Coinmerce review

door | 22 feb, 2023

Coinmerce review

Coinmerce review

Zo nu en dan reviewen we een broker of exchange. Dit keer is cryptoplatform Coinmerce aan de beurt. Bij deze de Coinmerce review.

Wat is Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in 2017 is gelanceerd. De exchange biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan opties en verschillende cryptocurrencies aan waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en nog veel meer. Coinmerce biedt ook een eigen wallet aan waar gebruikers cryptovaluta veilig kunnen opslaan.

Coinmerce voor- en nadelen

Een van de grootste voordelen van Coinmerce is hun gebruiksvriendelijke interface. De website en app zijn duidelijk en gemakkelijk te navigeren, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency. De exchange biedt ook een breed scala aan cryptocurrencies aan, waardoor gebruikers meerdere munten kunnen kopen, verkopen en ruilen op één platform.

De klantenservice van Coinmerce is ook een sterk punt. De medewerkers zijn snel en behulpzaam en bieden snel antwoord op vragen. De exchange biedt ook verschillende veiligheidsmaatregelen om de beveiliging van gebruikersgegevens en transacties te garanderen, zoals SSL-encryptie en tweestaps-verificatie.

Coinmerce biedt ook een eigen wallet aan waar gebruikers hun cryptocurrencies veilig kunnen opslaan. Deze wallet is beschikbaar voor zowel desktop als mobiele gebruikers en biedt een extra laag van veiligheid voor gebruikers.

Een van de nadelen van Coinmerce is dat de exchange nog niet zo lang bestaat en daarom nog niet zo veel ervaring heeft als sommige van de andere grote spelers in de industrie. Coinmerce is actief in Europa en dat betekent dat mensen woonachtig in andere landen ook gebruik kunnen maken van Coinmerce, de website en app zijn in het Nederlands, Duits en Engels beschikbaar.

Er zijn veel verschillende betalingsmethoden beschikbaar op de exchange. Gebruikers kunnen niet alleen betalen met iDEAL, maar ook met creditcard en bankoverschrijvingen.

In het algemeen is Coinmerce een solide optie voor Nederlandse en Europese gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om cryptocurrencies te kopen, verkopen en ruilen. De exchange biedt een breed scala aan cryptovaluta, een gebruiksvriendelijke interface en eigen wallets voor gebruikers.

Coinmerce Review

Coinmerce inloggen

Om in te loggen op Coinmerce, dien je eerst een account aan te maken door naar de website te gaan en op de knop “Registreren” te klikken. Hier moet je jouw e-mailadres en wachtwoord invullen en de voorwaarden en beleid accepteren. Nadat je jouw account hebt aangemaakt, ontvang je een e-mailbevestiging waarmee je jouw account kan activeren.

Je kan inloggen op Coinmerce door naar de website te gaan en op de knop “Inloggen” te klikken. Hier moet je jouw e-mailadres en wachtwoord invullen en op de knop “Inloggen” klikken. Als je de optie “Blijf ingelogd” aanvinkt, zal jouw account automatisch ingelogd blijven wanneer je de website opnieuw bezoekt. Persoonlijk zijn we hier geen voorstander van, want dan kan iedereen met toegang tot jouw apparaat zomaar in jouw account.

Meer over crypto veilig opslaan en verhandelen.

Hou er rekening mee dat als je jouw wachtwoord vergeten bent, je de optie “Wachtwoord vergeten” kan gebruiken om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Hier moet je jouw e-mailadres invullen en op de knop “Verzenden” klikken. Je ontvangt dan een e-mail met instructies om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het is ook aan te raden om tweestapsverificatie in te stellen voor jouw Coinmerce account om de beveiliging van jouw account te verhogen. Tweestapsverificatie voegt een extra laag van beveiliging toe aan jouw account door middel van een unieke verificatiecode die wordt verzonden naar jouw mobiele telefoon of e-mailadres. Dit helpt om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot jouw account, zelfs als ze jouw wachtwoord weten.

Coinmerce wallet

De Coinmerce wallet is een digitale portemonnee waar gebruikers hun cryptocurrencies kunnen opslaan. De wallet is beschikbaar voor zowel desktop als mobiele gebruikers en biedt een extra laag van veiligheid voor gebruikers.

Met de Coinmerce wallet kan je jouw cryptocurrencies veilig opslaan en beheren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de beveiliging van uw privésleutels. De wallet ondersteunt meer dan 160 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.

De Coinmerce wallet is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency. Gebruikers kunnen hun saldo’s bekijken, transacties uitvoeren en staking eenvoudig aan- en uitzetten.

Hou er rekening mee dat de Coinmerce wallet alleen beschikbaar is voor gebruikers die een account hebben aangemaakt op de exchange. Dit betekent dat je een account moet hebben en inloggen om toegang te krijgen tot jouw wallet.

Staking op Coinmerce

Staking op Coinmerce is het proces van het vasthouden van een cryptocurrency op de exchange om beloningen te ontvangen. Dit is een manier om passieve inkomsten te genereren door middel van het vasthouden van een cryptocurrency in plaats van deze te verkopen.

Op Coinmerce kan je bepaalde cryptocurrencies staken, zoals Ethereum, in ruil voor een beloning in de vorm van een percentage van de gehouden hoeveelheid. Deze beloningen worden meestal uitgekeerd in de vorm van de gestaked cryptocurrency zelf. Coinmerce Earn biedt tot 15% per jaar aan beloningen op de crypto die je bezit, dit is relatief hoog in vergelijking tot andere cryptoplatformen.

Het staken op Coinmerce vereist dat je jouw cryptocurrency op de exchange vasthoudt in plaats van deze naar een externe wallet te verplaatsen. Dit betekent dat jouw munten niet beschikbaar zijn voor handel of verkoop gedurende de stakingstermijn. De stakingstermijn varieert afhankelijk van de cryptocurrency die je kiest. Sommige munten zijn flexibel te staken, wat betekent dat je ze op ieder moment weer kunt verkopen.

Hou er rekening mee dat er risico’s zijn verbonden aan staking, zoals het risico op verlies als de waarde van de gestaked cryptocurrency daalt. Ook kan de beloning die je ontvangt variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en de hoeveelheid gestaked cryptocurrency.

Lees meer over staking in de crypto staken uitleg.

De transactiekosten op Coinmerce

Transactiekosten op Coinmerce zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van transacties op de exchange. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de soort transactie die je uitvoert en de cryptocurrency die je koopt, verkoopt of ruilt.

Coinmerce brengt transactiekosten in rekening voor het kopen, verkopen en ruilen van cryptocurrencies op de exchange. Deze kosten zijn gebaseerd op een percentage van de waarde van de transactie en kunnen variëren afhankelijk van de cryptocurrency die wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, Bitcoin transacties kosten meestal meer dan transacties in Litecoin.

Houd er rekening mee dat transactiekosten kunnen variëren afhankelijk van de huidige marktomstandigheden, zoals de vraag naar een bepaalde cryptocurrency. Daarom is het belangrijk om de actuele tarieven in de Coinmerce app te raadplegen voordat je de transactie daadwerkelijk uitvoert.

Normaal gesproken ligt de fee bij Coinmerce ergens tussen 0,4 en 2,5%. Dit is hoger dan je misschien gewend bent, maar je krijgt er ook betere service, een uitgebreid platform en hogere stakingrewards voor terug.

Alternatieven Coinmerce

Vind je de kosten bij Coinmerce te hoog? Er zijn goedkopere alternatieven.

Bekijk al onze informatie over Nederlands grootste cryptoplatform: Bitvavo of lees ons artikel over nieuw crypto platform Finst, beide cryptoplatformen zijn ook Nederlands en beduidend goedkoper dan Coinmerce en hebben daarom ook onze sterke voorkeur.

Sorry Coinmerce, maar de kosten moeten echt omlaag als jullie een beter oordeel in de Coinmerce review willen!

Zie jij graag een review van een andere broker of exchange zoals de Coinmerce review? Laat het weten in de reacties.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is Coinmerce?

Qua veiligheid en betrouwbaarheid zit je bij Coinmerce goed. Coinmerce is namelijk geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en is dus onderworpen aan Nederlands toezicht. Verder heeft er nooit een hack bij Coinmerce plaatsgevonden.

Wat kost Coinmerce?

De trading fee bij Coinmerce wordt berekend door een algoritme en is afhankelijk van een aantal factoren waaronder volume en ordergrootte. Normaal gesproken ligt de fee ergens tussen 0,4 en 2,5%. Bekijk hier onze goedkopere alternatieven.

Hoe stort je geld op Coinmerce?

Om te storten ga je naar je Coinmerce-wallets, selecteer je nieuwe wallet toevoegen en kies je de cryptocurrency die je wilt storten. Kopieer het adres en gebruik dit om het geld van je externe portemonnee naar je Coinmerce-wallet te sturen. Geld storten kan op verschillende manieren.

4.8/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.