BUX Zero verhoogt de tarieven

door | 24 feb, 2023

BUX Zero verhoogt de tarieven

BUX Zero verhoogt de tarieven. Een van de opvallendste wijzigingen is de introductie van een maandelijkse bijdrage van €2,99 – ze noemen het een service fee. Een fee die juist de kleine of beginnende belegger op de lange termijn een hoop rendement kan kosten. Elke euro die jij kwijt bent aan kosten is een euro die je niet kan beleggen.

Deze kosten worden in vermindering gebracht van jouw geldsaldo. Heb je geen geldsaldo, bijvoorbeeld omdat je de broker niet meer actief gebruikt, dan mogen zij volgens de nieuwe voorwaarden twaalf maanden aan service fee rekenen.

Heb je geen geldsaldo maar wel posities bij BUX Zero? Beide gevallen leiden er toe dat je een negatief saldo krijgt in jouw account. Op het moment dat je dan een positie verkoopt, wordt het verrekend met je negatieve saldo.

Veranderingen tarieven bij BUX Zero

Er veranderen een hoop tarieven en niet elke verandering is negatief.

Laten we kijken welke tarieven allemaal veranderen vanaf 1 april 2023:

  • De fee voor spaarplannen gaat van €1 naar €0. Spaarplannen worden dus commissievrij.
  • De fee voor Amerikaanse orders gaat van €0 naar €0,99.
  • Ter compensatie gaat de FX-fee voor Amerikaanse orders van 0,35% naar 0,25%.
  • De fee voor Europese orders gaat van €1,50 naar €1,99.
  • Er komt een maandelijkse service fee van €2,99.

Hiernaast kan iedereen nog maar 3 Zero Orders per maand doen, dit terwijl Zero Orders erg populair waren. Zero Orders worden aan het einde van elke handelsdag uitgevoerd.

Naast Zero Orders heb je bij BUX Zero enkel marktorders en limietorders, voor beide ga je straks de nieuwe tarieven betalen. Over de nieuwe kosten voor het aan- of verkopen van ETF’s wordt niets gezegd, we gaan ervanuit dat dit net als voor de Europese orders van van €1,50 naar €1,99 gaat.

Overstappen naar een andere broker

Met de service fee en de prijsverhogingen wordt de broker een stuk duurder en dat is zonde. Er blijft maar weinig Zero over bij BUX Zero. Vooral voor beginnende beleggers en beleggers met niet al teveel belegd vermogen, wordt het een stuk minder aantrekkelijk.

Dat is jammer, want juist voor hen is BUX Zero een goede broker, omdat het platform eenvoudig te gebruiken is.

Overstappen naar een andere broker kan je een hoop kosten schelen. Er zijn drie alternatieven waar je jouw vermogen kan laten groeien, zonder een service fee te betalen:

De twee laatste zijn beide goedkoper qua transactiekosten voor orders en bieden minimaal 2% rente aan over het geldsaldo dat je bij hen hebt staan. DEGIRO is soms duurder qua transactiekosten, maar soms ook goedkoper of zelfs gratis. Bijvoorbeeld wanneer je in ETF’s uit de Kernselectie bij DEGIRO gaat beleggen.

Lees de reviews en kijk even op de websites van de brokers, maak dan voor jezelf een keuze die goed bij jouw past.

Zo goedkoop mogelijk afscheid nemen

Je kan als je dat wilt zonder veel kosten te maken, afscheid nemen van BUX Zero door meteen aan de slag te gaan. BUX Zero verhoogt de tarieven namelijk vanaf 1 april 2023.

Je hebt dus nog even om gebruik te maken van de oude tarieven. Op Amerikaanse orders betaal je op dit moment geen fee. Deze posities kan je momenteel nog gratis verkopen. Wel betaal je 0,35% aan FX fee (valutakosten).

Je kan ook gebruik maken van Zero Orders, dit zijn orders die aan het einde van de handelsdag worden uitgevoerd. Op dit moment kan je hier nog onbeperkt gebruik van maken.

Let op: vanaf 1 april 2023 mag ieder account nog maar 3 Zero Orders per maand uitvoeren.

BUX Zero verhoogt de tarieven

Wat vind jij van de veranderingen in de tarieven bij BUX Zero? Blijf je toch daar beleggen ook met een service fee van €36 per jaar of stap je net als vele andere over?

Meer over BUX Zero in de BUX Zero review.

3.3/5 - (109 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.