Beste beleggingsapps

Het resultaat van meer dan 10.000 uur onderzoek naar- en het testen van de beste beleggingsapps en brokers!

Zelf Beleggen bij DEGIRO 100 euro tegoed bij DEGIRO

Beleggingsapp DEGIRO

Behaal rendement en bouw je vermogen verder op, met behulp van misschien wel de bekendste broker in Europa.

Handelen op de beurs tegen ongekend lage tarieven, of voor slechts één euro binnen de kernselectie bij DEGIRO.

Persoonlijk onze favoriete en meest gebruikte online broker en nu met zelfs 100 euro transactietegoed!

Trading212 broker

Trading212

Altijd en overal beleggen via deze professionele en internationale broker, via de app of via de desktop! De goedkoopste beleggingsapp met een groot aanbod, inclusief hoog dividend aandelen zoals REIT’s en BDC’s.

Beleggen in vastgoed met weinig geld - Corum - dejongebelegger

Corum

Corum Investments biedt momenteel twee vastgoedfondsen in Nederland aan, die maandelijks dividend uitkeren aan investeerders. Voor iedere belegger toegankelijk en al jaren een erg goed en steady rendement.

Passief Inkomen Verdienen - Nexo - Hoge rente

SynVest

SynVest is een beleggingsinstelling met verschillende vastgoedfondsen in Nederland en Duitsland. Via de fondsen wordt voornamelijk belegt in winkel- en kantoorpanden, maar ook in kleine mate in aandelen en obligaties. 

Raisin sparen met rente

Raisin

Open een spaarrekening of spaardeposito via Raisin en ga sparen met de gegarandeerd de hoogst haalbare rente, altijd veilig onder het depositogarantiestelsel. Onze voorkeur: Renault bank!

Online goud kopen - dejongebelegger

Gold Republic

Edelmetalen zoals goud en zilver. Je kan ze veilig laten opslaan, of laten thuisbezorgen! Bescherm jezelf tegen inflatie en bewaak jouw koopkracht door periodiek te investeren in edelmetalen.

Beleggen bij DEGIRO - dejongebelegger

Brand new day

Sparen en passief beleggen in fondsen op een normale rekening, een kinderrekening en voor pensioen. Pensioensparen en beleggen brengen fiscale voordelen met zich mee!

Beleggen in crypto bij Finst

Finst

Veilig crypto kopen en verkopen, bij de goedkoopste Nederlandse broker! Ideaal voor beginnende beleggers en gemiddeld 82% goedkoper dan Nederlandse exchanges.

Beleggen bij DEGIRO - dejongebelegger

Bitvavo

Eenvoudig crypto kopen met iDEAL en staken bij het grootste en bekendste platform van Nederland. Aanbod van meer dan 200 coins en nu met €10.000 gratis handelen!

Beleggen in crypto bij ByBit

ByBit

De beste meest uitgebreide en goedkoopste exchange. Met een Nederlandse regulering. Perfecte partij om naar over te stappen sinds Binance niet langer actief is.

Beste brokers Nederland

Beste brokers Nederland

Beste brokers Nederland, de beste brokers voor beginnende beleggers.

Of je nu droomt van een vervroegd pensioen, spaart voor die droomauto of simpelweg een betere toekomst voor jezelf wilt opbouwen. Je gaat beginnen met beleggen en dat is best een grote stap!

De financiële wereld is vrij overweldigend in het begin. Je wilt het zo simpel mogelijk houden en gaandeweg zo veel mogelijk leren. De eerste keuze die je moet maken is welke broker je wilt gebruiken. Nu vraag je je wellicht af welke broker je het beste mee kunt beginnen.

Ik ga je uitleggen welke brokers het meest geschikt zijn voor de beginnende belegger en waar je op moet letten als je de beste broker wilt kiezen. Daarnaast geef ik je nog een aantal tips over hoe je de veel gemaakte fouten van jonge beleggers kunt voorkomen.

Wat is een broker?

Het woord broker is het Engels begrip voor effectenmakelaar. Een broker staat tussen de belegger en de beurs, en kan zowel een persoon als bedrijf zijn. Een broker heeft een vergunning om aandelen en effecten op de beurs te kopen en verkopen.

Vroeger moest je naar een persoon toe of iemand bellen om op de beurs te kunnen handelen. Nu kun je ook gebruik maken van een online broker in de vorm van een website of een app. Hierdoor is beleggen goedkoper en toegankelijker voor een groter publiek en kun je met kleinere bedragen starten.

Waar let je op bij het kiezen van je broker?

Je gaat natuurlijk niet voor de eerste de beste broker die je tegen komt. Er zit namelijk wel degelijk een groot verschil tussen de beschikbare brokers. Dit zijn de kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van je broker:

Gemakkelijk te gebruiken

Het werkt prettig als de website en de app van een broker netjes en overzichtelijk zijn. Gelukkig hebben de meeste brokers dit in hun achterhoofd gehouden en zijn er genoeg brokers die hun interface goed hebben ontworpen. Bekijk dus de website en eventueel de app voordat je een account aanmaakt om te zien of de broker voor jou prettig werkt.

Productaanbod

Het is ook belangrijk om te kijken of het producten aanbod aansluit op jouw wensen. Niet elk product wordt bij elke broker aangeboden. Maar hoe weet je welke producten je wilt gaan kopen in de toekomst? Dat is als beginner natuurlijk lastig om te voorspellen. Bovendien kan het zijn dat je je strategie gaat veranderen en bijsturen. Daarom is het als beginner goed om voor een bekende broker te kiezen met een ruim aanbod.

Heb je al wel een idee over je strategie? Controleer dan of je gekozen producten bij de broker te koop zijn en wat hier dan de kosten van zijn. Blijkt na een tijdje dat je broker niet meer aansluit bij de producten die je wilt kopen? Dan kun je in de toekomst natuurlijk altijd overstappen naar een geavanceerdere broker.

Lage kosten

De kosten van een broker platform zullen ook overwogen moeten worden. Als beginnende belegger begin je meestal met kleine bedragen. Verlangt een broker hoge kosten, dan zal dit je rendement behoorlijk omlaag halen. Door een broker met lage kosten te kiezen, zal je hoe dan ook een hoop geld gaan besparen op de langere termijn. Welke kosten zijn belangrijk om mee te nemen in je beslissing?

Transactiekosten: dit zijn de kosten die je maakt als je een aankoop of verkoop doet.

Beheer en service kosten: om gebruik te maken van een broker platform zal je in sommige gevallen ook een klein bedrag moeten betalen.

Valutakosten: je zult waarschijnlijk ook in dollars gaan handelen, hier zijn valutakosten aan verbonden. In enkele gevallen zijn deze al bij transactiekosten meegerekend.

Fondskosten: bij indexfondsen wordt de lijst met bedrijven periodiek geüpdatet zodat het fonds maximale resultaten kan behalen. Hiervoor betaal je kosten die gelukkig meestal laag zijn. Deze kosten staan bekend als lopende kosten.

Activity fee: brokers verdienen het meest als jij actief handelt. Sommige brokers rekenen daarom een in-activity fee als je een periode nauwelijks of niet handelt.

Hoe betrouwbaar is deze broker?

Het is uiteraard ook belangrijk om te controleren of je geld veilig is bij de broker die je kiest. De meeste brokers bieden een soort garantie aan. Hoewel je bij de grote namen meestal wel goed zit, is het toch verstandig om te weten hoe een broker de betrouwbaarheid garandeert. Kijk hier dus goed naar!

Beste brokers Nederland

De drie beste brokers van Nederland zijn Trading212, eToro en DEGIRO. Toch zijn ze alle drie verschillend, kijk goed welke het beste bij jouw wensen past.

1. Trading212

Trading212 heeft alles in één – aandelen, ETF’s en opties. Trading212 richt zich op de jongere generatie die voornamelijk hun telefoon gebruiken. Trading212 is de app die zeer geschikt is voor de beginnende belegger. Met een fijne vormgeving heb je een overzichtelijk inzicht in je portfolio altijd binnen handbereik.

Trading212 is een internationaal bekende broker, maar het feit dat Trading212 de afgelopen jaren sterk gegroeid is en nu tot een van Nederlands bekendste brokers behoort, zegt eigenlijk wel genoeg.

Je betaalt bij Trading212 geen commissie over je transacties en maar 0,15% FX-fee, beleggen met Trading212 is meestal dus geheel gratis. In slechts enkele minuten heb je een gratis beleggingsrekening geopend en kun je kosteloos beginnen met beleggen in aandelen en ETF’s. Bovendien biedt Trading212 een ruim aanbod aan producten aan.

Trading212 valt onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor kun je tot 100.000 euro op je geldrekening verzekerd laten staan. Dit is het geld dat je niet belegd hebt. Ook je belegde vermogen staat bij Trading212 veilig, mocht Trading212 failliet gaan is dat voor jouw als klant geen probleem.

2. eToro

Wil je naast aandelen en ETF’s ook in bijvoorbeeld crypto, CFD’s en grondstoffen handelen? Dan is eToro een goede broker om mee te beginnen. eToro is een sociaal handelsplatform. Je kunt hier veel leren over hoe anderen beleggen, waardoor eToro een uitstekende keuze is voor een beginnende belegger. Je kunt portefeuilles kopiëren van andere beleggers, maar ook kan je de informatie van andermans portefeuille gebruiken om zelf betere keuzes te maken en je eigen strategie te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij eToro beginnen met een gratis oefenaccount. Met dit demo account krijg je fictief geld om mee te beleggen. Zo leer je het platform kennen, leer je hoe het aankopen en verkopen werkt en krijg je een goed idee of beleggen en eToro iets voor je is.

Ook eToro streeft naar zo goedkoop mogelijk beleggen. Je kunt al met 50 dollar beginnen met handelen en betaalt in de meeste gevallen geen commissie over je aan- en verkopen.

eToro wordt gereguleerd onder CySEC uit Cyprus en de FCA uit Engeland. Deze zijn vergelijkbaar aan onze AFM. eToro valt niet onder toezicht van de AFM, maar is wel opgenomen in het vergunningenregister van de AFM en de DNB.

Ze bewaren het geld van klanten op een gereguleerde bankrekening, die gescheiden is van eToro’s bedrijfsgelden en in bewaring wordt gehouden. Dit zou betekenen dat als eToro geliquideerd of failliet zou gaan, er geen enkele derde partij een claim zou kunnen doen op het geld dat jij bij hen hebt staan of het belegde vermogen wat jij bij hen hebt staan.

 

 

 

Beste brokers Nederland

 

 

 

3. DEGIRO

Een van de bekendste brokers in ons land (en in de rest van Europa) is DEGIRO. DEGIRO is een broker met een eenvoudige interface en lage kosten. Je kunt zowel nationale als internationale producten handelen en je kunt kiezen uit een zeer ruim aanbod. Als beginner beantwoord je vragen waarmee je bepaalde risicogroepen ontgrendeld. Hiermee wordt je beschermd van de risicovolle beleggingen tot je klaar bent om hier aan te beginnen.

Een van de grootste voordelen is de DEGIRO Kernselectie. Dit is een selectie van ETF’s waar jij geen commissiekosten voor hoeft te betalen. Je kunt hier per maand een aankoop of verkoop per ETF voor slechts €1 handelingskosten maken, daarbuiten betaal je de gebruikelijke transactiekosten.

Dankzij het zogenaamde beleggerscompensatiestelsel zijn je beleggingen bij DEGIRO veilig, ook wordt je vrije saldo veilig bewaard Bij Flatex DEGIRO Bank en valt het tot 100.000 euro onder het depositogarantiestelsel. Bovendien kun je bij DEGIRO ook pensioenbeleggen met bijkomende belastingvoordelen.

 

Drie fouten die beginnende beleggers vaak maken

Over het algemeen maken beginnende beleggers vrijwel allemaal dezelfde drie fouten. Het leek mij daarom goed om je hier alvast kort over te informeren, zodat jij deze fouten niet hoeft te maken.

Emoties meenemen in je keuze

Geld is belangrijk voor je. Het is logisch dat je emoties betrokken worden bij het beleggen. Investeer daarom alleen met geld waar je eventueel zonder kunt. Hierdoor zal een verlies minder emotie met zich meebrengen.

Het is natuurlijk verleidelijk om een aandeel te kopen die opeens een hele sterke groei ziet, maar in veel gevallen ben je dan al te laat en koop je het aandeel op de piek. Je zult dan een dip zien die soms een lange tijd nodig heeft om te herstellen. Koop dus niet uit enthousiasme een sterk groeiend product, maar controleer altijd of het desbetreffende aandeel een goede koop is. Kijk bijvoorbeeld naar de financiële ratio’s.

Luisteren naar iedereen op het internet

Een andere fout is het volgen wat een andere belegger doet. Het is goed om te kijken naar en te leren van grote ervaren investeerders, maar wees je bewust van het feit dat niet iedereen gelijk heeft. Wat voor de een een aantal maanden goed heeft uitgepakt, hoeft voor jou in de komende maanden namelijk niet ook goed uit te pakken. Lees je dus goed in wanneer je een nieuwe aankoop doet.

Niet genoeg spreiden

De derde fout is niet genoeg spreiding. Spreiding is belangrijk om de risico’s en verliezen op te vangen. Je kunt een goed gevarieerde portefeuille zelf samen stellen door middel van diverse aandelen uit verschillende branches te kopen. Hier heb je echter wel een redelijk bedrag voor nodig.

Begin je klein? Dan kun je het beste beginnen met ETF’s om een gespreid portfolio samen te stellen. Een ETF bevat namelijk kleine delen van aandelen van honderden verschillende succesvolle bedrijven. Hierdoor kun je voor minder dan 100 euro al beginnen met een gespreid portfolio.

De beste beleggingsapps?

De wereld van beleggen is een wereld waar je nooit bent uitgeleerd. Als beginner wil je vooral op een simpele en overzichtelijke manier je portefeuille samenstellen en hoge kosten vermijden. Welke broker je hiervoor kiest, is een persoonlijke keuze. Afhankelijk van je wensen past de ene broker misschien beter bij jou dan de ander.

Om even samen te vatten, de beste beleggingsapps drie beste brokers van Nederland:

Bij eToro kan je als enige ook beginnen met een demo account.

Met één van deze beste brokers in Nederland, weet je zeker dat je een goede start hebt. Voorkom je de meest gemaakte fouten? Dan heb je ook nog eens een stapje voor op de meeste beginnende beleggers.

Wat is de grootste broker van Nederland?

DEGIRO is met meer dan 2 miljoen klanten de grootste broker van Nederland en één van de grootste in heel Europa. Deze broker heeft daarnaast ook nog eens meer dan 90 awards gewonnen. DEGIRO staat bekend om haar lage handelstarieven en het gebruiksvriendelijke platform, waarop je onder andere kan beleggen in aandelen en ETF’s.