Fear and Greed Index

Fear and Greed Index

Op deze pagina vind je de Crypto Fear And Greed Index. Bekijk de huidige Fear & Greed Index en waarom deze zo nuttig is voor het inzichtelijk maken van het sentiment van de markt.

We zijn momenteel bezig om ook de Fear & Greed Index van de aandelenmarkt beschikbaar te krijgen op deze website, zodat je altijd snel een overzicht kan hebben van de Fear & Greed Indexen.

De Crypto Fear & Greed Index is een indicator die het sentiment aangeeft wat betreft Bitcoin en andere cryptovaluta. Veel beleggers gebruiken deze indicator als een contra-indicator. Bij een hoge stand (extreme greed) wordt er verkocht en bij een lage stand (extreme fear) juist weer gekocht.

Lees onder de index meer over hoe deze tot stand komt en hoe je hier gebruik van kan maken.

Crypto Fear and Greed Index

Latest Crypto Fear & Greed Index

Fear & Greed Index – Veelgestelde vragen

Wat is de Fear & Greed Index?

De Fear & Greed Index is een manier om de bewegingen van de markten te meten en of assets redelijk geprijsd zijn. De theorie is gebaseerd op de logica dat buitensporige angst de koersen van assets naar beneden drijft, en dat te veel hebzucht de neiging heeft om het tegenovergestelde effect te hebben!

Hoe wordt de Fear & Greed berekend?

De Fear & Greed Index is een compilatie van zes verschillende indicatoren die een bepaald aspect van marktgedrag meten. Dit zijn marktmomentum, volatiliteit, sociale media, enquêtes, dominantie en trends. De index houdt bij hoeveel deze individuele indicatoren afwijken van hun gemiddelden in vergelijking met hoeveel ze normaal afwijken. De index geeft elke indicator een gelijke weging bij het berekenen van een score van 0 tot 100, waarbij 100 staat voor maximale hebzucht en 0 voor maximale angst.

Hoe vaak wordt de Fear & Greed Index berekend?

Elke component en de Index worden berekend zodra nieuwe gegevens beschikbaar zijn, deze is nooit ouder dan een dag! De Crypto Fear and Greed Index wordt mogelijk gemaakt door Alternative.me.

Hoe gebruik je de Fear & Greed Index?

De Fear & Greed Index wordt gebruikt om de stemming van de markt te meten. Veel beleggers zijn emotioneel en handelen uit emoties. Angst- en hebzucht spelen hierbij een grote rol en kunnen de beslissingen van beleggers beïnvloeden. In combinatie met fundamentals en andere analytische instrumenten kan de Index een nuttige manier zijn om het marktsentiment te beoordelen.

Goede ideeën voor de website? Stuur ons een bericht via de contactpagina

Crypto Fear And Greed Index

Lees alles over crypto op onze website, bijvoorbeeld over hoe crypto staken werkt en waar je het beste in crypto kan beleggen!