De 5 beste schermen voor traders

door | 29 sep, 2022

beste schermen voor traders trading beeldschermen daytrading beeldschermen

Vorige week vroegen we wat jullie een goede setup vinden voor het traden, jullie kwamen met de beste toetsenborden en de beste schermen voor traders.

Terwijl je tegenwoordig ook al eenvoudig kan traden vanaf je mobiele telefoon, met handige en mooie apps, is het soms toch fijn om één of twee goede schermen naast elkaar te hebben, zodat je echt bovenop de grafieken kan zitten.

Wat onder andere belangrijk is als je langere tijd achter je beeldscherm(en) zit, zijn technologieën als de AOC Lowblue Light-technologie. Dit soort technologie zorgt er namelijk voor dat je ogen minder snel vermoeid raken.

In dit artikel delen we de resultaten van het onderzoek naar de beste schermen en beste toetsenborden! Jullie trading setups en tips voor schermen en toetsenborden zijn hierbij meegenomen!

Trading beeldschermen

In dit artikel vind je trading beeldschermen zodat jij goed jouw charts en broker-omgeving(en) in de gaten kan houden! Op schermen van 24 inch of groter kan jij makkelijk meerdere grafieken bekijken met behulp van TradingView.

De 5 beste schermen voor traders

De beste schermen voor zakelijk gebruik zijn tussen de 24 en 27 inch, grotere schermen zijn vaak onhandig en worden al gauw erg duur als je tegelijkertijd een hoge resolutie wilt. Voor het algemeen en zakelijk gebruik is 24 inch de beste keuze, 27 inch is net iets handiger als je er ook op wilt gamen, designen of films kijken.

Zelf hebben we liever twee schermen van 24 inch naast elkaar, met een zo dun mogelijke rand ertussen.

Schermen voor trading hoeven niet perse super snel of duur te zijn, wel is het fijn als de schermen blauw licht filter hebben en geschikt zijn voor ruimtes met veel lichtinval dankzij een IPS-paneel. Wat we zelf ook waarderen is de mogelijkheid om je bureau ergonomisch in te richten en dus flexibel te zijn met je schermen.

Sommige van jullie gaven aan fan te zijn van curved schermen, voor trading lijkt dit ons echter niet erg handig. Wel bieden zowel LG, als Samsung en AOC dit soort schermen ook aan.

LG Ultragear 24/27 inch

De LG Ultragear serie is uitgerust met alle ingrediënten om jou te laten winnen. Dankzij de Full HD (24 inch) en QHD (27 inch) resolutie in combinatie met 144hz en 1ms reactietijd, is de kans op lag minimaal. Tel daarbij op dat er zowel FreeSync als G-Sync compatibiliteit support is, wat de Ultragear serie nog completer maakt.

Het (Nano) IPS-paneel levert je bovendien uitstekende kijkhoeken- en kleurweergave. Het scherm is in hoogte verstelbaar, draaibaar en kantelbaar waardoor je altijd een ergonomische werkplek kan inrichten.

De piekhelderheid is een stuk hoger ten opzichte van vergelijkbare modellen in zijn klasse. Handig voor als er daglicht op je scherm schijnt!

De beste keuzes momenteel zijn de LG Ultragear 24 inch en de LG Ultragear 27 inch, deze schermen zijn iets duurder dan de meeste schermen, omdat deze ook ideaal zijn voor gaming.

Beste schermen voor traders - LG Ultragear 24 Inch

Samsung Full HD IPS Monitor 24/27 inch

Deze moderne monitoren van Samsung staan misschien net iets netter voor op je werkplek. Zowel de 24 inch als de 27 inch Full HD IPS Monitor van Samsung hebben niet alleen een modern en strak uiterlijk, maar bevat ook handige extra’s waardoor je een complete oplossing hebt.

Zo beschikken deze monitor over een uitgebreide set aan aansluitingen en een IPS-paneel voor de beste kleurweergave en kijkhoeken. Dankzij de in hoogte verstelbare voet en 360 graden kantelbaarheid heb je voldoende flexibiliteit om de monitor naar wens in te stellen!

Beide monitoren zijn dankzij de minimalistische rand uiterst geschikt om naast elkaar te gebruiken, hiernaast zijn ze allebei tegen scherpe prijzen te koop, ook niet totaal onbelangrijk.

Beste schermen voor traders - Samsung 27 Inch

AOC Full HD en QHD 24/27 inch

De AOC schermen zijn ook uiterst geschikte schermen voor traders. De schermen van AOC zijn minimaal voorzien van een Full HD IPS-scherm met levensechte kleuren. VGA- en HDMI-aansluitingen bieden flexibiliteit voor bronapparatuur, of het nu een PC of console betreft.

De schermen van AOC zijn een goede optie voor als je wilt werken met meerdere monitoren, dankzij het VESA-montagesysteem, het randloze design en de brede kijkhoeken.

De schermen van AOC zijn beschikbaar in Full HD 24 inch en in 27 inch, waarbij de AOC 27 inch ook in QHD (of in 4K) beschikbaar is. Allemaal met randloos design, blauw licht filter en geschikt voor ruimtes met veel lichtinval dankzij het IPS-paneel.

Beste schermen voor traders - AOC 27 Inch

Beste toetsenborden

De beste toetsenborden zijn wat ons betreft platte toetsenborden, waarop je snel kan typen. Mocht je veel bezig zijn wanneer het donker is kan het handig zijn om te gaan voor een toetsenbord met verlichte toetsen. De toetsenborden waarmee jullie veel mee kwamen waren de Magic Keyboards van Apple en de Logitech toetsenborden.

Magic Keyboards van Apple

Op de Magic Keyboards van Apple typ je heel snel en nauwkeurig. Ze zijn draadloos en hebben een oplaadbare batterij die ontzettend lang meegaat, waardoor je er ongeveer een maand of langer mee kan werken zonder opnieuw op te laden. Het toetsenbord maakt automatisch verbinding met je Mac, dus je kunt meteen aan de slag.

Moet je hem toch opladen? Dan kan dat met de meegeleverde geweven USB‑C-naar-Lightning-kabel. Je kunt het toetsenbord aansluiten op een USB-poort op je Mac om het te pairen en op te laden. Ook beschikt het toetsenbord over multimediatoetsen.

De Magic Keyboards met numeriek toetsenblok heeft een uitgebreide indeling met navigatieregelaars om snel door documenten te scrollen en pijltoetsen van normale grootte. Het numerieke toetsenblok is ook zeer geschikt voor spreadsheets en financiële apps.

Je hebt van de Magic Keyboards van Apple de compacte versie en de uitgebreide versie met numeriek toetsenblok, wat ons betreft een must wanneer je bezig bent met financiën en traden.

Beste toetsenborden voor traders - Apple Magic Keyboard

Logitech toetsenbord

Liever geen Apple? Geen probleem! Logitech heeft meerdere top toetsenborden, met als beste de MX Keys serie.

De Logitech MX Keys is een draadloos toetsenbord met Bluetooth en een USB-receiver. Met de Logitech MX Keys heb je toetsen die gevormd zijn voor comfortabel gebruik. Je kunt dit toetsenbord zelfs verbinden met 3 apparaten en onderling snel switchen. Dit maakt het toetsenbord uniek.

De Logitech MX Keys heeft verlichte toetsen, die oplichten zodra je handen dichtbij het toetsenbord komen, ze passen zich automatisch aan veranderende lichtomstandigheden aan. MX Keys volgt je Logitech MX Master 3 (of andere muizen met Flow) van de ene computer naar de andere, wat betekent dat je in één vloeiende workflow op meerdere apparaten kunt typen.

Toch liever een iets goedkoper toetsenbord en is draadloos geen must voor jou?

Dan komt de Logitech K280e het beste uit de test, deze is ook erg fijn in gebruik, stil en relatief plat. De Logitech K120 is geen plat toetsenbord, maar ook een goede optie.

Wat ons betreft is de Logitech MX Keys de absolute winnaar als het om toetsenborden gaat.

Beste toetsenborden voor traders - Logitech MX Keys

Daytrading beeldschermen

Als beginnende (day)trader kan je aan één scherm genoeg hebben, wil je meer grafieken tegelijkertijd in de gaten houden, of meerdere brokers en exchanges? Dan kan het handig zijn om uit te breiden naar twee, of zelfs meer schermen.

De schermen voor traders in dit artikel zijn ook uiterst geschikt voor daytrading. Een beeldscherm alleen maakt jou echter geen betere trader! Continu blijven bijleren en veel oefenen wel. Bekijk onze uitgebreide kennispagina voor de beste boeken, YouTube kanalen, cursussen en meer om een betere trader te worden!

Ook ik zelf heb nu meer tijd om actiever te (leren) traden, graag neem ik je mee in mijn avontuur via Instagram.

Mooie aanbieding gespot voor goede schermen of toetsenborden? Laat het weten in de reacties!

4.7/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.