DEGIRO review

door | 11 mrt, 2021

DEGIRO Review - beleggen 5 voordelen - dejongebelegger

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in combinatie met lage tarieven. Andere beginnende beleggers beginnen direct hun avontuur bij DEGIRO. Omdat we ondertussen al een flinke tijd bij DEGIRO beleggen en nog steeds veel vragen krijg over DEGIRO, omtrent onder andere de voor- en nadelen, schrijven we deze review over onder andere de voordelen van beleggen bij DEGIRO.

Tijdens DEGIRO review, behandelen we op deze pagina ook het type orders dat je kan doen bij DEGIRO. Verder geven we je ook wat informatie over de lastigste keuze in het aanmeldproces bij DEGIRO, zo kan jij na het lezen van dit artikel direct en met een gerust hart gaan beleggen bij DEGIRO. Maar nu eerst de DEGIRO Review.

Ongekend lage tarieven bij DEGIRO

De eerste van de voordelen van beleggen bij DEGIRO zijn de ongekend lage tarieven. Onder andere omdat je bij DEGIRO zelf belegt, kan DEGIRO deze ongekend lage tarieven aanbieden. Vergeleken met andere partijen, waar je ook zelf kan beleggen, ben je bij DEGIRO vaak nóg goedkoper uit. Waar je bij andere brokers vaak ook kosten hebt voor bijvoorbeeld het openen van een account of inactiviteitskosten, komt dit bij DEGIRO niet ter sprake, het openen van een account is hier helemaal gratis.

Hiernaast heb je bij DEGIRO gratis realtime koersen van de EURONEXT beurzen (Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs), de CHI-X beurs, de CME beurs van de VS en de Tradegate en Frankfurt Stock Exchange. Een bekende beurs voor als je wilt handelen in “pennystocks”, zoals wij dat hier doen. Tradegate is een beurs die het mogelijk maakt om voor- en nabeurs te handelen. Dit voordeel brengt echter kosten met zich mee. Gebruik van deze beurs raden wij dus af!

Bij DEGIRO betaal je €2,50 per beurs per jaar, behalve voor de beurs EURONEXT Amsterdam en EURONEXT Brussel. Hiernaast kan je ervoor kiezen om ook voor andere beurzen realtime koersen te ontvangen, hier dien je dan wel voor te betalen. Als je hier niet voor kiest zijn de koersen 15 minuten vertraagd, wat wij zelf geen probleem vinden. Voor het uitgebreide tarievenoverzicht bij DEGIRO en het vergelijken van de tarieven van DEGIRO ten opzichte van andere brokers verwijzen we je graag naar de volgende pagina.

DEGIRO Review - beleggen 5 voordelen - dejongebelegger

Aanbod van producten bij DEGIRO

Nog één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO, die zeker thuis hoort in DEGIRO Review, is dat je bij DEGIRO kan handelen in een groot aanbod van producten en op veel verschillende internationale beurzen. De producten waar we veruit het meeste in handelen zijn aandelen en ETF’s (ook wel Trackers). Naast deze producten heb je echter ook nog de mogelijkheid om te handelen in obligaties en beleggingsfondsen. Meer uitleg over ETF’s en beleggingsfondsen kan je lezen op de pagina over ETF’s en Indexbeleggen.

Kernselectie van DEGIRO

DEGIRO vinden we persoonlijk echt een top broker, omdat zij ook werken met een kernselectie vol met ETF’s die je kan kopen zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. Zelf schaffen we maandelijks of om de maand ETF’s aan uit de kernselectie van DEGIRO. Zo kan je gespreid investeren, zonder hier kosten over te betalen. Kijk voor alle voorwaarden omtrent het gratis aanschaffen van ETF’s uit de kernselectie bij de link hierboven.

Voor ons is dit zeker één van de voordelen van beleggen bij DEGIRO en is dit erg belangrijk voor de DEGIRO review. Hier heb je trouwens een handige kernselectie tool waarop je kan zoeken en sorteren binnen de kernselectie van DEGIRO. Een nadeel is dat deze kernselectie niet altijd de ETF bevat die je zoekt. In principe is dat echter geen probleem omdat het potentieel rendement vaak belangrijker is. Dit in combinatie met de lage kosten bij DEGIRO zorgt ervoor dat je je niet enkel hoeft te beperken tot de kernselectie.

Overige producten bij DEGIRO

De DEGIRO review zou niet compleet zijn zonder de overige producten ook te benoemen.

Hefboomproducten zoals: Turbo’s, Sprinters en Speeders. Een hefboom product geeft de mogelijkheid om met een relatief kleine investering in te spelen op een koersstijging of –daling. Met deze producten is het mogelijk een hoog rendement te behalen; hier tegenover staan vaak wel hoge kosten en een hoog risico.

Opties & Futures: bij het kopen van een optie, koop je het recht om een bepaalde hoeveelheid effecten in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Een future is een termijncontract om een onderliggend product in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. Handelen in opties & futures wordt ook wel handelen in derivaten genoemd; hierbij is het onderliggende product niet in eigen bezit, maar handel je in contracten. Ook hierbij is het risico hoger, maar het eventuele rendement ook.

Zelf handelen we nog niet in opties, futures of hefboomproducten omdat er aan deze producten meer risico hangt en we dit risico momenteel niet wilt lopen. Vandaar dat we hier ook verder niet dieper op in gaan. Mocht je hier wel in willen handelen of meer over willen weten kan je op de informatie pagina van DEGIRO meer lezen. Wat we zelf wel een erg fijne gedachte vinden, is dat als de dag komt dat je hierin wilt handelen, dit gewoon kan bij je vertrouwde broker kan en dat je niet nog ergens anders óók nog een account hoeft aan te maken.

DEGIRO Review - beleggen 5 voordelen - dejongebelegger

DEGIRO Review – 5 voordelen

Dit waren de belangrijkste voordelen van beleggen bij DEGIRO. Nu wat meer over de verschillende type orders, de awards, het aanmeldproces bij DEGIRO en pensioenbeleggen. Allemaal erg belangrijk bij een DEGIRO review.

Type orders bij DEGIRO

Je hebt bij DEGIRO de keuze uit 4 verschillende orders. We gaan ze allemaal in het kort behandelen. Zelf maken we het meeste gebruik van limit orders, gevolgd door markt orders. Dit omdat deze orders lekker simpel zijn. De andere twee orders zijn iets complexer maar zijn in sommige gevallen daardoor ook juist handig. Naast dat je de prijs invult, vul je natuurlijk ook bij alle type orders in hoeveel aandelen je wilt kopen of verkopen.

Het eerste type order is een markt order, met een markt order plaats je een order en word deze direct geplaatst en uitgevoerd voor de best beschikbare prijs op dat moment. Dit type order gebruik we zelf vaak als we een aandeel of ETF direct wil hebben of omdat we deze maandelijks aankopen (voor op het lange termijn).

Het tweede type order dat je kan doen is een limit order. Met dit type order stel je zelf een prijs in waartegen jij een aandeel wilt aan- of verkopen. Het voordeel aan een limit order is dat als de koers wordt bereikt, waartegen jij je order hebt geplaatst, deze automatisch voor je wordt uitgevoerd.

Hierbij betaal je nooit teveel voor een aandeel, mits je order wordt uitgevoerd. Raakt de koers jouw prijs niet, wordt deze ook niet uitgevoerd en zou je je prijs dus moeten bijstellen, of kan je alsnog kiezen voor een markt order.

Als derde heb je nog een stoploss order, hiermee kan je verlies beperken. Met dit type order wordt je order omgezet tot een marktorder, wanneer de koers de stopprijs bereikt. Let wel op dat je met een stoploss order ook je aandelen kan kwijt raken voor een lagere prijs dan de door jou bepaalde stopprijs, bijvoorbeeld wanneer een aandeel lager opent.

Als vierde en laatste heb je nog de keuze om te kiezen voor een stoplimit order. Bij een stoplimit order geef je net zoals bij een stoplimit order een prijs aan, waarbij jou aandelen moeten worden verkocht. Raakt de koers de stopprijs, dan wordt deze order uitgevoerd.

Echter kan je met een stoplimit order ook nog een limiet prijs invoeren, dit is dan de minimale prijs die jij wilt krijgen voor één aandeel. Je order word dus uitgevoerd wanneer de koers je stopprijs raakt, maar enkel als dit mogelijk is voor een prijs tussen je stopprijs en je limiet prijs.

DEGIRO dagorder of doorlopende order

Voor alle orders heb je de keuze of je kiest voor een dagorder (geldig tot het einde van de beursdag). Of een doorlopende order, deze blijft staan tot deze wordt uitgevoerd of tot je deze zelf annuleert.

Al deze type orders zijn onmisbaar voor een DEGIRO review.

Awards van DEGIRO

Samen met meer dan 2 miljoen beleggers, kiezen wij voor DEGIRO. In totaal heeft DEGIRO wel 86 internationale awards gekregen, deze krijgt een broker natuurlijk niet zomaar. De meest recente award die zij hebben gekregen is: Best beoordeelde beleggingsplatform & beleggingsapp 2020 – volgens Investors Chronicle & Financial Times (UK).

Bekijk hier alle awards die DEGIRO heeft gekregen op hun website, als je na de DEGIRO review nog twijfelt tussen DEGIRO en een andere broker.

629768ad43b27817991659

Verschillende types account DEGIRO

Aanmelden bij DEGIRO gaat in principe erg simpel. Je begint met het invullen van je naam, e-mailadres en een wachtwoord.

Vervolgens kom je uit bij een stap waar je een keuze moet maken tussen verschillende type accounts. Zelf hebben we gekozen voor een basic account. Hierbij mag DEGIRO je effecten uitlenen aan derde partijen, dit is erg gebruikelijk en er zijn weinig brokers die dit niet doen.

Je kan echter ook kiezen voor een custody account, dan doet DEGIRO dit niet. Dit type account is wel iets duurder. Het is aan jou om te kiezen wat je fijn en belangrijk vind. Voor ons wegen de kosten niet op tegen het kleine risico. Daarom hebben we maar gewoon voor een basic account gekozen.

Basic of Custody account DEGIRO

Wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen een Basic en Custody account is dat bij een Custody account effecten niet uitgeleend kunnen worden. Hiernaast is het niet mogelijk om in derivaten, Turbo’s, Speeders of Sprinters te handelen of om short te gaan.

Ook zijn de kosten van een Custody-account soms hoger dan bij een Basic-account, bijvoorbeeld bij dividend- of couponverwerking. Dit was voor ons een aanvullende reden om toch gewoon voor een Basic account te kiezen.

Zoals je al weet hebben we voor een Basic account gekozen, het uitlenen van effecten is een hele normale zaak in de beleggingswereld en dus niets om je zorgen over te maken. Switchen van accounts is helaas niet mogelijk, mocht je toch liever een ander type account hebben, dien je dus een nieuw account aan te maken.

Je kan een gratis account openen bij DEGIRO. Als je je aanmeldt via deze link kost dit jou niks extra, maar help je wel de website! Dit was de DEGIRO review.

DEGIRO Review - beleggen 5 voordelen - dejongebelegger

Pensioenbeleggen bij DEGIRO

Je kan bij DEGIRO ook fiscaal voordelig beleggen, namelijk door het benutten van jouw jaarruimte! Dit kan alleen op een speciale lijfrenterekening. Wil je weten hoe dit precies zit? Dan verwijzen we je graag naar het artikel over jaarruimte en het artikel extra pensioen opbouwen met belastingvoordelen.

Naast dat het bij verschillende partijen mogelijk is met fiscaal voordeel te pensioensparen is het bij DEGIRO mogelijk om met belastingvoordelen te pensioenbeleggen, waarbij jij zelf in controle bent.

Nog vragen? Je kan ze altijd stellen via DM op Instagram.

Let op: met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

4.7/5 - (20 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.