Beste Crypto ETF’s 2022

door | 16 mei, 2021

Beste Crypto ETF’s - Crypto ETF DEGIRO

De rendementen op crypto-assets zijn de laatste jaren niet meer te ontkennen. Sommige noemen crypto zelfs het nieuwe goud.

Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de 8 beste Crypto ETF’s van 2022. We zijn uitgekomen bij drie goede en betrouwbare partijen waar je deze eenvoudig kan kopen, al vanaf een minimaal bedrag van € 25,-.

In dit artikel geven we je meer informatie over alle verschillende crypto ETF’s en crypto indexen en over één bedrijf, die geld verdiend met het aanbieden van crypto via hun platform, waarin je kan beleggen! Onderaan in het artikel zie je welk bedrijf.

Zelf beleggen wij ook al een enige tijd in crypto, maar hebben we het meeste pas begin 2021 ingelegd. Hiermee hebben we wel binnen enkele maanden met een inleg van ongeveer € 3500,00 nu een cryptovaluta portefeuille die meer dan € 8000,00 waard is. Check de Instagram reels als je ons niet geloofd.

ETF betekenis

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Een ETF wordt ook wel een indextracker of tracker genoemd.

Wat is een ETF

Een ETF is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Met een ETF kan je eenvoudig gespreid beleggen in een bepaalde index, zoals de AEX of in bepaalde bedrijfssectoren of thema’s zoals cryptovaluta.

Lees hier meer over hoe een ETF precies werkt.

Crypto ETF’s

Beleggen in crypto ETF’s is een handige manier om in één keer te beleggen in een handje vol veelbelovende coins. Ideaal als je niet weet welke coins je moet kopen of geen zin hebt om de volatiele cryptomarkt in de gaten te houden.

In dit artikel staan affiliate-links, dit betekent dat als jij je ergens via ons inschrijft, we soms een kleine vergoeding krijgen. Dit kost jou niks extra, maar zo help je wel onze website en dan kunnen we dit soort artikelen blijven schrijven! Ondanks de vergoedingen die je kan krijgen, werken we alleen samen met aanbieders, waar we zelf ook investeren en beleggen.

Beste Bitcoin ETF’s 2022

Zoals eerder vermeld, zijn er momenteel acht crypto mandjes waarin je als belegger eenvoudig kan beleggen. Drie hiervan worden aangeboden via Bitpanda. Hiernaast heb je een crypto index bij Mercury Redstone en de andere vier zijn crypto ETF’s bij DEGIRO.

In dit artikel gaan we ze één voor één behandelen.

Als je niet precies weet wat een ETF nou precies is, verwijzen we je graag door naar het uitgebreide artikel over ETF’s. De crypto ETF’s en indexen worden in dit artikel duidelijk uitgelegd, we beginnen met de Bitpanda crypto indexen.

Crypto ETF Bitpanda – Crypto Indexen

De Bitpanda Crypto Indexen worden op Bitpanda aangeboden in samenwerking met: MVIS, een bedrijf van VanEck. VanEck staat bekend om vooral veel thematische ETF’s en ETF’s voor bepaalde sectoren.

De eerste echte crypto-index ter wereld – een gemakkelijke, geautomatiseerde manier om te investeren in de hele cryptomarkt. Er zijn drie opties; via de BCI-5, BCI-10 of de BCI-25.

Deze crypto ETF’s worden samengesteld op basis van marktomvang en liquiditeit. Aangezien de Index automatisch de weging in je portefeuille in de loop van de tijd aanpast, mis je nooit ’the next big thing’. Het is dé passieve benadering van beleggen in cryptovaluta.

De samenstelling van deze crypto indexen bij Bitpanda is momenteel als volgt:

Beste Crypto ETF's - Bitpanda crypto indexen

Zoals je ziet, zitten er veel bekende coins in en coins die de afgelopen tijd flink zijn gestegen zoals Ethereum, BNB, Polkadot, Cardano en Doge. Veel van deze munten hebben wij ook al enige tijd in onze portefeuille. Op coins als ETH, ADA en BNB hebben we zelf het meeste winst gemaakt.

Als je je afvraagt wat het * betekent bij sommige coins; dit houdt in dat deze cryptovaluta niet los verhandelbaar zijn op Bitpanda. Je kan namelijk ook los coins, edelmetalen, aandelen en ETF’s kopen en verkopen op Bitpanda.

Indexbeleggen in crypto-assets

Bitpanda is niet de enige partij waar je kan indexbeleggen in crypto-assets. Er is ook een Nederlandse partij die dit doet, namelijk Mercury Redstone. Het is een kleiner Nederlands bedrijf die zich echt richt op indexbeleggen in cryptoassets. Ideaal voor iedereen die passief wilt beleggen in crypto. Mercury Redstone is uitstekend beoordeeld op Trustpilot en hanteert zeer lage kosten.

Deskundig en betrouwbaar beleggen in crypto indexen met brede spreiding.” Door te beleggen in crypto indexen via Mercury Redstone profiteer je van de mogelijke stijging van de cryptomarkt naarmate blockchaintechnologie verder integreert met de bestaande economie.

Dit is wat ons betreft echt de beste partij om via in crypto te beleggen wanneer je dit passief wilt doen. Deelname kan al vanaf 2500 euro en een account openen gaat erg soepel en snel. Doordat ze zich focussen op één ding, doen ze het erg goed. Geloof je ons niet? Bekijk de recensies op Trustpilot en de website of lees de uitgebreide review over Mercury Redstone.

Tijdelijk ontvang je een tegoed van €25,- op de abonnementskosten zodra je drie maanden betalende klant bij Mercury Redstone bent, wanneer je je inschrijft met deze promotiecode: MR6424672.

Crypto ETF's

Beste Crypto ETF’s 2022

Waarom zou je investeren in crypto indexen ?

Het kan moeilijk zijn om de snel evoluerende cryptomarkt bij te houden. Misschien heb je hier de tijd niet voor, of gewoon geen zin om je hierin te verdiepen. Investeren in de Mercury Redstone of Bitpanda Crypto Indexen is een onderhoudsvrije, passieve manier om een ​​gediversifieerde cryptovaluta portefeuille op te bouwen. De indices zijn niet alleen superhandig, ze houden je investering ook vast door zich automatisch aan te passen aan veranderingen in de markt.

Spreekt dit jou aan, neem dan zeker eens een kijkje op de websites van Mercury Redstone of die van Bitpanda en kijk naar de rendementen van de crypto indexen . We hebben al meerdere positieve reacties gehad op Social Media, van dankbare volgers die nog nooit hadden gehoord van crypto indexen . Sinds dat ze in deze crypto indexen beleggen, hebben ze veel meer winst gemaakt met cryptovaluta, dan toen ze nog zelf coins kochten en vasthielden of weer verkochten.

Crypto ETF DEGIRO

Een andere optie is om bij DEGIRO een crypto of Bitcoin ETF te kopen. Op deze manier koop je het via de beurs/ een broker en niet via een exchange. Mocht je nog geen account hebben bij DEGIRO kan je deze eenvoudig aanmaken in enkele minuten.

Welke DEGIRO crypto ETF’s zijn er? Bij DEGIRO zijn er 4 crypto ETF’s, we geven je nu over alle 4 meer informatie.

Bitcoins index

Je hebt bij DEGIRO keuze uit 4 verschillende Bitcoin ETF’s, bij alle vier beleg je via de beurs in enkel en alleen Bitcoin.

Sinds kort zijn er twee toegevoegd en kan je indirect in cryptovaluta’s investeren via trackers, zoals eersteklas exchange-traded funds (ETF’s), exchange-traded products (ETP’s) en exchange-traded notes (ETN’s). DEGIRO biedt verschillende crypto-trackers die de onderliggende prestaties van digitale valuta volgen, zoals Bitcoin of Ethereum. Het is niet nodig om een ​​crypto-wallet op te zetten of een crypto-platform te gebruiken.

Voorheen waren zij streng in het niet toestaan ​​van onze gelieerde ondernemingen om te vermelden dat we cryptoproducten aanbieden. Het is inderdaad nog steeds niet mogelijk om rechtstreeks in cryptoproducten te beleggen, maar we bieden crypto Exchange Traded Products aan in de vorm van ETF’s en ETN’s op het platform, zoals:

21Shares Bitcoin ETP met ISIN: CH0454664001

een cryptovaluta ETF van 21Shares.

VanEck Vectors Bitcoin ETN (EUR) met ISIN: DE000A28M8D0

een cryptovaluta ETF van VanEck.

WisdomTree Bitcoin met ISIN: GB00BJYDH287

een Bitcoin ETF van WisdomTree

CoinShares Physical Bitcoin met ISIN: GB00BLD4ZL17

een Bitcoin ETF van CoinShares.

Hou er rekening mee dat particuliere beleggers uit het Verenigd Koninkrijk niet kunnen beleggen in crypto-derivaten. Bekijk voor alle informatie op de website van DEGIRO, via deze link kom je direct op de crypto pagina uit!

Coinbase (COIN) met ISIN: US19260Q1076

een Amerikaans cryptocurrency handelsplatform waar je verschillende cryptovaluta kan aan- en verkopen.
60b4f8926d094005553951

Investeren in crypto of Bitcoin ETF’s bij DEGIRO is een alternatieve manier voor het investeren in Bitcoin of cryptovaluta. Mocht je hier de voorkeur aan geven en niet willen beleggen in cryptovaluta bij exchanges, is dit een prima alternatief. Helaas is het nog niet mogelijk om te beleggen in crypto ETF’s via BUXZero. Het is wel mogelijk te beleggen in aandelen die te maken hebben met cryptovaluta zoals:

Mocht je dit interessant vinden kan je hier meer lezen over BUXZero en het gratis aandeel wat je daar momenteel krijgt, van bijvoorbeeld Coca-Cola of Apple.

Coinbase is trouwens pas kort verhandelbaar op de beurs. Het is naar de beurs gegaan via een DPO, ook wel een Direct Public Offering. Dit soort beursgangen komen niet vaak voor. Vaker nog gaan bedrijven naar de beurs via IPO’s. Ook wel een Initial Public Offering. Geïnteresseerd in beleggen in beursgangen als particuliere belegger? Check dan zeker mijn pagina hierover en de bijbehorende blogartikelen!

Mocht je liever zelf investeren in cryptovaluta en kiezen welke munten je koopt, kunnen we Bitvavo of Binance aanraden. Je kan op de volgende pagina’s meer lezen over deze partijen; beleggen in crypto bij Bitvavo en beleggen in crypto bij Binance.

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. Dit geldt natuurlijk voor alle vormen van beleggen, zoals in aandelen, ETF’s en crypto.

Leuk artikel? Like de Facebookpagina, of volg ons op Instagram of Pinterest of laat een reactie achter!

4.7/5 - (13 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

4 Reacties

 1. Joachim

  Ik vind deze 2 ETFs niet terug bij Degiro. Kan dit?

  Antwoord
  • dejongebelegger

   De 21Shares Bitcoin ETP en VanEck Vectors Bitcoin ETN kan je het makkelijkste vinden door gebruik te maken van de ISIN, als het goed is moet je ze dan kunnen vinden! Het kan zijn dat je dit soort producten eerst moet “ontgrendelen” door het maken van kleine quizzen bij DEGIRO, om te bepalen dat je genoeg van ETF’s af weet.

   Antwoord
 2. Kees

  Handig die fondsen van Bitpanda/MVIS. De fondsen van Invictus Capital zijn ook interessant, bijv C20 en C10 hedged. Daar lagere jaarlijkse kosten en vaker een herbalancering. Wel minder betrouwbaar denk ik

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Oh interessant! Ik ga eens op onderzoek uit, misschien een goede toevoeging dus.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.