De voordelen van beleggen bij DEGIRO

door | 11 mrt, 2021

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 3

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in combinatie met lage tarieven. Andere beginnende beleggers beginnen direct hun avontuur bij DEGIRO. Omdat ik ondertussen al een flinke tijd bij DEGIRO beleg en nog steeds veel vragen krijg over DEGIRO, omtrent onder andere de voor- en nadelen, schrijf ik deze review over onder andere de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Naast de voordelen van beleggen bij DEGIRO, behandel ik op deze pagina ook het type orders dat je kan doen bij DEGIRO. Verder geef ik je ook wat informatie over de lastigste keuze in het aanmeldproces bij DEGIRO, zo kan jij na het lezen van dit artikel direct en met een gerust hart gaan beleggen bij DEGIRO. Maar nu eerst de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Ongekend lage tarieven bij DEGIRO

De eerste van de voordelen van beleggen bij DEGIRO zijn de ongekend lage tarieven. Onder andere omdat je bij DEGIRO zelf belegt, kan DEGIRO deze ongekend lage tarieven aanbieden. Vergeleken met andere partijen, waar je ook zelf kan beleggen, ben je bij DEGIRO vaak nóg goedkoper uit. Waar je bij andere brokers vaak ook kosten hebt voor bijvoorbeeld het openen van een account of inactiviteitskosten, komt dit bij DEGIRO niet ter sprake, het openen van een account is hier helemaal gratis.

Hiernaast heb je bij DEGIRO gratis realtime koersen van de EURONEXT beurzen (Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs), de CHI-X beurs, de CME beurs van de VS  en de Frankfurt Stock Exchange. Een bekende beurs voor als je wilt handelen in “pennystocks”, zoals ik dat hier doe.

Bij DEGIRO betaal je €2,50 per beurs per jaar, behalve voor de beurs EURONEXT Amsterdam en EURONEXT Brussel. Hiernaast kan je ervoor kiezen om ook voor andere beurzen realtime koersen te ontvangen, hier dien je dan wel voor te betalen. Als je hier niet voor kiest zijn de koersen 15 minuten vertraagd, wat ik zelf geen probleem vind. Voor het uitgebreide tarievenoverzicht bij DEGIRO en het vergelijken van de tarieven van DEGIRO ten opzichte van andere brokers verwijs ik je graag naar de volgende pagina.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 2

Aanbod van producten bij DEGIRO

Nog één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO is dat je bij DEGIRO kan handelen in een groot aanbod van producten en op veel verschillende internationale beurzen. De producten waar ik veruit het meeste in handel zijn aandelen en ETF’s (ook wel Trackers). Naast deze producten heb je echter ook nog de mogelijkheid om te handelen in obligaties en beleggingsfondsen. Meer uitleg over ETF’s en beleggingsfondsen kan je lezen op mijn pagina over ETF’s en Indexbeleggen.

Kernselectie van DEGIRO

DEGIRO vind ik persoonlijk echt een top broker, omdat zij ook werken met een kernselectie vol met ETF’s die je kan kopen zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. Zelf schaf ik maandelijks of om de maand ETF’s aan uit de kernselectie van DEGIRO. Zo investeer ik gespreid, zonder hier kosten over te betalen. Kijk voor alle voorwaarden omtrent het gratis aanschaffen van ETF’s uit de kernselectie bij de link hierboven.

Voor mij is dit zeker één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO. Hier heb je trouwens een handige kernselectie tool waarop je kan zoeken en sorteren binnen de kernselectie van DEGIRO. Een nadeel is dat deze kernselectie niet altijd de ETF bevat die je zoekt. In principe vind ik dat zelf echter geen probleem omdat ik het potentieel rendement vaak belangrijker vind. Dit in combinatie met de lage kosten bij DEGIRO zorgt ervoor dat ik mij niet enkel beperk tot de kernselectie.

Overige producten bij DEGIRO

Hefboomproducten zoals: Turbo’s, Sprinters en Speeders. Een hefboom product geeft de mogelijkheid om met een relatief kleine investering in te spelen op een koersstijging of –daling. Met deze producten is het mogelijk een hoog rendement te behalen; hier tegenover staan vaak wel hoge kosten en een hoog risico.

Opties & Futures: bij het kopen van een optie, koop je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Een future is een termijncontract om een onderliggend product in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. Handelen in opties & futures wordt ook wel handelen in derivaten genoemd; hierbij is het onderliggende product niet in eigen bezit, maar handel je in contracten. Ook hierbij is het risico hoger, maar het eventuele rendement ook.

Zelf handel ik nog niet in opties, futures of hefboomproducten omdat aan deze producten meer risico hangt en ik dit risico momenteel niet wilt lopen. Vandaar dat ik hier ook verder niet dieper op in ga. Mocht je hier wel in willen handelen of meer over willen weten kan je op de informatie pagina van DEGIRO meer lezen. Wat ik zelf wel een erg fijne gedachte vind, is dat als de dag komt dat ik hierin wil handelen, dit gewoon kan bij mijn eigen broker en dat ik hiervoor niet ergens anders óók nog een account hoef aan te maken.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Voordelen van beleggen bij DEGIRO

Dit waren de belangrijkste voordelen van beleggen bij DEGIRO. Nu wat meer over de verschillende type orders, de awards, het aanmeldproces bij DEGIRO en pensioenbeleggen. Allemaal erg belangrijk bij een artikel over de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Uitleg van de type orders

Je hebt bij DEGIRO de keuze uit 4 verschillende orders. Ik ga ze allemaal in het kort behandelen. Zelf maak ik het meeste gebruik van limit orders, gevolgd door markt orders. Dit omdat deze orders lekker simpel zijn. De andere twee orders zijn iets complexer maar zijn in sommige gevallen daardoor ook juist handig. Naast dat je de prijs invult, vul je natuurlijk ook bij alle type orders in hoeveel aandelen je wilt kopen of verkopen.

Het eerste type order is een markt order, met een markt order plaats je een order en word deze direct geplaatst en uitgevoerd voor de best beschikbare prijs op dat moment. Dit type order gebruik ik zelf vaak als ik een aandeel of ETF direct wil hebben of omdat ik deze maandelijks aankoop (voor op het lange termijn).

Het tweede type order dat je kan doen is een limit order. Met dit type order stel je zelf een prijs in waartegen jij een aandeel wilt aan- of verkopen. Het voordeel aan een limit order is dat als de koers wordt bereikt, waartegen jij je order hebt geplaatst, deze automatisch voor je wordt uitgevoerd.

Hierbij betaal je nooit teveel voor een aandeel, mits je order wordt uitgevoerd. Raakt de koers jouw prijs niet, wordt deze ook niet uitgevoerd en zou je je prijs dus moeten bijstellen, of kan je alsnog kiezen voor een markt order.

Als derde heb je nog een stoploss order, hiermee kan je verlies beperken. Met dit type order wordt je order omgezet tot een marktorder, wanneer de koers de stopprijs bereikt. Let wel op dat je met een stoploss order ook je aandelen kan kwijt raken voor een lagere prijs dan de door jou bepaalde stopprijs, bijvoorbeeld wanneer een aandeel lager opent.

Als vierde en laatste heb je nog de keuze om te kiezen voor een stoplimit order. Bij een stoplimit order geef je net zoals bij een stoplimit order een prijs aan, waarbij jou aandelen moeten worden verkocht. Raakt de koers de stopprijs, dan wordt deze order uitgevoerd.

Echter kan je met een stoplimit order ook nog een limiet prijs invoeren, dit is dan de minimale prijs die jij wilt krijgen voor één aandeel. Je order word dus uitgevoerd wanneer de koers je stopprijs raakt, maar enkel als dit mogelijk is voor een prijs tussen je stopprijs en je limiet prijs.

Voor alle orders heb je de keuze of je kiest voor een dagorder (geldig tot het einde van de beursdag). Of een doorlopende order, deze blijft staan tot deze wordt uitgevoerd of je deze annuleert.

Al deze type orders zijn onmisbaar voor een artikel over de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Awards van DEGIRO

Samen met meer dan 1 miljoen beleggers, kies ik voor DEGIRO. In totaal heeft DEGIRO wel 66 internationale awards gekregen, deze krijgt een broker natuurlijk niet zomaar. De meest recente award die zij hebben gekregen is: Best beoordeelde beleggingsplatform & beleggingsapp 2020 – volgens Investors Chronicle & Financial Times (UK).

Bekijk hier alle awards die DEGIRO heeft gekregen op hun website, als je na het artikel de voordelen van beleggen bij DEGIRO nog twijfelt tussen DEGIRO en een andere broker.

Verschillende types account DEGIRO

Aanmelden bij DEGIRO gaat in principe erg simpel. Je begint met het invullen van je naam, e-mailadres en een wachtwoord.

Vervolgens kom je uit bij een stap waar je een keuze moet maken tussen verschillende type accounts. Zelf heb ik gekozen voor een basic account. Hierbij mag DEGIRO je effecten uitlenen aan derde partijen, dit is erg gebruikelijk en er zijn weinig brokers die dit niet doen.

Je kan echter ook kiezen voor een custody account, dan doet DEGIRO dit niet. Dit type account is wel iets duurder. Het is aan jou om te kiezen wat je fijn en belangrijk vind. Voor mij wegen de kosten niet op tegen het kleine risico. Daarom heb ik maar gewoon voor een basic account gekozen.

Basic of Custody account DEGIRO

Wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen een Basic en Custody account is dat bij een Custody account effecten niet uitgeleend kunnen worden. Hiernaast is het niet mogelijk om in derivaten, Turbo’s, Speeders of Sprinters te handelen of om short te gaan.

Ook zijn de kosten van een Custody-account soms hoger dan bij een Basic-account, bijvoorbeeld bij dividend- of couponverwerking. Dit was voor mij een aanvullende reden om toch gewoon voor een Basic account te kiezen.

Zoals je al weet heb ik voor een Basic account gekozen, het uitlenen van effecten is een hele normale zaak in de beleggingswereld en dus niets om je zorgen over te maken. Switchen van accounts is helaas niet mogelijk, mocht je toch liever een ander type account hebben, dien je dus een nieuw account aan te maken.

Je kan een gratis account openen bij DEGIRO. Als je je aanmeldt via mijn link kost dit jou niks extra, maar help je wel mijn website! Dit was het artikel over de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO - 4

Pensioenbeleggen bij DEGIRO

Nog meer voordelen van beleggen bij DEGIRO, namelijk met belastingvoordeel! Wist jij al dat je ook met fiscaal voordeel kan beleggen bij DEGIRO, door middel van een lijfrenterekening? Wil je weten hoe dit precies zit? Dan verwijs ik je graag naar mijn artikel over Pensioensparen met belastingvoordelen. Naast dat het bij verschillende partijen mogelijk is met fiscaal voordeel te pensioensparen is het bij DEGIRO mogelijk om te pensioenbeleggen, waarbij jij zelf in controle bent.

Nog vragen? Je kan ze altijd stellen via DM op Instagram.

Let op: met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Indexbeleggen bij InDelta review

Indexbeleggen bij InDelta review Een review voor indexbeleggen bij InDelta samen met een stapsgewijze handleiding door het proces en...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Extra pensioen opbouwen

Pensioensparen kan erg aantrekkelijk zijn, vanwege de belastingvoordelen die je hiermee hebt. De inleg die je op je pensioenrekening doet, mag je namelijk aftrekken van je belastbare inkomen tijdens de aangifte.

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Beleggen in een IPO – Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

50 euro tegoed bij DEGIRO

50 euro tegoed bij DEGIRO Mocht je willen beginnen met beleggen in aandelen en ETF’s bij DEGIRO is dit het perfecte moment. DEGIRO heeft...

Belastingaangifte en beleggen – 2020 & 2021

Vanaf vandaag kan je officieel weer belastingaangifte doen. Belastingaangifte en beleggen blijft een ding, vooral...

Crypto geld verdienen

Op deze pagina vertel ik jou 3 manieren om gratis Crypto te verdienen zo kan je alvast wennen aan de wereld van beleggen in Cryptovaluta...

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Crypto veilig opslaan hardware wallet

Crypto veilig opslaan kan met een Hardware Wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je...

Cake DeFi review

Cake DeFi review De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de "freezer" is het nu toch echt...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

Hoe werkt een ETF

Regelmatig krijg ik de vraag wat is een ETF? Of hoe werkt een ETF? Op deze pagina ga ik je dat precies uitleggen. Om een goed beeld te...

De basis van beleggen #1

In het eerste deel van de basis van beleggen leg ik je de meest voorkomende begrippen uit die je kan tegen komen als je gaat beleggen. Ik...

Beste Crypto ETF’s 2021

De rendementen op Crypto zijn de laatste tijd niet meer aan de kant te schuiven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Crypto het nieuwe goud is....

Crypto staken uitleg

De uitleg over crypto staken van dejongebelegger! Een heldere uitleg over wat het precies is, wat het jou kan opleveren, waar je kan staken en wat de risico’s zijn?

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan...

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Een voordelige zakelijke rekening bij Knab

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

Waar kan je de ARK ETF’s kopen?

ARK ETF's kopen in Nederland of België ARK Invest ETF's kopen in Europa is lastiger, maar niet onmogelijk. Dus waar kan je de ARK ETF's...

Online geld verdienen; 8 manieren

Meer dan 8 manieren voor online geld verdienen met of zonder investering. Handel, onderneem, adverteer of genereer passief inkomen met behulp van deze tips.

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

Beste dividend aandelen 2021 Nederland & België

Beste dividend aandelen Nederland & België Nu het duidelijk is dat de ECB; de Europese centrale bank en de FED; de centrale bank van...

Raisin welkomstbonus

Beleggen of sparen? De Raisin welkomstbonus. Omdat beleggen en sparen hand in hand gaan, krijg ik ook vaak veel vragen over sparen....

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Tips voor het beleggen in woningen

Tips voor het beleggen in woningen De prijs van Bitcoin rijst de pan uit en steeg de afgelopen tijd fors. Voor beleggers in de Crypto is...

ETF en aandelen voor 2021

ETF en aandelen voor 2021 - aankopen September Een nieuwe maand betekend nieuwe aankopen, zowel op de beurs als in crypto. In dit artikel...

Gratis aandeel bij Bitpanda

Nog tot 14 mei één gratis aandeel en je maakt automatisch kans op een Tesla Model 3 Performance. Je krijgt na aanmelding sowieso één gratis (fractioneel) aandeel ter waarde van €5,- tot €200,-

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.