Waar kan je de ARK ETF kopen?

door | 28 jun, 2021

Waar kan je de ARK ETF kopen

ARK ETF kopen in Nederland of België

ARK Invest ETF’s kopen in Europa is lastiger, maar niet onmogelijk. Dus waar kan je de ARK ETF kopen in Nederland, België of elders in Europa? Er is geen ARK ETF bij DEGIRO. Via DEGIRO is het helaas niet mogelijk om de ARK Invest ETF’s te kopen. Toch kan je als Nederlander of Belg met een kleine omweg wel investeren in de ETF’s van ARK Invest via een buitenlandse broker, namelijk via eToro.

Er zijn momenteel 6 ARK Invest ETF’s die je kan kopen. Laten we eerst kijken wat ARK Invest precies doet en waarom het wellicht interessant is om deze ARK Invest ETF’s te kopen. Vervolgens zal ik de ARK ETF’s uitgebreid voor je beschrijven en tot slot waar je deze ARK ETF kopen kan.

Waarom beleggen in ARK Invest ETF’s?

Voor dat je weet of je ARK ETF kopen wilt, is het belangrijk om te weten wat het doel van ARK Invest nu precies is.

Cathie Wood is de founder, CEO en CIO van ARK Invest en gelooft sterk dat innovatie de toekomst is van groei. Met ARK Invest is ze specifiek op zoek naar bedrijven, sectoren en industrieën die zijn bezig houden met ontwikkelingen die straks de wereld kunnen veranderen. Ze noemt dit innovatie die zo vernieuwend is dat het onze manier van leven compleet doet veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de wereld vóór en ná de uitvinding van het internet.

Vandaag beginnen met investeren in de toekomst, dat doe je niet zomaar. ARK Invest maakt gebruik van een Open Research Ecosysteem waarin ze onderzoek van buitenaf en binnenuit combineren, om zo in een vroeg stadium nieuwe innovaties te ontdekken.

Daarbij richten ze zich op een aantal trends van de toekomst: de volgende generatie internet, de energietransitie, kunstmatige intelligentie, cybersecurity, robotica, gentechnologie en blockchain.

Al deze verschillende thema’s zijn verpakt in zes ARK ETF’s, die in tegenstelling tot de meeste ETF’s, niet passief een index volgen. In plaats daarvan worden ze actief gemanaged door haar team van analisten en onderzoekers. Het gebeurt dus regelmatig dat aandelen worden toegevoegd aan- of verwijderd uit een ETF, wat niet gek is als je bedenkt dat bedrijven in zo’n innovatieve fase, ook wel eens heel anders kunnen uitpakken dan je van te voren had verwacht.

ARK ETF kopen - ARK Innovation ETF

ARK Invest ETF’s

Nu je het doel van ARK Invest weet, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten waar deze ETF’s zich precies op richten, voor dat je weet of je ARK ETF kopen wilt. Laat mij je deze toppers introduceren. Er zijn op dit moment in totaal zes ETF’s die je kunt kopen;

 • de Ark Disruptive Innovation ETF (ARKK) is de populairste van de zes. Het is een gemengde ETF waarin alle sectoren samen zijn gebracht. Focus van deze ETF is ‘disruptieve innovatie’. Bedrijven die producten of services ontwikkelen en de potentie hebben om onze onze wereld te veranderen.
 • de Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) de naam zegt het eigenlijk al. ARKW bevat bedrijven die zich bezig houden met toekomstige digitale technologie en infrastructuur. Denk aan nieuwe cloud services, nieuw digitale betaalmethoden, cybersecurity, artificiële intelligentie en de blockchain technologie. Deze ETF is geschikt voor een wereld waarin internet een nog grotere rol speelt in ons leven, waarbij alles en iedereen “smart” en met elkaar verbonden is.
 • de Ark Genomic Revolution ETF (ARKG) is gevuld met bedrijven die zich bezig houden met het verlengen en verbeteren van de kwaliteit van het menselijk leven. Denk aan bedrijven die werken aan genetische technologie zoals gen-bewerking, gentherapie, landbouwtechnologie, moleculaire diagnostiek en DNA-onderzoek.
 • de Ark Autonomous Technology and Robotics ETF (ARKQ) is gericht op autonoom en elektrisch vervoer, robotica en automatisering, drones, opslag van energie, ruimte-verkenning en 3D printen.
 • de Ark Fintech Innovation ETF (ARKF) investeert in fintech bedrijven die nieuwe producten of diensten ontwikkelen die de manier waarop onze financiële wereld werkt veranderd. Bijvoorbeeld door middel van blockchain technologie, leningen in de vorm van peer-to-peer betalingen, mobiele betalingen, AI, e-commerce en digitale portemonnees.
 • de Ark Space Exploration and Innovation ETF (ARKX) deze ETF richt zich op 4 sectoren; Orbital Aerospace Companies zijn bedrijven die platforms lanceren, maken, onderhouden of exploiteren in de orbitale ruimte, inclusief satellieten en draagraketten. Suborbital Aerospace Companies zijn bedrijven die platforms lanceren, maken, onderhouden of exploiteren in de suborbitale ruimte. Hiernaast richt het zich op Enabling Technologies Companies en Aerospace Beneficiary Companies.

Alle ETF’s bevatten minimaal 30 en maximaal 55 bedrijven. De marktwaarden van de ARK Invest ETF’s varieert tussen de 3 en 21 miljard Amerikaanse dollars, op de ARKX na.

Sinds de corona-crash hebben alle ETF’s zich heel vlot herstelt, het is duidelijk dat ze een hoop momentum met zich mee hebben en dat veel mensen de ARK ETF kopen. Binnenkort houdt Cathy Wood een Bitcoin conferentie, dit zal naar alle waarschijnlijkheid zowel de Bitcoin en ook andere coins een boost geven, maar ook de ARK ETF’s omdat Cathy Wood natuurlijk bekend staat als gezicht van de ARK Invest ETF’s.

Of je de ARK Invest ETF’s moet kopen, is een vraag die je jezelf moet stellen. Ik geef geen koopadviezen, wel deel ik altijd mijn gehele portefeuille via Instagram en hou ik je onder andere up-to-date van beursnieuws en veel meer. Mocht je interesse zijn gewekt of wil je handelen met nep geld? Lees dan zeker door. Wil je één van de ARK ETF kopen, moet dit in Europa via CFD’s.

eToro voor ARK ETF’s

Als je de ARK ETF’s wilt kopen in Nederland of België, kan je deze alleen aankopen via CFD’s. CFD’s staat voor contracts for difference (contracten voor verschil in het Nederlands). Een contract for difference (CFD) is een populaire vorm van derivatenhandel. Met CFD-handel kan je speculeren op de stijgende of dalende prijzen van snel veranderende financiële markten wereldwijd, zoals forex, indices, grondstoffen, aandelen en ETF’s.

eToro is een erg uitgebreide broker en biedt meer functies aan dan dat je van de meeste brokers gewend bent. Om je te helpen met kijken of het iets voor je is, neem ik de reviews met je door. Hierna is het aan jou om te kiezen of je een account wilt aanmaken.

eToro reviews

Voordat ik ga beleggen bij een broker kijk ik eerst altijd goed naar de reviews. We gaan nu naar die van eToro kijken. Wat je gelijk opvalt is dat zij gemiddeld 3,5 van de 5 sterren krijgen, in de Nederlandse app-store. Dit ziet er in het eerste opzicht niet super goed uit, laten we kijken wat de oorzaak is.

Aan de goede reviews besteed ik echter weinig tijd. Liever kijk ik naar de negatieve reviews. Wat opvalt is dat er negatieve reviews worden geplaats over technische problemen, dat de app na een update niet meer zo goed werkt. Dit is wat mij betreft te overzien omdat dit tijdelijke en vaak persoonlijke problemen zijn.

Waar kan je de ARK ETF kopen - eToro Reviews

Wat al snel opvalt is dat alle 1 ster reviews gaan over het feit dat eToro in Nederland geen crypto meer mocht aanbieden. Het bedrijf haalde de deadline niet voor het regelen van de door toezichthouder DNB verplichte registratie. Gebruikers van het platform waarop je onder andere in cryptomunten kunt handelen moesten daardoor verplicht hun crypto verkopen. Logisch dat dit slechte reviews met zich mee brengt, al had je voor dezelfde prijs je crypto elders kunnen kopen.

Het wordt cryptoplatformen niet makkelijk gemaakt in Nederland. Nederland is er veel strenger op dan andere landen als bijvoorbeeld Duitsland. Ook de kosten van de registratie zijn onduidelijk. En je kunt je afvragen of deze registratie, eigenlijk een vergunning, wel bij DNB moet plaatvinden of dat deze niet beter bij de Autoriteit Financiële Markten moet liggen (bron: RTL Nieuws).

Wat verder opvalt is dat er veel negatieve reviews zijn, gemaakt door mensen die geld hebben verloren. Het is logisch dat je niet blij bent als je investeringen minder waard worden, maar ik vind niet dat je hier de app de schuld van kan geven, of je moet bijvoorbeeld niet meer kunnen handelen of geld kunnen opnemen. Dit zie ik echter niet terugkomen, enkel verhalen van mensen die geld hebben verloren door niet slim te investeren. De ARK ETF kopen kan gezien de reviews dus prima bij eToro.

Waar kan je de ARK ETF kopen - eToro Reviews2

In de Engelse app-store scoort eToro een hele nette 4,6 van de 5 sterren. Al met al kan ik concluderen dat het een goede broker is. Mocht je de ARK ETF kopen is eToro waarschijnlijk je beste keuze. Je kan bij eToro namelijk alle 6 van de ARK ETF kopen. Hiernaast kan je ook veel andere assets kopen en de portefeuilles van andere beleggers kopiëren. Het is echt een alles in 1 app, alleen dus geen crypto voor Nederlanders.

Klik hier om naar eToro te gaan.

Beleg jij al maar wil je ook handelen in CFD’s, dan kan dit bij eToro. Eerst oefenen met nep geld? Lees dan verder.

eToro is namelijk ook een online CFD-broker. Ga jij beleggen met echt geld, dan zijn er natuurlijk wel risico’s aan verbonden, net als bij elke andere aanbieder. Als jij één of meerdere ARK ETF’s wilt kopen, moet je dit in Europa doen via CFD’s. eToro heeft veel kennisartikelen online beschikbaar over het handelen in CFD’s.

Oefenen met beleggen

Je kan er voor kiezen om eerst te oefenen met beleggen en dus niet echt ARK ETF kopen maar met oefen geld. Dit kan door te beleggen met nep geld. Beleggen leer je namelijk het best, door het gewoon te doen. Je kan naast een normaal account, ook een gratis proefaccount openen bij eToro. Je kunt dan écht beleggen met een fictief vermogen. Dit geeft je de ruimte om beginnersfouten te maken, zonder hierdoor echt geld te verliezen.

Aanmelden is eenvoudig en duurt nog geen vijf minuten. Beleg jij al, maar wil je oefenen met CFD’s? Dan is het demo account van eToro een goede optie. Ik heb de voordelen van een demo account voor je op een rijtje gezet;

 • $100.000,- aan fictief vermogen!
 • Dezelfde functies als ‘echt’ beleggen.
 • Ontwikkel of verbeter je handelsvaardigheden.
 • Ideaal om te oefenen met beleggen, zonder risico.
 • Nederlandstalig en gebruiksvriendelijk.
 • 100% gratis.

Klik hier om een demo-account te openen, de landingspagina is in het Engels maar je kan de taal na het aanmaken op Nederlands zetten, mocht je dit prettiger vinden. Als je wilt handelen in CFD’s maar dit nog niet eerder heb gedaan kan je eerste met een demo-account ARK ETF kopen.

Liever niet handelen in CFD’s? Bekijk bij aanbevelingen welke partijen ik nog meer kan aanraden.

68% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met eToro. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kan permitteren.

4.7/5 - (15 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.