pokémon kaarten?

door | 10 aug, 2022

Investeren in Pokémon kaarten

Investeren in Pokémon kaarten; je hoort er steeds meer over!

Net als bij investeren op de aandelenmarkt moet je kansen vinden en ook de ontwikkelingen in de markt goed volgen.

Heb je nog geld over om te investeren in Pokémon kaarten? Of ben je misschien op zoek naar een verzameling leuke Pokémon kaarten of box sets als je net begint met verzamelen? In dit artikel bespreken we wat je precies kunt kopen en hoe je geld kunt verdienen met Pokémon kaarten.

Laatste update: 30 november 2022 – Nieuwe Pokémon Go Premier Deck Holder Collection beschikbaar + prijsupdate Pokémon Celebrations Prime Collection (25th Anniversary)!

Investeren in Pokémon kaarten

Als je al even bezig bent met investeren in Pokémon kaarten, dan weet je dat er af en toe speciale boxen en producten zijn die Pokémon verkoopt, die gegarandeerd zeldzame kaarten bevatten.

Deze producten zijn erg gewild, meestal al snel uitverkocht én weer door te verkopen voor hogere prijzen om geld te verdienen met deze Pokémon kaarten. Naast de speciale boxen, kan je ook geld verdienen met Pokémon kaarten. Je kan hierbij onderscheidt maken tussen zeldzame en normale kaarten.

Zeldzame kaarten kan je bemachtigen op twee manieren. Je kan of de zeldzame kaarten kopen of je kunt bijvoorbeeld boosterpacks kopen in de hoop dat deze zeldzame kaarten bevatten. Later in dit artikel bespreken we welke Pokémon boxen, je het beste kan kopen.

Je kan niet alleen met zeldzame Pokémon kaarten geld verdienen, maar ook met normale Pokémon kaarten. Heel veel verzamelaars of bedrijven kopen maar al te graag collecties of zogenoemde ‘Bulk kaarten’ op. Dat houdt in dat je de kaarten die je niet meer wilt, ook gewoon kwijt kan raken, voor een leuke prijs.

Starten met investeren in Pokémon

Als je wilt starten met het investeren in Pokémon kaarten, is het verstandig om eerst wat onderzoek te doen of om dit artikel goed door te lezen. Wij hebben namelijk meerdere bronnen geraadpleegd om dit artikel zorgvuldig samen te stellen.

In dit artikel kijken we naar waarom je zou überhaupt zou investeren in Pokémon, welke boxen je het beste kan kopen voor Pokémon kaarten of om te verkopen en op wat voor termijn jij winst mag verwachten op jouw collectie.

Waarom investeren in Pokémon?

Pokémon kaarten zijn nu populairder dan ooit!

Vijf jaar geleden waren er ‘slechts’ zo’n 10 miljoen verzamelaars op de wereld , nu zijn dat er al meer dan 65 miljoen! Dit is onder meer te danken aan de lancering en de populariteit van de Pokémon Go-app in 2016. Dit zorgt ervoor voor een grote aanwas aan jongere fans, maar ook een opleving onder de wat ‘oudere’ fans.

Cijfers van Ebay laten zien dat de verkoop van Pokémon kaarten via het platform met 574 procent is gestegen, in 2020, ten opzichte van 2019. De handel van Pokémon kaarten en boxen die Pokémon kaarten bevatten is in 2021 alleen maar toegenomen.

Hiernaast zijn Pokémon kaarten qua alle kaarten, (op sportkaarten na) de beste keuze om in te investeren, omdat deze wereldwijd zo populair zijn. De oudere kaarten, uit bijvoorbeeld 1999 en 2000 zijn al helemaal in trek.

Investeren in Pokémon kaarten

Heb jij nog oude kaarten liggen op zolder of bij je ouders? Gooi deze dan niet zomaar weg!

Laten we nog even wat feiten opsommen, waarom investeren in Pokémon kaarten misschien helemaal niet zo’n slecht idee is:

  • Pokémon is de meest winstgevende mediafranchise ooit, er is geen andere mediafranchise die zoveel op heeft geleverd én nog steeds zoveel winst maakt.
  • De totale verkoop van Pokémon Trading Cards beslaat in totaal meer dan $ 10,25 miljard.
  • De meeste verzamelaars zijn tussen de 24 en 36 jaar. Het inkomen van deze groep wordt steeds hoger, wat betekent dat zij meer kunnen uitgeven aan hun verzamelhobby!
  • Een 1st Edition Box bracht op een veiling $198.000 op!
  • Een Booster Box (die 36 ongeopende pakjes bevatten) bracht zelfs $408.000 op!
  • De zeldzaamste Pokémon kaarten worden tegenwoordig door sommige gezien als moderne kunst.
  • De vraag naar originele Pokémon kaarten is sinds 2010 flink toegenomen. Kopers zijn niet bang om veel te betalen voor de kaarten die zij graag willen bemachtigen. De angst om over een tijd nog meer te moeten betalen is reëel, er is sterk sprake van FOMO in de markt.
  • Het verzamelen en openen van originele verzegelde verpakkingen wordt steeds populairder, ook ‘unboxing’ video’s op YouTube trekken super veel views.
  • De beroemdste Pokémon is de must-have voor verzamelaars geworden, de originele Pikachu-kaarten zijn enorm in waarde toegenomen.
  • De meest waardevolle Engelse kaart, een 1e editie Charizard in PSA 10 Gem Mint, was eerst nog $50.000 waard, tot in juli 2020 de rapper Logic deze kaart kocht voor $225.000!

Geld verdienen met Pokémon kaarten

Dus hoe ga je geld verdienen met Pokémon kaarten?

Het mooiste zou natuurlijk zijn, als je ze nog hebt liggen. Mijn collectie van vroeger, is helaas niet bewaard gebleven. Mocht jij dit geluk nou ook hebben, is dit niet het einde van de wereld. Ook Pokémon kaarten en boxen van nu of van enkele jaren geleden kunnen veel geld opleveren.

Welke Pokémon kaarten moet ik kopen?

Het meest gewild bij verzamelaars en investeerders zijn ongeopende Pokémon-boxen en zeldzame kaarten.

Vooral kaarten van de eerste generatie kunnen veel waard zijn. Investeren in Pokémon kaarten van de volgende series, kan het meeste opleveren: Base Set, Base Set 2, Fossil, Jungle en Team Rocket.

Er zijn ook Pokémon kaarten met drukfouten, bijvoorbeeld de ‘Shadowless’. Hierbij mist de schaduw van de Pokémon aan de rechterkant. Er niet veel van dit soort kaarten in omloop en dat is precies waarom ze zo waardevol zijn.

Heb jij Pokémon kaarten met de tekst ‘First Edition’? Dan ben je binnen, dit staat namelijk voor de eerste druk van dat type kaart!

Verder zijn glimmende kaarten (Holo’s) zeldzamer dan niet-glimmende kaarten en daardoor ook automatisch meer waard. Natuurlijk speelt de soort kaart en Pokémon ook een grote rol bij het investeren in Pokémon kaarten en geld verdienen met Pokémon kaarten.

Investeren in Pokémon kaarten

Hiernaast zijn individuele zeldzame Pokémon kaarten zoals bijvoorbeeld Charizard Pokémon kaart altijd erg gewild, zie je vaak dat Pokémon kaarten of grote verzamelingen in bulk voor hoge prijzen weggaan en natuurlijk de “Graded” Pokémon kaarten, “Graded” kaarten zijn kaarten die beoordeeld zijn op de kwaliteit van de kaart.

Welke Pokémon boxen moet ik kopen?

Qua boxen koop je natuurlijk het liefst de meest zeldzame boxen, echter zijn deze alleen tweedehands te koop en dat tegen hoge prijzen. Dit terwijl sommige boxen soms pas 2 jaar oud zijn.

Je kan voorsorteren op het feit dat bepaalde boxen over een tijdje niet meer te koop zijn, terwijl de vraag wel aanhoudt.

In het volgende gedeelte gaan we kijken naar wat de beste boxen als je wilt investeren in Pokémon kaarten.

Elite Trainer Box

De goede Pokémon boxen die nu te koop zijn, zijn de Pokémon Celebrations Prime Collection (25th Anniversary) en de Elite Trainer Boxen, die altijd erg populair zijn.

Pokémon tins

Ook Pokémon-tins zoals deze, die nu in de actie is: Pokémon GO V Battle Decks Bundel Mewtwo vs. Melmetal doen het erg goed en zijn altijd maar voor een bepaalde tijd aan te schaffen.

Pokémon Celebrations Prime Collection (25th Anniversary)

Ter vergelijking; de Pokémon Celebrations Prime Collection (25th Anniversary) gaat nu voor een actieprijs van €58,99 – de Pokémon Celebrations Prime Collection (20th Anniversary), van 5 jaar geleden, gaat nu weg voor gemiddeld €300 tot €350.

Zelf heb ik de Pokémon Celebrations Prime Collection (25th Anniversary) meerdere malen aangeschaft, waarvan ik er één heb geopend. Afgaande op de prijzen waarvan sommige losse kaarten voor gaan, heb ik de investering geld er al uit! Echter hou ik ze voor een wat langere periode, zeker twee tot vijf jaar.

Momenteel gaan deze boxen al voor €220! En dit artikel is nog geen twee maanden oud!

Ultra Premium Elite Trainer Box

Mocht je de trouwens kans krijgen om een Ultra Premium Elite Trainer Box te kopen, voor de normale prijs winkelprijs, zou ik deze zeker nemen. Deze boxen zijn momenteel al ruim 400% in waarde gestegen, terwijl ze pas een paar jaar op de markt zijn. Deze boxen gaan altijd erg hard en zijn vaak al snel uitverkocht, waardoor er veel vraag is en weinig aanbod, ook op de tweedehands markt.

Wanneer ze weer beschikbaar zijn, laat ik dit natuurlijk weten via het Instagram-kanaal.

Pokémon Celebrations Premium Figure Collection Pikachu VMAX

Wat er nu wel beschikbaar is is de Pokémon Celebrations Premium Figure Collection Pikachu VMAX!

Deze box bevat 8 Pokémon Celebrations booster packs (met 4 kaarten), 3 Pokémon TCG booster packs, 1 foil promo kaart van Pikachu VMAX, 1 foil promo kaart van Pikachu V en het meest interessante: een supersize figuur van Gigantamax Pikachu!

Pokémon Go Premier Deck Holder Collection

De Pokémon Go Premier Deck Holder Collection is nu beschikbaar met een fikse korting via Bol.com!

De Premier Deck Holder Collection bevat: 1 geëtste holo Dragonite VStar kaart, 1 holo Dragonite V, 1 Premier Ball deckbox, 9 Pokémon Go Booster Packs en 1 codekaart voor de online TCG game.

De Premier Ball dient als deckholder en is ideaal om je deck mee te nemen naar het speelveld. Deze box lijkt mij een mooi collectorsitem omdat Dragonite door vele een geliefde Pokémon is. Ook leuk voor onder de kerstboom.

Er zijn nog meer ‘dagdeals’ voor de sint op Bol.com, bekijk alle Pokémon aanbiedingen.

Beleggen in Pokémon kaarten

Als je enkel wilt beleggen in Pokémon kaarten, kan je de dozen het beste ongeopend laten. Wel loop je dan de kans mis dat je een ongeopende box verkoopt, terwijl hier misschien wel een super zeldzame kaart in zit.

De dure producten leveren over het algemeen het meeste op en deze stijgen ook het meeste in waarde.

Heb jij de ruimte om de Pokémon kaarten een paar jaar te bewaren en lijkt het je niet erg om ze op marktplaats of Ebay door te verkopen? Dan kan beleggen in Pokémon kaarten heel interessant zijn voor je.

Dit was het artikel over investeren in Pokémon kaarten, ben jij al begonnen of heb je interesse in alternatieve investeringen? Vind jij het ook leuk om te investeren in Pokémon kaarten? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je van je (oude) zoldercollectie af? Stuur dan een berichtje!

Toch liever beleggen op de beurs? Bekijk onze kennisartikelen!

4.9/5 - (10 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.