Warren Buffett’s aankopen Q4 2021

door | 12 mrt, 2022

Warren Buffett's aankopen Q4 2021 - Dollars

In dit artikel gaan we kijken naar Warren Buffett’s aankopen Q4 2021. Warren Buffett, misschien wel de succesvolste belegger aller tijden. Maar daar houdt het niet bij op! We kijken naar zijn belangrijkste regels en lessen én hoe je kan meeprofiteren van zijn succes.

We geven je inzicht in de portefeuille van Warren en zijn meest recente aankopen en verkopen.

Laten we beginnen met Warren Buffett’s aankopen Q4 2021.

Warren Buffett’s aankopen Q4 2021

Maar we zitten al in 2022? Waarom kijken we nog naar Warren Buffett’s aankopen van Q4 2021?

Dat is een logische vraag, waar we een duidelijk antwoord op hebben. Amerikaanse bedrijven zijn verplicht om aan- of verkopen te delen, maar dit moet binnen 45 dagen. We kunnen helaas dus niet gelijk weten, wat er is aangekocht of verkocht.

Maar waarom kijken we hier überhaupt naar?

Warren Buffett is al decennia een succesvolle belegger, hij investeert, net als wij, voor het lange termijn. Om op de hoogte te blijven van zijn aankopen is dus erg interessant als jij, net als wij, een lange termijn belegger bent!

Het zal namelijk niet de eerste keer zijn, dat Buffett’s investeringen flink over de kop gaan en dan bedoelen we op een goede manier.

Dus wat heeft Warren Buffett aangekocht en verkocht in Q4 van 2021?

In totaal heeft Warren Buffett drie posities aangekocht of bijgekocht en twee posities verkocht. Warren hoeft natuurlijk niet aan andere te verantwoorden waarom hij aandelen aan- of verkoopt, maar we kunnen een redelijk goede inschatting maken, gebaseerd op recente ontwikkelingen en nieuwsberichten.

Laten we eerst Warren Buffett’s aankopen Q4 2021 bekijken.

Warren Buffett’s aankopen Q4 2021

Aankoop 1: $FWONK – Liberty Media Corp Formula One Series C

Een interessante aankoop. Over de afgelopen jaren zien we een groeiende populariteit voor Formule 1. Onder andere door de Netflix docu – drive to survive en het spannende kampioenschap in 2021 met onze winnaar van eigen bodem, Max Verstappen. Deze aankoop beslaat Buffett’s portefeuille voor 0,04%, niet erg groot dus.

Aankoop 2: $ATVI – Activision Blizzard Inc.

Wellicht voor sommige een verassende aankoop. Bekend van verschillende populaire videogames, zoals Call of Duty. Vind Warren Buffett Call of Duty dan echt zo leuk? Wij denken dat hij een mooie koopkans ziet, het aandeel is namelijk enorm gedaald het laatste jaar, onder andere omdat Activision Blizzard erg slecht in het nieuws is geweest vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Warren Buffett's aankopen Q4 2021 - Activision Blizzard

Aankoop 3: $NU – Nu Holdings Ltd

Nu Holdings Ltd is een Braziliaanse fintech of neo-bank, tevens is het de grootste financiële technologie bank in Latijns Amerika. Warren Buffett heeft al eerder geïnvesteerd in Nu Bank, namelijk voor de beursgang. Hier hebben we al eerder over geschreven in de Freedom24 review. In Latijns Amerika ligt nog een enorme groeimarkten voor banken, de meeste inwoners daar hebben nog geen betaal- of spaarrekening, laat staan een beleggingsrekening. Dit en meer, zoals het afsluiten van een lening is wat Nu Holdings Ltd nu mogelijk maakt in Brazilië.

Op dit moment is Nu Holdings Ltd nog niet te koop bij reguliere brokers, enkel via Freedom24 – een uitgebreide online broker – kan je dit Latijns Amerikaanse pareltje en andere pareltjes (al voor beursgang) aanschaffen.

Verkopen van Warren Buffett in Q4 2021

Vervolgens is het belangrijk om ook naar de verkopen te kijken, vooral als jij deze toevallig bezit.

Verkoop 1: $TEVA – Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Geen hele verrassende verkoop. Buffett is al langer bezig met het verkopen van farmaceutische aandelen en heeft 100% van zijn aandeel in dit bedrijf verkocht.

Verkoop 2: $SIRI – Sirius XM Holdings Inc.

Sirius XM Holdings Inc. is een Amerikaans omroepbedrijf met hoofdkantoor in Midtown Manhattan, New York City, dat satelliet radio en online radiodiensten levert in de Verenigde Staten. Dit is ook geen hele spannende verkoop aangezien de portefeuille van Buffett slechts voor 0,09% uit dit bedrijf bestond. Wel zie je dit aandeel terug in Warren Buffett’s portefeuille, alleen in een andere vorm.

Huidige portefeuille Warren Buffett

Nu we de aankopen en verkopen hebben behandeld, kunnen we kijken naar de huidige portefeuille van Warren Buffett. In totaal zitten er op dit moment 44 bedrijven of aandelen in zijn portefeuille.

Bekijk hier het eerste gedeelte van de lijst:

Warren Buffett's aankopen Q4 2021 - Current holdings

Je ziet dat hij wat opvallend grote posities heeft in Apple, Bank of America, American Express, Coca Cola en Kraft Heinz.

Wil je in de gaten houden wat ‘super investeerders’ zoals Warren Buffett kopen, verkopen en holden?

Check Dataroma!

Je vindt daar ook de bovenstaande portefeuille, de overige holdings en de aan- en verkopen.

Warren Buffett’s lessen

De meest toepassende uitspraak van Warren Buffett op dit moment:

Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful.

Warren Buffett

Een andere populaire les van Buffett is de volgende:

Risk comes from not knowing what you are doing.

Warren Buffett

Weet je niet genoeg van individuele ondernemingen? Ga dan passief beleggen met de DCA-methode. Zo vermijdt je risico die je loopt omdat je niet weet wat je doet. Sommige mensen zijn erg goed in het selecteren van winnende aandelen, echter is dit vaak pas iets wat je leert na een lange tijd. Veel beleggers laten zich leiden door emoties en nieuws en laten zich als het waren ophypen door andere beleggers. Soms pakt dit goed uit, maar zeker niet altijd.

Daarom vertelt Buffett zelfs zijn vrouw om passief te beleggen, geloof je ons niet? Check het voor jezelf:

Geschikte partijen voor passief beleggen in bedrijven met behulp van de DCA-methode zijn:

  1. Indexbeleggen bij InDelta
  2. Brand New Day

Dollar cost averaging methode

Wil je periodiek investeren en nooit teveel betalen? Maak dan gebruik van de bekende dollar cost averaging (DCA) methode. De DCA-methode kan je op zo’n beetje alle investeringen toepassen. Simpel gezegd koop je met de DCA-methode periodiek een aandeel of ander asset, bijvoorbeeld elke maand.

Door gebruik te maken van deze methode, loop je niet het risico om iets te kopen wanneer de koers op zijn hoogst is. Je koopt namelijk periodiek en dat houdt in dat je op sommige momenten meer krijgt voor hetzelfde geld, dan op andere momenten.

Bij DEGIRO (meer info) kan je zowel losse aandelen kopen als indexfondsen, momenteel krijg je na het aanmelden via deze link 100 euro transactiekosten vergoed!

Berkshire Hathaway

Wil jij meeliften op het succes van Warren Buffett? Kijk dan eens naar het aandeel Berkshire Hathaway. Door dit aandeel investeer je in één klap in dezelfde bedrijven als Warren Buffett.

Dit kan door middel van het aankopen van Berkshire Hathaway Inc. B met de ticker $BRK.B.

Waarom BRK.B en niet BRK.A? Bekijk de prijs van BRK.A maar eens.

Het aandeel BRK.B is te koop bij onder andere DEGIRO. Het voordeel aan het kopen van dit aandeel is dat je meelift op het succes.

Je ziet hieronder de grafiek van de afgelopen 5 jaar.

Warren Buffett's aankopen Q4 2021

Leer beleggen als Warren Buffett

Wil jij leren beleggen als Warren Buffett? Dat begrijpen we goed. Kijk eens naar ons volgende artikel: Leer beleggen als Warren Buffett of bestel het boek op bol.com.

Een andere optie is om op te hoogte te blijven van onze nieuwe artikelen, we zijn van plan Warren Buffett’s aan- en verkopen goed in de gaten te houden en hier regelmatig een update over te geven! Volg ons op Instagram of like de pagina op Facebook (en zet je notificaties aan om niks te missen).

Dit was het artikel over Warren Buffett’s aankopen Q4 2022.

4.8/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.