Investeren in vastgoed met weinig geld

door | 29 jun, 2022

Investeren in vastgoed met weinig geld - manieren van beleggen in vastgoed - dejongebelegger

Investeren in vastgoed met weinig geld

Investeren in vastgoed met weinig geld is enorm in populariteit toegenomen de afgelopen jaren. De gedachte aan een stabiele, veilige stroom van inkomsten spreekt iedere belegger wel aan. Toch investeren maar relatief weinig beleggers daadwerkelijk in vastgoed.

Dit heeft te maken met één grote misconceptie: om te beleggen in vastgoed heb je veel geld nodig. Niets is echter minder waar, je kan ook met weinig geld investeren in vastgoed. In de praktijk is het erg eenvoudig om te investeren in vastgoed met weinig geld, dus zonder dat hier enorme bedragen bij te pas komen. In dit artikel bespreken we de beste manieren om te beleggen en investeren in vastgoed met weinig geld.

Laatste update: 21 maart 2023 – informatie toegevoegd en oudere technische analyses onder in het artikel gezet.

Waarom beleggen in vastgoed?

Maar waarom zou je überhaupt beleggen in vastgoed? Dat is een goede en relevante vraag.

Ten eerste zorgt een belegging in vastgoed voor een betrouwbare, constante stroom van inkomsten. Bovendien is een belegging in onroerend goed vaak uitstekend opgewassen tegen (hoge) inflatie. De huizenprijzen stijgen immers bijna altijd!

Tenslotte maakt vastgoed het mogelijk voor beleggers om hun vermogen eenvoudiger te kunnen spreiden. Dit alles kan zorgen voor een verkleining van het totale risico. Genoeg redenen dus om te gaan beleggen in vastgoed. Maar op welke manieren is dat mogelijk?

In dit artikel kijken we naar manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld.

Hoe investeren in vastgoed

Er zijn veel verschillende manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld, of met veel geld. We hebben de beste manieren en partijen voor je onderzocht.

Welke opties heb ik?

De meest voor de hand liggende optie, als mensen over investeren in vastgoed denken, is volgens ons eigenlijk één van de slechtste opties.

Namelijk, het kopen (en opknappen) en vervolgens weer verkopen of verhuren van vastgoed.

We gaan je vertellen waarom wij dit het slechtste idee vinden.

Ten eerste, je verliest meteen de liquiditeit van je assets, stenen zijn immers stenen en een huis is niet zomaar opgeknapt en verkocht. Ook is een huurder niet zomaar gevonden, of een slechte huurder niet zomaar uit jouw huis gezet.

Hiernaast heb je momenteel ook nog de stijgende kosten voor materiaal, wat er voor zorgt dat die verbouwing die jij gepland had, nu opeens een stuk duurder kan uitpakken. Dit heeft vervolgens weer een effect je rendement.

Ook je kansen op een snelle flip, zie je als sneeuw voor de zon verdwijnen met de huidige omstandigheden. Als het überhaupt al een snelle flip blijft, aangezien zo beetje alle vakmensen ook niet zijn aan te slepen.

Misschien als je zelf twee rechterhanden hebt, je er wel uit komt.. maar goed dan moet je wel de tijd hebben en hopen dat de markt ondertussen niet een duik naar beneden neemt..

Met weinig geld investeren in vastgoed

Wat ons meteen brengt bij het laatste punt. Vastgoed kopen om te flippen of verhuren, is erg tijdrovend en kan in sommige gevallen gewoon een parttime baan worden. Waarom niet gewoon op een manier investeren in vastgoed met weinig geld waar je je liquiditeit niet verliest en de meeste risico’s niet voor jou zijn, maar voor de REIT?

Een REIT, aandeel of fonds kan je immers op elk gewenst moment (op voorwaarde dat de beurs geopend is) weer verkopen.

Benieuwd hoeveel je nodig hebt aan dividend om te leven van dividend?

Beleggen in vastgoed door middel van Real Estate Investment Trusts (REIT’s)

Beleggen in vastgoed is ook mogelijk door het kopen van aandelen. Het gaat hierbij om REIT’s (Real Estate Investment Trusts). REIT’s zijn praktisch gezien vastgoedfondsen die op de beurs te verhandelen zijn. Het zijn echter geen normale vastgoedfondsen. REIT’s onderscheiden zich door het feit dat ze vastgoed aanschaffen om het uiteindelijk te verhuren.

Normaliter focussen vastgoedfondsen zich namelijk vooral op het winstgevend doorverkopen van vastgoed. De huuropbrengsten van deze Real Estate Investment Trusts worden via dividenden uitgekeerd aan de aandeelhouders. Deze manier is uiterst geschikt om investeren in vastgoed met weinig geld.

Beleggen in REITS brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Allereerst is het enorm toegankelijk om te beleggen in vastgoed door middel van REIT’s. Beginnen met beleggen kan al vanaf enkele tientjes, terwijl vastgoedfondsen (zoals SynVest) doorgaans een hoger minimaal instapbedrag hanteren.

Verder worden REIT’s op de aandelenmarkt verhandeld, waardoor het voor beleggers makkelijker is om op ieder gewenst moment in- of uit te stappen. Tot slot presteert een REIT gemiddeld een stuk beter dan een vastgoedfonds. Dit komt omdat REIT’s volgens Amerikaanse wet- en regelgeving minimaal 90% van haar opbrengsten moet uitkeren in de vorm van dividend. Hierdoor ligt het dividend van een REIT gemiddeld flink hoger dan dat van een vastgoedfonds. Niet zo gek dat REIT’s de afgelopen twintig jaar fantastisch hebben gepresteerd.

De meest populaire REIT is het Amerikaanse Realty Income. Deze REIT keert maandelijks een dividend uit aan haar aandeelhouders en verhoogt dit dividend jaarlijks voor de afgelopen 25 jaar. Daarnaast bezit Realty Income een uitstekende vastgoedportefeuille met meer dan 10.000 vastgoedobjecten. Ze verhuren panden aan bedrijven als FedEx, Walmart en Home Depot.

Realty Income genereert bovendien geweldige rendementen: waar de S&P 500 gemiddeld een rendement behaald van 10% per jaar, produceert Realty Income een jaarlijks rendement van ruim 15% in diezelfde periode. Realty Income is daarom zeker het bekijken waard.

Meer lezen over Realty Income en 4 andere aandelen die maandelijks dividend uitkeren?

Beleggen in vastgoed via SynVest 

SynVest is een beleggingsinstelling met verschillende vastgoedfondsen. Via de fondsen wordt voornamelijk belegt in winkel- en kantoorpanden, maar ook in kleinere mate in aandelen en obligaties. 

Via SynVest is het mogelijk om zowel in Nederlands- als in Duits vastgoed te beleggen. Beleggen in vastgoed kan al vanaf €100 per maand of een eenmalige inleg van €2500. Dit maakt beleggen in vastgoed zeer toegankelijk voor vrijwel iedere investeerder. 

Wanneer je kiest voor een inleg van €100 per maand is er wel de voorwaarde, dat je na twee jaar minimaal €2000 hebt gestort (minimaal 20 maanden van €100 per maand). 

Naast dat het dus voor elke investeerder toegankelijk is, is een ander voordeel van SynVest dat het beleggen volledig passief is. Er is geen kennis voor nodig en het vereist ook geen uren aan onderzoek. In plaats daarvan gaan experts opzoek naar de beste en meest rendabele vastgoedbeleggingen, waarvan de aandeelhouders uiteindelijk profiteren. 

Als aandeelhouder word je zodoende mede-eigenaar van de vastgoedpanden waarin SynVest investeert en profiteer je mee van het rendement. 

Het rendement van SynVest bestaat uit de huuropbrengsten en de waardestijging van de vastgoedobjecten. Sinds de oprichting van het Duitse vastgoedfonds in 2011 heeft SynVest een gemiddeld rendement van 7,7% per jaar behaald. Het gemiddelde rendement van het Nederlandse vastgoedfonds ligt op ongeveer 6% per jaar. Dit fonds bestaat echter een stuk minder lang dan het Duitse vastgoedfonds, waardoor het gemiddelde rendement van 6% minder representatief is. 

Al met al is SynVest een betrouwbare partij om met een relatief laag bedrag te kunnen beleggen in vastgoed. Het bedrijf bestaat al sinds 2005 en staat onder financieel toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) en werken zij volgens de richtlijnen van de AIFMD. 

SynVest won de Cashcow Award in 2016, 2018 en 2019 voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed! Momenteel hebben zij circa €750 miljoen aan vermogen onder beheer. 

Het rendement is naar verhouding vrij aantrekkelijk en aandeelhouders worden eerlijk behandeld. Een vastgoedbelegging via SynVest is daarom zeker het overwegen waard. In 2021 heeft SynVest een gerealiseerd rendement van 9,3% behaald, niet mis! 

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van SynVest voor meer informatie. 

Vergeet niet de essentiële beleggersinformatie (EBI) te lezen.

Investeren in vastgoed met weinig geld - beleggen in vastgoed SynVest - dejongebelegger

Beleggen in vastgoed via Corum

CORUM Asset Management is opgericht in 2011 en heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringen in vastgoed met weinig geld.

Momenteel biedt CORUM twee vastgoedfondsen in Nederland aan, namelijk CORUM Origin en CORUM XL. De CORUM fondsen zijn SCPI’s (Société Civile de Placement Immobilier).

De fondsen investeren in de sectoren kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg, verspreid over zestien landen wereldwijd. CORUM won in Frankrijk met zijn fondsen de afgelopen drie jaar de prestigieuze Le Particulier Award; CORUM Origin werd uitgeroepen tot beste vastgoedfonds, CORUM XL tot meest veelbelovende vastgoedfonds van 2019.

CORUM onderscheidt zich op een drietal zaken van andere spelers in de markt: Het potentiële dividend wordt maandelijks uitbetaald, het verworven dividend kan eenvoudig herbelegd worden en vanaf 50 euro per maand kan er periodiek geïnvesteerd worden (indien er tenminste één aandeel wordt afgenomen).

Hiermee kan er in eigen tempo een vastgoedportefeuille opgebouwd worden. Ongeacht welk fonds. Een unicum in de branche.

CORUM Origin heeft een direct rendement doelstelling van 6% (dit is niet gegarandeerd). Bij CORUM XL wordt opzoek gegaan naar gedegen vastgoed wereldwijd, met uitzondering van Frankrijk, welke op termijn sneller meer waard wordt.

Het indirecte rendement kan hierdoor hoger zijn. CORUM XL heeft een direct rendementsdoel van 5% en een effectief rendementsdoelstelling over 10 jaar van 10% (niet gegarandeerd). Kortom CORUM Origin focust op een hoger potentieel maandelijks dividend en CORUM XL streeft daarnaast naar een waardevermeerdering van de portefeuille.

Voordelen van beleggen in vastgoed via CORUM:

  • Beleggen in vastgoed, zonder zelf vastgoed aan te kopen en te beheren
  • Maandelijkse potentiële dividenduitkering wat voort komt uit de huuropbrengsten
  • Potentieel maandelijks dividend herinvesteren
  • Maandelijks beleggen vanaf 50 euro (vanaf één aandeel)
  • Keuze uit 2 vastgoedfondsen (Origin en XL)
  • Rendementen behaald in 2020: 6% en 5,66%
  • Investeren vanaf 189 euro in CORUM XL

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Corum voor meer informatie.

Investeren in vastgoed met weinig geld - beleggen in vastgoed Corum - dejongebelegger

Beleggen in vastgoed via ReInvest24

Verder heb je nog ReInvest24 een vastgoedplatform dat aangeeft 14.8% aan rendement te behalen. Het bedrijf is gelanceerd in 2018 en dus nog wat minder lang actief, dit houdt in dat er op dit moment nog geen uitgebreid track-record is. Toch wilde we ReInvest24 meenemen in dit artikel omdat het zeker een populaire optie is, ook in Nederland. 

Ook bij ReInvest24 kan je als investeerder al beleggen in vastgoed vanaf een inleg van €100. 

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van ReInvest24 voor meer informatie. Bekijk ook zeker de statistieken van de rendementen en projecten tot nu toe!

Investeren in vastgoed met weinig geld - beleggen in vastgoed ReInvest24 - dejongebelegger

Beleggen in vastgoed door middel van vastgoed ETF’s

Beleggen in vastgoed door middel van vastgoed ETF’s is een andere manier uiterst geschikt om te investeren in vastgoed met weinig geld.

Vastgoed ETF’s zijn vergelijkbaar met REIT’s, maar kennen toch een aantal verschillen. Zo beleg je met vastgoed ETF’s onder andere in REIT’s, maar ook in bedrijven die op een of andere manier aan vastgoed gerelateerd zijn. Bovendien zijn vastgoed ETF’s doorgaans beter gespreid dan een REIT. Een vastgoed ETF kan daarom een goede toevoeging aan een beleggingsportefeuille zijn.

Een hoog aangeschreven vastgoed ETF is de VanEck Global Real Estate ETF. Deze ETF belegt in 100 vastgoedaandelen verspreid over de hele wereld. Ook wat betreft vastgoedobjecten bestaat er een grote spreiding. Zo wordt er belegt in onder andere kantoren, hotels, woningen, winkels en nog veel meer.

Het gemiddelde dividendrendement van de VanEck Global Real Estate ligt op 2,20%. Dit is lager dan de meeste vastgoedfondsen en REIT’s. De ETF boekt echter ook nog koerswinsten. Het totaalrendement (dividend + koerswinst) ligt sinds de oprichting in 2011 op gemiddeld 8,75% per jaar. Dit rendement ligt in lijn met het gemiddelde van vastgoedfondsen. De kosten van deze ETF liggen echter een stuk lager: VanEck brengt enkel 0,25% per jaar in rekening, wat relatief laag is. Bovendien maakt de VanEck ETF onderdeel uit van DEGIRO’s kernselectie, waardoor beleggers eenmaal per maand zonder transactiekosten kunnen handelen. 

Een aantal andere prominente vastgoed ETF’s zijn de iShares European Property Yield ($IPRP), iShares US Property Yield ($IUSP) en iShares STOXX Europe 600 Real Estate ($EXI5).

Naam ETFTickerAantal positiesBelegd vermogenHuidige koers
VanEck Global Real Estate$TRET99€ 377,8M 39,82
iShares European Property Yield$IPRP52€ 1,225B 29,46
iShares US Property Yield$IUSP90$ 612,8M$ 29,08
iShares STOXX Europe 600 Real Estate$EXI535€ 72,1M 14,34

Alle bovengenoemde ETF’s zijn te verhandelen via de online broker DEGIRO (nu met 100 euro transactietegoed). Liever een duurzame ETF? Bekijk de beste duurzame ETF’s.

Wat is de beste manier om in vastgoed te beleggen

Dus wat is de beste manier om in vastgoed te beleggen?

Wat uiteindelijk de beste manier is om in vastgoed te beleggen, hangt af van een aantal persoonlijke factoren.

Allereerst het budget: REIT’s en vastgoed ETF’s zijn onder de streep het meest toegankelijk om in te beleggen, terwijl het minimale instapbedrag bij een vastgoedfonds nog wel eens hoog kan uitvallen. Het dividendrendement is bij vastgoedfondsen (zoals SynVest) doorgaans echter wel hoger. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de factoren die voor jou het belangrijkst zijn.

Maak op basis hiervan een afweging welke manier van belegging het beste bij jou past. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om een combinatie van alle beleggingsmogelijkheden te hanteren.

Persoonlijk zouden wij altijd meerdere manieren combineren zodat je je risico spreidt. Ook merk je op deze manier vanzelf wat voor jou het beste werkt en wat je natuurlijk het meeste oplevert!

Dit was het artikel over investeren in vastgoed met weinig geld, zoals je kan zien zijn er veel verschillende manieren om te beleggen in vastgoed, we hebben onder andere behandeld hoe je kan investeren in vastgoed en de vraag: Waarom beleggen in vastgoed, beantwoord. Bepaal voor jezelf de beste manier om in vastgoed te beleggen.

Wil je een reactie achterlaten onder het artikel of op één van de sociale media kanalen, zoals Instagram of Facebook? Dat waarderen we zeer!

Technische analyse Dow Jones Equity All REIT Index ($REI)

Laten we eerst met behulp van technische analyse naar de totale Amerikaanse markt van REIT’s kijken, door middel van de Dow Jones Equity All REIT Index erbij te pakken. Je kan dit niet als fonds kopen, omdat het geen fonds is maar een index die alle REIT’s (155 bedrijven) in de Verenigde Staten volgt. Toch kijken we ernaar omdat dit een goed markt inzicht geeft.

Deze chart en investering bekijken we voor het lange termijn en daarom vinden we het belangrijk om de jaarlijkse levels erbij te pakken. 

Technische analyse Realty Income ($O)

Omdat het aandeel wat ons betreft zeker het bekijken waard is en de WhatsNext Community graag ook technische analyses ziet, hebben we voor één REIT, de REIT-markt in het algemeen en voor één vastgoed ETF technische analyses toegevoegd.

De technische analyses in dit artikel zijn gedaan door Luciano Da Ponte!

De charts van Realty Income bekijken we voor het lange termijn en daarom vinden we het belangrijk om de jaarlijkse levels erbij te pakken. 

Uitleg:

De rode levels zijn voor het jaar 2019. De rode stippellijn is voor de openingsprijs van 2022. De paarse levels zijn het 1e kwartaal van 2020. 

Wat we hier zien is dat het huidige jaar beweegt in de candle van 2019 en daarom gebruiken we dan ook de range levels van 2019. 

Waarom de levels van 2019 en niet van 2020 hoor ik je denken dat komt omdat de candle close van 2020 in 2019 valt en er een Black Swan-event was in 2020 de COVID-19 crash. 

We zien dan ook dat 2021 mooi binnen deze levels blijft en daarom een mooie range om te zoeken naar kansen tot we een duidelijke uitbraak krijgen en we een trend gaan zien. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Realty Income 1 - dejongebelegger

Op de Quarterly chart pakken we wel de levels van het eerste kwartaal van 2020 erbij om te kijken of we hier meer overeenstemming hebben met bepaalde key levels en te begrijpen wat we kunnen verwachten op dit moment. 

We zien hier dan al gauw dat de low van 2019 het midrange level van 1e Quarter 2020 is en dat het 0.75 level van de range precies tussen de year open van 2022 en de midrange van 2019 inlicht. 

Dit geeft dus een behoorlijk sterke weerstand om dat level te breken en we beschouwen het daarom dan ook als een muur (paarse box) we hebben hier in het 3e kwartaal één keer een close boven gehad, maar in het 4e kwartaal kregen we hier direct weer een correctie om in die zone te zitten.  

We verwachten dan ook als we een candle close erboven krijgen dat we zeker verder omhooggaan richting die range high van 2019. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Realty Income 2 - dejongebelegger

Op de Monthly chart zien we een behoorlijke choppy markt rond deze muur ontstaan. Er worden steeds nieuwe orders opgehaald die het opnieuw proberen om door de box heen te breken. 

Dat zien we goed aan de 2 laatst gesloten monthly candles. Maar we kunnen hier niet een duidelijke richting voor nu aflezen. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Realty Income 3 - dejongebelegger

We pakken daarom het Weekly timeframe erbij. Daar pakken we de laatste bearish candle (witte lijn) die een candle close boven deze box bracht en daarvan de high (witte lijn). 

Dit wordt al meer iets waar je je als technisch analist in kan vinden qua richting. 

Krijgen we een candle close op de Weekly onder de 64.13 dan verwacht ik dat lager gaan uiteindelijk richting de 52 ticks. Krijgen we een candle close boven de 75.40 en maken we een Higher Low boven of in de paarse box dan verwacht ik 76.91 – 82.23 als volgende zone voor een reactie. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Realty Income 4 - dejongebelegger

Uitleg:

De rode levels zijn voor het jaar 2021, de blauwe levels voor 2020.

Wat we hier zien is dat het huidige jaar beweegt in de candle van 2021 en daarom gebruiken we dan ook de range levels van 2021. Het jaar 2020 hebben we er ook bij gepakt omdat deze deels doorlopen in 2021 en we daar zeker reacties kunnen verwachten. We komen hier later op terug. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Dow Jones Equity All REIT Index 1

Momenteel zitten we dit jaar onder de openingsprijs wat bearish is. Dat betekend niet dat we negatief naar de markt moeten kijken omdat het macro economische nog steeds in een bullish trend zit. Kijkend naar de Yearly chart en de Quarterly chart en voor verduidelijking ook de lijnchart die aangeeft dat dit nog steeds een uptrend is. Het lijkt op dit moment een pullback voor een potentiële next leg up en bied dit potentiële kansen om goedkoper in te schalen. We zien hier dan ook op de lijn chart dat we nog steeds in een bullish trend zitten: 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Dow Jones Equity All REIT Index 2

Nu bekijken we de monthly levels en komen we terug op het verhaal van net waarom we bij 2020 erbij pakte. De range high van 2020 biedt op dit moment als support en dat is bevestigd door de candle close erboven. We verwachten hier dan ook een reactie naar boven maar nemen hier op dit moment nog geen long posities in.  

De long positie wordt wat ons betreft pas bevestigd als we boven de midrange van 2021 terugkomen en daar de candle close sluiten. Vervolgens kan je dan op daily levels kijken naar een entry en een take profit level zal staan rond de range high en year open prijs. 

Dit is een stijging van 19% en een mooi moment om winst te pakken en de long positie te sluiten. Vervolgens kunnen we kijken naar de reactie die we daar krijgen en om alle andere macro economische situaties te bekijken en beoordelen of het aandeel verder omhoog kan of niet. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse Dow Jones Equity All REIT Index 3

Wanneer de long positie is genomen en we komen onder de 2020 high met een candle close op de monthly kan de positie wat ons betreft het beste gesloten worden. 

In dit geval zou er een verlies zijn van 5%.  

Dit biedt (met een potentiële winst van 19% een risk-reward ratio van 3.8. 

Technische analyse VanEck Global Real Estate ETF ($TRET)

Bij de technische analyse van de VanEck Global Real Estate ETF beginnen we ook met de year levels en zien we duidelijk dat we ook daar in de candle van vorig jaar zitten. Die gebruiken we dan ook om de entries te bepalen.

We hebben dit jaar de low van 2021 uitgenomen en dat is voor ons geen probleem, zolang de candle daar maar niet sluit. Wat je anders krijgt is dat veel mensen in paniek raken, wanneer ze dat zien. Tot gevolg sluiten ze dan hun posities met verlies. Terwijl wij zien als reden om mensen uit hun long positie te krijgen.

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse VanEck Global Real Estate ETF 1

Op de Quarterly chart hebben we het tweede kwartaal van dit jaar een behoorlijke down move gezien van 23.6% maar kregen we een candle close boven de 2021 Low omdat we een reactie kregen van het bullish orderblock van 2020 en zo kwamen we terug in de range van 2021. Binnen deze levels kunnen we zoeken naar een eventuele long positie.

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse VanEck Global Real Estate ETF 2

Op de Monthly chart zien we een duidelijker beeld van het orderblock hierboven genoemd. Dit is namelijk de laatste echte pullback, die vervolgens de marktstructuur brak en een nieuwe Higher High neerzetten. Wanneer je opzoek bent naar een entry, zouden wij dit ook op een daily timeframe doen.

Momenteel zitten we daar nog in een downtrend en wachten we tot de orderflow veranderd van richting om de long positie in te nemen.

De profit target is in de zone van de 2021 Mid Range en de GAP die tussen april en mei is ontstaan (afgebeeld in de rode box) dit is een stijging van minimaal 16%. De stoploss is een Monthly Close onder de low van 2021.

De Risk reward ratio is hier pas later te bepalen. 

Investeren in vastgoed met weinig geld - Technische analyse VanEck Global Real Estate ETF 3

Veelgestelde vragen

Waarom beleggen in vastgoed?

Beleggen is vastgoed is een manier om passief inkomen te verdienen, zonder al te veel risico. Het realistisch rendement ligt gemiddeld tussen de 6-8% per jaar. Dit maakt dat het een stabiele stroom van inkomsten oplevert, terwijl het een relatief veilige belegging is in vergelijking tot bijvoorbeeld aandelen.

Hoe kan je investeren in vastgoed met weinig geld?

Investeren in vastgoed kan al vanaf een klein bedrag. Bijvoorbeeld door in vastgoed ETF’s of REIT’s (Real Estate Investment Trusts) te investeren via een broker. Een andere optie is investeren in vastgoedfondsen, dat kan bij de meeste partijen al vanaf € 100,- euro per maand. Als je zelf een pand wilt aankopen is een eigen inbreng van 20% vaak al voldoende voor een lening.

Wat is de beste manier om in vastgoed te beleggen?

De beste manier om te beleggen in vastgoed is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Heb je veel vermogen, dan kan je overwegen om een pand te kopen om deze te verhuren. Heb je wat minder te besteden dan kan je beter beleggen in vastgoed via vastgoed ETF’s, REIT’s (Real Estate Investment Trusts) of vastgoedfondsen.

Hoeveel geld heb ik nodig om te investeren in vastgoed?

In vastgoed ETF’s of REIT’s (Real Estate Investment Trusts) kan je via een broker al investeren vanaf € 10,-. Investeren in vastgoedfondsen kan bij de meeste partijen al vanaf € 100,- euro per maand.

4.9/5 - (9 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.