Twee potentiële multibaggers

door | 03 apr, 2022

2 potentiële multibaggers

Een aantal multibaggers in portefeuille hebben is waarschijnlijk de droom van iedere belegger. Het geeft je rendement een enorme boost en compenseert ruimschoots voor eventuele verliezen.

Een multibagger is een aandeel dat minimaal 100% is gestegen.

Een aandeel dat zijn koers verdubbelt, wordt een two-bagger genoemd, terwijl een koersstijging van keer 10 een 10-bagger zou worden genoemd.

Twee potentiële multibaggers (+ 100% rendement)

In dit artikel nemen we twee aandelen onder de loep, ook wel potentiële multibaggers, aandelen die de potentie hebben om uiteindelijk een multibagger te worden.

Dit artikel is het vervolgartikel op hoe vind je de volgende 100-bagger?

We gaan nu kijken naar twee potentiële multibaggers, let op het blijven potentiële multibaggers. We kijken er op een objectieve manier naar, zie dit artikel niet als financieel advies.

Aandeel Roku Inc. ($ROKU)

Roku zal voor velen geen onbekend bedrijf zijn. De beurswaarde van Roku bedraagt op het moment van schrijven $15 miljard. Wil Roku op dit moment nog uitgroeien tot een multibagger, dan zal de toekomstige beurswaarde dus minimaal $30 miljard moeten bedragen. Alhoewel dit geen makkelijke opgave is, is het toch niet geheel onwaarschijnlijk. Laten we eens gaan kijken waarom Roku het vermogen heeft om wellicht uit te groeien tot een multibagger.

Ten eerste is Roku perfect gepositioneerd om optimaal te genieten van de groeiende trend in AVOD (advertised-based video-on-demand). Roku biedt hardware aan om van je TV een ‘smart TV’ (een televisie verbonden met het internet) te maken.

Maar Roku is veel meer dan een hardware bedrijf. Het is ook een platform: Roku is intussen het besturingssysteem van veel smart TV’s geworden. Roku beheert hierdoor ook 100% van de reclameruimte. En deze markt (AVOD) groeit als kool. Volgens Dataxis, een onderneming die zich specialiseert in marktonderzoek, zal AVOD uitgroeien tot een waarde van ruim $55 miljard in 2024.

Twee potentiële multibaggers

Vanaf de start van de pandemie, begin 2020, heeft Roku een sterke groei in haar aandelenprijs gezien. Momenteel handelt Roku echter bijna 80% onder haar all-time high. Dit heeft voornamelijk te maken met het algehele marktsentiment, de angst voor toenemende concurrentie en rechtszaken. Hierdoor is de waardering van Roku momenteel lager dan eind 2019, kijkend naar omzet.

Momenteel betaal je als belegger ongeveer 6 keer de jaaromzet. Op het eerste oog lijkt dit nog steeds fors, maar met een verwachte omzetgroei van maar liefst 36% wordt dit al genuanceerd. Wat betreft earnings verwachten analisten ook veel goeds. Voor de komende vijf jaar is een groei van ruim 49% per jaar voorspeld.

Maar hoe zit het dan met die toenemende concurrentie en rechtszaken? Dit wordt waarschijnlijk erg overdreven. Dit komt mede door het feit dat Roku haar ecosysteem perfect gepositioneerd heeft. CFO Steve Louden zei het volgende over de angst voor concurrentie vanuit Big Tech:

“We have the only purpose-built operating system for TV. And that’s really important, specifically in the TV space because that allows us to design to run on low-cost hardware from day one, versus whether it’s Apple, there may be rumors they’re getting into the licensed TV space — traditionally, they haven’t licensed their operating system to anybody on the TV side.

But Apple are using their iOS operating system. Google uses their Android operating system. And then the Amazon Fire TV is a port version of Amazon [FireOS]. They all are optimizing their mobile ecosystem, not the TV ecosystem. And as a result, it’s still cheaper to build a Roku TV, in terms of, we can go on lower-power chips, we have a smaller memory footprint.”

CFO Steve Louden

En ook de rechtszaken worden groter gemaakt dan dat het in werkelijkheid is. Recent heeft Roku een rechtszaak verloren die gaat over het gegeven dat sommige apparaten van Roku inbreuk zou maken op patenten.

Roku heeft hier echter al op geanticipeerd en de nodige veranderingen in haar producten doorgevoerd. Op de lange termijn zal de impact van deze rechtszaak waarschijnlijk dan ook vrij minimaal zijn. Voor ons blijft Roku een potentiële multibagger.

Technische Analyses Roku Inc.

Als we de charts erbij pakken kunnen er verschillende technische analyses worden gemaakt voor Roku Inc.

Voor wie niet bekend is met technische analyse, het wordt behoorlijk technisch. Ben je niet bekend met technische analyse, dan kan je dit gedeelte misschien beter overslaan. Technische analyse is nooit 100% zeker en je kan dit niet als financieel advies zien.

De groene en rode vlakken markeren de trade zones. Het groene vlak markeert de potentiële stijging of daling, afhankelijk van of je long of short gaat. Technisch gezien markeert het einde van de groene en rode vlakken targets waar de koers op weerstand kan rekenen en waar je dus verkooporders (stoplimiet en take-profit orders) kunt plaatsen. Het einde van het rode vlak kan een goed punt zijn om een stoplimiet order te zetten, als je de trade neemt.

In de eerste chart kijken we naar de 3-daily chart, op een langer tijdframe dus:

Potentiële multibaggers - Technische Analyse Roku Inc 1

We hebben op deze chart 2 scenario’s afgebeeld om zo het uitvoerende plan te kunnen trade, één voor een long trade en één voor een short trade.

Laten we beginnen met het bullish scenario. We consolideren momenteel uit de downtrend wat een potentiële reversal kan worden, maar zolang we nog geen nieuwe uptrend zien ontstaan kunnen we hier niet zomaar van uitgaan. We willen dus zien dat het 0.25 level van de range wordt terug veroverd. Hierdoor ontstaat er een nieuwe higher high!

Dit is dus een teken van een mogelijke uptrend. We zien hier ook de rode support een resistance levels, het rode resistance level die gebroken wordt is de high van februari en zal een sterk level zijn als we deze namelijk breken is dit bullish power! Als dit plan wordt gevolgd zoals die getekend is nemen we afhankelijk van de situatie op dat moment een entry op het 0.25 level of de februari high. De stoploss plaatsen we dan onder de laatste Swinglow! Het target is daarbij de midrange.

Momenteel zitten we op macroniveau nog steeds in een downtrend en hebben we geen duidelijke pullback gezien, dit zou dus een level kunnen worden van een lower high.

Dan gaan we verder met het bearish scenario. Er is een kans dat er een diepere correctie komt. We zitten momenteel in de eerder genoemde consolidatie, dit kan een eventuele rustfase zijn om re-distributie uit te voeren, zoals rond de grijze box. Vervolgens kan dit het aandeel verder naar beneden trekken, er zijn een aantal redenen om nog verder naar beneden te gaan.

De kans is groot dat daar veel stoplosses van eerdere investeerders open staan. Bepaalde investeringsmaatschappijen willen die maar al te graag aanraken om hun eigen orders te vullen! We komen hier ook in een zone die niet meer getest is sinds het aandeel vertrokken is deze “gap” kan dan mooi worden opgevuld in het orderblock.

De entry die hier wordt bekeken is het huidige support level die tevens de februari low is, zodra we daar een support en resistance flip zien, kan je een potentiële entry pakken met de stoploss boven de laatste swing high.

Voor de long is het verstandig te wachten op een duidelijke reclaim in de 0.25 range zone, voordat je deze trade pakt.

In de tweede chart kijken we naar de daily-chart en zoeken we naar goede posities om long te gaan:

Potentiële multibaggers - Technische Analyse Roku Inc 2

Op het het daily time frame zitten we heel duidelijk in de februari range.

Hier bekijken we dan als eerst wat onze potentiële long trades kunnen worden. Daar zijn twee opties te zien. De eerste bij het reclaimen van de midrange. We zoeken hier naar een bullish continuation pattern om een entry te nemen als eerste target de resistance (de februari high) met een stoploss onder de laatste swing low.

De tweede entry is als de midrange wordt afgewezen en het aandeel weer terug gaat naar de februari low (de support). We wachten hier op een deviatie ook bekend als liquidity grab om de stoplosses van andere traders te pakken, gevolgd door een snelle reclaim van de support met een higher high is een teken dat we een uptrend kunnen beginnen.

Bij dit scenario kan de stoploss onder de swing low. Het target is de midrange en daar kijken we opnieuw hoe de markt reageert. Eventueel kan de eerste trade alsnog worden uitgevoerd, als het plan wordt gevolgd.

Op de daily-chart zien we ook een mogelijk scenario voor een short trade:

Potentiële multibaggers - Technische Analyse Roku Inc 3

Er is ook een kans voor een short, wanneer we even boven de midrange komen en vervolgens een bearish reactie krijgen. Als dit gebeurd kan er liquidity gepakt worden. Zodra het aandeel dan de laatste higher low uitneemt en de trendline breekt, is dit een mooie setup voor een short entry op de midrange.

Hierbij kan een stoploss boven de deviatie of laatste swing high worden geplaatst. Het target is hierbij het eerste level van de support (gemarkeerd met de $$$), deze kan eventueel door lopen naar de februari low.

Nogmaals, ben je niet bekend met technische analyse of heb je geen interesse in traden, maak dan gewoon de keuze voor jezelf of je wel of niet in dit aandeel geloofd op het lange termijn. Als je het vorige artikel hebt gelezen, weet je dat een 100-bagger er gemiddeld 26 jaar over doet, geduld is een schone zaak.

Wil je meer leren over technische analyse en traden? Kijk dan eens bij cursussen of boeken of word premium lid in de community.

De charts zijn gemaakt met behulp van TradingView door een analist en vriend uit de WhatsNext Discord.

Aandeel Fiverr ($FVRR)

Ook dit bedrijf zal velen bekend in de oren klinken. Fiverr is een platform dat vraag en aanbod naar diensten samenbrengt. Simpel gezegd: als jij een video-editor zoekt, dan kun je op Fiverr eenvoudig een freelancer vinden die dit kan doen. Fiverr ontvangt voor elke transactie een fee van de koper en houdt verder nog 15% commissie in van het totale bedrag.

Omdat het businessmodel van Fiverr enorm dynamisch en flexibel is, liggen de brutomarges enorm hoog. In de meest recente earnings report rapporteerde Fiverr een brutomarge van ruim 83%. Dit geeft een degelijke indicatie van de kwaliteit van de onderneming en maakt het een potentiële multibagger.

Fiverr is een van de grotere spelers in haar markt. Fiverr profiteert enorm van haar sterke merknaam, reputatie en netwerkeffecten. Allereerst geniet Fiverr van een van de beste merknamen in de sector.

Verder is er bij Fiverr sprake van netwerkeffecten: hoe meer freelancers het platform Fiverr gebruikt, hoe meer waarde er gecreëerd wordt voor consumenten. Consumenten zullen immers gebruikmaken van het platform met het meeste aanbod. Hierdoor is het aannemelijk dat Fiverr in de toekomst een steeds dominantere speler wordt in haar markt.

Dit creëert ook een drempel voor nieuwe toetreders in de markt. Het is lastig om als nieuw bedrijf te groeien in een markt die gedomineerd wordt door een bedrijf dat geniet van sterke netwerkeffecten. Hierdoor beschikt Fiverr over de benodigde competitieve voordelen om uiteindelijk uit te groeien tot volwassen bedrijf.

Momenteel handelt Fiverr tegen een totale beurswaarde van $2,43 miljard dollar. Vanuit dit perspectief heeft het nog meer ruimte om tot een potentiële multibagger uit te groeien. Net als Roku is de beurswaarde van Fiverr de afgelopen maanden sterk gedaald.

Dit komt mede door het algemene negatieve sentiment dat heerst onder relatief onzekere groeiaandelen. Wat betreft de relatieve waardering handelt Fiverr ongeveer op dezelfde waardering als juni 2020.

Momenteel betaal je ruim 8 keer de jaaromzet. Deze groeit overigens wel stevig: in 2020 met maar liefst 77% en in 2019 met ruim 40%. Analisten verwachten dat deze trend zich doorzet in 2022: er wordt een totale omzet van $371 miljoen voorspeld, een groei van maar liefst 95%!

Als belegger zijnde zou je in 2022 6,55 keer de omzet betalen (uitgaande van een gelijkblijvende beurswaarde). Dit ligt onder het gemiddelde van snelle groeiers, waardoor Fiverr beleggers wel eens van goede rendementen zou kunnen voorzien.

Beide aandelen zijn te koop via DEGIRO, tijdelijk ontvang je nog 100 euro transactietegoed terug van DEGIRO. Je kan ook kiezen voor één van de andere brokers waar je zelf kunt beleggen, tegen lage transactiekosten, zoals Trade Republic of BUX Zero.

Twee potentiële multibaggers

Dit was het artikel over twee potentiële multibaggers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Like onze Facebook-pagina.

4.7/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

2 Reacties

 1. Sheniva

  Ik ben geïnteresseerd

  Antwoord
  • dejongebelegger

   We houden de aandelen goed in de gaten en zullen ontwikkelingen delen op sociale media!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.