Wolters Kluwer aandeel analyse

door | 07 nov, 2023

Wolters Kluwer aandeel analyse

Wolters Kluwer aandeel analyse

Wolters Kluwer is een bekende Nederlandse naam in de wereld van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten.

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1987, toen het bedrijf ontstond uit de fusie van uitgeverijen Kluwer en Wolters-Samsom, heeft Wolters Kluwer zich gevestigd als een betrouwbare bron voor professionals in diverse sectoren.

In dit artikel duiken we dieper in de recente prestaties, financiële gezondheid en toekomstperspectieven van Wolters Kluwer, om jou een helder beeld te geven van wat je kunt verwachten van dit AEX-genoteerde bedrijf.

Wat voor bedrijf is Wolters Kluwer?

Wolters Kluwer is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerde informatie en softwareoplossingen levert aan professionals. Voor juristen bieden ze bijvoorbeeld juridische databases en software voor zaakbeheer. Voor artsen en verpleegkundigen leveren ze medische naslagwerken en patiëntendossier systemen.

Accountants en belastingadviseurs maken gebruik van hun software voor belastingaangiften en financiële rapportages. Daarnaast bieden ze ook oplossingen voor risicobeheer en compliance voor financiële instellingen.

Kortom, Wolters Kluwer voorziet professionals in diverse sectoren van de tools en informatie die ze nodig hebben om hun werk efficiënt en effectief uit te voeren.

Wellicht ken jij Wolters Kluwer het meest als uitgever van school- en/of studieboeken, maar ze doen nog veel meer dan dit alleen.

Het bedrijf is namelijk ook gespecialiseerd in domeinen zoals wetgeving, belastingen, onderwijs, de internationale gezondheidssector en wetenschap.

Door de jaren heen heeft Wolters Kluwer zich niet alleen aangepast aan de veranderende behoeften van professionals, maar heeft het ook geïnnoveerd door technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) te omarmen en te gebruiken in hun werk. Daar gaan we dieper op in!

Dit heeft geresulteerd in geavanceerde digitale oplossingen die professionals helpen complexe problemen met vertrouwen aan te pakken in een wereld die voortdurend in beweging is.

Beleggen in Wolters Kluwer

Voor beleggers is Wolters Kluwer een interessant bedrijf om in de gaten te houden, gezien zijn sterke marktpositie, innovatieve aanpak en solide financiële prestaties. Daarnaast is Wolters een perfect dividend aandeel. Niet alleen keert het aandeel Wolters Kluwer dividend uit, het bedrijf laat ook een prachtig koersverloop zien.

Beleggen in Wolters Kluwer kan via de beurs, het bedrijf is via verschillende brokers zoals DEGIRO en Trading212 te koop. Bekijk voor een uitgebreid overzicht van goede brokers en uitgebreide reviews van deze brokers op de beste brokers pagina.

Wolters Kluwer is te koop op de Euronext Amsterdam en soms via Tradegate. Koop aandelen altijd op de normale beurs om extra kosten te voorkomen. Lees er meer over in welke beurs moet je kiezen.

Wolters Kluwer aandeel analyse

Recente prestaties en koers Wolters Kluwer

Recente prestaties en koers Wolters Kluwer

In de eerste negen maanden van het jaar heeft het aandeel een solide groei laten zien. De koers van het aandeel Wolters Kluwer noteerde recentelijk op 119.15 euro, wat een lichte stijging betekent ten opzichte van eerdere waarden. 

Een blik op de financiële gegevens toont aan dat het bedrijf een marktkapitalisatie heeft van bijna 28,9 miljard euro. 

Het bedrijf heeft ook een indrukwekkend aantal uitstaande aandelen, namelijk 242,4 miljoen, waarvan 232,7 miljoen vrij verhandelbaar zijn.

Wat betreft dividend, heeft Wolters Kluwer in het verleden consistent dividend uitgekeerd aan zijn aandeelhouders. In 2023 bedroeg het dividend 1,18 euro per aandeel, wat ook een stijging is in vergelijking met voorgaande jaren.

Het is ook interessant om op te merken dat Wolters Kluwer in meer dan 180 landen klanten bedient vanuit vestigingen in meer dan 40 landen. 

Dit geeft het bedrijf een brede afzetmarkt en stelt het in staat om een divers klantenbestand te bedienen. Het is dus niet enkel en alleen Nederland waar ze hun operaties uitvoeren.

Financiële positie Wolters Kluwer

Wolters Kluwer, een van de leidende spelers in de wereld van professionele informatie en online informatiedienstverlening, heeft een solide financiële positie opgebouwd die het vertrouwen van beleggers zoals jij verdient. 

Marktkapitalisatie en aandelenkoers Wolters Kluwer

Om te beginnen, de marktkapitalisatie van Wolters Kluwer bedraagt bijna 28,9 miljard euro. 

Dit cijfer is een directe weerspiegeling van de waarde die de markt toekent aan het bedrijf en is een indicatie van het vertrouwen dat beleggers hebben in de toekomstige groeivooruitzichten van het bedrijf. 

De recente koers van het aandeel Wolters Kluwer stond op 116,15 euro, wat een stijging laat zien ten opzichte van eerdere waarden.

Marktkapitalisatie en aandelenkoers Wolters Kluwer

Dividend Wolters Kluwer

Een ander belangrijk aspect voor beleggers is het dividendbeleid van een bedrijf. Wolters Kluwer heeft een geschiedenis van het uitkeren van consistente dividenden aan zijn aandeelhouders. Het aandeel Wolters Kluwer betaalt eens per half jaar dividend uit.

In 2023 bedroeg het dividend 1,18 euro per aandeel. Dit is een positief signaal voor beleggers, omdat het aangeeft dat het bedrijf winstgevend is en bereid is om een deel van die winsten terug te geven aan zijn aandeelhouders.

Het dividend groeit ook al 23 jaar, zoals te zien in onderstaande afbeelding:

Wolters Kluwer Dividend per share graph

Het slotdividend over 2023 moet nog worden uitgkeerd, vandaar dat 2023 in de afbeelding nu nog niet volledig is.

Waardering en beleggersvertrouwen

Wanneer we spreken over waardering in de context van aandelen, verwijzen we naar de perceptie van de markt over de waarde van een bedrijf. 

Een van de meest gebruikte maatstaven hiervoor is de winst multiple, ook bekend als de koers-winstverhouding (K/W). Deze ratio geeft aan hoeveel beleggers bereid zijn te betalen voor elke euro winst die een bedrijf genereert.

Een winst multiple van 30,47, zoals bij Wolters Kluwer, betekent dat beleggers momenteel 30,47 euro betalen voor elke euro van de verwachte nettowinst per aandeel voor het komende jaar. In eenvoudige bewoordingen, hoe hoger deze ratio, hoe meer beleggers bereid zijn te betalen ten opzichte van de huidige winst van het bedrijf.

Een hoge winst multiple kan twee dingen suggereren. Ten eerste kan het wijzen op een zogenaamde premium waardering, wat betekent dat beleggers een premie betalen ten opzichte van de huidige winst van het bedrijf vanwege hoge verwachtingen voor toekomstige groei. 

Ten tweede kan het een teken zijn van het vertrouwen van beleggers in het bedrijf. In het geval van Wolters Kluwer betekent dit dat de markt gelooft in de sterke toekomstige groeivooruitzichten van het bedrijf en bereid is daarvoor een hogere prijs te betalen.

Echter, het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn. Een zeer hoge winst multiple kan ook risico’s met zich meebrengen, vooral als het bedrijf de hoge groeiverwachtingen niet waarmaakt. 

Het is daarom essentieel om deze waardering in de context van de bredere markt en sector te bekijken en te vergelijken met soortgelijke bedrijven.

Toekomstige uitdagingen en kansen van Wolters Kluwer

Hoewel de financiële positie van Wolters Kluwer sterk is, zijn er ook enkele uitdagingen. De waardering van het bedrijf in termen van de ondernemingswaarde ten opzichte van de omzet maakt het tot een van de duurste bedrijven ter wereld. 

Dit kan wijzen op hoge verwachtingen van de markt, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen als het bedrijf niet aan deze verwachtingen voldoet.

Aan de andere kant biedt de sterke focus van Wolters Kluwer op innovatie en technologie, zoals AI, nieuwe groeimogelijkheden. Het bedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar digitale oplossingen in diverse professionele sectoren.

Wolters Kluwer’s financiële positie in één oogopslag

Samenvattend, Wolters Kluwer heeft een robuuste financiële positie met een solide trackrecord van prestaties en dividenduitkeringen. Hoewel er enkele uitdagingen zijn in termen van waardering, bieden de innovatieve aanpak en de sterke marktpositie van het bedrijf aanzienlijke kansen voor toekomstige groei.

Beleggen in Wolters Kluwer kan via de beurs, het bedrijf is via verschillende brokers zoals DEGIRO en Trading212 te koop. Bekijk voor een uitgebreid overzicht van goede brokers en uitgebreide reviews van deze brokers op de beste brokers pagina.

Wolters Kluwer is te koop op de Euronext Amsterdam en soms via Tradegate. Koop aandelen altijd op de normale beurs om extra kosten te voorkomen. Lees er meer over in welke beurs moet je kiezen.

Wolters Kluwer aandeel analyse

Toekomstperspectieven Wolters Kluwer

Als je overweegt te investeren in Wolters Kluwer, is het essentieel om niet alleen naar het huidige financiële plaatje te kijken, maar ook naar de toekomstperspectieven van het bedrijf. Hieronder duiken we dieper in wat de toekomst mogelijk in petto heeft voor Wolters Kluwer.

Innovatie en technologische vooruitgang

Wolters Kluwer heeft een sterke focus op innovatie, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). 

De inzet van AI in hun digitale oplossingen biedt enorme kansen voor groei. In een wereld waarin informatie snel verandert en toegankelijkheid cruciaal is, kunnen AI-aangedreven oplossingen professionals helpen om sneller en nauwkeuriger beslissingen te nemen.

Uitbreiding naar nieuwe markten

Met een aanwezigheid in meer dan 180 landen heeft Wolters Kluwer al een aanzienlijk wereldwijd bereik. Echter, er zijn nog steeds onbenutte markten en sectoren waar het bedrijf kan uitbreiden. Deze uitbreiding kan zowel geografisch zijn als in nieuwe professionele domeinen.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid (ESG)

In de huidige tijd is duurzaamheid een hot topic. Bedrijven die proactief zijn in hun duurzaamheidsinspanningen en maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen rekenen op een positieve respons van zowel consumenten als investeerders. 

Wolters Kluwer heeft de kans om voorop te lopen op dit gebied, wat op de lange termijn waarde kan toevoegen.

Adviezen van financiële instellingen

Analistenadviezen zijn cruciaal in de wereld van beleggen. Deze adviezen worden uitgebracht door financiële experts die bedrijven en hun aandelen grondig analyseren. 

Ze kijken naar bedrijfsresultaten, markttrends, sectorontwikkelingen en vele andere factoren om een weloverwogen mening te vormen over de toekomstige prestaties van een aandeel.

Wanneer instellingen zoals Morgan Stanley, Barclays en JP Morgan positieve adviezen uitbrengen voor een bedrijf als Wolters Kluwer, is dat een sterk signaal. 

Deze instellingen hebben uitgebreide onderzoeksteams en toegang tot een schat aan informatie. Een “Buy” of “Overweight” advies suggereert dat, volgens hun analyse, het aandeel waarschijnlijk in waarde zal stijgen en dat het bedrijf solide groeivooruitzichten heeft.

Voor beleggers zoals jij zijn deze adviezen waardevol. Ze bieden een extra laag van inzicht en kunnen helpen bij het nemen van investeringsbeslissingen. 

Echter, het is ook belangrijk om te onthouden dat, hoewel analistenadviezen nuttig zijn, ze slechts één stuk van de puzzel vormen. Het is altijd raadzaam om je eigen onderzoek te doen en een holistische kijk op je investeringen te hebben.

Het vertrouwen dat deze financiële instellingen tonen in Wolters Kluwer onderstreept het potentieel van het bedrijf en kan als een bemoedigend teken worden gezien voor huidige en toekomstige beleggers.

De komende jaren voor het aandeel Wolters Kluwer

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Wolters Kluwer. Met een sterke focus op innovatie, mogelijkheden voor uitbreiding, en positieve adviezen van financiële instellingen, heeft het bedrijf alles in huis om in de komende jaren verder te groeien. 

Als belegger is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het nemen van investeringsbeslissingen. Het is echter ook essentieel om alert te blijven op mogelijke risico’s en veranderingen in de markt.

Koers Wolters Kluwer

De koers van het Wolters Kluwer aandeel doet het op de lange termijn ook erg goed. Kijk eens naar het koersverloop op de 5 of 10 jaar met behulp van de interactieve chart van TradingView:

Bedrijfsvideo Wolters Kluwer

Bekijk de bedrijfsvideo van Wolters Kluwer om nog meer te leren over Wolters Kluwer of ga naar de investeerders website van Wolters Kluwer:

5/5 - (1 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.