Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

door | 26 jun, 2022

Investeren in dividend aandelen kan een goed alternatief zijn voor traditionele beleggingsvormen. En als je wilt dat jouw portefeuille maandelijks dividend uitkeert, zijn er tal van aandelen die maandelijks een dividenduitkering doen. Hieronder vind je 11 aandelen die maandelijks dividend uitkeren die je misschien in overweging wilt nemen bij het opbouwen van een dividend portefeuille.

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Een passief inkomen door beleggen: wie wilt dat nou niet?

Dividend beleggen maakt het mogelijk om een passief inkomen op te bouwen. Helaas betaalt het grootste deel van de bedrijven slechts eenmaal per kwartaal of per halfjaar een dividend. Dit kan er voor zorgen dat het lastig kan zijn om een regelmatige cash flow op te bouwen. In dit artikel kijken we naar 11 aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

De 5 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Door te beleggen in bedrijven die maandelijks dividend uitkeren, neemt de omloopsnelheid en de regelmaat van de ontvangen dividenden toe. Hierdoor ben je als belegger ook flexibeler. Wanneer je maandelijks dividend ontvangt, kun je het namelijk sneller opnieuw beleggen. In dit artikel bespreken we de 5 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren, ook geven we nog enkele aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

Aandeel Dividendrendement (%) Dividendgroei (CAGR 10 jaar) 
STAG Industrial 4,55% 6,43% 
Main Street Capital 7,01% 4,00% 
Realty Income 4,49% 5,44% 
Gladstone Investment Corp. 6,24% 2,58% 
LTC Properties 5,91% 2,95% 

Laten we beginnen met de eerste van de vijf aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

Dit artikel volgt op het eerder geschreven artikel: leven van dividend, hier staan onder andere twee voorbeeld dividendportefeuilles.

Ook aandelen analyseren als een baas? Simply WallSt kan je hierbij helpen! Zowel voor de beste dividend aandelen wereldwijd, maandelijkse dividend aandelen en voor groeiaandelen.

1. Aandeel STAG Industrial (Ticker: $STAG):

Ticker:  STAG 
Dividendrendement: 4,55% 
Dividendgroei (CAGR 10 jaar):  6,43% 

STAG Industrial is een REIT (Real Estate Investment Trust). Een REIT is een onderneming die haar inkomsten genereert door het bezitten en verhuren van vastgoed. REIT’s zijn enorm populair onder veel dividendbeleggers. Dit komt door het feit dat REIT’s verplicht zijn om meer dan 90% van het belastbare inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders. STAG is dus een Real Estate Investment Trust dat zich voornamelijk focust op vastgoed in de industriële sector.

Hieronder vallen bijvoorbeeld magazijnen of warenhuizen. STAG bezit ruim 550 panden in 40 staten. In de toekomst is het bedrijf van plan om nog meer acquisities te doen om zo haar portfolio (en de cash flow) te laten groeien.

Het dividendrendement van STAG komt uit op 4,55% per jaar. Dit is ongeveer 0,38% per maand. Wat betreft dividend kent de onderneming een sterk trackrecord. Het bedrijf begon in 2012 met het betalen van een dividend en heeft dit tot nu toe nog geen enkele keer verlaagd – ook niet tijdens de COVID-crisis. In deze periode is het dividend met gemiddeld bijna 7% per jaar gestegen.

Na de pandemie heeft STAG een enorme boost gekregen door de toenemende vraag naar opslagruimte. Bovendien is ongeveer 40% van STAG’s vastgoed gekoppeld aan e-commerce. Met de groeiende trend van e-commerce is STAG Industrial daarom perfect gepositioneerd om van deze groei te profiteren.

Als tweede van de vijf aandelen die maandelijks dividend uitkeren hebben we Main Street Capital.

2. Aandeel Main Street Capital (Ticker: $MAIN):

Ticker:  MAIN 
Dividendrendement: 7,01% 
Dividendgroei (CAGR 10 jaar):  4,00% 

Main Street Capital is het aandeel met het hoogste dividendrendement in dit artikel. MAIN keert ruim 7% per jaar aan dividend uit. Beleggers kunnen kortom rekenen op een dividendrendement van ruim 0,58% per maand. Hoe kan het dat dit aandeel zoveel dividend uitkeert? Main Street Capital is een bijzonder bedrijf. Het is namelijk een BDC (Business Development Company).

Business Development Companies zijn bedrijven die geld verstrekken aan kleine ondernemingen. Net als een REIT moet een BDC minimaal 90% van haar winst uitkeren als dividend. Dit zorgt ervoor dat beleggers doorgaans een hoog dividendrendement kunnen verwachten.

Ook het dividend trackrecord van Main Street Capital is erg sterk. Het bedrijf heeft sinds de beursgang haar dividend nog geen enkele keer verlaagd. Dit is een indicator dat er sprake is van een solide onderneming. Een betrouwbaar en veilig dividend is voor dividendbeleggers tenslotte van groot belang.

Main Street Capital is een BDC van hoge kwaliteit met een uitstekend dividend trackrecord en een hoog dividendrendement van ruim 7%. Voor beleggers met een voorkeur voor hoog dividend aandelen kan dit een interessante investering zijn.

Als derde van de vijf aandelen die maandelijks dividend uitkeren hebben we Realty Income.

3. Aandeel Realty Income (Ticker: $O):

Ticker:  O 
Dividendrendement: 4,49% 
Dividendgroei (CAGR 10 jaar):  5,44% 

Realty Income is een van de meest populaire REIT’s onder beleggers. Sinds de oprichting in 1969 was het doel van Realty Income al om een maandelijks dividend uit te keren. Dit is tot nu toe ook behoorlijk goed gelukt. Het bedrijf heeft haar dividend al ruim 25 jaar structureel verhoogd (ook tijdens de financiële crisis van 2008) en verhoogt het dividend zelfs met gemiddeld 4.5% per jaar. Dit is uitsluitend dividend en dividendgroei.

Realty Income boekt buiten haar dividendgroei ook nog grote koerswinsten. Kijkend naar het totale rendement genereert de onderneming een gemiddeld rendement van ongeveer 15,3% per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan de S&P 500 die in deze periode uitkwam op een gemiddeld rendement van iets meer dan 10% per jaar. Het is dus niet zo gek dat voor veel beleggers Realty Income een geliefd aandeel is.

Bovendien is Realty Income een goed gespreide REIT. Ze bezitten meer dan 10.000 vastgoedobjecten in verschillende sectoren. Denk hierbij aan winkels, theaters, restaurants en zelfs sportscholen. Bekende huurders van Realty Income zijn bedrijven als FedEx, Walmart en Home Depot.

Dankzij deze goede spreiding zijn de huurontvangsten van Realty Income voldoende beschermd. Realty Income is door haar sterke trackrecord en solide vastgoedportefeuille een van de meest betrouwbare dividendaandelen uit dit artikel.

Als vierde van de vijf aandelen die maandelijks dividend uitkeren hebben we Gladstone Investment Corp.

629768ad43b27817991659

4. Aandeel Gladstone Investment Corp. (Ticker: $GAIN):

Ticker:  GAIN 
Dividendrendement: 6,24% 
Dividendgroei (CAGR 10 jaar):  2,58% 

Net als Main Street Capital is Gladstone Investment een Business Development Company (BDC). Gladstone heeft belangen in ruim 25 bedrijven in 14 sectoren. De meeste bedrijven die GAIN bezit opereren binnen de productie- en de zakelijke sector. Gladstone Investment investeert voornamelijk in bedrijven met een positieve cash flow tussen de $3 en $20 miljoen.

Verder belegt GAIN in bedrijven met aantrekkelijke fundamenten en een sterk management. Dit betekent dat er enkel bedrijven van hoge kwaliteit in de portefeuille van Gladstone terecht komen.

Beleggers kunnen rekenen op een dividendrendement van 6,24% per jaar. Het dividend trackrecord van GAIN is echter een stuk minder consistent dan dat van de vorig genoemde bedrijven. Het dividend van Gladstone Investment wordt regelmatig verhoogd en verlaagd.

Over de afgelopen tien jaar is het dividend toch toegenomen met gemiddeld 2,58% per jaar. Op basis van het hoge dividend en de kwaliteitsvolle bedrijven in portefeuille verdient Gladstone Investment een plek in dit artikel van aandelen met maandelijks dividend.

En als last but zeker niet least van de vijf aandelen die maandelijks dividend uitkeren, LTC Properties.

5. Aandeel LTC Properties (Ticker: $LTC):

Ticker:  LTC 
Dividendrendement: 5,91% 
Dividendgroei (CAGR 10 jaar):  2,95% 

Afsluiter van de lijst is LTC Properties: een REIT die investeert in seniorenwoningen en vastgoed met betrekking tot gezondheidszorg. Het bedrijf bezit meer dan 200 vastgoedobjecten verspreid over tientallen Amerikaanse staten. Door de toenemende vergrijzing en de groeiende uitgaven rondom gezondheidszorg zijn de toekomstperspectieven voor LTC Properties erg goed. Het is waarschijnlijk dat LTC de wind goed in de rug zal hebben in de toekomstige jaren.

Het dividendrendement van LTC Properties ligt op bijna 6% per jaar. Dit is een stuk hoger dan dat van de andere twee besproken REIT’s. Daartegenover staat wel dat het trackrecord van LTC minder solide is. Het dividend trackrecord is zeker niet slecht, tijdens de COVID-crisis heeft LTC netjes haar dividend doorbetaald, maar wat betreft dividendgroei leggen ze het wel af tegenover STAG en Realty Income.

Voor beleggers is het daarom de taak om de afweging te maken tussen een hoog dividendrendement of een beter dividend trackrecord. LTC Properties blinkt hoofdzakelijk uit in dat eerste.

Meer aandelen met maandelijks dividend

Er zijn natuurlijk nog veel meer aandelen met maandelijks dividend. De volgende aandelen keren ook maandelijks dividend uit:

 • Orchid Island Capital
 • Armour Residential REIT
 • AGNC Investment Corp
 • Ellington Financial
 • US Global Investors
 • Dynex Capital

Je vindt uitgebreide informatie over meer REITS zoals STAG, Realty en LTC in het artikel beleggen in REITS.

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren 2

Wat zijn REIT’s verplicht te doen met hun inkomen

REIT’s zijn verplicht om minimaal 90% van het belastbare inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zorgt ervoor dat beleggers doorgaans een hoog dividendrendement kunnen verwachten. Zowel REIT’s als Business Development Companies zijn verplicht om minimaal 90% van hun belastbare inkomen als dividend uit te keren!

Er zijn meer manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld, bijvoorbeeld door te beleggen in vastgoed ETF’s, via vastgoedplatformen of door te beleggen in REITS.

Beleggen in aandelen met maandelijks dividend

Tot slot rest vanzelfsprekend de vraag: moet ik wel of niet beleggen in maandelijkse dividendaandelen? Aan het begin van het artikel hebben we al een aantal voordelen genoemd, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zo kunnen bedrijven te veel aandacht aan het dividend geven, waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar kan komen.

Dit kan op den duur negatieve gevolgen op het totale rendement van een belegging hebben. Verder spelen er een aantal belangrijke persoonlijke voorkeuren mee in de overweging, waaronder bijvoorbeeld risico. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen of het wel of niet interessant is om in maandelijkse dividendaandelen te beleggen.

Alle maandelijkse dividend aandelen genoemd in dit artikel zijn beschikbaar om te verhandelen via DEGIRO.

Lees hier meer over DEGIRO en de tijdelijk actie, of kijk op hun website.

Naast dat ik beleg in aandelen met maandelijks dividend, is de grootste positie in mijn portefeuille de VWRL ETF.

Praat je graag mee over beleggen? Lees meer over de nummer één crypto community, de WhatsNext Community of de Beleggen NL/BE Facebookgroep!

Opzoek naar de beste dividendaandelen van Nederland en België? Bekijk het eerder geschreven artikel beste dividendaandelen van Nederland en België.

Laat ons weten wat volgens jou de beste dividendaandelen zijn, in de reacties!

629768ad43b27817991659
4.9/5 - (22 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

2 Reacties

 1. Toon

  Dit is nieuw voor mij. Ik wist niet dat er bedrijven zijn die maandelijks een dividend uitkeren. Bedankt voor de info.

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Graag gedaan!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.