Wint Microsoft de strijd om de Metaverse?

door | 30 jan, 2022

Wint Microsoft de strijd om de Metaverse 2

Wint Microsoft de strijd om de Metaverse? Met de recente acquisitie van Activision, versterkt Microsoft zijn positie in de strijd om de Metaverse te winnen.

Microsoft heeft een investering van $ 69 miljard gedaan, de grootste overname van Microsoft ooit. Ze wedden erop dat mensen steeds meer tijd zullen doorbrengen in de digitale wereld van gaming. Er begint een stevige gaming-competitie tussen Techgiganten … met de Metaverse aan de horizon.

Wint Microsoft de strijd om de Metaverse - Microsoft overnames

Microsoft en de Metaverse

Verschillende redenen verklaren het initiatief van Microsoft. Ten eerste is Activision een van ’s werelds grootste gaming-bedrijven met zeer populaire franchises en een grote gemeenschap van gamers. Met deze deal neemt Microsoft een aanzienlijk deel van het wereldwijde gaming-publiek in handen. De tweede reden is meer specifiek: de softwaregigant wil zijn Cloud gebaseerde activiteiten versterken door Sony’s voorsprong in hardwaregaming en Amazon in Cloud services te verkleinen.

De derde reden is de Metaverse hype.

In een persbericht zei Satya Nadella dat deze overname “een sleutelrol zal spelen in de ontwikkeling van metaverse platforms.” Phil Spencer, hoofd van de gaming-business van Microsoft, verklaarde dat “wat de metaverse ook mag zijn, gaming in de voorhoede zal zijn om dat mainstream te maken.”

Vrees over gaming monopolie

Deze overname geeft Microsoft een aanzienlijke groter stuk van de taart in de gaming-wereld, waardoor Microsoft het op twee na grootste gaming-bedrijf ter wereld wordt (na Tencent en Sony) met aanzienlijke controle over de wereldwijde productie en distributie van games.

Moeten antitrustverdedigers en decentralisatiepuristen zich zorgen maken dat de nog opkomende Metaverse door een al erg machtig bedrijf in beslag wordt genomen?

Laten we in gedachten houden dat de deal nog niet is gesloten, omdat deze waarschijnlijk nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de toezichthouder. Matt Stoller, van het American Liberties Project, waarschuwde dat Microsoft-achtige giganten “het veel moeilijker zullen maken voor onafhankelijke gameproducenten om op de markt te komen”.

Een antitrust-republikein, Ken Buck, zei echter dat hij bemoedigende woorden van Microsoft ontving: “Ze hebben gesuggereerd dat ze de nadruk gaan leggen op toegang tot titels en concurrentie op de markt, evenals op de individuele spelervaring.” Gaat Microsoft daar echt voor vechten?

Wint Microsoft de strijd om de Metaverse

Concurrentiestrijd om de Metaverse

Met techreuzen die het Metaverse veld betreden, zal de concurrentie onvermijdelijk toenemen. Vorige week meldde de Wall Street Journal dat 100 Microsoft-medewerkers het bedrijf verlieten om zich bij Meta aan te sluiten.

Met de stevige concurrentie, laten Tech Giants als Microsoft en Meta die toetreden tot de Metaverse-game zien dat de wereld van Virtual en Augmented Reality pas net begint.

Dus wint Microsoft de strijd om de Metaverse? We gaan het zien.

Aandelen van Microsoft, Meta, Tencent, Prosus of Sony kopen? Bekijk onze favoriete broker, met de huidige actie krijg je nog 50 euro transactietegoed! Benieuwd naar onze portefeuille? Check dan het Instagram-account.

Meer lezen over GameFi: Play 2 Earn of interessante blockchaingames zoals Illuvium en The Sandbox?

4.5/5 - (2 stemmen)

Gratis handelen bij Bitvavo tot maximaal €1000?!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram:

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.