Top 5 veelbelovende crypto 2022

door | 29 aug, 2021

5 veelbelovende crypto 2022 - dejongebelegger

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in 2022, je wilt tenslotte het meeste rendement op je investeringen. Elke cryptobelegger vraagt zich dit af. We bespreken in dit artikel vijf interessante cryptomunten die het investeren wat mij betreft waard zijn.

Aan het einde van het artikel geven we je nog wat suggesties voor enkel de beste aanbieders waar je deze kan aanschaffen en waar je de cryptovaluta kan staken tegen aantrekkelijke rentes.

Een kleine disclaimer vooraf; alle coins die aan bod komen, heb ik ook in m’n portefeuille. Ik schrijf dit artikel omdat ik wil beargumenteren waarom ik deze cryptovaluta heb aangekocht. Deze vragen krijg ik namelijk regelmatig vanuit m’n sociale media kanalen. Je kan elke week mijn portefeuille zien op mijn Instagrampagina.

Top 5 veelbelovende crypto 2022

We gaan 5 veelbelovende cryptovaluta aan je uitleggen en we vertellen je waarom wij denken dat deze munten echt gaan knallen in 2022 en in de jaren daarna. Deze top 5 veelbelovende crypto 2022 bestaat uit bekendere en voor jou misschien nog onbekende cryptovaluta, variërend van large-cap tot small-cap en wat mij betreft de beste van hun “tak van sport” in de cryptowereld en dus met veel potentie.

Ethereum ($ETH):

We trappen de 5 veelbelovende crypto 2022 af met Ethereum, wat mij betreft onmisbaar en al tijden een hardere stijger dan Bitcoin. Het idee van Ethereum werd voorgesteld door de toen 19-jarige Vitalik Buterin, die in 2014 ook het Ethereum-netwerk oprichtte. Bitcoin wordt digitaal goud genoemd omdat store of value zijn belangrijkste kenmerk is. Bij Ethereum ligt dit iets anders: met Ethereum kan iedereen gedecentraliseerde ‘smart contracts’ op de blockchain maken.

Een smart contract is in feite een stuk zelf-uitvoerende code met if en but statements om transacties tussen twee partijen te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, twee mensen, laten we zeggen een huisbaas en een huurder, kunnen afspraken maken over de betaaldata die periodiek wordt uitgevoerd met behulp van een smart contract. Het smart contract zou automatisch huur van de portemonnee van de huurder naar de portemonnee van de verhuurder overmaken, en in het geval dat de huurder de huur niet betaalt, kan het contract beperkingen opleggen, zoals het vergrendelen van de deur, of misschien het uitschakelen van diensten zoals elektriciteit om de plaats onleefbaar te maken.

Zodra een smart contract in werking is gesteld, kan niemand het veranderen – zelfs niet de persoon die de code voor het smart contract heeft geschreven en het heeft gemaakt. Dit maakt het zeer veilig en transparant. Smart contracts kunnen worden gebruikt in een breed scala van sectoren, zoals onroerend goed, waar ze de traditionele papieren contracten kunnen vervangen, ze kunnen worden gebruikt voor het stemmen in verkiezingen om stemmen te verifiëren in plaats van het gebruik van het traditionele stembiljet, of in de gezondheidszorg om de medische geschiedenis van patiënten op te slaan en te raadplegen.

Dit hele Ethereum-ecosysteem wordt gevoed door Ether (ETH). De prijs ervan is op weg naar herstel na de marktcrash in mei. Dankzij een grote verandering op het Ethereum Netwerk, genaamd de “London hard fork”, staat de prijs van Ether nu boven de 3200 USD met een market cap van 378,8 miljard USD.

Ethereum 2.0 zal een grote sprong voorwaarts zijn in de zin van het milieuvriendelijk en schaalbaar maken van het netwerk, omdat het huidige proof-of-work consensus (overeenstemming) mechanisme zal worden vervangen door proof-of-stake. Het proof-of-work mechanisme vereist dat mijnwerkers grote netwerken van krachtige mijnbouwmachines bouwen die grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken om te draaien, om blokken gegevens op de blockchain te verifiëren en beloningen te verdienen. Het proof-of-stake mechanisme beloont individuen, bekend als validators, gebaseerd op de hoeveelheid geld die ze inzetten op het netwerk. Deze overstap maakt Ethereum een nog interessantere investering en krijgt van mij de eerste plek op de veelbelovende crypto 2022 lijst.

5 veelbelovende crypto 2022 - dejongebelegger

Cardano ($ADA):

Naast Ethereum vind ik op dit moment de volgende van de veelbelovende crypto 2022 eigenlijk nóg interessanter. Cardano claimt een derde generatie blockchain te zijn die een meer flexibele, duurzame en schaalbare oplossing wil bieden in de blockchain en cryptomarkt. Bitcoin is de eerste generatie blockchain die niet veel kan behalve geld overmaken van de ene portemonnee naar de andere. Ethereum, de tweede generatie blockchain, lijkt veel op Bitcoin. Wat het onderscheidt van Bitcoin is dat Ethereum smart contracts aanbiedt op zijn netwerk. Deze smart contracts zullen binnenkort ook worden gelanceerd op de blockchain van Cardano, en tegen het einde van dit jaar zullen deze ook geschikt worden met Ethereum-gebaseerde smart contracts.

ADA is de native cryptovaluta van Cardano. ADA is geprijsd op $ 2,82 en heeft een market cap van bijna $ 91 miljard. Het maximale aantal ADA munten dat zal bestaan is 45 miljard. Momenteel zijn er 31,95 miljard in omloop.

Bitcoin is in staat om ongeveer 5 transacties per seconde uit te voeren, terwijl Ethereum bijna het dubbele aantal aankan. Cardano daarentegen kan meer dan 200 transacties per seconde verwerken. Maar er zit meer aan te komen. Het Cardano netwerk werkt aan zijn layer 2 scaling protocol Hydra dat tot 2 miljoen transacties per seconde mogelijk zal maken! Hiermee ligt Cardano ver voor op traditionele fintech-diensten als VISA, dat een snelheid van 65000 transacties per seconde heeft.

Cardano ontwikkelt een systeem voor “side-chains” die de uitwisselbaarheid tussen andere blockchains mogelijk maakt en heeft als doel een “internet van blockchains” te creëren zoals het “internet van dingen”. Er is geen manier om geld van bijvoorbeeld de Bitcoin blockchain naar dat van Ethereum te brengen zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals een beurs. Cardano wil dat veranderen en wil dat alle blockchains naadloos met elkaar samenwerken om een win-win situatie voor iedereen te creëren. Dankzij de ontwikkelingen rondom Hydra en de sterke usecase verdient Cardano zeker een plek in de veelbelovende crypto 2022 lijst.

PancakeSwap ($CAKE):

PancakeSwap is een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX) die draait op de Binance Smart Chain met CAKE – een BEP 20-token – als zijn eigen cryptovaluta. PancakeSwap stelt met liquiditeit pools gebruikers in staat om geld verdienen door middel van staking, uitlenen, en yield-farming.

PancakeSwap’s cryptobeurs werkt anders dan een traditionele cryptobeurs zoals Binance. In plaats van een orderboek te gebruiken, gebruikt het een automated market maker (AMM) model dat koop-/verkooporders matcht met liquiditeitspools die crypto hebben gestort door liquiditeitsaanbieders. Als beloning voor het verschaffen van liquiditeit kunnen gebruikers een deel van de handelskosten en LP-tokens verdienen. Om CAKE-tokens te farmen, moeten gebruikers een tokenpaar naar keuze selecteren en dit storten in de exchange liquidity pool van PancakeSwap.

CAKE werd in september 2020 gelanceerd als een BEP 20-token met het doel om liquiditeitsverschaffers op PancakeSwap te stimuleren. Aangezien het platform in 2022 een snelle groei doormaakte, steeg de prijs van CAKE ook. Op dit moment heeft CAKE een totale market cap van meer dan $ 215 miljoen en wordt het verhandeld tegen een prijs van $ 25,73. Het heeft een totale hoeveelheid van 215,15 miljoen, waarvan alle tokens momenteel in omloop zijn.

Een andere leuke feature van PancakeSwap is het volgende: PancakeSwap stelt gebruikers in staat om loten te kopen met behulp van CAKE-tokens. Er worden in totaal 2 trekkingen per dag uitgevoerd (één om de 12 uur), en elk ticket kost 5 USD in CAKE-tokens. Houders van een lot kunnen aan het eind van de trekking hun getallen matchen om een deel van de totale prijzenpot te winnen.

Daarnaast krijgen PancakeSwap-gebruikers ook toegang tot de wereld van non-fungible tokens (NFT’s). Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om NFT’s te verhandelen en in te zetten, en biedt speciale NFT-beloningen voor loterijwinnaars. Gezien de populariteit en de goede vooruitzichten van NFT’s, verwachten wij dat CAKE hiervan mee zal profiteren. Wat CAKE verder interessant maakt zijn de hoge rewards wat veel beleggers aantrekt, dit samen maakt het zeker één van de veelbelovende crypto 2022.

Solana ($SOL):

Als één na laatste op de lijst kan deze echt niet ontbreken op de lijst veelbelovende crypto 2022. Solana (SOL) is een blockchain-netwerk van de vierde generatie dat streeft naar grotere schaalbaarheid en veiligheid met ultrasnelle transacties. Bitcoin en Ethereum’s gebruik van het proof-of-work consensus mechanisme om transacties goed te keuren, heeft geleid tot opstoppingsproblemen op het netwerk wanneer het te druk is. Deze netwerkopstoppingen hebben een stijging van de transactiekosten of “gas prijzen” voor een gemiddelde gebruiker van het blockchain-netwerk tot gevolg.

Solana lost deze problemen op door zijn krachtige systeem dat 50.000 transacties per seconde kan verwerken met een gemiddelde bloktijd van 2,34 seconden. In termen van snelheid ligt Solana ver voor op alle populaire blockchain-netwerken, waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. Dit maakt Solana niet alleen een ideale blockchain voor de grootschalige behoeften van de wereldeconomie, maar ook voor het draaien van gedecentraliseerde apps (dApps) en staking platforms waar veel transacties per seconde worden uitgevoerd.

SOL is de native cryptovaluta van de Solana blockchain. SOL heeft een totale market cap van $ 27,48 miljard en wordt momenteel verhandeld tegen $ 93,2 per stuk. De maximale hoeveelheid is beperkt tot 489 miljoen munten.

SOL-houders kunnen deel gaan uitmaken van het netwerk van validators van de Solana-blockchain. Hoe meer SOL-tokens een gebruiker bezit, hoe meer kans om geselecteerd te worden als een netwerk goedkeurder. Validators kunnen beloningen verdienen voor het goedkeuren en uploaden van transacties op de blockchain.

Solana’s Delegated-Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme staat iedereen toe die geen validator is om ook te verdienen. Door hun SOL holdings te doneren aan een van de validators op het netwerk, kan iedereen bijdragen aan het beveiligen van het netwerk en winst maken.

Axie Infinity ($AXS):

We zijn alweer aangekomen bij de laatste van de 5 veelbelovende crypto 2022; Axie Infinity Shards (AXS), de bestuurs-token voor het populaire play-to-earn blockchain monstergame genaamd Axie Infinity. Houders van AXS-tokens krijgen het recht om inspraak te hebben in hoe de toekomst van Axie Infinity zal worden vormgegeven. AXS-houders hebben stemrecht op belangrijke beslissingen zoals upgrades van het spel en hebben controle over de Community Treasury om fondsen toe te wijzen.

AXS is een ERC-20 token op Ethereum dat een totale hoeveelheid van 270 miljoen heeft, waarvan er momenteel 69,9 miljoen in omloop zijn. Met een marktkapitalisatie van meer dan 4,6 miljard dollar is het de grootste cryptovaluta in de play-to-earn ruimte. Op dit moment is de prijs van één AXS $ 76,8.

Spelers kunnen de AXS-token verdienen door verschillende games te spelen binnen het Axie Infinity Universe en door user-generated content initiatieven. AXS-tokens kunnen ook gestaked worden om een passief inkomen te verdienen door het ontvangen van nieuw gecreëerde AXS.

AXS token zullen ook worden geaccepteerd op Axie Infinity’s NFT marktplaats waar spelers digitale huisdieren kunnen kopen, verkopen en verhandelen als NFT’s. Volgens Axie Infinity kunnen AXS ook gebruikt worden als een criterium om mee te doen aan verschillende veiling evenementen.

Veelbelovende crypto 2021 Beleggen in crypto bij Bitvavo

Waar veelbelovende crypto kopen?

De veelbelovende crypto 2022 munten zijn op veel verschillende exchanges te koop. Alle 5 zijn ze te koop op onder andere Bitvavo, Binance en Coinbase. Afhankelijk van je wensen en ervaring met cryptovaluta is de ene exchange misschien een betere match voor je dan de ander. Ik maak gebruik van deze exchanges en geen exchanges zoals Blox, Litebit of Bitcoinmeester vanwege het grote verschil in transactiekosten.

Je kan even rondkijken op de websites van de exchanges via de links hierboven, of je kan mijn artikel beleggen in cryptovaluta doornemen en meer lezen over de verschillende partijen en de voor- en nadelen.

Sommige van deze munten (ETH en ADA) zijn ook te staken op andere platformen, zoals op mijn lievelingsplatform Binance. Dit levert je een passief inkomen (rente) op tot wel 12% per jaar. Wil je meer lezen over deze staking-exchange? Bekijk dan eens het artikel over crypto staken, maar ook een algemeen artikel over wat crypto staken betekent en hoe dit werkt.

Volg dejongebelegger via de social media kanalen op als eerste deel twee veelbelovende crypto 2022 en andere artikelen te kunnen lezen! Meer artikelen als de top 5 veelbelovende crypto 2022 of suggesties voor deel twee? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Nieuwe crypto gems vinden

Heb je het idee dat je de trein al hebt gemist met deze crypto of op zoek naar meer rendement? Er zijn veel lage cap coins met enorme groeipotentie. Zelf heb ik hiervoor KuCoin en hou ik ook Coinlist goed in de gaten. Check Coinlist.io en KuCoin zeker eens uit, als dit iets voor je is. Hier worden nieuwe coins gelanceerd, na strenge controle. Bekijk de eerder gelanceerde coins en de rendementen en bepaal voor jezelf of dit past bij het risico dat je kan en wilt lopen.

Bekijk crypto veilig opslaan als je meer wilt weten over de veiligheid omtrent crypto.

Liever het beheren van je crypto aan MVIS van VanEck over laten? Je kan een BCI kopen, dit is een Crypto Index, vergelijkbaar met een Indexfonds of een ETF, waarmee je in één keer een heel mandje van de beste coins kan kopen. Je hebt hierbij keuze uit een BCI met 510 of 25 populaire coins, lees hier meer over de beste crypto ETF’s!

Ga naar Binance - 5 veelbelovende crypto 2022 - dejongebelegger

Veelgestelde vragen

Wat bedoel je met veelbelovende cryptovaluta?

Met veelbelovende cryptovaluta bedoelen we munten die de potentie hebben om hard te gaan stijgen in het komende jaar.

Waar vind je nieuwe kleine cryptovaluta met potentie?

Er zijn veel “low cap” cryptovaluta met enorme groeipotentie. Zelf heb ik hiervoor KuCoin en ook Coinlist. Check Coinlist.io en KuCoin zeker eens uit, als je opzoek bent naar nieuwe kleine cryptovaluta met potentie.

Waar kan ik veelbelovende crypto kopen?

De veelbelovende cryptovaluta zijn op veel verschillende exchanges te koop. De beste platformen zijn Bitvavo en Binance, vanwege de lage kosten en gebruiksvriendelijkheid. Afhankelijk van je wensen en ervaring met cryptovaluta is de ene exchange misschien een betere match voor je dan de ander.

4/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.