Crypto veilig opslaan

door | 05 apr, 2021

Crypto veilig opslaan

Crypto veilig opslaan kan met een hardware wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je handelt in grotere bedragen, of liever zelf over de veiligheid beslist kan je er voor kiezen om je crypto zelf veilig op te slaan; op een hardware wallet.

Een hardware wallet is een soort harddrive, in de vorm van een USB-stick met daarop de private-keys van je wallet. Om gebruik te maken van een wallet heeft iemand fysiek toegang nodig tot je hardware wallet. Modernere hardware wallets zijn bovendien ook aan te sluiten op je smartphone. Als extra beveiliging zit er een wachtwoord, pincode of een andere beveiliging op. Een voorbeeld van een hardware wallet is een Ledger.

Een hardware wallet is niet altijd nodig. Handel je in kleine bedragen dan ben je niet snel een doelwit voor hackers. Mocht je het toch fijner vinden om je crypto veilig te bewaren is een hardware wallet misschien wel slim om aan te schaffen. Met een hardware wallet zorg jij ervoor dat er echt niemand bij jouw crypto kan.

Hiernaast hebben verschillende cryptoplatformen zelf maatregelen genomen om het zo veilig mogelijk te maken. Zo werkt BitPanda met 2FA-authentication en heeft Coinbase verzekeringen afgesloten tegen hacken. Dit draagt bij aan de veiligheid binnen een exchange, toch zal een exchange nooit zo veilig zijn als je eigen hardware wallet, omdat hier gewoon echt niemand bij kan.

Not your keys, not your crypto.

een bekend mantra binnen de crypto-wereld.

Veilig in crypto handelen

Andere tips om veilig in crypto te handelen:

 • Gebruik een passwordmanager en altijd een uniek wachtwoord.
 • Zet 2FA-authentication aan, indien je exchange dit ondersteund.
 • Gebruik een VPN-verbinding, wij gebruiken zelf VPN Nederland. Zo weten we zeker dat we veilig op het internet surfen en dat we geen makkelijk doelwit zijn voor hackers. Een ander, goed alternatief is NordVPN. Het voordeel aan NordVPN is dat zij veel meer zijn dan enkel een VPN-bedrijf en veel extra’s bieden, zoals een passwordmanager. Momenteel heb je bij beide een fikse korting.
 • Gebruik nooit een openbaar Wi-Fi-netwerk om in te loggen op een exchange.
 • Whitelist je eigen opname-adressen, dit houdt in dat je vooraf je wallet adressen instelt en goedkeurt.
 • Driedubbel check altijd het wallet adres en netwerk, voordat je crypto overboekt van wallet naar wallet.
 • Log niet in op malafide websites met je wallet extension van bijvoorbeeld Metamask of Trustwallet en log ook altijd uit. Let ook goed op waarvoor je toestemming geeft, als je op een website inlogt.

We hopen dat, terwijl je leest, je bij het meeste van deze tips denkt, ja logisch! Toch is online privacy en crypto veilig opslaan op een hardware wallet niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Crypto veilig opslaan hardware wallet 1 -dejongebelegger

Crypto veilig opslaan

Ledger is de beste webshop voor hardware wallets en andere crypto gerelateerde producten. Zelf hebben wij de Ledger Nano S Plus (Limited Edition). Met een hardware wallet kan je jouw crypto veilig opslaan. Tegenwoordig kan je op een hardware wallet ook sommige coins staken, bij Ledger heet dit Ledger Live, waartoe je automatisch toegang krijgt met een Ledger. Zo ontvang jij rente terwijl jij zeker weet dat je munten veilig staan en jouw keys echt jouw keys zijn!

Hun team van crypto-enthousiastelingen zorgt voor hoge service, snelle levertijden en een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is. Ze ondersteunen de klant via e-mail, telefoon, WhatsApp en chat. Al deze zaken zorgen voor een goede service.

De levering is altijd snel en secuur, wanneer producten zijn uitverkocht, zie je altijd meteen wanneer de producten weer op voorraad zijn!

De beste producten zijn naar onze mening een Ledger Nano S (Plus) of de Ledger Nano X. Hiermee kan je gegarandeerd crypto veilig opslaan. Kijk voor het totale aanbod op de website van Ledger als je wilt beginnen met crypto veilig opslaan!

Zelf heb ik gekozen voor de Ledger Nano S Plus, dit is voor mij een prima keuze. Al moet ik zeggen dat ik achteraf liever had gekozen voor de Ledger Nano X, omdat deze meer opslagruimte heeft. Dit betekend dat je meer crypto en meer verschillende crypto op de Ledger kan opslaan én ook omdat de Ledger Nano X een Bluetooth-functie heeft, wat de Nano S (Plus) helaas mist.

Een andere optie is de Trezor Model One of Trezor Model T.

Crypto Veilig Opslaan hardware wallet Ledger

Crypto veilig aankopen

Als je wilt weten waar wij onze crypto veilig aankopen, willen we je doorverwijzen naar onze pagina beleggen in cryptovaluta. Momenteel maken we gebruik van enorm veel platformen, omdat elk platform zo zijn of haar voordelen heeft. Al deze exchanges beschikken over 2FA-authentication en dat hebben wij dus ook altijd aanstaan.

Als er meerdere mogelijkheden zijn om 2-FA in te stellen, gebruiken wij ze altijd allemaal. Veiligheid gaat hierbij echt boven gemak. Dit samen met een beveiligde verbinding en een passwordmanager zorgt ervoor dat wij veilig in crypto kunnen handelen.

Like de Facebookpagina of volg ons op Instagram op up-to-date te blijven van nieuwe artikelen, de portefeuille en updates.

4.6/5 - (11 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

2 Reacties

 1. Audoorn Dany

  Ik. Ik graag en kleine som beleggen in crypto maar weet niet hoe eraan te beginnen kunnen jullie me helpen

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Hoi Audoorn Dany. Check eens het artikel beleggen in cryptovaluta hier staan verschillende partijen geschikt voor beginners. Het is vooral belangrijk goed onderzoek te doen voordat je investeert, als je hier weinig zin of tijd voor hebt is een crypto mandje van Bitpanda misschien een beter idee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.