Side Hustles: 5 keer bijverdienen

door | 18 feb, 2022

Side Hustles 2 - dejongebelegger

Vijf keer bijverdienen met Side Hustles

Online geld verdienen: een droom voor veel mensen. Het is echter niet zo moeilijk en ontoegankelijk als men denkt. Om een online inkomen te genereren heb je niet per se een bedrijf nodig of hoef je de hele dag achter een beeldscherm te zitten. In dit artikel behandelen we vijf side hustles waarmee iedereen een online inkomen kan verdienen.

Hiervoor is geen kennis of groot startkapitaal nodig. Zolang je maar beschikking hebt over een computer of laptop en een internetverbinding. Lees snel verder, zodat jij als de bliksem kan starten met het opbouwen van een extra inkomen.

Kom je in dit artikel niks tegen wat bij jou past? Aan het einde van het artikel staat een link naar nog zes manieren op online geld te verdienen of passief inkomen te genereren!

Geld verdienen door het invullen van enquêtes

Veel bedrijven zouden graag willen beschikken over meer gedetailleerde gegevens die betrekking hebben op (potentiële) klanten. Zij zijn bereid hier goed voor te betalen. Het invullen van enquêtes kan daarom een mooi extra inkomen opleveren.

Het is niet tijdsintensief, maar de beloningen kunnen toch aardig snel oplopen naar een aantal euro per enquête. Wanneer je dus tientallen enquêtes per maand invult, kan er al snel een mooi bedrag op je te wachten staan. Natuurlijk zal je geen fortuinen verdienen, maar het kan wel een lucratieve, stabiele bron van inkomsten voor je zijn.

Er zijn verschillende websites die geld verdienen door het invullen van enquêtes mogelijk maken. Eén van de grotere partijen hierin is EuroClix. Door het invullen van enquêtes ontvangen gebruikers Clix, die ze dan in euro’s kunnen laten uitbetalen op de bankrekening.

Hiernaast biedt EuroClix de mogelijkheid aan om te profiteren van cashbacks  en andere interessante acties om geld te verdienen en te besparen. Een EuroClix-account is gemakkelijk te maken via de volgende link: affiliate link. Na het aanmelden via deze link ontvang je direct je eerste 150 Clix gratis.

De eerste €5,- is gemakkelijk te verdienen binnen een halfuurtje door het doen van eenvoudige taken.

Een andere mogelijkheid is YouGov!

Download de YouGov app voor IOS.

Download de YouGov app voor Android.

Liever besparen op (online) aankopen die je sowieso wel doet? Bekijk de beste bespaartips.

Geld verdienen door het verkopen van kleding

Draag je het niet? Verkoop het dan! Dit is de bekende slogan van het online platform Vinted. Vinted is een platform waarop gebruikers kleding kunnen kopen en verkopen. Het platform is ontzettend populair en telt bijna 25 miljoen gebruikers.

Via Vinted kun je je kleding makkelijk verkopen tegen een mooie prijs. Als je het lastig vindt kleding weg te gooien en daardoor een overvolle kledingkast hebt, dan kan Vinted je zeker een aardig zakcentje opleveren. Wanneer je het echt ziet zitten met Vinted, dan kun je zelfs kleding inkopen en deze weer voor meer geld doorverkopen.

Maar hoeveel valt er nou te verdienen met Vinted? Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe actief je bent en hoeveel kledingstukken je aanbied. Volgens Vinted verdienen verkopers gemiddeld €200,- per maand. Helemaal geen slechte side hustle dus!

Via deze link maak je een eenvoudig een account aan op Vinted, zodat je direct kan beginnen met je kledingkast opruimen en hierbij een mooi extra centje mee kan verdienen.

Mystery Shopping als Side Hustle

Mystery shopping is een veel voorkomende side hustle. Mystery shoppers worden ingezet om de kwaliteit van bepaalde winkels te onderzoeken en verbeteren. Bedrijven huren mystery shoppers in om te onderzoeken of het personeel de aangeleerde skills in de praktijk toepast. Vaak heeft dit te maken met klantvriendelijkheid.

Ook supermarkten kunnen mystery shoppers inhuren om te onderzoeken hoe netjes de winkel ingedeeld is. Als mystery shopper krijg je vooraf een bepaalde opdracht en moet je op specifieke zaken letten. Dikwijls word er van je verwacht dat je foto’s maakt en verslag geeft van je conclusies.

De gemiddelde opbrengsten per opdracht liggen rond de €5,- en €40,-. Je bent ongeveer 10-20 minuten kwijt aan een opdracht. Verwacht dus niet dat dit je baan gaat vervangen, maar het levert wel een lekker extraatje op. Je kan het wel als ZZP-er doen.

Bekende en betrouwbare apps waarbij je je kunt aanmelden als mystery shopper zijn Roamler en Smartspotter.

Zij bieden opdrachten aan, waarbij je checkt of een bepaald schap in de winkel er netjes bij staat of dat promotiematerialen wel worden gebruikt. Als mystery shoppen jou interessant lijkt, dan is het zeker raadzaam deze twee apps eens te bekijken.

Side Hustles - 5 keer bijverdienen

NFT’s flippen

NFT’s zijn hot en NFT’s flippen is nog hotter. Iedereen heeft wel gehoord van non-fungible tokens die voor miljoenen over de toonbank gaan. Het flippen van NFT’s is eigenlijk het inkopen van NFT’s voor een lage prijs en deze vervolgens door te verkopen voor een hogere prijs.

Het handelen in NFT’s is mogelijk via digitale marktplaatsen zoals OpenSea en Magic Eden. Hoeveel je gemiddeld verdiend hangt vanzelfsprekend af van de waarde van je NFT’s en de hoeveelheid tijd die je er in steekt. Dit kunnen enkele tientjes per maand zijn, maar het kan ook zomaar oplopen tot tienduizenden euro’s.

Let op: in tegenstelling tot de andere side hustles kun je hier ook verlies mee maken. Er zijn namelijk ook een aantal risico’s aanwezig: je moet de NFT’s natuurlijk wel met winst verkopen, hiernaast heb je soms hoge gas fees (transactiekosten) die je moet betalen, vooral op Ethereum / OpenSea. Vanwege deze hoge fees zie je dat platformen zoals Magic Eden, wat op Solana draait, steeds populairder wordt.

Het flippen van NFT’s is daarom verreweg de meest riskante side hustle in dit lijstje, maar het kent ook het meest potentieel wat betreft opbrengsten. Wees je dus bewust van de gevaren en risico’s. Flip alleen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen.

Is dit wat voor jou, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wellicht is de cursus Start eenvoudig met het flippen van NFT’s dan iets voor jou!

Fiverr als extra inkomstenbron

Beschik je over een bepaalde vaardigheid waar vraag naar is? Dan kun je via Fiverr lekker bijverdienen. Fiverr is een platform dat freelancers koppelt aan klanten die een bepaalde dienst nodig hebben. Met dejongebelegger hebben wij ook wel eens gebruik gemaakt van freelancers via Fiverr!

Als jij goed bent in het grafisch ontwerpen van bijvoorbeeld logo’s of het editen van video’s, dan kun je deze dienst verkopen op Fiverr. Eén nadeel is dat het best wel tijdsintensief kan zijn. Je werkt immers structureel voordat je geld gaat verdienen. Desondanks kan het toch erg lucratief zijn om via Fiverr een tweede inkomen te genereren, vooral als je ergens erg goed in bent!

Gemiddeld verdien je als verkoper op Fiverr ongeveer $100,- per maand. Een gemiddelde zegt echter niet zo veel, de sky is de limit met dit soort werk. Je inkomsten hangen voor een groot deel af van de dienst die je aanbied en de tijd die je voor Fiverr ‘klusjes’ vrijmaakt.

Beginnen met het verkopen van je diensten op Fiverr is gratis en heel toegankelijk. Je zit nergens aan vast en loopt geen risico, je voert opdrachten namelijk pas uit na betaling! Beginnen met het verkopen van jouw diensten via Fiverr kan eenvoudig via de website van Fiverr.

Side Hustles 1 - dejongebelegger

Side Hustles: nog meer manieren

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het opbouwen van nieuwe inkomstenbronnen. Natuurlijk zijn er naast deze vijf genoemde side hustles nog veel meer dingen mogelijk. Check het artikel online geld verdienen voor 9 andere manieren of kijk op de passief inkomen pagina! Heb jij een idee en wil je hierover sparren? Stuur een bericht via Instagram!

Tot slot willen wij jou nog van wat advies voorzien: begin zo snel mogelijk. Ga ervoor! Wachten brengt je nergens, terwijl actie het essentiële ingrediënt van succes is. Waar wacht je nog op?

Krijg jij echt veel facturen binnen en groeit je hobby uit tot een serieuze inkomstenbron?

Dan kan het handig zijn om een zakelijke rekening te openen en gebruik te maken van een boekhoudprogramma. Wij gebruiken erg tevreden Bunq in combinatie met E-boekhouden, wat momenteel de eerste 15 maanden gratis is!

Ben jij begonnen met een side hustle of heb je een goed idee, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je dit moet aanpakken?

Check het boek: De Side Hustle, van idee, naar actie, naar inkomen!

De Side Hustle

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bijverdienen met Side Hustles?

Iedereen kan bijverdienen met side hustles. We geven vijf side hustles waarmee iedereen een online inkomen kan verdienen. Hiervoor is geen kennis of groot startkapitaal nodig. Zolang je maar beschikking hebt over een computer of laptop en een internetverbinding.

Hoe kan ik geld verdienen door het invullen van enquêtes?

Je kan via EuroClix en YouGov eenvoudig en snel geld verdienen door het invullen van enquêtes. Na het aanmelden via deze link ontvang je direct je eerste 150 Clix gratis bij EuroClix. Je kan de YouGov app downloaden voor IOS of voor Android.

4.4/5 - (7 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.