Top 10 boeken over beleggen

Mijn absolute top 10 van boeken over personal finance en nog één boek over Crypto. De boeken op deze pagina gaan over beleggen, financiële markten en het behalen van financiële vrijheid. Als je hierin geïnteresseerd zijn dit de boeken die je moet hebben. Ik ben zelf verslaafd geraakt aan dit soort boeken, omdat ik er één kreeg als cadeau voor kerst.

Op deze pagina staan mijn favoriete boeken over personal finance. Vooral “Beleggen en financiële markten” en “De intelligente belegger” moet je echt lezen als beginnende belegger. Meer geïnteresseerd in personal finance? Kies dan voor één  van de boeken van Robert Kiyosaki.

De intelligente belegger

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie. Geschreven door: Benjamin Graham. Volgens Warren Buffet zelfs het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Misschien ook wel de favoriet van mijn lijst “Boeken voor beginnende beleggers”.

De klassieker “De intelligente belegger” uit 1949. Zelfs na ruim 65 jaar wordt dit boek nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen. Hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Graham vertelt je niet wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen.. Dit maakt het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

boeken over personal finance - de intelligente belegger
boeken over personal finance - beleggen en de financiële markten

Beleggen en de financiële markten

Geschreven door Hans Buunk. Beleggen en financiële markten is een compleet leerboek. Hierin worden zowel de theoretische als de praktische aspecten van het beleggen behandeld. Het gaat in op alle belangrijke financiële producten, zoals obligaties, aandelen, derivaten en gestructureerde producten. Daarnaast komen de verschillende typen beleggingsfondsen, het beleggen in vastgoed en het maken van een verantwoorde beleggingsportefeuille aan bod. Deze moet je echt gelezen hebben als je beleggen interessant vindt.

Trendtrading

Dit boek is een complete Trendtradinggids van Stefan Kneppers. Dit boek gaat je helpen om een winnende strategie toe te passen op de aandelenmarkt. Het boek bevat alle nodige informatie voor een kickstart op de beurs. Het boek is zo opgebouwd dat ieder hoofdstuk je een stap dichter bij de strategie brengt. In 8 stappen wordt alles wat je nodig hebt uitgelegd, om een succesvolle trendtrader te worden.

Ben jij een beginnende belegger en ben je op zoek naar een werkende strategie die jouw beleggingscarrière meteen een kickstart kan geven? Of heb je juist al wat meer ervaring op de beurs en wil je graag je kennis en/of visie ten aanzien van de aandelenmarkt verruimen? Dan is het boek Trendtrading wat voor jou.

Trendtrading Stefan Kneppers boek - dejongebelegger
boeken over personal finance - cashflow kwadrant

Cashflow Kwadrant

Auteur: Robert Kiyosaki. Cashflow kwadrant is de gids naar financiële vrijheid. Dit boek onthult hoe sommige mensen minder werken, meer verdienen, minder belasting betalen en leren om financieel vrij te komen. Absoluut één van de beste boeken over personal finance.

Cashflow Kwadrant is de nieuwste bestseller van Robert Kiyosaki. Zelf heb ik het boek in een week tijd uitgelezen. Het boek is geschreven voor iedereen die klaar is om voorbij de zekerheid van een baan te gaan en om in je eigen wereld financiële vrijheid te vinden.

Het boek helpt je om op een relatief eenvoudige en duidelijke manier veranderingen in je leven aan te brengen, die je de rest van je leven met je meeneemt. Aan het einde van dit boek ben je helemaal klaar om alle controle over je eigen financiële toekomst te nemen.

Andere interessante boeken over beleggen

Andere boeken uit mijn collectie van boeken over personal finance en beleggen die zeker het lezen waard zijn!

boeken over personal finance - de beleggingsillusie

De beleggingsillusie

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Verdubbel je geld in vijf jaar

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Rijke pa Arme pa

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Waarom de rijken alsmaar rijker worden

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

The Crypto Trader

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

Blondjes beleggen beter

boeken over personal finance - daytrading voor dummies

A Random Walk Down Wallstreet

boeken over personal finance - Money master the game tony robbins

Money Master The Game