Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

door | 29 aug, 2021

5 veelbelovende crypto 2021 - dejongebelegger

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in 2021, je wilt tenslotte het meeste rendement op je investeringen. Elke cryptobelegger vraagt zich dit af. We bespreken in dit artikel vijf interessante cryptomunten die het investeren wat mij betreft waard zijn.

Aan het einde van het artikel geven we je nog wat suggesties voor enkel de beste aanbieders waar je deze kan aanschaffen en waar je de desbetreffende cryptovaluta kan staken tegen aantrekkelijke rentes.

Een kleine disclaimer vooraf; alle coins die aan bod komen, heb ik ook in m’n portefeuille. Ik schrijf dit artikel omdat ik wil beargumenteren waarom ik deze cryptovaluta heb aangekocht. Deze vragen krijg ik namelijk regelmatig vanuit m’n social media kanalen. Je kan elke week mijn portefeuille zien op mijn Instagrampagina.

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

We gaan 5 veelbelovende cryptovaluta aan je uitleggen en we vertellen je waarom wij denken dat deze munten echt gaan knallen in 2021 en in de jaren daarna. Deze top 5 veelbelovende crypto 2021 bestaat uit bekendere en voor jou misschien nog onbekende cryptovaluta, variërend van large-cap tot small-cap en wat mij betreft de beste van hun “tak van sport” in de cryptowereld en dus met veel potentie.

Ethereum ($ETH):

We trappen de 5 veelbelovende crypto 2021 af met Ethereum, wat mij betreft onmisbaar en al tijden een hardere stijger dan Bitcoin. Het idee van Ethereum werd voorgesteld door de toen 19-jarige Vitalik Buterin, die in 2014 ook het Ethereum-netwerk oprichtte. Bitcoin wordt digitaal goud genoemd omdat store of value zijn belangrijkste kenmerk is. Bij Ethereum ligt dit iets anders: met Ethereum kan iedereen gedecentraliseerde ‘smart contracts’ op de blockchain maken.

Een smart contract is in feite een stuk zelfuitvoerende code met if en but statements om transacties tussen twee partijen te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, twee mensen, laten we zeggen een huisbaas en een huurder, kunnen afspraken maken over de betaaldata die periodiek wordt uitgevoerd met behulp van een smart contract. Het smart contract zou automatisch huur van de portemonnee van de huurder naar de portemonnee van de verhuurder overmaken, en in het geval dat de huurder de huur niet betaalt, kan het contract beperkingen opleggen, zoals het vergrendelen van de deur, of misschien het uitschakelen van diensten zoals elektriciteit om de plaats onleefbaar te maken.

Zodra een smart contract in werking is gesteld, kan niemand het veranderen – zelfs niet de persoon die de code voor het smart contract heeft geschreven en het heeft gemaakt. Dit maakt het zeer veilig en transparant. Smart contracts kunnen worden gebruikt in een breed scala van sectoren, zoals onroerend goed, waar ze de traditionele papieren contracten kunnen vervangen, ze kunnen worden gebruikt voor het stemmen in verkiezingen om stemmen te verifiëren in plaats van het gebruik van het traditionele stembiljet, of in de gezondheidszorg om de medische geschiedenis van patiënten op te slaan en te raadplegen.

Dit hele Ethereum-ecosysteem wordt gevoed door Ether (ETH). De prijs ervan is op weg naar herstel na de marktcrash in mei. Dankzij een grote verandering op het Ethereum Netwerk, genaamd de “London hard fork”, staat de prijs van Ether nu boven de 3200 USD met een market cap van 378,8 miljard USD.

Ethereum 2.0 zal een grote sprong voorwaarts zijn in de zin van het milieuvriendelijk en schaalbaar maken van het netwerk, omdat het huidige proof-of-work consensus (overeenstemming) mechanisme zal worden vervangen door proof-of-stake. Het proof-of-work mechanisme vereist dat mijnwerkers grote netwerken van krachtige mijnbouwmachines bouwen die grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken om te draaien, om blokken gegevens op de blockchain te verifiëren en beloningen te verdienen. Het proof-of-stake mechanisme beloont individuen, bekend als validators, gebaseerd op de hoeveelheid geld die ze inzetten op het netwerk. Deze overstap maakt Ethereum een nog interessantere investering en krijgt van mij de eerste plek op de veelbelovende crypto 2021 lijst.

5 veelbelovende crypto 2021 - dejongebelegger

Cardano ($ADA):

Naast Ethereum vind ik op dit moment de volgende van de veelbelovende crypto 2021 eigenlijk nóg interessanter. Cardano claimt een derde generatie blockchain te zijn die een meer flexibele, duurzame en schaalbare oplossing wil bieden in de blockchain en cryptomarkt. Bitcoin is de eerste generatie blockchain die niet veel kan behalve geld overmaken van de ene portemonnee naar de andere. Ethereum, de tweede generatie blockchain, lijkt veel op Bitcoin. Wat het onderscheidt van Bitcoin is dat Ethereum smart contracts aanbiedt op zijn netwerk. Deze smart contracts zullen binnenkort ook worden gelanceerd op de blockchain van Cardano, en tegen het einde van dit jaar zullen deze ook geschikt worden met Ethereum-gebaseerde smart contracts.

ADA is de native cryptovaluta van Cardano. ADA is geprijsd op $2,82 en heeft een market cap van bijna $91 miljard. Het maximale aantal ADA munten dat zal bestaan is 45 miljard. Momenteel zijn er 31,95 miljard in omloop.

Bitcoin is in staat om ongeveer 5 transacties per seconde uit te voeren, terwijl Ethereum bijna het dubbele aantal aankan. Cardano daarentegen kan meer dan 200 transacties per seconde verwerken. Maar er zit meer aan te komen. Het Cardano netwerk werkt aan zijn layer 2 scaling protocol Hydra dat tot 2 miljoen transacties per seconde mogelijk zal maken! Hiermee ligt Cardano ver voor op traditionele fintech-diensten als VISA, dat een snelheid van 65000 transacties per seconde heeft.

Cardano ontwikkelt een systeem voor “side-chains” die de uitwisselbaarheid tussen andere blockchains mogelijk maakt en heeft als doel een “internet van blockchains” te creëren zoals het “internet van dingen”. Er is geen manier om geld van bijvoorbeeld de Bitcoin blockchain naar dat van Ethereum te brengen zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals een beurs. Cardano wil dat veranderen en wil dat alle blockchains naadloos met elkaar samenwerken om een win-win situatie voor iedereen te creëren. Dankzij de ontwikkelingen rondom Hydra en de sterke usecase verdient Cardano zeker een plek in de veelbelovende crypto 2021 lijst.

PancakeSwap ($CAKE):

PancakeSwap is een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX) die draait op de Binance Smart Chain met CAKE – een BEP 20-token – als zijn eigen cryptovaluta. PancakeSwap stelt met liquiditeit pools gebruikers in staat om te geld verdienen door middel van staking, uitlenen, en yield-farming.

PancakeSwap’s cryptobeurs werkt anders dan een traditionele cryptobeurs zoals Binance. In plaats van een orderboek te gebruiken, gebruikt het een automated market maker (AMM) model dat koop-/verkooporders matcht met liquiditeitspools die crypto hebben gestort door liquiditeitsaanbieders. Als beloning voor het verschaffen van liquiditeit kunnen gebruikers een deel van de handelskosten en LP tokens verdienen. Om CAKE-tokens te farmen, moeten gebruikers een tokenpaar naar keuze selecteren en dit storten in de exchange liquidity pool van PancakeSwap.

CAKE werd in september 2020 gelanceerd als een BEP 20-token met het doel om liquiditeitsverschaffers op PancakeSwap te stimuleren. Aangezien het platform in 2021 een snelle groei doormaakte, steeg de prijs van CAKE ook. Op dit moment heeft CAKE een totale market cap van meer dan $ 215 miljoen en wordt het verhandeld tegen een prijs van $ 25,73. Het heeft een totale hoeveelheid van 215,15 miljoen, waarvan alle tokens momenteel in omloop zijn.

Een andere leuke feature van PancakeSwap is het volgende: PancakeSwap stelt gebruikers in staat om loten te kopen met behulp van CAKE tokens. Er worden in totaal 2 trekkingen per dag uitgevoerd (één om de 12 uur), en elk ticket kost 5 USD in CAKE tokens. Houders van een lot kunnen aan het eind van de trekking hun getallen matchen om een deel van de totale prijzenpot te winnen.

Daarnaast krijgen PancakeSwap-gebruikers ook toegang tot de wereld van non-fungible tokens (NFT’s). Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om NFT’s te verhandelen en in te zetten, en biedt speciale NFT-beloningen voor loterijwinnaars. Gezien de populariteit en de goede vooruitzichten van NFT’s, verwachten wij dat CAKE hiervan mee zal profiteren. Wat CAKE verder interessant maakt zijn de hoge rewards wat veel beleggers aantrekt, dit samen maakt het zeker één van de veelbelovende crypto 2021.

veelbelovende crypto 2021 - coinbase - dejongebelegger

Solana ($SOL):

Als één na laatste op de lijst kan deze echt niet ontbreken op de lijst veelbelovende crypto 2021. Solana (SOL) is een blockchain-netwerk van de vierde generatie dat streeft naar grotere schaalbaarheid en veiligheid met ultrasnelle transacties. Bitcoin en Ethereum’s gebruik van het proof-of-work consensus mechanisme om transacties te valideren heeft geleid tot opstoppingsproblemen op het netwerk wanneer het te druk is. Deze netwerk opstoppingen hebben een stijging van de transactiekosten of “gas prijzen” voor een gemiddelde gebruiker van het blockchain-netwerk tot gevolg.

Solana lost deze problemen op door zijn krachtige systeem dat 50.000 transacties per seconde kan verwerken met een gemiddelde bloktijd van 2,34 seconden. In termen van snelheid ligt Solana ver voor op alle populaire blockchain-netwerken, waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. Dit maakt Solana niet alleen een ideale blockchain voor de grootschalige behoeften van de wereldeconomie, maar ook voor het draaien van gedecentraliseerde apps (dApps) en staking platforms waar veel transacties per seconde worden uitgevoerd.

SOL is de native cryptovaluta van de Solana blockchain. SOL heeft een totale market cap van $27,48 miljard en wordt momenteel verhandeld tegen $93,2 per stuk. De maximale hoeveelheid is beperkt tot 489 miljoen munten.

SOL-houders kunnen deel gaan uitmaken van het netwerk van validators van de Solana-blockchain. Hoe meer SOL token een gebruiker bezit, hoe meer kans om geselecteerd te worden als een netwerk validator. Validators kunnen beloningen verdienen voor het goedkeuren en uploaden van transacties op de blockchain.

Solana’s Delegated-Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme staat iedereen toe die geen validator is om ook te verdienen. Door hun SOL holdings te doneren aan een van de validators op het netwerk, kan iedereen bijdragen aan het beveiligen van het netwerk en winst maken.

Axie Infinity ($AXS):

We zijn alweer aangekomen bij de laatste van de 5 veelbelovende crypto 2021; Axie Infinity Shards (AXS), de bestuurs-token voor het populaire play-to-earn blockchain monstergame genaamd Axie Infinity. Houders van AXS tokens krijgen het recht om inspraak te hebben in hoe de toekomst van Axie Infinity zal worden vormgegeven. AXS-houders hebben stemrecht op belangrijke beslissingen zoals upgrades van het spel en hebben controle over de Community Treasury om fondsen toe te wijzen.

AXS is een ERC-20 token op Ethereum dat een totale hoeveelheid van 270 miljoen heeft, waarvan er momenteel 69,9 miljoen in omloop zijn. Met een marktkapitalisatie van meer dan 4,6 miljard dollar is het de grootste cryptovaluta in de play-to-earn ruimte. Op dit moment is de prijs van één AXS $76,8.

Spelers kunnen de AXS token verdienen door verschillende games te spelen binnen het Axie Infinity Universe en door user-generated content initiatieven. AXS tokens kunnen ook gestaked worden om een passief inkomen te verdienen door het ontvangen van nieuw gecreëerde AXS.

AXS token zullen ook worden geaccepteerd op Axie Infinity’s NFT marktplaats waar spelers digitale huisdieren kunnen kopen, verkopen en verhandelen als NFT’s. Volgens Axie Infinity kunnen AXS ook gebruikt worden als een criterium om mee te doen aan verschillende veiling evenementen.

Ga naar Bitvavo - veelbelovende crypto 2021 - dejongebelegger

Waar veelbelovende crypto 2021 kopen?

De veelbelovende crypto 2021 munten zijn op veel verschillende exchanges te koop. Alle 5 zijn ze te koop op onder andere Bitvavo, Binance, Coinbase en FTX. Afhankelijk van je wensen en ervaring met cryptovaluta is de ene exchange misschien een betere match voor je dan de ander. Ik maak gebruik van deze exchanges en geen exchanges zoals Blox, Litebit of Bitcoinmeester vanwege het grote verschil in transactiekosten.

Je kan even rondkijken op de websites van de exchanges via de links hierboven, of je kan mijn artikel beleggen in cryptovaluta doornemen en meer lezen over de verschillende partijen en de voor- en nadelen.

Sommige van deze munten (ETH en ADA) zijn ook te staken op andere platformen, zoals op mijn lievelingsplatform Celsius Network. Dit levert je een passief inkomen (rente) op tot wel 12% per jaar. Wil je meer lezen over deze staking-exchange? Kijk dan eens op mijn pagina over crypto staken bij Celsius Network en check de relevante artikelen. Je vindt hier een artikel over de bonus bij Celsius Network, maar ook een algemeen artikel over wat crypto staken betekent en hoe dit werkt.

Volg dejongebelegger via de social media kanalen op als eerste deel twee veelbelovende crypto 2021 en andere artikelen te kunnen lezen! Meer artikelen als de top 5 veelbelovende crypto 2021 of suggesties voor deel twee? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Ga naar Binance - veelbelovende crypto 2021 - dejongebelegger

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Indexbeleggen bij InDelta review

Indexbeleggen bij InDelta review Een review voor indexbeleggen bij InDelta samen met een stapsgewijze handleiding door het proces en...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Extra pensioen opbouwen

Pensioensparen kan erg aantrekkelijk zijn, vanwege de belastingvoordelen die je hiermee hebt. De inleg die je op je pensioenrekening doet, mag je namelijk aftrekken van je belastbare inkomen tijdens de aangifte.

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Beleggen in een IPO – Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

50 euro tegoed bij DEGIRO

50 euro tegoed bij DEGIRO Mocht je willen beginnen met beleggen in aandelen en ETF’s bij DEGIRO is dit het perfecte moment. DEGIRO heeft...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan...

Hoe werkt een ETF

Regelmatig krijg ik de vraag wat is een ETF? Of hoe werkt een ETF? Op deze pagina ga ik je dat precies uitleggen. Om een goed beeld te...

Crypto veilig opslaan hardware wallet

Crypto veilig opslaan kan met een Hardware Wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je...

Beste Crypto ETF’s 2021

De rendementen op Crypto zijn de laatste tijd niet meer aan de kant te schuiven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Crypto het nieuwe goud is....

Cake DeFi review

Cake DeFi review De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de "freezer" is het nu toch echt...

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in...

De basis van beleggen #1

In het eerste deel van de basis van beleggen leg ik je de meest voorkomende begrippen uit die je kan tegen komen als je gaat beleggen. Ik...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

Crypto geld verdienen

Op deze pagina vertel ik jou 3 manieren om gratis Crypto te verdienen zo kan je alvast wennen aan de wereld van beleggen in Cryptovaluta...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Crypto staken uitleg

De uitleg over crypto staken van dejongebelegger! Een heldere uitleg over wat het precies is, wat het jou kan opleveren, waar je kan staken en wat de risico’s zijn?

Belastingaangifte en beleggen – 2020 & 2021

Vanaf vandaag kan je officieel weer belastingaangifte doen. Belastingaangifte en beleggen blijft een ding, vooral...

Waar kan je de ARK ETF’s kopen?

ARK ETF's kopen in Nederland of België ARK Invest ETF's kopen in Europa is lastiger, maar niet onmogelijk. Dus waar kan je de ARK ETF's...

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

Raisin welkomstbonus

Beleggen of sparen? De Raisin welkomstbonus. Omdat beleggen en sparen hand in hand gaan, krijg ik ook vaak veel vragen over sparen....

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Online geld verdienen; 8 manieren

Meer dan 8 manieren voor online geld verdienen met of zonder investering. Handel, onderneem, adverteer of genereer passief inkomen met behulp van deze tips.

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

Tips voor het beleggen in woningen

Tips voor het beleggen in woningen De prijs van Bitcoin rijst de pan uit en steeg de afgelopen tijd fors. Voor beleggers in de Crypto is...

Beste dividend aandelen 2021 Nederland & België

Beste dividend aandelen Nederland & België Nu het duidelijk is dat de ECB; de Europese centrale bank en de FED; de centrale bank van...

ETF en aandelen voor 2021

ETF en aandelen voor 2021 - aankopen September Een nieuwe maand betekend nieuwe aankopen, zowel op de beurs als in crypto. In dit artikel...

Gratis aandeel bij Bitpanda

Nog tot 14 mei één gratis aandeel en je maakt automatisch kans op een Tesla Model 3 Performance. Je krijgt na aanmelding sowieso één gratis (fractioneel) aandeel ter waarde van €5,- tot €200,-

Een voordelige zakelijke rekening bij Knab

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.