Mercury Redstone Review

door | 09 feb, 2022

Mercury Redstone Review Crypto

Mercury Redstone Review

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel platformen waar je crypto’s kunt verhandelen. Het proces van een cryptovaluta aanschaffen is doorgaans zeer eenvoudig, al is het voor beginners even wennen.

Investeerders in cryptovaluta staan vaak voor de vraag welke cryptomunt ze het beste kunnen kopen. Veel mensen vinden het lastig om een betrouwbaar crypto platform te vinden of om zelf een cryptoportefeuille op te bouwen. Want wanneer moet je nou kopen of juist verkopen en hoeveel moet je beleggen in een cryptomunt?

Mercury Redstone biedt een antwoord voor deze vragen, doordat zij de mogelijkheid bieden om te indexbeleggen in cryptovaluta.

Maar hoe interessant is Mercury Redstone nou daadwerkelijk voor beleggers en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel vertellen we je meer over deze onderneming, de indexportefeuille, het rendement, de kosten en de voor- en nadelen.

Wat is Mercury Redstone?

Mercury Redstone is een relatief jong cryptobedrijf. Mercury Redstone werd opgericht in 2019 door Boudewijn Rooseboom (tevens de oprichter van cryptofonds Cyber Capital). Via Mercury Redstone krijg je als belegger de mogelijkheid om te indexbeleggen in cryptovaluta’s.

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt het eigenlijk goed vergelijken met een ETF. Door te beleggen via Mercury Redstone wordt je kapitaal belegt in de MVIS Digital Assets Index. Deze crypto index volgt maximaal de 25 grootste en meest liquide cryptocurrencies.

Omdat Mercury Redstone samenwerkt met het handelsplatform Kraken worden de cryptomunten die niet beschikbaar zijn op Kraken uit de Index-portefeuille gefilterd. De portefeuille bestaat daarom niet uit 25, maar uit 21 cryptomunten. Je kunt beleggen via Mercury Redstone dus zien als beleggen in een soort crypto-ETF bestaande uit maximaal 25 posities.

MVIS wordt overigens mede beheerd door VanEck, een van de grootste vermogensbeheerders in Nederland. Ongeveer 32,45 miljard USD aan beheerd vermogen wordt momenteel belegd in financiële producten op basis van MVIS-indices.

Portefeuille Mercury Redstone – MVIS Digital Assets Index

Door te beleggen in de MVIS Digital Assets Index via Mercury Redstone beleg je in één klap in maximaal 25 verschillende cryptovaluta. Dit is vergelijkbaar als de crypto-indexen bij Bitpanda.

Op deze manier bespaar je een hoop tijd en gedoe. De huidige portefeuille-compositie ziet er als volgt uit:

Mercury Redstone Review

De portefeuille wordt maandelijks automatisch geherbalanceerd. Tijdens het herbalanceren worden de verhoudingen teruggebracht naar de oorspronkelijke weging op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit. Een deel van de hardst gestegen crypto’s worden daarmee verkocht en met het vrijgekomen saldo worden crypto’s bijgekocht die qua prijs relatief achter zijn gebleven.

Ook kan dit proces voorkomen dat een bepaalde crypto-asset door een gedaalde marktkapitalisatie of liquiditeit uit de index wordt verwijderd. In de plaats wordt dan de eerstvolgende cryptomunt toegevoegd uit de selectielijst.

Rendement bij Mercury Redstone

De afgelopen jaren heeft Mercury Redstone absurd hoge rendementen geproduceerd. Sinds de oprichting van de MVIS Digital Assets Index in 2014 behaalde deze Index een rendement van 64.574%. Ja, dat lees je inderdaad goed. Dit is een samengestelde jaarlijkse groei (/compound annual growth rate of CAGR) van maar liefst 124% per jaar.

Ben je benieuwd wat het jou kan opleveren? Maak dan een proefberekening op de website van Mercury Redstone. Je kunt hier zelf een beleggingsbedrag en een periode selecteren.

Hierbij is het belangrijk om de nodige kanttekeningen te maken. Crypto heeft de afgelopen jaren een bizarre groei doorgemaakt. Het is de vraag of deze extreme stijging de komende jaren door gaat, of iets af zwakt. In het verleden behaalde rendementen bieden immers geen garantie voor toekomstige resultaten. Al zou het jaarlijks rendement halveren, blijft er toch nog 62% per jaar over!

Kosten bij Mercury Redstone

De Mercury Redstone review is niet compleet zonder de kosten te behandelen.

De kosten bij Mercury Redstone zijn afhankelijk van de waarde van je beleggingen. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: portefeuilles met een waarde tot €10.000, portefeuilles met een waarde uiteenlopend van €10.000 tot €50.000 en tot slot portefeuilles met een waarde hoger dan €50.000. De jaarlijkse kosten zijn weergegeven in onderstaande tabel:

PortefeuillewaardeJaarlijkse kosten
Minder dan €10.0003% van het belegde vermogen
Tussen de €10.000 en €50.0002,5% van het belegde vermogen
Meer dan €50.0002% van het belegde vermogen

In verhouding met het behaalde rendement stellen de kosten weinig voor. Echter zijn deze rendementen, zoals al eerder gezegd, niet volledig representatief. Wel liggen de kosten redelijk in lijn met de concurrenten van Mercury Redstone. Hierin zien we dus geen opvallende kwesties. Hiernaast moet je bedenken dat het je veel tijd, gedoe en onderzoek kan besparen om te indexbeleggen in cryptovaluta.

Er worden verder geen in- of uitstapkosten in rekening gebracht. Er zijn echter wel nog transactiekosten aanwezig. Kraken, het handelsplatform waar Mercury Redstone mee werkt, brengt 0.10% – 0.26% aan transactiekosten in rekening. Het daadwerkelijke percentage is afhankelijk van het transactievolume (de waarde van de transactie). Deze kosten worden automatisch ingehouden op je crypto-portefeuille.

Mercury Redstone Review - Indexbeleggen in crypto

Conclusie: voor- en nadelen van Mercury Redstone

Een ander belangrijk voordeel van indexbeleggen in cryptovaluta via Mercury Redstone is waarschijnlijk de brede spreiding die je ontvangt als belegger. De crypto-markt is jong en zeer volatiel. Dit maakt het moeilijk om de toekomst van bepaalde cryptomunten te voorspellen.

Door je vermogen te verspreiden over verschillende cryptomunten verlaag je de impact wanneer één cryptovaluta het wat minder doet. Spreiden is belangrijk voor je risicomanagement.

Een ander voordeel is het feit dat je als belegger in controle bent over je beleggingsrekening.

Wanneer je via Mercury Redstone gaat indexbeleggen in crypto, dien je een rekening bij Kraken te openen. De toegang van Mercury Redstone tot jouw Kraken-rekening is beperkt. Zij kunnen enkel koop- en verkooptransacties doorvoeren. Ze hebben bijvoorbeeld geen rechten om geld van je rekening af te boeken. Je blijft dus altijd zelf de baas over je cryptorekening.

Kraken is een groot internationaal handelsplatform en heeft 95% van de crypto in cold storage, dit betekend dat zij goed beschermd zijn tegen eventuele hackers en 95% niet online, maar op offline wallets staat.

Daarnaast prijst Mercury Redstone zichzelf voor het hebben van de laagste kosten, wat vanzelfsprekend ook als voordeel kan worden gezien. Ten slotte is Mercury Redstone enorm flexibel. Beleggers hebben de mogelijkheid om eenvoudig hun account op te zeggen. Hieraan zijn geen kosten of termijnen verbonden. Beleggers zitten dus nergens aan vast.

Een nadeel is het minimum instapbedrag. Om te beginnen met beleggen bij Mercury Redstone heb je een minimaal bedrag van €2.500 nodig. Dit maakt het voor sommige beleggers niet heel toegankelijk. In verhouding met andere fondsen valt dit bedrag overigens wel mee. Het algemeen geldende instapbedrag bij fondsen ligt op €100.000.

Een ander nadeel is het feit dat er enkel in crypto-assets wordt belegd. We willen je er graag op wijzen dat dit een enorm risicovolle asset class is. “Beleggen in crypto-assets brengt vanwege de aanzienlijke marktfluctuaties en hoge onvoorspelbaarheid significante risico’s met zich mee en moet worden beschouwd als zeer risicovol”, aldus Mercury Redstone.

Denk hier dus goed over na alvorens je gaat beleggen. Ondanks dit zien Mercury Redstone als een uiterst betrouwbaar crypto platform om te indexbeleggen in cryptovaluta. Dat gezegd te hebben is de Mercury Redstone review bijna aan het einde, is dit iets voor jou? Lees dan verder om te zien hoe je kan starten.

Hoe start je met beleggen via Mercury Redstone?

Wanneer je voor jezelf het besluit hebt genomen om te willen beleggen via Mercury Redstone, dan moet je allereerst een account openen via de website. Uiteindelijk zal je gevraagd worden ook een account te openen bij het handelsplatform Kraken.

Deze kan je vervolgens koppelen aan je Mercury Redstone account, zodat zij voor jou transacties kunnen doen. Het aanmeldingsproces is eigenlijk zeer eenvoudig en klantvriendelijk en alles wordt duidelijk in stappen uitgelegd.

Wanneer je je inschrijft met deze promotiecode: MR6424672, ontvangen je een tegoed van €25,- op de abonnementskosten zodra je drie maanden betalende klant bij Mercury Redstone bent!

Voor meer informatie is het raadzaam om de website van Mercury Redstone te bezoeken.

Heb je nog vragen? Plaats een reactie of stel ze aan ons op Instagram.

Veelgestelde vragen

Wat is het rendement bij Mercury Redstone?

De afgelopen jaren heeft Mercury Redstone absurd hoge rendementen geproduceerd. Sinds de oprichting van de MVIS Digital Assets Index in 2014 behaalde deze Index een rendement van 64.574%. Ja, dat lees je inderdaad goed. Dit is een samengestelde jaarlijkse groei (/compound annual growth rate of CAGR) van maar liefst 124% per jaar.

Wat zijn de kosten bij Mercury Redstone?

De kosten bij Mercury Redstone zijn afhankelijk van de waarde van je beleggingen. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: portefeuilles met een waarde tot €10.000, portefeuilles met een waarde uiteenlopend van €10.000 tot €50.000 en tot slot portefeuilles met een waarde hoger dan €50.000. Bekijk het artikel om overzichtelijk de jaarlijkse kosten te zien in de tabel.

Hoe start je met beleggen via Mercury Redstone?

Het aanmeldingsproces is eigenlijk zeer eenvoudig en klantvriendelijk en alles wordt duidelijk in stappen uitgelegd. Wanneer je je inschrijft met deze promotiecode: MR6424672, ontvangen je een tegoed van €25,- op de abonnementskosten zodra je drie maanden betalende klant bij Mercury Redstone bent!

4.2/5 - (20 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.