5 veelbelovende crypto voor 2023

door | 22 dec, 2022

Top 5 veelbelovende crypto voor 2023 (2)

Als we momenteel naar de cryptomarkt kijken zien we dat we ons in een bearmarket bevinden. Voor sommige mensen is dit een nachtmerrie, maar wat ons betreft is dit een uitgelezen kans om mooie investeringen te doen voor de lange termijn.

De vraag: wat zijn 5 veelbelovende crypto voor 2023 en waarom? Dit hebben we voor je uitgezocht en de resultaten delen we in dit artikel!

We hebben munten gekozen die wij niet zomaar zien verdwijnen. “Safe bets” heb je nooit wat betreft crypto, maar veel safer dan dit wordt het wat ons betreft niet. Doe altijd ook nog zelf onderzoek voordat je iets aankoopt.

Top 5 veelbelovende crypto voor 2023

In dit artikel behandelen we 5 verschillende cryptovaluta die wat ons betreft een veelbelovende toekomst hebben. We gaan kijken naar: Ethereum, BinanceCoin, Chainlink, Polkadot en VeChain. Wat maakt deze munten zo interessant en waarom?

1. Cryptovaluta Ethereum (ETH)

Als eerste van de top 5 veelbelovende crypto voor 2023, natuurlijk Ethereum. Wie kent het niet? Ethereum de op 1 na grootste crypto munt en daarmee ook de grootste altcoin. Ethereum bestaat sinds 2014 en heeft zichzelf al in meerdere bullruns bewezen. Wat ons betreft onmisbaar en al tijden een hardere stijger dan Bitcoin. Het idee van Ethereum werd voorgesteld door de toen 19-jarige Vitalik Buterin, die in 2014 ook het Ethereum-netwerk oprichtte.

Wat is Ethereum precies?

Ethereum kan door iedereen gebruikt worden om beveiligde digitale technologie te maken. Het heeft een token (De ETH) dat is ontworpen om te betalen voor werk dat is gedaan ter ondersteuning van de blockchain. Zo kan je het gebruiken om mee te betalen, bijvoorbeeld om non fungible tokens (NFT’s) mee kopen of af te rekenen in verschillende webshops.

Bitcoin wordt digitaal goud genoemd omdat store of value zijn belangrijkste kenmerk is. Beleggen in Bitcoin is voor vele een alternatief geworden voor beleggen in goud. Bij Ethereum ligt dit iets anders: met Ethereum kan iedereen gedecentraliseerde ‘smart contracts’ op de blockchain maken.

Een smart contract is in feite een stuk zelf-uitvoerende code met if en but statements om transacties tussen twee partijen te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, twee mensen, laten we zeggen een huisbaas en een huurder, kunnen afspraken maken over de betaaldata die periodiek wordt uitgevoerd met behulp van een smart contract. Het smart contract zou automatisch huur van de portemonnee van de huurder naar de portemonnee van de verhuurder overmaken, en in het geval dat de huurder de huur niet betaalt, kan het contract beperkingen opleggen, zoals het vergrendelen van de deur, of misschien het uitschakelen van diensten zoals elektriciteit om de plaats onleefbaar te maken.

Zodra een smart contract in werking is gesteld, kan niemand het veranderen – zelfs niet de persoon die de code voor het smart contract heeft geschreven en het heeft gemaakt. Dit maakt het zeer veilig en transparant. Smart contracts kunnen worden gebruikt in een breed scala van sectoren, zoals onroerend goed, waar ze de traditionele papieren contracten kunnen vervangen, ze kunnen worden gebruikt voor het stemmen in verkiezingen om stemmen te verifiëren in plaats van het gebruik van het traditionele stembiljet, of in de gezondheidszorg om de medische geschiedenis van patiënten op te slaan en te raadplegen.

Wat ons betreft krijgt Ethereum de eerste plek op de veelbelovende crypto voor 2023 lijst.

Ethereum is ontworpen om schaalbaar, programmeerbaar, veilig en gedecentraliseerd te zijn.

Pluspunten aan Ethereum:

 • Ethereum heeft zichzelf al meerdere bullruns bewezen
 • Ethereum beschikt over een werkend product
 • De vraag naar Ethereum neemt toe, dit zorgt voor een oplopende prijs

De nummer twee in de top 5 veelbelovende crypto voor 2023, zal je ook niet moeten verbazen.

Top 5 veelbelovende crypto voor 2023

2. Cryptovaluta Binance Coin (BNB)

Wat is de BinanceCoin precies?

BNB is de munt die behoort tot de crypto exchange Binance. Het is een token die gemaakt is voor gebruik binnen het Binance ecosysteem. BNB wordt gebruikt door bijvoorbeeld traders om hun transactie kosten te verlagen. Ook kun je doormiddel van het houden van BNB meedoen aan Binance IEO’S.

Een manier om BNB te verdienen is om een affiliate link te delen van het Binance platform. Als mensen zich aanmelden via een speciale uitnodigingslink kom je in aanmerking om BNB te verdienen, terwijl degene die zich aanmeldt korting krijgt op de handelskosten!

Pluspunten aan BNB:

 • Binance is de grootste crypto exchange wereldwijd
 • Het aantal BNB wordt gehalveerd
 • Je kan meedoen aan exclusieve IEO’s

IEO staat voor Initial Exchange Offering: het is een eerste ronde van geldinzameling die volledig wordt uitgevoerd door een exchange. Op die manier kunnen gebruikers een bepaalde nieuwe munt aanschaffen, via het platform waar zij al een account hebben. Dit heeft voordelen voor het platform (marketing) en de gebruikers of klanten.

De nummer drie in de top 5 veelbelovende crypto voor 2023, gaat ook al een tijdje mee.

Lees meer over de Binance Coin op hun website: https://www.binance.com/en

3. Cryptovaluta Chainlink (LINK)

Chainlink is een munt in de DeFi-sector. Het is een platform dat zich focust op smart contracts. Het doel van chainlink is om blockchains en externe systemen met elkaar te verbinden.

Wat is LINK precies?

De tokens van LINK worden voornamelijk gebruikt om te betalen aan bedrijven die helpen bij de ontwikkeling van Chainlink. De waarde van LINK is dus deels afhankelijk van het aantal bedrijven dat werkzaam is.

In totaal zijn er 1 miljard LINK tokens, deze werken op het Ethereum netwerk.

Pluspunten aan LINK:

 • Veel potentie om te groeien
 • Het is een veelbelovend project met goede samenwerkingen bijvoorbeeld met Google Cloud
top-5-veelbelovende-crypto-voor-2023

De nummer vier in de top 5 veelbelovende crypto voor 2023, is wat ons betreft echt een pareltje.

4. Cryptovaluta Polkadot (DOT)

Polkadot is succesvol gelanceerd in augustus 2020. Het protocol van DOT maakt het mogelijk dat verschillende soorten blockchains met elkaar kunnen samenwerken.

Wat is DOT precies?

Blockchains worden normaal gezien als concurrenten van elkaar. Hetgeen dat Polkadot probeert is om krachten van verschillende blockchains te bundelen. Ook lost Polkadot het probleem van schaalbaarheid op, een probleem waar veel blockchains tegenaan lopen.

Pluspunten aan DOT:

 • Het is een sterk project met een goed concept
 • Er is weinig concurrentie voor DOT
 • Polkadot kan meeliften op succes van andere projecten

Polkadot is hiernaast één van de de meest aangehouden asset door VC’s en grote hedgefondsen. Professionele investeerders zijn vaak slimmere investeerders dan retail investeerders, wat Polkadot erg interessant maakt. Ook de Daily Development activity op het Polkadot-netwerk is nog steeds hoog en stijgend. De prijs is dus ver gezakt, maar de ontwikkelingen gaan door!

Veelbelovende crypto voor 2022 DOT

Meer lezen over DOT en alle verschillende Parachains, kan uitgebreid in de WhatsNext Community. Hier kijken we zowel fundamenteel (uitgebreide analyses) als technisch naar onder andere DOT. Ook kan je daar informatie vinden over Acala, Moonbeam, Centrifuge en over Clover.

Lees meer over PolkaDot op hun website: https://polkadot.network/

We zijn alweer aangekomen bij de laatste in de top 5 veelbelovende crypto voor 2023!

5. Cryptovaluta VeChain (VET)

Hoewel veel blockchains universele platforms zijn die zo ongeveer alles doen wat je erin kunt programmeren, is VeChain veel gespecialiseerder. Het basisidee is dat het zowel een unieke ID als een sensor biedt om een ​​fysiek product te volgen. Het registreert vervolgens informatie terwijl het product vervoerd wordt.

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe deze technologie door bedrijven kan worden toegepast:

 • Een luxe modeontwerper kan VeChain-chips in zijn producten installeren, zodat kopers kunnen verifiëren of spullen echt of nep zijn.
 • Een supermarkt kan producten volgen met VeChain. Als er een ziekte uitbreekt die verband houdt met een specifiek product, kan de winkel trackinggegevens gebruiken om te bepalen welke producten geïnfecteerd zijn.

Pluspunten aan VeChain:

 • Het heeft een werkend product
 • Het is een uniek concept
 • Heeft veel veelbelovende partnerschappen

Lees meer over VeChain op hun website: https://www.vechain.org/

Beste cryptovaluta voor de lange termijn

Een goede beleggingsportfolio bestaat uit meerdere munten (en natuurlijke andere assets zoals aandelen, ETF’s en edelmetalen).

Daarom hebben wij wat interessante munten onderzocht in dit artikel. Wat ons betreft de moeite waard om jezelf eens in te verdiepen! Dit was onze top 5 cryptovaluta voor 2023: Ethereum, Binance Coin, Chainlink, Polkadot en VeChain. We hebben munten gekozen die wij niet zomaar zien verdwijnen. “Safe bets” heb je nooit wat betreft crypto, maar veel safer dan dit wordt het wat ons betreft niet. Doe altijd ook nog zelf onderzoek voordat je iets aankoopt.

Waar koop ik deze munten?

Mocht je al bekend zijn met crypto, dan is de kans groot dat je deze munten kan kopen via jouw favoriete exchange. Mocht dat niet het geval zijn omdat het aanbod van jouw favoriete exchange, niet toereikend is of mocht je nog niet bekend zijn met crypto bekijk dan onze blog: beleggen in cryptovaluta en ontdek waar je deze munten kan aanschaffen.

Meer lezen over crypto? Bekijk eens rijk worden met Ripple of de crypto staken uitleg.

Liever in iets anders beleggen dan in cryptovaluta? Bekijk dan het eerder geschreven artikel: beginnen met beleggen.

Dit was onze top 5 veelbelovende crypto voor 2023!

4.5/5 - (14 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.