Tips voor het beleggen in woningen

door | 11 jan, 2021

Tips voor het beleggen in woningen

Tips voor het beleggen in woningen

De prijs van Bitcoin rijst de pan uit en steeg de afgelopen tijd fors. Voor beleggers in de crypto is dit natuurlijk een mooie tijd. Hetzelfde geldt voor mensen die beleggen in de woningmarkt. De laatste jaren zijn de prijzen van woningen fors gestegen. 

Echter geldt voor zowel de beleggers in cryptovaluta als de beleggers in woningen dat er enkele risico zijn. Benieuwd welke risico’s je loopt bij het beleggen in woningen? In deze blog laten we je graag de risico’s zien en geven we je diverse tips voor het goed beleggen in woningen. Als je geïnteresseerd bent in investeren in vastgoed kunnen deze tips voor het beleggen in woningen voor jou van pas komen. 

Prins Bernhard-belasting

Je hebt er vast wel van gehoord, de Prins Bernhard-belasting. De prins van het koninklijke huis bezit meerdere pandjes in en rondom Amsterdam. Hij weet dus als geen andere hoe je kunt beleggen in huizen. De overheid is echter klaar met de absurd hoge huurprijzen. Of de belastingregel er nou wel of niet komt, het is waar je als jonge woningbelegger rekening mee moet houden. Politici willen namelijk niet langer dat woningeigenaren te veel huur vragen voor de woning. De zogeheten huisjesmelkers hebben namelijk door de leegloop van dorpen en de toename van stedelingen grenzeloos de mogelijkheid om hoge huur te vragen. Vandaar wat tips voor het beleggen in woningen.

De eerste tip is dan ook om duurzaam te beleggen. Niet alleen duurzaam in de zin van klimaatvriendelijke woningen, maar ook door middel van eerlijke huurprijzen. Koop dus geen krakemikkige huizen die je allemaal koopt omdat de plek zich in steden bevindt. Kies voor goede huizen. Wanneer er een belasting komt en alle huurprijzen, om welke reden dan ook, gelijk worden getrokken heb je als woningbelegger een streepje voor. Een nette woning of een krakkemikkige woning voor dezelfde prijs, die keuze wordt makkelijk gemaakt door mensen die op zoek zijn naar een huurhuis. Tevens ben je voorbereid als er minimale eisen worden gesteld aan huurhuizen.

Funderingslabel

Om de tip van duurzame investering kracht bij te zetten moet je ook rekening houden met het funderingslabel. Afgelopen jaar is namelijk het funderingslabel gepubliceerd. Het nieuws niet meegekregen? Op Duurzaamfunderingsherstel.nl wordt duidelijk verteld wat het funderingslabel inhoudt en kun je zelfs je eigen fundering checken.

Door de ophef is er door de overheid gekozen om het funderingslabel tijdelijk stop te zetten. Een goede fundering wordt namelijk van steeds groter belang in de toekomst. Het is dan ook niks dat het grote moederbedrijf TotalWall een aparte website heeft opgericht voor duurzaam fundering herstel. Wanneer je wilt investeren in huizen is het een goed plan om deze website eens te bekijken en het nut van goede funderingen in acht te nemen.

Tot slot

Waar je wellicht met handelen in aandelen en crypto snel moet handelen, is dat bij de woningmarkt wel anders. Geheid dat er in de toekomst regelingen voor huisjesmelkers komen. Mede door de leegloop in dorpen en het funderingslabel die door de opwarming van de aarde tot stand is gekomen. Wanneer je dus zekerheid wilt voor de toekomst is het belangrijk om te investeren in huizen die toekomstbestendig zijn.

Dit blog met tips voor het beleggen in woningen is een blog geschreven door een partner. Mijn blog 5 tips om goed te beleggen kan je lezen bij deze partner, om op de link te klikken. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips voor het beleggen in woningen.

Tips voor het beleggen in woningen - Amsterdam kanaal
4.5/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

1 Reactie

  1. Peter Boon

    Nog nooit had ik gehoord, over de Prins Bernhard-belasting.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.