Top 8 Beste ETF DEGIRO Kernselectie

door | 17 nov, 2021

Top 8 Beste ETF DEGIRO Kernselectie

DEGIRO biedt investeerders sinds 2021 de mogelijkheid om meer dan 200 ETF’s te kiezen uit hun kernselectie, we bespreken de beste ETF’s. Deze selectie bevat 8 van de beste fondsen die voorzien zijn van een lage kostenstructuur en zullen je helpen om het meeste rendement uit je investeringen te halen. Lees hier meer over deze kernselectie en welke ETF’s het meest geschikt zijn voor jouw persoonlijke behoeften.

DEGIRO kernselectie biedt ETF’s aan die beleggers zonder transactiekosten eens per maand kunnen kopen of verkopen. Let op: het betreft slechts één transactie per ISIN. Je kan dus eenmaal per maand, per ISIN, kopen of verkopen. In dit artikel gaan we kijken welke ETF’s uit de kernselectie naar onze mening het meest interessant zijn.

Top 8 Beste ETF DEGIRO kernselectie

We hebben een selectie gemaakt van 6 van de beste ETF’s uit de kernselectie bij DEGIRO en twee buiten de kernselectie! Deze twee vinden wij namelijk ook erg interessant, ondanks dat ze buiten DEGIRO kernselectie vallen. Aan het einde van het artikel vind je een link naar DEGIRO en andere artikelen over DEGIRO, meldt jij je aan via deze website, kost dat jou niks extra én krijg je € 100,- transactietegoed!

De ETF’s in dit artikel zijn in geheel willekeurige volgorde genoteerd, wed nooit op één paard, maar ga voor een gespreide portefeuille, ook wanneer je in ETF’s belegt. In dit artikel vind je ook uitleg over DEGIRO kernselectie en wat handige tools voor DEGIRO kernselectie.

Kernselectie DEGIRO

Eerst iets meer uitleg over de kernselectie van DEGIRO. Weet jij al precies hoe DEGIRO kernselectie in elkaar steekt, dan kan je dit stuk overslaan en direct naar de beste ETF DEGIRO gaan.

DEGIRO vinden wij persoonlijk echt een top broker, omdat zij werken met een kernselectie vol met ETF’s die je kan kopen zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. ETF’s zonder transactiekosten, gewoon bij DEGIRO.

Zo kan je maandelijks of om de maand ETF’s aanschaffen uit de kernselectie van DEGIRO. Zo investeer je gespreid, zonder hier kosten over te betalen. Kijk voor alle voorwaarden over het gratis aanschaffen van ETF’s uit de kernselectie bij de link hierboven.

Zie hieronder een handig overzicht van DEGIRO, waarin wordt uitgelegd wanneer je wel of geen kosten betaald. Wil jij minder dan € 1000 per keer beleggen in ETF’s uit DEGIRO kernselectie? Koop deze dan om de maand! Zo omzeil je de kosten.

Top 8 Beste ETF DEGIRO Kernselectie - overzicht

Voor ons is dit zeker één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO. Hier heb je trouwens (momenteel offline, sorry) een handige kernselectie tool waarop je kan zoeken en sorteren binnen de kernselectie van DEGIRO. Zo kan je bijvoorbeeld sorteren op accumulerende of distribuerende ETF’s. Alle ETF’s die je vind in deze tool zitten in DEGIRO Kernselectie.

Zie hieronder een voorbeeld van hoe je de kernselectietool kunt gebruiken:

Top 8 Beste ETF DEGIRO Kernselectie - kernselectie tool

Een nadeel is dat deze kernselectie niet altijd de ETF bevat die je zoekt. In principe vinden wij dat zelf echter geen probleem omdat we het potentieel rendement vaak belangrijker vinden. Dit in combinatie met de lage kosten bij DEGIRO zorgt ervoor dat wij ons niet beperken tot enkel ETF’s uit DEGIRO kernselectie.

6x de beste ETF DE GIRO Kernselectie

In dit artikel delen we echter 6 van de beste ETF’s uit de kernselectie van DEGIRO. Heb jij er één gevonden die hieraan moet worden toegevoegd, stuur ons dan een berichtje of laat een reactie achter onder dit artikel!

Laten we beginnen met onze favoriet en de basis in onze portefeuille uit DEGIRO kernselectie.

Brede ETF – Vanguard All-World (VWRL)

Ticker:VWRL
Kosten:0.22%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:11.67%

Voor veel beleggers is VWRL de heilige graal wat betreft ETF’s en passief beleggen. Tegen de relatief lage kosten (0.22% per jaar) ontvang je een mandje aandelen met spreiding over de hele wereld. Het rendement van VWRL was de afgelopen jaren uitstekend.

Sinds de oprichting in 2012 behaalt het fonds een gemiddeld jaarlijks rendement van 11.67%. Voor veel beleggers is dit een perfecte keus door het lage risico en de toch aanzienlijk hoge rendementen. Het lage risico is vooral te danken aan de enorme spreiding, zoals al gezegd over heel de wereld, maar ook over ruim 3000 verschillende bedrijven. Om deze redenen vinden wij dat VWRL absoluut een plekje verdiend in deze lijst met beste ETF’s in DEGIRO kernselectie.

Woon jij in België en heb je liever de accumulerende (geen dividenduitbetalingen) variant? Kies dan voor Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc (VWCE). Dit kan verstandiger zijn als je in België woont in verband met dividendbelasting.

Lees hier een uitgebreid artikel over de Vanguard All World ETF.

S&P 500 ETF – Vanguard S&P 500 (VUSA)

Ticker:VUSA
Kosten:0.07%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:14,78%

De Vanguard S&P 500 kopieert, zoals je al kunt raden, de bekende Amerikaanse index: de S&P 500. Het volgt de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven in tal van diverse sectoren. Wat opvalt is dat het rendement een stuk hoger ligt dan VWRL. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat de Amerikaanse bedrijven harder groeien dan het wereldwijd gemiddelde. Positief aan deze ETF zijn de extreem lage jaarlijkse kosten van slechts 0.07%.

Eén belangrijk nadeel van deze ETF is dat je al je geld zet op Amerika. Vijfhonderd bedrijven is inderdaad een flinke spreiding, maar geografische spreiding mag niet onderschat worden. Daarom zijn wij van mening dat deze ETF het beste gecombineerd kan worden met een ETF die zich ook richt op buitenlandse ondernemingen. Dit gezegd te hebben is de S&P500 alsnog een must voor de meeste passieve beleggers.

Een soortgelijke ETF is ook beschikbaar als accumulerende ETF onder de naam: iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD Acc (SXR8) je kan ook kiezen voor die van Amundi of die van Invesco.

Lees hier een uitgebreid artikel over de Vanguard S&P500 ETF.

Nasdaq ETF – iShares Nasdaq-100 (EXXT)

Ticker:EXXT
Kosten:0.31%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:15,46%

Wil jij vooral in Tech beleggen? Dan is deze ETF misschien wel iets voor jou. Deze ETF volgt het rendement van de Nasdaq-index. Ook wel, de honderd grootste niet-financieel gerelateerde aandelen. Denk hierbij aan software, computer hardware en telecommunicatie. Grote posities van Nasdaq zitten onder andere in NVIDIA, Alphabet (Google), Adobe en Microsoft. Stuk voor stuk bedrijven van zeer hoge kwaliteit in de Tech-sector.

Sinds de oprichting van het fonds in 2006 behaalt het een gemiddeld jaarlijks rendement van maar liefst 15,46%. Volgens ons is de waarde propositie van deze bedrijven sinds COVID -en de daarmee opvolgende digitalisering – nog veel beter geworden.

Ook voor deze ETF geldt het nadeel dat de geografische spreiding zo goed als verwaarloosbaar is. Alle bedrijven zijn Amerikaans. Echter moet er wel gezegd worden dat veel van deze bedrijven hun geld over heel de wereld verdienen – niet alleen in de Verenigde Staten.

Een ander nadeel is de mindere spreiding wat betreft bedrijven. Apple, Microsoft en Amazon zijn samen goed voor 28,81% van de ETF. Dat lees je inderdaad goed. Slechts drie bedrijven maken samen bijna dertig procent van de ETF. Als je passief wilt beleggen is dit een factor waar je goed over wilt nadenken voordat je gaat beleggen.

Ook deze ETF is beschikbaar als accumulerende ETF onder de naam: iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD Acc (CNDX)

60b4f8926d094005553951

Cloud ETF – WisdomTree Cloud Computing (WCLD)

Ticker:WCLD
Kosten:0.40%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:52,67%

Wat betreft deze ETF zijn wij vooral enthousiast over de enorme groeimogelijkheden van deze sector. Volgens onderzoeksbureau Grand View Research zal de markt van Cloud Computing tot 2028 groeien met gemiddeld 19% per jaar.

De introductie van opkomende technologieën, zoals Artificial Intelligence (AI) en machine learning, maakt cloud groei mogelijk door bedrijven in staat te stellen AI-mogelijkheden te benutten. Omdat bedrijven, managers en werknemers vanwege de COVID-19-pandemie blijven kiezen voor werken op afstand, is dit de nieuwste trend geworden die naar verwachting op de lange termijn zal aanhouden.

Het tot nu toe behaalde rendement van gemiddeld 52.67% per jaar is overigens niet representatief. De ETF bestaat namelijk pas sinds september 2020 en het trackrecord is daarom nog nietszeggend. Ook is dit fonds vooral aanwezig in de Verenigde Staten (92%). Ook de kosten van 0.40% zijn hoger dan de voorgaande ETF’s. Ondanks dat zijn we toch zeer positief gestemd over deze ETF door de uitstekende vooruitzichten. Als je als belegger op zoek bent naar groei kun je deze markt simpelweg niet negeren.

Deze ETF is accumulerend, er wordt dus geen dividend uitbetaald. In plaats daar van wordt het automatisch geherinvesteerd.

Top 8 Beste ETF DEGIRO Kernselectie

Robotics & AI ETF – Lyxor Robotics & AI UCITS ETF (ROAI)

Ticker:ROAI
Kosten:0.40%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:29,27%

Weer een zeer jonge ETF, maar wat ons betreft een erg mooie ETF in DEGIRO Kernselectie. ROAI werd opgericht in 2018 en behaald sindsdien een gemiddeld rendement van ruim 29% per jaar. Voor de periode 2021-2028 verwacht het onderzoeksbureau Grand View Research een gemiddelde groei van ruim 40% in deze markt. Het voortdurende onderzoek en de innovatie onder leiding van de techreuzen stimuleren de invoering van geavanceerde technologieën in industriële sectoren, zoals de automobielsector, de gezondheidszorg, de detailhandel en de financiële sector.

Technologie is altijd al een essentieel element geweest voor deze industrieën, maar Artificial Intelligence (AI) heeft technologie naar het hart van organisaties gebracht. Bijvoorbeeld, van zelfrijdende auto’s tot cruciale levensreddende medische apparatuur, AI wordt vrijwel in elk apparaat en programma ingebouwd. Het is bewezen dat AI het belangrijkste revolutionaire element is van het komende digitale tijdperk.

Techreuzen zoals Amazon.com, Google, Apple, Facebook, International Business Machines Corporation (IBMC) en Microsoft investeren aanzienlijk in het onderzoek naar en de ontwikkeling van AI. Belangrijke factoren die de groei van de AI-markt stimuleren, zijn onder meer een toename van het gebruik van big data, analyse en het toenemende potentieel van onderzoek en ontwikkeling in de ontwikkeling van AI-systemen en technologische innovaties over de hele wereld.

We zijn overigens ook blij om eindelijk te kunnen zeggen dat deze ETF niet uitsluitend Amerikaanse bedrijven bevat. Amerika is goed voor ongeveer 61% van het fonds. Daarop volgt China met 7% en Taiwan met 4%. Ook voor deze markt geldt onze mening: als je naar groei zoekt, kun je dit niet negeren. De relatief hoge kosten van 0.40% vinden wij rechtvaardig, als je kijkt wat voor rendement je als belegger terugkrijgt.

Dividend ETF – iShares STOXX Global Select Dividend 100 UCITS (ISPA)

Ticker:ISPA
Kosten:0.46%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:9,70%

Een ETF uiterst geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en passief inkomen. Dit fonds bestaat uit betrouwbare bedrijven over de hele wereld die bewezen hebben regelmatig en standvastig dividend uit te keren. Het dividendpercentage ligt op ruim 3.47% en het gemiddelde rendement van de ETF ligt op 9,70% sinds 2009, de 9,70% staat los van het dividend en bedraagt de groei van de ETF.

De volatiliteit van de ETF is zeer laag, wat dit fonds geschikt maakt voor beleggers die genoegen nemen met een gemiddeld, maar relatief veilig rendement. Echter is het wel de vraag of je als belegger de hoge kosten moet accepteren. Er zijn namelijk ook alternatieven in dit lijstje, tegen lagere kosten. Deze keren echter geen tot weinig dividend uit, wat dan ook het voordeel van deze ETF is. Dit was de laatste ETF uit DEGIRO kernselectie in dit artikel.

ETF’s buiten de kernselectie

Zoals al gezegd zijn er ook goede ETF’s buiten de DEGIRO kernselectie waar wij naar kijken. Lees snel verder om meer te leren over, naar onze mening, twee (potentiële) toppers.

AI ETF – WisdomTree Artificial Intelligence (WTAI)

Ticker:WTAI
Kosten:0.40%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:38,62%

Ook een jonge ETF en net pas in DEGIRO kernselectie. WTAI werd opgericht in januari 2019 en behaald sindsdien een gemiddeld rendement van ruim 38% per jaar, omdat de ETF pas kort bestaat, is dit natuurlijk niet heel representatief. Voor de periode 2021-2028 verwacht het onderzoeksbureau Grand View Research een gemiddelde groei van ruim 40% in deze markt. Het voortdurende onderzoek en de innovatie onder leiding van de techreuzen stimuleren de invoering van geavanceerde technologieën in industriële sectoren, zoals de automobielsector, de gezondheidszorg, de detailhandel en de financiële sector productie.

Deze ETF is vergelijkbaar met de eerder genoemde Lyxor Robotics & AI UCITS ETF (ROAI) en richt zich op dezelfde sectoren.

We zijn overigens ook blij om eindelijk te kunnen zeggen dat deze ETF niet uitsluitend Amerikaanse bedrijven bevat. Amerika is goed voor ongeveer 57% van het fonds. Daarop volgt Taiwan met 15% en Japan met 5%. Ook voor deze markt geldt onze mening: als je naar groei zoekt, kun je dit niet negeren. De relatief hoge kosten van 0.40% vinden wij rechtvaardig voor wat je als belegger ervoor terugkrijgt.

Dividend ETF – iShares Dow Jones U.S. Select Dividends (EXX5)

Ticker:EXX5
Kosten:0.31%
Gemiddeld rendement per jaar sinds oprichting:6,95%

Een dividend ETF voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar inkomen, met lagere kosten dan ISPA, die wel in DEGIRO kernselectie zit. Dit fonds bestaat uit betrouwbare bedrijven uit de Dow Jones die dividend uitkeren. Het dividendpercentage ligt op 2.3% en het gemiddelde rendement van de ETF ligt op 6.95% sinds 2005. Ook de volatiliteit van deze ETF is zeer laag, wat dit fonds geschikt maakt voor beleggers die op zoek zijn naar een uitkerende dividend ETF met een relatief veilig rendement.

Ook hier moet men rekening houden met het feit dat er van geografische spreiding absoluut geen sprake is. Alle bedrijven komen uit de Verenigde Staten. Daarom zijn wij ook hier van mening dat deze ETF het beste gecombineerd kan worden met een ETF die zich ook richt op buitenlandse ondernemingen.

Andere artikelen over DEGIRO

Dit is zeker niet ons eerste artikel over DEGIRO. Als je meer wilt weten over DEGIRO, de mogelijkheden, de kosten, de type orders en de type accounts, lees dan op de website het artikel: DEGIRO review.

Momenteel kan je nog €100,- transactietegoed krijgen, mocht je een ETF of aandelen willen kopen, buiten de kernselectie van DEGIRO. Check hier eerst meer info op dejongebelegger of klik hier of op onderstaande banner en claim je tegoed.

Als je ook wilt pensioenbeleggen (bij DEGIRO) het volgende artikel: extra pensioen opbouwen. Je kan namelijk ook fiscaal voordelig pensioenbeleggen bij DEGIRO en bij Brand New Day!

Check m’n account op Instagram om op de hoogte te blijven van onze beleggingen, waaronder de ETF’s!.

60b4f8926d094005553951

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de DEGIRO Kernselectie?

Je kan maandelijks of om de maand gratis ETF’s aanschaffen uit de kernselectie. Wil jij minder dan € 1000 per keer beleggen in ETF’s uit DEGIRO kernselectie? Koop deze dan om de maand! Zo omzeil je de kosten.

Hoe koop ik ETF’s uit de kernselectie?

Je kunt een aankooporder plaatsen als je een account hebt bij DEGIRO.

Welke ETF kopen DEGIRO 2023?

1. Vanguard All World ETF – Beste ETF bij DEGIRO. De Vanguard All World ETF is één van de meest populaire ETF’s onder Nederlands beleggers. Met deze ETF koop je namelijk in één transactie de hele wereldeconomie.

4.8/5 - (16 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.