Woolsocks cashback app

door | 14 okt, 2022

Woolsocks Cashback app

Woolsocks cashback app

Je hebt hem waarschijnlijk al een paar keer via de sociale media kanalen voorbij zien komen: de Woolsocks cashback app.

Ondertussen hebben jullie hem ook al meer dan 250x gedownload, wat natuurlijk niet gek is.

Met de Woolsocks cashback app krijg je namelijk over de afgelopen 90 dagen cashback! Zo kreeg ik meteen bijna € 6,- en bespaar je ook nog eens over alle volgende uitgaven die jij doet met je betaalrekening (of rekeningen) die jij koppelt met de app!

In dit artikel vertel ik je iets meer over wat de app voor jou kan doen, maar ik vertel je vooral of Woolsocks veilig is en hoe Woolsocks geld verdiend. Wat je met Woolsocks allemaal precies kan doen, kan je namelijk ook lezen op de website of in de App/Play Store.

Over Woolsocks The Money App

Om te beginnen, is de app gemaakt door twee van de oprichters van de grootste broker van Europa, DEGIRO. Via de app krijg je onder andere cashback bij supermarkten, maar ook bij drogisterijen en nog veel meer winkels, zowel online, of als jij ergens met je betaalpas betaalt.

Om je een paar voorbeelden te geven van winkels waar jij geld terug krijgt: Lidl, Albert Heijn, Jumbo, Action en de Hema!

In totaal zijn er meer dan 35.000 winkels waarbij jij geheel automatisch cashback ontvangt.

Verder worden je inkomen en uitgaven automatisch gegroepeerd en weergegeven in inzichtelijke grafieken. Zo wordt in één blik duidelijk waar je geld naartoe gaat, waardoor je slimmer om kunt gaan met je uitgaven én onnodige abonnementen kan beëindigen.

Woolsocks is vergelijkbaar met CashbackXL, wat al jaren lang mijn favoriete cashbackwebsite is!

Auto rewards

Auto rewards staat voor automatische beloningen. Je krijgt als je dit aanzet, automatisch beloningen elke keer als jij bij een winkel geld uitgeeft, elke keer als je bijvoorbeeld naar de Jumbo, Dirk, Albert Heijn of Primera gaat.

Zo bespaar je geheel automatisch op jouw uitgaven, zonder dat je iets hoeft te doen. De Woolsocks app detecteert zelf waar je aankopen hebt gedaan en geeft jouw automatisch cashback.

Minder belasting betalen? Maak gratis bezwaar op bijvoorbeeld je WOZ-waarde.

Lokale deals

Naast de online cashback die je via Woolsocks kan krijgen, zijn er ook vaak lokale deals te vinden in de Woolsocks app.

Je kan hierbij denken aan sparen voor giftcards bij winkels waar jij geld uitgeeft, maar ook aan producten die je gratis of met flinke korting mag proberen en kan ophalen in een supermarkt, zoals momenteel Heinz Meatless Burgers óf Gehakt, HAK Fresh, Wochi Mochi, Douwe Egberts lekker warm of koud en Sensodyne Nourish.

Dit is een manier van fabrikanten om nieuwe producten te promoten, ze hopen hiermee dat jij na jouw eerste aankoop, het product blijft kopen. Met de Woolsocks-app krijg je exclusieve toegang tot geweldige extra’s bij je gebruikelijke bakkerij, je lokale pub en je favoriete restaurant.

Inzichten in je financiën

Met inzichten kan je super eenvoudig je financiën bijhouden, een soort kasboekje dus, maar dan bijna volledig automatisch. Bijna, omdat je soms de app even moet helpen om een afschrijving of bijschrijving te categoriseren aan een bepaalde soort uitgave, bijvoorbeeld huisvesting.

Je kan, als je dat wilt, meerdere bankrekeningen koppelen en voor alle rekeningen inzicht krijgen in onder andere terugkerende kosten en abonnementen die je niet meer gebruikt, met inzichten krijg je dus echt een totaal overzicht over jouw geld op één plek.

We leven in een abonnemententijdperk. Je geeft waarschijnlijk geld uit aan verschillende diensten en lidmaatschappen. Met Woolsocks kan je ze allemaal in één oogopslag inzien en ze eventueel met slechts één tik opzeggen.

Woolsocks Review 2022 - Woolsocks Cashback

Betrouwbaarheid Woolsocks

Ik krijg soms vragen of Woolsocks wel veilig of betrouwbaar is. Ik snap dat niet iedereen even graag zijn of haar bankrekening koppelt. Gelukkig zijn hier wetten voor.

De wet die ervoor zorgt dat jij je bank kan koppelen met een app zoals Woolsocks, heet PSD2 ofwel Payment Services Directive. De PSD2-wet is wat mij betreft zelfs in ons voordeel, deze bevordert namelijk innovatie en concurrentie op de betaalmarkt.

Voorheen hadden banken als enige inzicht in de betaalmarkt. We weten helaas allemaal wat er kan gebeuren wanneer banken teveel macht hebben, maar goed.

Deze wet maakt mogelijk dat je jouw bankgegevens kan delen met derden, maar beschermt jou bankgegevens ook. Het bedrijf die je toegang wilt verlenen, moet namelijk een vergunning hebben bij De Nederlandsche Bank (of de equivalent in een andere lidstaat van de EU).

Meer lezen over PSD2? Bekijk dan de site van De Nederlandse Bank.

Woolsocks veilig?

Een vergunning krijg je niet zomaar en Woolsocks bezit dezelfde beveiliging en encryptie-technologie als ’s werelds grootste banken. Woolsocks volgt de volgende drie regels om je privacy te beschermen:

 • Geen verborgen gegevens. Ze zijn altijd open over welke gegevens we van je hebben.
 • Je kunt je gegevens op elk moment wijzigen of verwijderen.
 • Ze gebruiken alleen de beste persoonlijke beveiligingsdiensten om jouw gegevens op te slaan.

Woolsocks The Money App vraagt jou enkel om jouw betaalgegevens in te zien, zodat zij cashback kunnen opvragen en zodat ze jouw inkomsten en uitgaven netjes voor je kunnen sorteren, om een mooi overzicht te maken.

Je kan via de app eventueel ook de door jouw verdiende cashback, aan goede doelen doneren. Hiervoor moet je, zoals met alles in de app, wel uitdrukkelijk toestemming voor geven.

Problemen met het koppelen?

Dit hoor ik wel vaker en heb ik zelf ook wel eens ervaren. Soms pakt hij de koppeling niet de eerste keer, maar doet hij het de tweede keer opeens wel! De koppeling met je bankrekening moet wel elke 90 dagen worden vernieuwd, sommige banken (kuch, Rabobank) gooien de koppeling er vaker uit, hier kan ik helaas niks aan doen!

Woolsocks voordelen

 • Je ontvangt automatische cashback bij fysieke winkels en niet alleen online
 • Inzichten in je inkomsten en uitgaven
 • Cashback over je dagelijkse aankopen bij winkels als Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Hema, Etos en Kruidvat
 • Automatische beloningen wanneer je met je betaalpas of passen betaalt in de winkel
 • Eenvoudig en gratis annuleren van ongebruikte abonnementen via de app
 • Gratis of met korting nieuwe producten uitproberen via de app
 • De app is geheel gratis en er zijn geen verborgen kosten
 • De app is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik
 • Het koppelen van je bankrekening gaat gemakkelijk
 • Meer dan 35.000 cashback deals

Woolsocks nadelen

 • Je moet je bankrekening koppelen, en een app toestemming geven om je bankmutaties uit te lezen blijft toch spannend. Al heeft Woolsocks heeft hier wel een vergunning voor bij De Nederlandsche Bank, en voldoet aan de eisen die hiervoor gelden.
 • Je wordt niet rijk van deze cashbacks, maar alle kleine beetjes helpen.

Hoe verdient Woolsocks geld?

Maar hoe verdient Woolsocks geld dan?

Dat is een vraag die ik vaak krijg en dat is een hele terechte vraag, ze moeten er natuurlijk ook iets aan verdienen. Gelukkig zijn de gebruikers hier niet degene die betalen, maar de partijen die cashback aanbieden. Partijen betalen cashback, soms direct aan klanten, maar vaker nog aan cashbackpartijen.

Net als alle cashbackpartijen houden zij een klein percentage van de cashback die bedrijven geven, terwijl ze het grootste gedeelte aan ons, de gebruikers geven.

Voor hen is massa echt kassa, voor ons als gebruikers, is het fijn om iets te besparen, vooral in deze tijden. Ze verkopen dus niet je data of iets dergelijks en je gegevens zijn gewoon veilig.

Meer informatie over wat cashback is en hoe cashback werkt lees je in de beste cashback websites en apps.

Mijn eigen Woolsocks ervaringen

Zelf heb ik de Woolsocks app inmiddels aantallen maanden. Bij de eerste aanmelding bleek dat zodra je je bankrekening koppelt, je rekening direct wordt gescand en je de cashback over aankopen over de afgelopen 90 dagen óók nog ontvangt. Direct na aanmelding had ik dan ook een saldo van € 5,65 in m’n sok zitten! Dat is natuurlijk niet heel veel, maar ik had dat niet verwacht en woon in een eenpersoonshuishouden, stel je voor hoeveel je krijgt als je met een heel gezin bent! Het was in ieder geval toch een leuke meevaller. Zeker als je bedenkt dat je hier niets extra’s voor hoeft te doen en de app gratis is.

De app is echt super simpel in gebruik en werkt vrij intuïtief, de informatie voorziening in de app soms wat beter. Zodra de cashback voor een aankoop in één van de aangesloten winkels is verwerkt, krijg je hiervan netjes een melding met je verdiende cashback. Vaak is dit al na 1-3 dagen na het doen van een aankoop. Tot nu toe werkt het erg goed, en ik vind het heel fijn dat supermarkten als de Jumbo en Albert Heijn, maar ook winkels als de Kruidvat en de Etos bij de app zijn aangesloten. Dit zijn winkels waar ik en jij waarschijnlijk ook, regelmatig kom en zo ontvang je al snel elke dag cashback bedragen!

Ik heb zelf nog geen gebruik gemaakt van de functionaliteit om een abonnement op te zeggen, ik ben zo iemand die zich goed bewust is van al mijn abonnementen, die jaarlijks overstapt voor cashback en goedkopere prijzen. Ik heb wel gehoord van andere dat het super snel gaat en dat ze hiervan onder de indruk zijn. Binnen een week na je verzoek tot opzegging via de Woolsocks app, krijg je een bevestiging van de betreffende partij dat je abonnement is stopgezet. Een paar dagen later krijg je een mailtje dat ook je verzoek om jouw persoonsgegevens te verwijderen was verwerkt en dat je geen communicatie meer van hen zou ontvangen.  

Woolsocks review conclusie

Gemak dient de mens en deze app scoort een 10 op gemak. Al met al ben ik erg te spreken over de app Woolsocks. De Woolsocks app had ook niet op een beter moment kunnen komen. Nu alles zo duur is geworden en nog steeds wordt, door de hoge inflatie, is het kleine lichtpuntje dat ook de cashback die je krijgt meestijgt. Zodra je je bankrekening gekoppeld hebt, ontvang je automatische cashbacks op je boodschappen en andere aankopen, zonder dat je daar nog iets voor hoeft te doen. Alleen dus even iedere 90 dagen je koppeling met de bank vernieuwen. Daarnaast bieden ze bij Woolsocks fijne extra’s aan, zoals het opzeggen van je abonnementen.

Met deze app kan je dus echt super eenvoudig én automatisch besparen op je aankopen. Ook krijg je meer inzicht in je financiën, zoals je ingaven en uitgaven. Sinds kort ontvang je ook een “bonus” rente die je ontvangt als je je geld in je sok laat zitten.

Wil je je hard verdiende cashback knaken opnemen? Download dan snel de app en binnen 1-2 werkdagen staat het op je betaalrekening! Dit was de Woolsocks review. Wil jij de app downloaden? Klik dan op de onderstaande banner.

Nog vragen? Stel ze in de reacties of stuur een bericht.

Meer cashback? Je kan soms dubbele of zelfs driedubbele cashback krijgen door verschillende cashback websites te combineren, vooral op online aankopen werkt dit vaak!

Woolsocks Review 2022 - Woolsocks Cashback
4.3/5 - (27 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.