Fractionele aandelen kopen

door | 15 nov, 2021

Fractionele aandelen kopen - halve aandelen kopen

Dit is een kort artikel over fractionele aandelen kopen, met andere woorden niet hele aandelen kopen, maar een stukje van een aandeel, zoals een half aandeel. Handig als je wilt beleggen in dure aandelen als bijvoorbeeld Amazon, Apple of Adyen, die je anders niet kan kopen omdat het simpelweg teveel geld kost voor één aandeel.

Geloof ons, dat doet het al snel als een aandeel rond de € 2000,- per stuk kost, zelfs met aandelen van € 500,- schrikken veel beleggers (waaronder wij) al af! Maar goed, daar is dus nu een oplossing voor, of eigenlijk vier partijen die de oplossing bieden!

Laatste update: 11-10-2022 – 15:55 | Fractionele aandelen nu mogelijk bij nog meer partners!

Halve aandelen bij DEGIRO

Als je halve of fractionele aandelen wilt kopen dan zijn er in Nederland niet zo heel veel opties. Nederlandse brokers bieden dit bijna nooit aan. We gaan je verder niet in spanning houden. Deze optie vind namelijk niet bij onze favorieten broker DEGIRO of bij bijvoorbeeld jouw traditionele bank.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws voor je. Er zijn namelijk wat veranderingen in de markt en er komt een nieuwe partij waarbij je binnenkort wél fractionele aandelen kan kopen. Aanmelden is al mogelijk, als je dat wilt.

Halve aandelen kopen

Dus waar kan je straks halve of fractionele aandelen kopen?

BUX Zero brengt hier verandering in, vanaf nu is het namelijk mogelijk om bij BUX Zero stukjes van aandelen te kopen, zoals halve aandelen! Naast dat je fractionele en hele aandelen en ETF’s kan kopen bij BUX Zero, kan je nu ook cryptovaluta kopen bij BUX Zero.

Heb je nog geen account, dan kan je bovendien jouw eerste aandeel gratis krijgen van BUX, hiervoor hoef je je alleen aan te melden en minimaal € 0,01 te storten om je account te verifiëren. Wil je meer lezen over BUX Zero kan dat op de website op deze pagina: BUX Zero.

Fractionele aandelen kopen - dejongebelegger

Er zijn aanbieders waarbij het al langer mogelijk is om fractionele aandelen te kopen.

Eerder kon je als Nederlander alleen fractionele aandelen kopen via eToro.

eToro is een bekende, wereldwijde broker die al een flinke tijd in Nederland actief is. Als je bij eToro wilt handelen (in halve aandelen) dan geldt er wel een minimale inleg van $ 50 per aandeel. Als je eerst de broker wilt uittesten kan je ook beginnen met een demo-account bij eToro.

Bij eToro beleg je echter niet direct in aandelen. Je belegt in CFD’s (contract-for-difference). Dat zijn eigenlijk contracten die je met eToro aangaat. Eerder al heb ik wat geschreven over eToro, mocht je eToro interessant vinden, kan je dat hier teruglezen ARK ETF’s bij en review van eToro.

Fractionele aandelen kopen - eToro Reviews2

Fractionele aandelen Trade Republic

Verder heb je nog Trade Republic. Hier kan je fractionele aandelen en ETF’s kopen! Via de eenvoudige en strakke app kan je commissievrij starten met beleggen in een brede selectie van Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s.

Hiernaast kan je geautomatiseerde spaarplannen instellen voor aandelen en ETF’s vanaf een investering van slechts 10 euro, dit is één van de unieke proposities die Trade Republic Nederlanders aanbiedt.

Bovendien profiteer je op Trade Republic van uitgebreide handelsuren, van 7.30 uur ’s ochtends tot 23.00 uur in de avond.

Trade Republic rekent geen commissie maar slechts een vast bedrag van één euro per transactie, ongeacht de omvang van de order of het verhandelde aandeel!

Om Nederlandse gebruikers kennis te laten maken met investeren en de App geeft Trade Republic nu elke nieuwe klant een (deel van een) aandeel tot 200 euro van ‘s werelds grootste bedrijven, waaronder Amazon, Tesla, Apple en Netflix.

Meld jij je in de eerste twee weken na lancering aan? Dan ontvang je van Trade Republic tot 200 euro aan Amazon aandeel, helemaal gratis! Meld je aan via deze link en stort minimaal 50 euro om je gratis fractionele aandeel van Amazon te ontvangen.

Banner 1200x628

Fractionele aandelen kopen

Als laatste kan je ook nog fractionele aandelen kopen bij Trading212. Mocht je hier willen handelen heb je een Invest account nodig, je kan ook een CFD-account openen, maar dat is voor het handelen in fractionele aandelen niet nodig. Ook hier heb ik eerder wat over geschreven en dit kan je terug vinden in het volgende artikel: Gratis beginnen met beleggen.

Volg @dejongebelegger op Instagram om op de hoogte te blijven van de live-gang van de fractionele aandelen bij BUX Zero. Later deze week delen wij de uitgebreide artikelen: De kernselectie van DEGIRO en een uitgebreid artikel over particulier beleggen in beursgangen.

Veelgestelde vragen

Wat is een fractioneel aandeel?

Een fractioneel aandeel is een fractie van een aandeel. Geen heel aandeel maar bijvoorbeeld een kwart of de helft.

Wat is het voordeel van fractionele aandelen?

Het grote voordeel van fractionele aandelen, is dat ook duurdere aandelen zo voor iedereen beschikbaar zijn.

Waar kan ik fractionele aandelen kopen?

Momenteel kan je fractionele aandelen kopen bij BUX Zero, eToro en Trade Republic.

1.9/5 - (29 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.