Corum Investments review

door | 29 sep, 2023

Corum investments review

Corum Investments review: Corum Investments ervaringen

In de dynamische wereld van vastgoedbeleggingen heeft Corum Investments zich gevestigd als een prominente speler. Dit Franse bedrijf, opgericht in 2011, heeft zich toegelegd op het creëren van robuuste beleggingsmogelijkheden die een brug slaan tussen beleggers en het potentieel van de vastgoedmarkt. Hoog tijd voor de Corum Investments review.

Met een focus die zich uitstrekt van de Europese grenzen tot aan de wereldwijde markt, biedt Corum beleggers veel diversiteit en stabiliteit in twee beleggingsopties met een stabiel jaarlijks rendement.

Overweeg je om via deze manier te investeren in vastgoed, lees dan vooral onze Corum Investments review!

Wat doet Corum Investments?

Corum Investments staat bekend om zijn twee grote fondsen: Corum Origin en Corum XL. Terwijl Corum Origin zich concentreert op het Europese commerciële vastgoed, biedt Corum XL beleggers de kans om te investeren in een breed scala van vastgoedprojecten over de hele wereld.

Deze strategische positionering stelt het bedrijf in staat om een breed scala aan beleggingsmogelijkheden te bieden, die zowel diversificatie als potentieel hoge rendementen beloven. In de Corum Investments review kijken we uitgebreid naar beide beleggingsfondsen van Corum.

Beleggers die hun weg vinden naar Corum Investments waarderen de transparantie en professionaliteit die het bedrijf tentoonspreidt. Met regelmatige updates en inzichten in de marktdynamiek en investeringsprestaties, heeft Corum een reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid en integriteit.

Het bedrijf heeft niet alleen een solide trackrecord in het leveren van stabiele rendementen, maar ook in het opbouwen van een positieve relatie met zijn klanten, gekenmerkt door responsiviteit en behulpzaamheid.

Een blik op de Corum beleggingsfondsen

Als je overweegt om je beleggingsportfolio uit te breiden, is het essentieel om een goed begrip te hebben van de verschillende fondsen die Corum Investments aanbiedt.

Laten we samen een diepere duik nemen in de twee prominente Corum beleggingsfondsen: de Corum Origin en Corum XL, en ontdekken wat ze zo uniek maakt.

Corum Investments review

Corum Origin fonds

Corum Origin, een van de sterren in de portfolio van Corum Investments, richt zich voornamelijk op commercieel vastgoed in Europa. 

Sinds de oprichting heeft dit fonds een indrukwekkend gemiddeld jaarlijks rendement van 6% weten te behalen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele en consistente rendementen. 

Het mooie van dit fonds is dat het je in staat stelt om te profiteren van de dynamische Europese vastgoedmarkt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de dagelijkse beheertaken; Corum neemt die verantwoordelijkheid op zich.

Corum-Investments-review-Corum-Origin-rendement

Corum XL fonds

Als je je horizon wilt verbreden, biedt Corum XL je de mogelijkheid om te investeren in vastgoedmarkten over de hele wereld. Dit fonds, dat in 2017 werd gelanceerd, heeft sindsdien een gemiddeld jaarlijks rendement van 5,66% behaald.

Het unieke aan Corum XL is dat het niet alleen beperkt is tot Europa, maar je ook toegang geeft tot wereldwijde vastgoedkansen, waardoor je portfolio een extra laag van diversificatie krijgt.

Beide fondsen hebben een aantrekkelijk kenmerk: ze keren maandelijks dividenden uit aan hun beleggers, wat een regelmatige inkomstenstroom betekent voor jou, ook wel maandelijks passief inkomen.

In je reis als belegger is het cruciaal om te kiezen voor fondsen die niet alleen potentieel hoge rendementen bieden, maar ook een zekere mate van zekerheid en stabiliteit. Met Corum’s beleggingsfondsen kun je genieten van het beste van beide werelden.

Corum-Investments-review-Corum-XL-rendement

De rendementen van beide van de Corum Investments beleggingsfondsen zijn erg netjes, stabiel over langere periodes en in lijn met wat een investering in vastgoed zou moeten opbrengen, namelijk 6% per jaar. Dat terwijl je met vastgoed over het algemeen minder risico loopt dan met aandelen.

Corum vastgoed ervaringen

Wanneer je overweegt te investeren in een beleggingsfonds, is het altijd een slim idee om de ervaringen van andere beleggers te onderzoeken. Het geeft je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Laten we kijken naar de Corum vastgoed ervaringen.

Beleggers die hun kapitaal hebben toevertrouwd aan Corum, hebben veel positieve ervaringen gedeeld. Een van de meest geprezen aspecten is de transparantie die het bedrijf biedt.

Corum maakt er een punt van om regelmatig updates en inzichten te delen over hun investeringen, wat helpt om een gevoel van vertrouwen en zekerheid te creëren. Dit niveau van open communicatie wordt gezien als een teken van professionaliteit en toewijding aan klanttevredenheid. Zie onderstaande afbeelding van Corum:

Corum Investments review hoe werken de fondsen

Daarnaast wordt de klantenservice van Corum vaak benadrukt als een van hun sterke punten. Beleggers waarderen de responsiviteit en behulpzaamheid van het team, dat altijd klaar staat om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden waar nodig.

Het is ook vermeldenswaard dat beleggers de gebruiksvriendelijkheid van het online platform van Corum benadrukken.

Het platform biedt een gestroomlijnde en eenvoudige manier om je investeringen te beheren en te volgen, wat het beleggingsproces veel minder intimiderend maakt, vooral voor nieuwkomers in de wereld van vastgoedbeleggingen.

Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en een weloverwogen beslissing te nemen. Het is altijd een goed idee om de ervaringen van andere beleggers te overwegen, maar vergeet niet om ook je eigen oordeel te vormen.

Hoe beleg je in Corum?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen bij Corum, zul je blij zijn te weten dat het proces vrij eenvoudig en rechtaan is.

Het begint allemaal met een bezoek aan de officiële website van Corum Investments, waar je een schat aan informatie vindt over hun beleggingsfondsen en de bijbehorende details.

Om te beginnen met beleggen, moet je eerst een account aanmaken. Dit proces is vrij gestroomlijnd, waarbij je persoonlijke informatie en financiële documenten moet verstrekken om je identiteit te verifiëren. Zodra je account is ingesteld, kun je beginnen met het verkennen van de verschillende beleggingsmogelijkheden die beschikbaar zijn.

Corum biedt een gebruiksvriendelijk online platform waar je gemakkelijk je investeringen kunt beheren en volgen.

Het platform is ontworpen om zowel beginners als ervaren beleggers een soepele ervaring te bieden, met alle tools en informatie die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Ook kan je er al investeren in vastgoed met weinig geld.

Het is belangrijk om te noteren dat er een minimale investeringsvereiste is voor elk fonds; €1.000 voor Corum Origin en €189 voor Corum XL. Zorg ervoor dat je deze details in gedachten houdt terwijl je je beleggingsstrategie plant.

Met deze stappen ben je goed op weg om een succesvolle belegger te worden met Corum Investments, en hopelijk te genieten van de vruchten van je investeringen in de toekomst.

Uitdagingen en overwegingen bij het beleggen in Corum Investments

Investeren in vastgoedfondsen zoals die van Corum kan een lonende onderneming zijn, maar het is ook belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke uitdagingen en overwegingen die hiermee gepaard gaan. Hier zijn enkele punten die je in gedachten moet houden:

Instapkosten en beheervergoedingen

Net als bij de meeste beleggingsfondsen, brengt Corum instapkosten en jaarlijkse beheervergoedingen in rekening. Deze kosten zijn bedoeld om de operationele kosten van het fonds te dekken.

Het is essentieel om deze kosten te begrijpen en te overwegen hoe ze van invloed kunnen zijn op je totale rendement op investering. Omdat de kosten al verwerkt zijn in de beleggingsfondsen van Corum Investments is het eerder genoemde rendement wat je kan verwachten.

Marktfluctuaties en waardevermindering

De vastgoedmarkt is, net als elke andere markt, onderhevig aan fluctuaties. Dit betekent dat de waarde van je investeringen kan dalen, afhankelijk van verschillende marktfactoren. 

Het is belangrijk om een langetermijnvisie te hebben en te begrijpen dat waardevermindering een natuurlijk onderdeel is van de investeringscyclus.

Diversificatie van je portfolio

Hoewel Corum een zekere mate van diversificatie biedt, vooral met het Corum XL fonds dat wereldwijde investeringen omvat, is het nog steeds belangrijk om te overwegen hoe deze investeringen passen binnen je bredere beleggingsportfolio. Zie hieronder de spreiding per type pand:

Corum Investments review spreiding

Het is altijd een goed idee om een evenwichtig portfolio te hebben dat verschillende soorten activa en markten omvat. De Corum fondsen zijn op zichzelf al redelijk gespreid en zorgt voor meer spreiding dan wanneer je bijvoorbeeld enkele vastgoedpanden of vastgoedaandelen koopt.

Due diligence

Voordat je besluit te investeren in een van de Corum-fondsen, is het cruciaal om je eigen due diligence uit te voeren.

Dit omvat het grondig onderzoeken van het fonds, het begrijpen van de risico’s en het potentieel rendement, en het beoordelen of het fonds in lijn is met je financiële doelen en risicotolerantie.

Door deze overwegingen in gedachten te houden, kun je een weloverwogen beslissing nemen over je investering in Corum en ervoor zorgen dat je goed gepositioneerd bent om succes te behalen op de lange termijn.

Corum Investments VS SynVest

Wanneer we Corum Investments naast SynVest plaatsen, twee prominente spelers in de vastgoedbeleggingswereld, zien we zowel overeenkomsten als verschillen die van belang kunnen zijn voor potentiële beleggers. Eerder deelde we de SynVest review. Laten we deze twee platforms eens nader bekijken:

Rendement en dividenduitkeringen bij Corum Investments

SynVest heeft een indrukwekkend track record met gemiddelde jaarlijkse rendementen variërend tussen 4% en 7%, iets minder stabiel dus. Corum, aan de andere kant, heeft een sterke geschiedenis van stabiele rendementen, met hun Origin en XL fondsen die gemiddeld jaarlijkse rendementen van respectievelijk 6% en 5,66% bieden. 

Beide platforms bieden maandelijkse dividenduitkeringen, wat een aantrekkelijke functie is voor beleggers die op zoek zijn naar een regelmatige inkomstenstroom en jaarlijkse koerswinst.

Risicospreiding bij Corum Investments

SynVest heeft enige kritiek gekregen voor het gebrek aan diversificatie, met een sterke focus op de Duitse en Nederlandse markten.

Corum, met zijn wereldwijde bereik, vooral via het Corum XL fonds, biedt beleggers een grotere mate van diversificatie, wat kan helpen om het risico te verminderen en potentieel hogere rendementen op de lange termijn te bieden. In dit opzicht is Corum Investments zeker de betere optie.

Conclusie Corum Investments review

Na een grondige Corum Investments review, is het tijd om onze bevindingen samen te vatten en een conclusie te trekken. Corum Investments wint het wat ons betreft van SynVest, vanwege bovenstaande redenen.

Corum heeft zich daarnaast gevestigd als een betrouwbare en gerespecteerde speler in de wereld van vastgoedbeleggingen, met een aanbod van fondsen die zowel diversificatie als potentieel aantrekkelijke rendementen bieden.

De Corum Origin en Corum XL fondsen bieden beleggers een unieke kans om te profiteren van de groeiende vastgoedmarkten in Europa en daarbuiten. Met hun transparante aanpak en klantgerichte service, heeft Corum een positieve reputatie opgebouwd onder beleggers, in de algehele vastgoedmarkt en bij toezichthouders.

Het bedrijf zet zich in voor het bieden van regelmatige updates en inzichten, wat helpt bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie met hun klanten. Echter, zoals bij elke investering, komen er ook uitdagingen en overwegingen kijken bij het beleggen in Corum.

Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen, rekening houdend met factoren zoals marktfluctuaties, instapkosten en beheervergoedingen. 

Geïnteresseerd geraakt? Een grondige due diligence is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je investering in lijn is met je financiële doelen en risicotolerantie. Doe altijd nog je eigen onderzoek, start bijvoorbeeld op de website van Corum Investments.

3.5/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.