STAP-budget ongein of nuttig?

door | 27 aug, 2022

STAP-Budget-ongein-of-nuttig

Een tijd geleden vroegen we via het Instagram-kanaal wat jullie vinden van het STAP-budget.

Is het STAP-budget ongein of nuttig? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, er zijn namelijk zoveel opleidingen en cursussen die worden aangeboden onder het budget van 1000 euro per persoon, van de overheid. In principe heeft iedereen er recht op en zou het zonde zijn om jezelf achter te stellen, door er geen gebruik van te maken, wanneer je dit wel zou kunnen helpen.

In dit artikel delen we een kleine selectie van STAP-budget opleidingen, trainingen of cursussen, die ons wél waardevol lijken. Of ze ook voor jou waardevol zijn, is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen.

Mocht je interesse hebben om aanspraak maken op jouw persoonlijke STAP-budget? Zorg er dan voor dat je nu alvast aanmeldt en dat je op donderdag 1 september 2022 om 10:00 uur klaar zit, dan start namelijk de volgende aanvraagperiode. Als je deze mist moet je weer lang wachten voordat de overheid meer subsidie beschikbaar stelt.

Ronde gemist? Op 1 november 2022 wordt er weer geld vrij gegeven voor het STAP-budget, je kan je alvast inschrijven voor deze ronde via de links in dit artikel!

In dit artikel geven we wat meer informatie over trainingen die jouw arbeidspositie in de markt kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door een training die jou helpt een onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel op te zetten.

Onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel

We kicken de wél interessante opleidingen af met een opleiding die jouw arbeidspositie op de markt flink kan verbeteren.

Wanneer jij goede aanbiedingen wilt krijgen, is een goed LinkedIn profiel een must. Als je vervolgens ook nog aangenomen wilt worden is een net CV ook wel handig. Bij mij werd het belang van een goed CV en LinkedIn profiel op m’n Hbo-opleiding al erg duidelijk gemaakt en ook nadat ik een fulltime baan had gevonden, moest ik dit van mijn werkgever goed bijhouden.

Dit resulteert in veel job-offers via LinkedIn en door m’n CV wordt ik altijd uitgenodigd op gesprek!

In deze opleiding leer je jouw unieke talenten en vaardigheden beschrijven en leer jij hoe je in ‘no-time’ een onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel kunt bouwen door in kaart te brengen wat resoneert met jouw merkwaarden.

 • Ontwikkeld door experts met 25+ jaar ervaring in de HR branche.
 • Bouw stap voor stap een onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel.
 • Ontdek jouw unieke talenten en vaardigheden.
 • Ontdek hoe jouw droombaan er uit ziet en wordt zichtbaar voor jouw ideale werkgever.
 • Positioneer jezelf als expert op de arbeidsmarkt.
 • Volg dit programma 100% gratis dankzij de stap-subsidie.

Lijkt dit je wat? Bekijk hier de Onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel STAP opleiding.

All You Can Learn

Zijn de bovenstaande opleidingen of cursussen niet precies wat je zoekt?

Er is ook een optie om echt van alles te leren, via het TalentFirst platform. Dit kan onder begeleiding van een gecertificeerde TalentFirst coach en door heel het land, of online.

Bekijk hier het All You Can Learn opleidingsaanbod.

STAP-budget ongein of nuttig 3

GrowthTribe cursussen

Zijn alle bovenstaande opleidingen het net niet voor jou?

Bij GrowthTribe heb je keuze uit 12 verschillende cursussen!

Hier is een overzicht van een selectie van de gratis cursussen bij GrowthTribe:

 • Crypto & Web3
 • Digital Marketing
 • Growth Marketing
 • Business Analytics
 • Data Fundamentals
 • Data Visualisation & Storytelling
 • Digital Leadership
 • Design Thinking

Bekijk hier uitgebreid het aanbod of meld je aan voor de gratis GrowthTribe cursussen.

STAP-budget ongein of nuttig?

Niet iedereen is fan van het STAP-budget, direct of indirect betaald de belastingbetaler natuurlijk voor alle uitgaven die de overheid doet. Kom jij een cursus tegen waarvan je denkt dat dat echt een onzin cursus is? Je kan deze dan melden bij het meldpunt. Er zijn momenteel al meer dan 600 cursussen die het keurmerk hebben verloren en dus niet meer gevolgd kunnen worden met subsidie uit het STAP-budget.

Persoonlijk raden we aan alleen een opleiding, training of cursus te volgen die jou echt helpt en die je ook echt leuk vind!

4.5/5 - (6 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.