Portfolio Trackers

door | 26 mei, 2022

Portfolio tracking is een waardevolle tool voor beleggers om hun investeringen te volgen. Met behulp van gratis portfolio trackers is het mogelijk om je dividend portefeuille, NFT’s en cryptovaluta goed in de gaten te houden. Hier zijn drie beste gratis dividend portfolio trackers die je kunt gebruiken.

Portfolio Trackers

Portfolio Trackers

Portfolio Trackers, een must-have voor elke serieuze belegger.

Of wil je zeggen dat jij enkele transactie handmatig in Excel zet? Dat hopen wij in ieder geval niet, Excel is zo 2010..

In dit artikel kijken we naar goede portfolio trackers die jou helpen je investeringen goed in de gaten te houden. Ook geven ze alle drie revelante nieuwsberichten en informatie over aandelen die je in jouw portefeuille hebt of die interessant kunnen zijn om aan te kopen.

Hiernaast kan je bij sommige instellen dat je alerts krijgt bij prijsstijgingen of prijsdalingen en financiële resultaten (kwartaal- of jaarcijfers). Je hebt zowel Portfolio Trackers in App vorm, als enkel voor de Desktop.

Laatste update: 30 november 2022 – meer informatie toegevoegd naar aanleiding van app-ontwikkelingen!

Investering Portfolio Trackers

Investering portfolio trackers zijn handig als jij gebruik maakt van meerdere brokers en/of cryptoplatformen en zorgt ervoor dat je niet dagelijks om meerdere malen per dag 10 verschillende apps hoeft te openen.

In plaats van dat te doen, kan je namelijk een investering portfolio tracker openen en heb je in één oogopslag inzicht in al je portefeuilles!

Wat betreft de veiligheid, alle portfolio trackers die in dit artikel worden genoemd, zijn apps die enkel informatie lezen. Je kan en mag van de apps niet de mogelijkheid geven om trades uit te voeren, wat wel kan met API’s. We raden je altijd af om gebruik te maken van externe partijen om via API-connecties voor jou te traden, omdat dit een enorm risico met zich meebrengt!

Delta

De meest complete portfolio tracker, Delta.

Bij Delta kan je zowel brokers, wallets als cryptoplatformen automatisch koppelen.

Delta noemt zichzelf de alles-in-één investeringen tracker en dat maken ze aardig waar!

Delta is van Belgische komaf (Opus Labs BV) en powered by eToro, dit houdt in dat zij hun data over koersen krijgen van eToro, één van de grootste internationale brokers. Delta is net als eToro gericht op de internationale markt, wat voordelen maar ook nadelen met zich meebrengt.

Het voordeel is dat je enorm veel brokers en cryptoplatformen kan koppelen, ook degene die wat minder bekend zijn in Nederland. Dit voordeel brengt ons ook meteen bij het nadeel. Omdat zij gericht zijn op de internationale markt, vind je er niet zo snel een koppeling bij brokers of cryptomarkten die zich enkel richten op de Nederlandse markt.

Als voorbeeld: op dit moment kan je Delta niet automatisch koppelen met Nederlands cryptoplatform Bitvavo.

Wel kan je onder andere DEGIRO, Trading212 en Interactive Brokers eenvoudig koppelen.

Je kan verder automatische verbinden maken met bijvoorbeeld grote cryptoplatformen als Binance, KuCoin en Coinbase maar ook met Bit-Z, Bit4you, Bitfinex, Bitpanda Pro, Bitstamp, Bittrex, Cex.io, Coinspot, Coinbene, Crypto.com, Digifinex, Gemini, HitBTC, Huobi, Kraken, OKX, Poloniex en Yobit. Dat zijn nogal een hoop bits!

Je kan naast cryptoplatformen ook wallets verbinden, bijvoorbeeld alle wallets van Metamask, je eToro Wallet en via Wallet Connect nog meer dan 50 verschillende DeFi wallets.

Delta is voor iedereen gratis beschikbaar, tegelijkertijd is er ook een betaalde versie die meer inzichten biedt en meer automatische koppelingen met brokers en cryptoplatformen toelaat.

Momenteel heeft Delta een ‘Early Backer’-prijs voor gebruikers, die in deze vroege stadia Delta hebben ondersteund, door de tarieven vast te leggen. Dit betekent dat vroege PRO-gebruikers de lagere lanceringsprijs van Delta PRO kunnen behouden, zelfs wanneer de prijs stijgt naarmate er meer PRO-functies worden toegevoegd (totdat je annuleert).

Delta PRO Early Backer-abonnement:
*Op iOS is de Early Backer $60 tot $70 per jaar.
*Op Android is de Early Backer-prijs ongeveer $70 tot 80 per jaar.

De prijzen variëren afhankelijk van waar je woont, check de precieze prijzen in de app. Zelf heb ik Delta PRO.

Lees meer over Delta bij NFT & Crypto Portfolio Tracker of download gratis de app.

delta-portfolio-trackers-dividend-crypto-degiro-nft (2)

AlphaStocks

Gebruik jij alleen DEGIRO en Bitvavo? Of vind je het genoeg om deze partijen overzichtelijk in één portfolio tracker te hebben?

Zoek dan niet verder, AlphaStocks biedt namelijk precies waar jij naar opzoek bent!

Met AlphaStocks Portfolio Tracker heb je de mogelijkheid om een deepdive te maken in jouw eigen DEGIRO-account. Met de geavanceerde technologie wordt jouw account uiterst beveiligd gekoppeld aan ons systeem, waarna je in één oogopslag meer inzicht hebt in jouw eigen portefeuilles.

Ze zijn constant de koppelingen en features aan het uitbreiden, waarbij ze graag van jou horen hoe ze jouw portfolio tracker kunnen verbeteren. Geef dus vooral je input aan AlphaStocks als je gebruik gaat maken van deze relatief nieuwe Portfolio Tracker!

Het mooie aan AlphaStocks is dat zij mooie grafieken maken van jouw portefeuilles:

Portfolio Trackers - Bitvavo Portfolio Tracker - DEGIRO Portfolio Tracker - AlphaStocks Charts

En relevante nieuwsberichten laten zien over bedrijven waarin je belegt:

Portfolio Trackers Bitvavo Portfolio Tracker DEGIRO Portfolio Tracker AlphaStocks Nieuws 1

Bekijk de website en meld je aan bij AlphaStocks.

AlphaStocks is vanaf 1 augustus een betaald platform. Op dit moment hebben ze drie verschillende prijzen voor het abonnement:

  • 1 jaar toegang voor €7,99 per maand
  • 2 jaar toegang voor €6,49 per maand
  • maandelijks opzegbaar voor €11,99 per maand

InvestID

InvestID vindt automatisch je beleggingstransacties en geeft je een interactief overzicht met belangrijke financiële informatie van je totale beleggingsportefeuille.

In 3 simpele stappen van banktransacties naar bruikbare beleggersinformatie!

1. Gratis inschrijven: Het invoeren van e-mail en wachtwoord is alles wat InvestID nodig heeft!
2. Importeer je transacties: Maak verbinding met je bankrekening en InvestID detecteert en importeert automatisch je eerdere investeringen en terugbetalingen in het InvestID-dashboard.
3. Voortdurend je statistieken bekijken: Jouw InvestID-dashboard toont je alle relevante financiële statistieken, zodat je volledige controle hebt over jouw totale beleggingsportefeuille. Na import toont InvestID een overzicht van al je geïdentificeerde beleggersplatformen. Wanneer je ook inzicht wenst in alle relevante financiële statistieken van je portefeuille (zoals bijvoorbeeld je totale rendement), kun je een jaar lang onbeperkt gebruik maken van InvestID.

Bij InvestID heb je de keuze uit drie verschillende plannen, ook kan je het gratis uitproberen.

InvestID – Light: €0.95 per maand. Oneindig aantal platformen en maximaal 4 data imports per maand. Je portfolio mag niet hoger zijn dan €10.000.

InvestID – Medium: €1.95 per maand. Oneindig aantal platformen en data imports. Je portfolio mag niet hoger zijn dan €100.000.

InvestID – Heavy: €7.95 per maand. Oneindig aantal platformen en data imports. Geen limiet aan portfoliogrootte.

Bij InvestID krijg je onder andere een overzicht per broker of cryptoplatform, zoals hieronder:

Portfolio Trackers - Bitvavo Portfolio Tracker - DEGIRO Portfolio Tracker - InvestID

Verder heb je duidelijke grafieken over jouw totale cashflow en bezittingen. Bekijk hier InvestID!

Dividend Portfolio Tracker

Op dit moment is er nog geen super handige dividend portfolio tracker, wel heb ik gehoord dat AlphaStocks hiermee bezig is.

Je kan gratis een account aanmaken bij AlphaStocks en dan hoor je het vanzelf wanneer de functie beschikbaar is!

NFT & Crypto Portfolio Tracker

De ultieme NFT & Crypto portfolio tracker is voor dit moment echt bij uitstek Delta!

Je kan in de app naar de NFT-Explorer gaan en bekende NFT-projecten bekijken. Ook kan je NFT’s die bijvoorbeeld in jouw Metamask wallet staan automatisch koppelen aan Delta en altijd de huidige waarde inzien!

delta-portfolio-trackers-dividend-crypto-degiro-nft 2

Delta is hier vrij uniek in en een echte must voor actieve crypto- en NFT-Traders.

Met behulp van de Portfolio Analytics (Pro-functie) van Delta, zie jij eenvoudig jouw muntverdeling in een taartgrafiek, hoeveel goede en slechte beslissingen jij hebt gemaakt, welke exchanges jij het meeste gebruikt, wat je waar hebt staan en hoeveel commissie je kwijt bent per exchange! Super handig dus voor portfolio management, zo blijf je je kosten de baas.

Check hieronder hoe dat eruit ziet:

Portfolio Trackers - Delta Investment Portfolio Tracker 2
Portfolio Trackers - Delta Investment Portfolio Tracker

DEGIRO Portfolio Tracker

Voor een DEGIRO portfolio tracker heb je zat keuze!

Je portefeuille bij DEGIRO kan je geheel automatisch tracken bij alle drie genoemde partijen in dit artikel. Bij zowel Delta als AlphaStocks krijg je ook nog eens relevante nieuwsberichten te zien over de aandelen in jouw portefeuille!

Bitvavo Portfolio Tracker

Bitvavo is de bekendste en het goedkoopste cryptoplatform in Nederland. Je kan je portfolio bij Bitvavo tracken door middel van het instellen van een API en dit is binnen één minuut geregeld!

Let op het instellen gaat via de Desktopversie van Bitvavo, niet via de App.

Op dit moment kan je Bitvavo niet automatisch koppelen aan de Delta-app, wel zou je handmatig je transacties kunnen toevoegen. Omdat dit een nogal tijdrovend proces is, heb ik dit persoonlijk niet gedaan.

Je kan je Bitvavo App wel automatisch koppelen met AlphaStocks! Ook zijn je stortingen naar en opnames van Bitvavo beschikbaar via InvestID.

Beste Portfolio Tracker

Wat voor jou de beste portfolio tracker is hangt af van welke partijen jij gebruikt om te beleggen, investeren of traden.

Zelf maak ik zowel van Delta-app, InvestID als van AlphaStocks gebruik. Bekijk de apps/websites en maak je keuze, of ga net als mij voor meerdere portfolio trackers!

Graag mijn portfolio inzien? Dat kan via Instagram, ik deel regelmatig de status van mijn portefeuille in mijn reels.

Mocht je ergens tegen aanlopen of vragen hebben, ik maak gebruik van alle drie genoemde portfolio trackers, dus ik kan je waarschijnlijk wel helpen! Is het echt een technisch issue neem dan contact op met de customer support van de portfolio tracker.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste portfolio tracker?

Wat voor jou de beste portfolio tracker is hangt af van welke partijen jij gebruikt om te beleggen, investeren of traden. Zelf maak ik zowel van de Delta-app, InvestID als van AlphaStocks gebruik. Lees meer over de apps of websites en maak je keuze, of ga net als mij voor meerdere portfolio trackers!

4.5/5 - (21 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.