Wat is er gebeurd met Celsius?

door | 18 jun, 2022

Wat is er gebeurd met Celsius network

Wat is er gebeurd met Celsius?

Velen dachten dat de val van Terra Luna het diepste punt van de cryptomarkt zou markeren, maar we hadden het mis..

Dus wat is er gebeurd met Celsius?

Celsius Network, een van de grootste cryptogeldschieters, heeft aangekondigd dat het opnames, swaps en overdrachten van activa heeft gepauzeerd. Onder verwijzing naar “extreme marktomstandigheden”, gaf het bedrijf een memo uit aan zijn gemeenschap waarin stond dat zijn “uiteindelijke doel het stabiliseren van de liquiditeit en het herstellen van opnames, swaps en overdrachten” is.

Nu Celsius Network de opnames van crypto heeft gepauzeerd, wordt de behoefte aan zelf je crypto bewaren enorm versterkt!

Dit kan zo zijn, maar transparant over wat er nu precies aan de hand is, zijn ze niet.

Het gevolg was snel voelbaar. De markt zag honderden miljoenen dollars aan liquidatie, waarbij Celsius’ native token – CEL – 50% van haar waarde verloor en Bitcoin en Ethereum op hun laagste niveaus in meer dan een jaar werden verhandeld..

Terwijl de tegoeden van honderdduizenden klanten werden en nog steeds zijn bevroren, kijken steeds meer mensen naar de mogelijkheden om zelf hun crypto te bewaren en zelf de baas de zijn over hun financiële vrijheid.

Celsius, bekend van “Unbank yourself” houdt op dit moment nog steeds alle cryptoassets vast van gebruikers en investeerders.. een opname doen is simpelweg onmogelijk.

De zaak rond Celsius herinnert ons er sterk aan dat zelfbewaring tot de toekomst van Web3 zou moeten behoren. “Het is een natuurlijke ontwikkeling van de industrie en inherent uniek aan het grondbeginsel van crypto”, zoals Charles Hamel, Ledger VP Product, het uitdrukt.

“Not your keys, not your crypto”

is een verhaal zo oud als de tijd in de cryptowereld. Het is een veel voorkomende uitdrukking, maar het concept erachter wordt te vaak verkeerd begrepen.

Pascal Gauthier, CEO van Ledger, vat het goed samen: “Als je iemand eenmaal je geld toevertrouwt, is het niet langer jouw geld, het is van hen, en dan zullen ze het je uiteindelijk moeten teruggeven … Bitcoin is ontworpen voor zelfbewaring. Dus als we Bitcoin net zo gebruiken als ons geld en terug op de bank zetten, dan heeft het geen zin.”

Het probleem in het geval met Celsius Network en vele andere cryptoplatformen, is dat zij in hun algemene voorwaarden hebben opgenomen dan in het geval dat er iets gebeurd, zij jouw assets mogen vasthouden en ze eigenlijk dus op het moment dat je ze overmaakt, van het platform zijn!

Het bezitten van jouw geld (en crypto) gaat simpelweg over zelf-soevereiniteit, financiële vrijheid en controle.

Over een paar jaar lijkt het zelf bezitten van je digitale geld misschien net zo natuurlijk als het hebben van contant geld vandaag. “Als onderdeel van Ledger’s missie creëren we hardware-wallets om u de weg naar financiële vrijheid te bieden met het hoogste niveau van beveiliging voor je privésleutels.” Aldus Pascal Gauthier.

Lees hier meer over crypto veilig opslaan.

Bestel jouw hardware wallet altijd via officiële kanalen én blijf de baas over jouw crypto.

Klik hier om naar de website van Ledger te gaan.

Wat is er gebeurd met Celsius Ledger

Dit was een kort artikel met antwoord op de vraag: Wat is er gebeurd met Celsius? Zelf bezit ik de Ledger Nano S Plus en staat tijdelijk het grootste deel van mijn crypto veilig, in eigen bewaring.

Laat ons weten wat jij ervan vindt in de reacties, of via sociale media kanalen, zoals Instagram of Facebook.

Wat is er gebeurd met Celsius 2
4.7/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

2 Reacties

 1. Marcel

  Het wordt tijd dat Bitvavo nu eens eindelijk de mogelijkheid gaat bieden om je eigen crypto naar een adres te sturen, al dan niet naar je eigen wallets. Vanaf het begin geven ze aan dat dit in de toekomst mogelijk zou zijn, we zijn nu al een tijd verder en er gebeurd gewoon niks. Nu ik dit lees krijg ik steeds minder vertrouwen in deze beheerders/brokers.

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Je mag via Bitvavo inderdaad alleen naar wallets op eigen naam crypto opnemen, overschrijven naar een Ledger op jouw naam zou wel mogen.
   De mogelijkheid om betalingen te verrichten of naar iemand anders crypto te sturen zie ik niet snel komen, al kan je dat wel makkelijk omzeilen door het eerst naar een Binance of KuCoin te sturen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.