Passief inkomen verdienen

Passief inkomen verdienen

Naast dat je passief inkomen kan opbouwen door te investeren in bijvoorbeeld dividendaandelen of door crypto te staken voor rente. Kan je ook “passief inkomen” verdienen door middel van bijvoorbeeld advertentie-inkomsten of met affiliate-marketing. Passief inkomen staat tussen haakjes, omdat het opzetten van een passief inkomen bron, zoals een goed YouTube-kanaal of een goede website/ blog veel tijd kost. Je zal hier aan het begin veel tijd aan kwijt zijn en het duurt vaak een tijdje voordat het echt vruchten af gaat werpen en je daadwerkelijk inkomsten binnen krijgt.

 

Mocht dit je niet afschrikken en ben je bereid om hard te werken aan je eigen platform of kanaal, dan heb ik wat tips voor je. Afhankelijk van je kennis in marketing, het maken van een website of YouTube kanaal of specifiek affiliate-marketing kan het handig zijn om eerst hier meer over te leren, dit kan je doen door te googelen of door te beginnen met de Internet Succes Gids, of een cursus Affiliate Marketing. In principe kan je alle zakelijke kosten afschrijven van je omzet. Op deze manier ga je pas belasting betalen als je winst gaat maken, je hoeft hiervoor niet staan ingeschreven bij de KVK.

 

Begin met het bedenken wat je graag zou willen doen, kijk goed naar jezelf en wat bij jou past. Kies iets waar je passie voor hebt of iets waar je veel over weet. Belangrijk is dat je niet iets kiest wat je niet over twee maanden weer zat ben. Kijk ook naar concurrenten en een manier om toegevoegde waarde te bieden, waar andere iets aan hebben.

 

Als je dit hebt bepaald kan je beginnen met het bouwen van een sterk merk. Wat je hierbij kan helpen zijn bijvoorbeeld Social Media kanalen. Hier kan je gratis tips, feitjes en persoonlijke ervaringen delen. Wanneer je een redelijk aantal volgers en likes hebt, kan je beginnen met het bouwen van een website of blog. Je kan het ook andersom doen, maar een website krijgt niet zomaar bezoekers, die krijg je door te werken aan SEO, marketing, adverteren door middel van SEA of Social Media advertenties op bijvoorbeeld Facebook, Instagram, YouTube of Pinterest.

 

Als het je leuk lijkt om iets voor jezelf te beginnen, zou ik het zeker proberen! Je hebt wel doorzettingsvermogen nodig en je moet daadwerkelijk willen ondernemen. Andere skills die van pas komen zijn; creatief zijn, kennis van E-Commerce en goede teksten kunnen schrijven. Neem van mij aan dat je dit niet meteen kan, het is een proces waarin je langzaam aan beter wordt. Je leert dit door te vallen en opstaan, uiteindelijk weet je wat wel en niet werkt. Ik kan je vertellen dat het heel goed voelt om iets voor jezelf of met een vriend/ vriendin op te zetten en hiervan de eerste inkomsten te krijgen. 

 

Ik ga binnenkort meer artikelen schrijven over passief inkomen/ ondernemen. Voor nu alvast wat handige tips, tricks en links, zodat je aan de slag kan.

Internet succes gids - passief inkomen - dejongebelegger

De Internet Succes Gids

Het nummer één internet marketing product met uitstekende beoordelingen en een snelle en goede klantenservice.

Zelf maak ik op mijn website ook gebruik van Affiliate marketing. Heb je hier interesse in, neem dan zeker een kijkje naar deze gids en doe mee aan de Affiliate marketing revolutie.

Je hebt deze gids al voor een éénmalig bedrag van €47,- als je geen of weinig kennis hebt van Affiliate marketing is dit een prima investering die zich dubbel en dwars terugbetaald.

Verwacht niet in één maand €7500,- per maand te gaan verdienen. Maar na een paar maanden moet €500,- of meer goed haalbaar zijn. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd je erin steekt!

 

Liever een cursus?

Er is ook een goede cursus beschikbaar; Affiliate marketing in 10 dagen. Hiermee leer je in een rap tempo meer.

Deze cursus is van Paco Vermeulen, full-time internetondernemer en de oprichter van meerdere succesvolle websites.

Check altijd eerst of het echt iets voor je is, zo voorkom je onnodige uitgaven.

Domein en Hosting

Als je een website wilt, heb je eerst een domeinnaam, hosting partij en een zakelijk e-mailadres nodig.

Het is belangrijk om dit goed te regelen. Goedkoop is hierbij echt duurkoop. Slechte hosting of je website moeten verhuizen is een heel gedoe.

Zelf zit ik bij Xel.nl, een Nederlands bedrijf.

Website builder Divi

Geen ervaring met coderen of hier geen held in? Ik ook niet. Daarom heb ik gekozen voor de Divi builder.

Deze builder kan ik iedereen aanraden die een mooie website wilt bouwen, maar geen of weinig kennis heeft over HTML/CSS.

Met de Divi builder is dat geen probleem. Via onderstaande knop krijg je 20% korting.

Passief inkomen verdienen met Affiliate Netwerken

Er zijn veel verschillende netwerken of passief inkomen te verdienen. De beste heb ik voor je opgesomt.

Verkopen op Bol.com

Een andere optie is om passief inkomen te verdienen met verkopen op Bol.com. Als je hier geen ervaring mee hebt, kan je hier eerst meer over leren.

Je kan dit doen door zelf op onderzoek uit te gaan of met een Bol.com Masterclass.

Affiliate netwerk Awin

Awin is een veelzijdig Affiliate netwerk met campagnes voor bijna elke sector, voor elke website zitten er goede campagnes tussen.

Bij aanmelding moet je eenmalig €5- betalen, deze krijg je terug als je je eerste commissie hebt verdient.

Affliate netwerk Paypro

Paypro is een platform waar publishers en adverteerders elkaar vinden en is gericht op cursussen, boeken en gidsen voor allerlei sectoren.

Je kan eerst het assortiment bekijken zonder dat je de voorwaarden ondertekent.

Eigen Affiliate netwerken

Sommige aanbieders werken met hun eigen affiliate systeem, zoals bijvoorbeeld Bitpanda. Dit betekent dat er geen partij tussen zit en je vrienden kan uitnodigen met je eigen link en zo wat extra verdienen.

Vaak krijg je een bedrag of percentage per persoon die je aanbrengt, of een klein percentage van de transactiekosten.

Affiliate netwerk TradeTracker

TradeTracker is weer een ander Affiliate Netwerk, beschikbaar in het Nederlands. Veel verschillende campagnes om te promoten, voor alle sectoren die je kan bedenken.

Aanmelden is gratis en de uitbetaling kan wekelijks op je bankrekening, als je dit wilt.

Online boekhouden

Wel zo simpel. Online je administratie zoals facturen, inkomsten en uitgaven bijhouden. Met E-boekhouden.nl kan je nu zelfs je zakelijke rekening koppelen, scheelt je veel handmatig werk. Mijn zakelijke rekening is bij Knab, lees het artikel voor meer info.

Momenteel is E-boekhouden.nl de eerste 15 maanden gratis.

Website optimalisatie

Als je een website gaat bouwen met WordPress, zijn er een hoop gratis plug-ins beschikbaar. Ik zou ook zeker aanraden om ook gebruik te maken van Cloudflare.

Verder is Google je beste vriend, op bijna elke vraag kan je het antwoord vinden.

Vraag en antwoord

Mocht je specifieke vragen hebben, kan je deze aan mij stellen via social media. Ik geef de voorkeur aan Instagram of Facebook.

Een voordelige zakelijke rekening

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk handig om een zakelijke rekening te...

Als je zakelijke inkomsten gaat verdienen is het handig (en verplicht) om een zakelijke rekening te hebben.

Ik gebruik Knab in combinatie met E-boekhouden.nl. Check het bovenstaande blogartikel om hier meer over te lezen.