“The Big Short”-belegger Michael Burry Short ARK ETF

door | 18 aug, 2021

The Big Short belegger Michael Burry Short ARK ETF

“The Big Short”-belegger Michael Burry Short ARK ETF

Beroemde vermogensbeheerder Michael Burry (bekend van “The Big Short”) wordt geprezen voor het voorspellen van de woningcrash. Maar nu voorspelt Burry een afnemend rendement voor een beroemde geldmanager: Cathie Wood en haar ARK Innovation ETF.

In zijn laatste regelgevende aanvraag opende Burry’s fonds een weddenschap tegen de ARK Innovation ETF. Scion Asset Management kocht 2.355 putcontracten tegen de ARK Innovation ETF. Hierbij gaat Burry ervan uit dat de prijs gaat dalen. Volgens Fintel is de waarde van de weddenschap meer dan $30 miljoen waard.

Wij zijn meer fan van de VWRL ETF en de VUSA ETF.

Uren nadat het nieuws bekend werd, deelde Cathie Wood van ARK Invest haar reactie. Wood zei dat Burry “niet de fundamenten begrijpt die explosieve groei en investeringsmogelijkheden creëren in de innovatieruimte.”

It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so.

Mark Twain

Voor Burry is het waarschijnlijk niets persoonlijks. Eerder dit jaar opende Burry een putpositie tegen de Russell 2000 Growth ETF. Hij sloot die weddenschap in het laatste kwartaal voordat hij de aan ARK gerelateerde weddenschap opende. Maar dat is niet eens zijn wildste gok: Burry groeide zijn bestaande putpositie van $530 miljoen tegen Tesla, het bedrijf dat Wood & ARK Invest beroemd maakte. In het laatste kwartaal verhoogde Burry de $TSLA short met 34%.

Na dat allemaal te hebben gelezen, is het moeilijk om Burry’s andere grote weddenschappen en krantenkoppen te waarderen – Burry maakte eerder dit jaar nieuws toen hij serieus geld verloor op renteweddenschappen en Big Tech-bedrijven zoals Facebook en Alphabet.

Michael Burry Short ARK ETF, denk je dat Michael Burry gelijk gaat krijgen of juist niet? Ook in Europa kan je wedden op of tegen ARK ETF’s. Bekijk het artikel Waar kan je de ARK ETF kopen? om meer te lezen. Volg dejongebelegger op Instagram om altijd up-to-date te blijven van belangrijk nieuws in de financiële markten.

Michael-Burry-Short-ARK-ETF
4.7/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

2 Reacties

 1. Bassens Peter

  Dat de meeste aandelen die in het ARK fonds huizen duur , tot zeer duur , geprijsd zijn is een feit . Echter , het juiste moment , de juiste timing , wanneer er een kentering komt op het koersenbord kan niemand voorspellen . Persoonlijk denk ik dat het tijd is voor correctie , maar er moet een trigger zijn , een plotse gebeurtenis om de trein van richting te doen veranderen . Wat en wanneer , daar heb je het raden naar . Ik laat dat gokken en wedden aan mij voorbijgaan . Je portefeuille opkuisen , de aandelen die je gekocht hebt maar die nadien toch je verwachtingen niet inlossen , daarvoor lijkt het mij nu een goed moment om die eruit te halen . Ondertussen hou je een boodschappenlijstje klaar .

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Helemaal met je eens Peter, bedankt voor het delen van deze wijze woorden!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.