De voordelen van beleggen bij DEGIRO

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 3

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in combinatie met lage tarieven. Andere beginnende beleggers beginnen direct hun avontuur bij DEGIRO. Omdat ik ondertussen al een flinke tijd bij DEGIRO beleg en nog steeds veel vragen krijg over DEGIRO, omtrent onder andere de voor- en nadelen, schrijf ik deze review over onder andere de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Naast de voordelen van beleggen bij DEGIRO, behandel ik op deze pagina ook het type orders dat je kan doen bij DEGIRO. Verder geef ik je ook wat informatie over de lastigste keuze in het aanmeldproces bij DEGIRO, zo kan jij na het lezen van dit artikel direct en met een gerust hart gaan beleggen bij DEGIRO. Maar nu eerst de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Ongekend lage tarieven bij DEGIRO

De eerste van de voordelen van beleggen bij DEGIRO zijn de ongekend lage tarieven. Onder andere omdat je bij DEGIRO zelf belegt, kan DEGIRO deze ongekend lage tarieven aanbieden. Vergeleken met andere partijen, waar je ook zelf kan beleggen, ben je bij DEGIRO vaak nóg goedkoper uit. Waar je bij andere brokers vaak ook kosten hebt voor bijvoorbeeld het openen van een account of inactiviteitskosten, komt dit bij DEGIRO niet ter sprake, het openen van een account is hier helemaal gratis.

Hiernaast heb je bij DEGIRO gratis realtime koersen van de EURONEXT beurzen (Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs), de CHI-X beurs, de CME beurs van de VS  en de Frankfurt Stock Exchange. Een bekende beurs voor als je wilt handelen in “pennystocks”, zoals ik dat hier doe.

Bij DEGIRO betaal je €2,50 per beurs per jaar, behalve voor de beurs EURONEXT Amsterdam en EURONEXT Brussel. Hiernaast kan je ervoor kiezen om ook voor andere beurzen realtime koersen te ontvangen, hier dien je dan wel voor te betalen. Als je hier niet voor kiest zijn de koersen 15 minuten vertraagd, wat ik zelf geen probleem vind. Voor het uitgebreide tarievenoverzicht bij DEGIRO en het vergelijken van de tarieven van DEGIRO ten opzichte van andere brokers verwijs ik je graag naar de volgende pagina.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 2

Aanbod van producten bij DEGIRO

Nog één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO is dat je bij DEGIRO kan handelen in een groot aanbod van producten en op veel verschillende internationale beurzen. De producten waar ik veruit het meeste in handel zijn aandelen en ETF’s (ook wel Trackers). Naast deze producten heb je echter ook nog de mogelijkheid om te handelen in obligaties en beleggingsfondsen. Meer uitleg over ETF’s en beleggingsfondsen kan je lezen op mijn pagina over ETF’s en Indexbeleggen.

Kernselectie van DEGIRO

DEGIRO vind ik persoonlijk echt een top broker, omdat zij ook werken met een kernselectie vol met ETF’s die je kan kopen zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. Zelf schaf ik maandelijks of om de maand ETF’s aan uit de kernselectie van DEGIRO. Zo investeer ik gespreid, zonder hier kosten over te betalen. Kijk voor alle voorwaarden omtrent het gratis aanschaffen van ETF’s uit de kernselectie bij de link hierboven.

Voor mij is dit zeker één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO. Hier heb je trouwens een handige kernselectie tool waarop je kan zoeken en sorteren binnen de kernselectie van DEGIRO. Een nadeel is dat deze kernselectie niet altijd de ETF bevat die je zoekt. In principe vind ik dat zelf echter geen probleem omdat ik het potentieel rendement vaak belangrijker vind. Dit in combinatie met de lage kosten bij DEGIRO zorgt ervoor dat ik mij niet enkel beperk tot de kernselectie.

Overige producten bij DEGIRO

Hefboomproducten zoals: Turbo’s, Sprinters en Speeders. Een hefboom product geeft de mogelijkheid om met een relatief kleine investering in te spelen op een koersstijging of –daling. Met deze producten is het mogelijk een hoog rendement te behalen; hier tegenover staan vaak wel hoge kosten en een hoog risico.

Opties & Futures: bij het kopen van een optie, koop je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Een future is een termijncontract om een onderliggend product in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. Handelen in opties & futures wordt ook wel handelen in derivaten genoemd; hierbij is het onderliggende product niet in eigen bezit, maar handel je in contracten. Ook hierbij is het risico hoger, maar het eventuele rendement ook.

Zelf handel ik nog niet in opties, futures of hefboomproducten omdat aan deze producten meer risico hangt en ik dit risico momenteel niet wilt lopen. Vandaar dat ik hier ook verder niet dieper op in ga. Mocht je hier wel in willen handelen of meer over willen weten kan je op de informatie pagina van DEGIRO meer lezen. Wat ik zelf wel een erg fijne gedachte vind, is dat als de dag komt dat ik hierin wil handelen, dit gewoon kan bij mijn eigen broker en dat ik hiervoor niet ergens anders óók nog een account hoef aan te maken.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Voordelen van beleggen bij DEGIRO

Dit waren de belangrijkste voordelen van beleggen bij DEGIRO. Nu wat meer over de verschillende type orders, de awards, het aanmeldproces bij DEGIRO en pensioenbeleggen.

Uitleg van de type orders

Je hebt bij DEGIRO de keuze uit 4 verschillende orders. Ik ga ze allemaal in het kort behandelen. Zelf maak ik het meeste gebruik van limit orders, gevolgd door markt orders. Dit omdat deze orders lekker simpel zijn. De andere twee orders zijn iets complexer maar zijn in sommige gevallen daardoor ook juist handig. Naast dat je de prijs invult, vul je natuurlijk ook bij alle type orders in hoeveel aandelen je wilt kopen of verkopen.

Het eerste type order is een markt order, met een markt order plaats je een order en word deze direct geplaatst en uitgevoerd voor de best beschikbare prijs op dat moment. Dit type order gebruik ik zelf vaak als ik een aandeel of ETF direct wil hebben of omdat ik deze maandelijks aankoop (voor op het lange termijn).

Het tweede type order dat je kan doen is een limit order. Met dit type order stel je zelf een prijs in waartegen jij een aandeel wilt aan- of verkopen. Het voordeel aan een limit order is dat als de koers wordt bereikt, waartegen jij je order hebt geplaatst, deze automatisch voor je wordt uitgevoerd.

Hierbij betaal je nooit teveel voor een aandeel, mits je order wordt uitgevoerd. Raakt de koers jouw prijs niet, wordt deze ook niet uitgevoerd en zou je je prijs dus moeten bijstellen, of kan je alsnog kiezen voor een markt order.

Als derde heb je nog een stoploss order, hiermee kan je verlies beperken. Met dit type order wordt je order omgezet tot een marktorder, wanneer de koers de stopprijs bereikt. Let wel op dat je met een stoploss order ook je aandelen kan kwijt raken voor een lagere prijs dan de door jou bepaalde stopprijs, bijvoorbeeld wanneer een aandeel lager opent.

Als vierde en laatste heb je nog de keuze om te kiezen voor een stoplimit order. Bij een stoplimit order geef je net zoals bij een stoplimit order een prijs aan, waarbij jou aandelen moeten worden verkocht. Raakt de koers de stopprijs, dan wordt deze order uitgevoerd.

Echter kan je met een stoplimit order ook nog een limiet prijs invoeren, dit is dan de minimale prijs die jij wilt krijgen voor één aandeel. Je order word dus uitgevoerd wanneer de koers je stopprijs raakt, maar enkel als dit mogelijk is voor een prijs tussen je stopprijs en je limiet prijs.

Voor alle orders heb je de keuze of je kiest voor een dagorder (geldig tot het einde van de beursdag). Of een doorlopende order, deze blijft staan tot deze wordt uitgevoerd of je deze annuleert.

Awards van DEGIRO

Samen met meer dan 1 miljoen beleggers, kies ik voor DEGIRO. In totaal heeft DEGIRO wel 66 internationale awards gekregen, deze krijgt een broker natuurlijk niet zomaar. De meest recente award die zij hebben gekregen is: Best beoordeelde beleggingsplatform & beleggingsapp 2020 – volgens Investors Chronicle & Financial Times (UK). Bekijk hier alle awards die DEGIRO heeft gekregen op hun website, als je nog twijfelt tussen DEGIRO en een andere broker.

Het aanmeldproces

Aanmelden bij DEGIRO gaat in principe erg simpel. Je begint met het invullen van je naam, e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens kom je uit bij een stap waar je een keuze moet maken tussen verschillende type accounts. Zelf heb ik gekozen voor een basic account. Hierbij mag DEGIRO je effecten uitlenen aan derde partijen, dit is erg gebruikelijk en er zijn weinig brokers die dit niet doen.

Je kan echter ook kiezen voor een custody account, dan doet DEGIRO dit niet. Dit type account is wel iets duurder. Het is aan jou om te kiezen wat je fijn en belangrijk vind. Voor mij wegen de kosten niet op tegen het kleine risico. Daarom heb ik maar gewoon voor een basic account gekozen.

Klik hier om direct een account te openen bij DEGIRO, of neem je tijd en haal eerst nog wat meer informatie van de website.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 4

Pensioenbeleggen bij DEGIRO

Nog meer voordelen van beleggen bij DEGIRO, namelijk met belastingvoordeel! Wist jij al dat je ook met fiscaal voordeel kan beleggen bij DEGIRO, door middel van een lijfrenterekening? Wil je weten hoe dit precies zit? Dan verwijs ik je graag naar mijn artikel over Pensioensparen met belastingvoordelen. Naast dat het bij verschillende partijen mogelijk is met fiscaal voordeel te pensioensparen is het bij DEGIRO mogelijk om te pensioenbeleggen, waarbij jij zelf in controle bent.

Nog vragen? Je kan ze altijd stellen via DM op Instagram.

Let op: met beleggen kunt u uw inleg verliezen.