Top 25 boeken over beleggen

Top 25 boeken over beleggen

Beleggen kan een grote uitdaging zijn, maar de juiste informatie en boeken kunnen je helpen de weg naar succes te vinden. Hier vind je de top 25 boeken over beleggen, personal finance en financiële markten – alles wat je nodig hebt om jouw financiële wensen waar te maken!

Onze absolute top 25 beste boeken over beleggen, boeken over aandelen, boeken over financiën, boeken over geld verdienen, boeken over crypto en beleggen voor beginners boeken!

De boekenlijst op deze pagina is ondertussen flink uitgebreid en gaan over beleggen, financiële markten en het behalen van financiële vrijheid. Als je hierin geïnteresseerd zijn dit de boeken die je moet hebben. We zijn groot fan van dit soort boeken en de boekenkast ligt ondertussen goed vol.

Op deze pagina staan onze favoriete boeken over personal finance. Vooral “Beleggen en financiële markten” en “De intelligente belegger” moet je echt lezen als beginnende belegger. Meer geïnteresseerd in persoonlijke financiën? Kies dan voor één van de boeken van Robert Kiyosaki.

Beste boeken over beleggen

We beginnen met de beste boeken over beleggen. Deze vier boeken zijn wat ons betreft boeken die je als belegger echt gelezen moet hebben. Na deze boeken vind je nog meer boeken over beleggen, beleggen voor beginners boeken, boeken over aandelen, boeken over financiën, boeken over geld verdienen en boeken over crypto.

De intelligente belegger

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie. Geschreven door: Benjamin Graham. Volgens Warren Buffett zelfs het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Ook zeker de favoriet van onze lijst, een heel goed boek voor beginnende beleggers.

De klassieker “De intelligente belegger” uit 1949. Zelfs na ruim 65 jaar wordt dit boek nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen. Hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Graham vertelt je niet wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen.. Dit maakt het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

boeken over personal finance - de intelligente belegger
boeken over personal finance - beleggen en de financiële markten

Beleggen en de financiële markten

Geschreven door Hans Buunk. Beleggen en financiële markten is een compleet leerboek. Hierin worden zowel de theoretische als de praktische aspecten van het beleggen behandeld. Het gaat in op alle belangrijke financiële producten, zoals obligaties, aandelen, derivaten en gestructureerde producten. Daarnaast komen de verschillende typen beleggingsfondsen, het beleggen in vastgoed en het maken van een verantwoorde beleggingsportefeuille aan bod. Deze moet je echt gelezen hebben als je beleggen interessant vindt.

Trendtrading

Dit boek is de tweede druk van de complete Trendtradinggids van Stefan Kneppers. Dit boek gaat je helpen om een winnende strategie toe te passen op de aandelenmarkt. Het boek bevat alle nodige informatie voor een kickstart op de beurs. Het boek is zo opgebouwd dat ieder hoofdstuk je een stap dichter bij de strategie brengt. In 8 stappen wordt alles wat je nodig hebt uitgelegd, om een succesvolle trendtrader te worden.

Ben jij een beginnende belegger en ben je op zoek naar een werkende strategie die jouw beleggingscarrière meteen een kickstart kan geven? Of heb je juist al wat meer ervaring op de beurs en wil je graag je kennis en/of visie ten aanzien van de aandelenmarkt verruimen? Dan is het boek Trendtrading wat voor jou.

Liever een cursus volgen met beeldmateriaal? Bekijk de Trendtrading cursus. Dit is een goede cursus die we kunnen aanraden voor beleggers en traders.

Trendtrading van Stefan Kneppers
boeken over personal finance - cashflow kwadrant

Cashflow Kwadrant

Auteur: Robert Kiyosaki. Cashflow kwadrant is de gids naar financiële vrijheid. Dit boek onthult hoe sommige mensen minder werken, meer verdienen, minder belasting betalen en leren om financieel vrij te komen. Absoluut één van de beste boeken over personal finance.

Cashflow Kwadrant is de nieuwste bestseller van Robert Kiyosaki. Het boek leest zo lekker weg, dat het in een week is uit te lezen. Het boek is geschreven voor iedereen die klaar is om voorbij de zekerheid van een baan te gaan en om in je eigen wereld financiële vrijheid te vinden.

Het boek helpt je om op een relatief eenvoudige en duidelijke manier veranderingen in je leven aan te brengen, die je de rest van je leven met je meeneemt. Aan het einde van dit boek ben je helemaal klaar om alle controle over je eigen financiële toekomst te nemen.

De kunst van het traden

Dit boek is de derde druk van “De kunst van het traden” van Martijn Luijckx en Henk Grundmeijer. Het boek geeft je alle handvaten om succesvol te handelen op forex en andere financiële markten. Het gaat voor een groot deel over de psychologie achter consistent succesvol handelen op de financiële markten. Veel particuliere traders maken vaak prachtige plannen, maar worden tijdens het handelen overvallen door hun emoties.

De kunst van het traden bevat ook direct toepasbare tips en informatie over moneymanagement en systemen. Dit inmiddels zeer populaire boek is een onmisbare gids voor particulieren die succesvoller willen worden in het handelen op financiële markten. Beide auteurs delen hun eigen ervaringen en hoe zij succesvol trader zijn geworden.

De kunst van het traden

Beleggen voor beginners boeken

Onze favoriete beste boeken over beleggen en beleggen voor beginners boeken.

boeken over personal finance - de beleggingsillusie

De beleggingsillusie

Blondjes beleggen beter boek

Blondjes beleggen beter

Leer beleggen als Warren Buffett - boeken over beleggen - dejongebelegger

Leer beleggen als Warren Buffett

Leven van Dividend - Boeken over Dividend - Permanent inkomen met Amerikaanse hoog dividend aandelen

Permanent inkomen met Amerikaanse hoog dividend aandelen

Boeken over aandelen

Andere boeken uit onze collectie van top 10 beste boeken over beleggen en boeken over aandelen.

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Verdubbel je geld in vijf jaar

Value Investing - boeken over aandelen

Value Investing

The Income Factory - Boeken over aandelen

Income Factory An Investors Guide

100 Baggers - Stocks that return 1-to-100 - boeken over aandelen

100 Baggers: Stocks that return 1-to-100

Boeken over financiën

Andere boeken naast de top 10 beste boeken over beleggen, boeken over financiën.

Think and Grow Rich

Think and grow rich

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Waarom de rijken alsmaar rijker worden

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

A Random Walk Down Wallstreet

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Rijke pa Arme pa

Boeken over geld verdienen

Andere boeken naast de top 10 beste boeken over beleggen, boeken over geld verdienen.

boeken over personal finance - Money master the game tony robbins

Money Master The Game

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan

De Side Hustle - boeken over geld verdienen

De Side Hustle

Boeken over crypto

Andere boeken naast de top 10 beste boeken over beleggen, boeken over crypto.

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

The Crypto Trader

Trading in the zone

Trading in the zone

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Daytrading voor dummies

Crypto trading voor ambitieuze beginners

Crypto trading voor ambitieuze beginners

Vertel me meer!

Meer lezen over één van deze specifieke boeken kan hier.