Nieuw crypto platform Finst

door | 07 feb, 2023

Nieuw crypto platform Finst

Nieuw crypto platform Finst

Nederland heeft er een nieuwe speler bij op de cryptomarkt gevestigd in onze hoofdstad Amsterdam, namelijk nieuw crypto platform Finst. Het nieuwe crypto platform Finst is aangeboden door de mensen achter DEGIRO, Nederlands bekendste broker.

Het nieuwe crypto platform Finst is gelanceerd op 9 januari 2023 en beweert de goedkoopste te zijn in Nederland. Finst geeft aan dat je zij gemiddeld 82% goedkoper zijn en dat terwijl je verzekerd bent van de best mogelijke uitvoering van je transacties.

In dit artikel kijken we naar nieuw crypto platform Finst, we proberen de app uit, bekijken de transactiekosten en hoeveel goedkoper ze echt zijn, de veiligheid en het aanbod.

De transactiekosten bij Finst

Finst wil het beleggen in crypto zo toegankelijk, veilig en goedkoop mogelijk laten verlopen. Finst zegt gemiddeld 82% goedkoper te zijn dan andere in Nederland geregistreerde aanbieders.

Het gemiddelde van 82% is ten opzichte van 8 bij De Nederlandsche Bank geregistreerde aanbieders op basis van openbare informatie beschikbaar per 16-12-2022, exclusief eventuele acties, volumekorting, maker/taker-korting of andere kosten zoals de spread.

Voorheen was het goedkoopste Nederlandse crypto platform Bitvavo, dus de interessante vraag is: hoeveel goedkoper is Finst in vergelijking tot Bitvavo?

Hoeveel goedkoper is Finst in vergelijking tot Bitvavo?

Bitvavo rekent 0,25% aan maker-fee en 0,15% aan taker-fee.

Finst rekent 0,15% aan maker- en taker-fee. Dus als we naar het vaste tarief kijken voor transactiekosten, is Finst betreft de maker-fee niet goedkoper dan Bitvavo. Wat betreft de taker-fee is Finst 40% goedkopere dan Bitvavo (0,15% versus 0,25% van Bitvavo).

Een market maker is een trader die een limietorder plaatst, terwijl een taker een trader is die een marktorder plaatst. Simpel gezegd: een market maker maakt het orderboek en een market taker neemt van een orderboek.

Onderstaande afbeelding (gericht op market makers) maakt inzichtelijk hoeveel goedkoper ze zijn dan andere, in Nederland geregistreerde aanbieders:

Nieuw crypto platform Finst

Zoals je kan zien zijn ze inderdaad iets goedkoper, vooral als je de tijdelijke actie ziet waarmee je tot €5000 gratis kan handelen!

Het scheelt echter niet super veel met Bitvavo en Coinmerce, de enige twee andere Nederlandse crypto platformen die we via dejongebelegger.nl eerder hebben aangeraden aan lezers, voor als je wilt handelen in cryptovaluta.

Waar Bitvavo momenteel een groter aanbod heeft dan Finst, heeft Coinmerce juist weer hogere stakingrewards. Alle andere partijen in het rijtje hebben veel hogere kosten en kunnen we niet aanraden als je wilt investeren in cryptovaluta. Coinbase hebben we wel altijd aangeraden, omdat zij zo nu en dan gratis cryptovaluta weggeven. Zoals je weet houden wij van acties omtrent beleggen.

De veiligheid bij Finst

Is Finst veilig?

Na het debacle omtrent FTX is veiligheid de top prioriteit van crypto-investeerders en dat weet Finst maar al te goed. Het beschermen van klanttegoeden en de privacy van de klant is topprioriteit van nieuw crypto platform Finst. Door de registratie bij de DNB staat het onder streng toezicht en is het verplicht om zich te houden aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving.

Alle cryptovaluta worden bewaard met Fireblocks, die gebruik maken van Multi-Party Computation (MPC)-technologie met hardware-isolatie om jouw assets te beschermen tegen externe aanvallen, interne collusie en menselijke fouten om de veiligheid van jouw activa te kunnen garanderen.

Het cash tegoed wat je bij Finst aanhoudt, wordt veilig 1-op-1 ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en vernieuwende Nederlandse bank (waar ik zelf ook mijn zakelijke rekeningen heb).

Ook worden jouw assets ten allen tijde gescheiden van het bedrijf, mocht er toch iets gebeuren. Jouw activa wordt door Finst ook niet op andere manieren gebruikt, zo lenen ze jouw assets ook niet uit en gebruiken ze op geen enkele manier.

Als laatste wordt het geld dat je op het platform hebt staan ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en een van de meest gerenommeerde Nederlandse banken. Bunq heeft dus min of meer jouw geld in bezit waardoor het volledig veilig is.

Hiernaast moet je gebruik maken van 2-Factor Authentication (2FA) en dien je vertrouwde apparaten te koppelen (eenvoudig per mail). Data wordt veilig en volledig versleuteld en nooit verkocht aan derden.

Mocht je toch hulp nodig hebben is Finst via chat, mail en telefoon bereikbaar!

Het aanbod bij Finst

Omdat nieuw crypto platform Finst nog zo nieuw is, valt het aanbod nog een beetje tegen.

Op dit moment zijn er iets meer dan 40 cryptovaluta die je via het crypto platform kan kopen en verkopen. We verwachten dat ze snel meer nieuwe cryptovaluta toevoegen en dat staking rewards of het ‘earn’-programma live gaat.

De app ziet er in ieder geval super goed uit en is fijn is gebruik, zo ben je in enkele minuten geregistreerd en heb je geld gestort.

Enkele screenshots uit de app:

Nieuw crypto platform Finst

Nieuw crypto platform Finst

Omdat het platform nieuw is, trekt het graag nieuwe klanten aan. Ze hebben een leuke actie die je misschien herkent van Bitvavo, waar je tot €1000 gratis kan handelen. Finst doet er een flinke schep bovenop. Het aanbod is alleen geldig voor nieuwe klanten, tussen 6 en 28 februari.

Bij Finst handel je nu tot €5000 gratis!

Nieuw crypto platform Finst
4.8/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.