Een werkweek van 4 uur

door | 26 nov, 2022

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur, een prachtig boek over hoe jij efficiënter kan werken.

Dit boek moet jou helpen de rat-race te ontsnappen: “ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven”.

Ik heb het boek zelf gelezen, ik ben nog niet helemaal ontsnapt, want ik maak meer dan 40 uur per week, maar ik ben wel volledig zelfstandig aan het werk. Het boek staat vol met tips voor ondernemers.

Het boek is van Timothy Ferriss (geboren in 1978). Hij is gastdocent aan de Princeton University en runt een multinational – terwijl hij voornamelijk op reis is. Hij spreekt zes talen, is wereldrecordhouder tangodansen en nationaal kampioen Chinees kickboksen.

“Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.”

Vraag Timothy wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: alles behalve hard aan het werk. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Hij vind dat je niet langer moet wachten, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

4.7/5 - (6 stemmen)

Check de volledige top 10 boeken over beleggen/ boeken over personal finance, via de link. Volg dejongebelegger op Instagram voor tips over meer boeken, films, series en programma’s.

Boeken over beleggen, beste boeken over beleggen, boeken over personal finance, beste boeken voor beginnende beleggers, boeken voor beginnende beleggers, top 10 boeken voor beleggers, leuke boeken over beleggen, leuke boeken voor beginners, leuke boeken over financiën.