Wat is Trendtrading?

door | 01 aug, 2021

Wat is trendtrading?

Wat is Trendtrading?

Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een manier van traden waarbij je probeert winst te behalen met behulp van technische analyse en het instappen en uitstappen in assets op het beste moment. Meeliften op een opwaartse trend kan je op deze manier in een relatief korte tijd, flinke koerswinst opleveren.

The trend is your friend except at the end where it bends.

Door op tijd weer uit te stappen, op zogenoemde ‘take profit’-punten zorg jij dat je je winst pakt, voordat de opwaartse trend omzet in een neerwaartse trend.

Waar kan je trendtraden?

Wanneer je wilt trendtraden is het belangrijk dat je een broker kiest waar je een ruime keuze hebt in assets, maar ook in type orders dat je hier kunt doen. Zo is het handig om in ieder geval de opties te hebben voor limiet- en stoplimiet-orders. Het liefst heb je ook nog de mogelijkheid voor een trailing stop loss order.

Platformen waar je goed kan trendtraden, gezien het ruime aanbod aan producten en type orders; DEGIRO; tijdelijk een actie voor €50 transactietegoed & eToro; tijdelijk heb je al een account vanaf een minimale inleg van $50 of oefen met beleggen met een demo-account met $100.000 aan fictief vermogen.

Trendtraden kan ook enorm goed met crypto; hier zou ik dan echt voor Binance gaan, op deze exchange heb je een ruim aanbod en alle type orders die je nodig hebt om winstgevend te kunnen traden.

Platformen minder geschikt voor trendtrading; BUXZero.

Must have tools voor trendtrading; TradingView. Hiermee kan je charts bekijken en nóg veel belangrijker; zelf maken. Veel uitleg over TradingView kan je terugvinden in mijn artikel beste dividend aandelen.

Benieuwd naar trendtrading? Stuur mij een bericht, of bestel het boek Trendtrading, de vraag “Wat is trendtrading?” zal je dan nooit meer stellen. Als eerste op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg @dejongebelegger op Instagram.

Wat is trendtrading?
4.5/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.