Online geld verdienen; 9 manieren

door | 08 aug, 2021

Online geld verdienen - passief inkomen genereren

Online geld verdienen

Online geld verdienen, de mogelijkheden zijn oneindig. Sinds de komst van het internet is het steeds makkelijker om te ondernemen. Toch hoef je niet per se te ondernemen om online geld te verdienen. Zowel passief inkomen genereren als online geld verdienen is voor iedereen mogelijk, ja ook voor jou.

Geld verdienen met je telefoon

Alle genoemde manieren om online geld te verdienen kunnen ook (deels) met je telefoon, zo kan je geld verdienen met je telefoon en heb je niet altijd een laptop of computer nodig.

Omdat dit artikel al een stuk langer wordt dan oorspronkelijk de bedoeling was, ga ik de introductie kort houden. Ik ga je 9 manieren vertellen waarvan ik ben overtuigd dat er voor ieder wat tussen zit. Afhankelijk van hoeveel tijd je erin wilt steken past de ene manier misschien beter bij je, dan de ander. De meeste manieren zijn voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, zolang je maar online kan.

We beginnen met manieren waarmee je zonder te investeren, online geld verdienen kan.

Laatste update: 27 juli 2023 – tekst aangevuld.

Online geld verdienen zonder investeren via EuroClix

Bij EuroClix kan je op een eenvoudige manier online besparen en geld verdienen. Het bespaargedeelte vind ik zelf niet heel interessant, zo bespaar ik liever via mijn twee favoriete cashback websites. Daarom ga ik hier verder niet op in.

Het eenvoudig geld verdienen is wel een leuke en laagdrempelige manier om wat bij te verdienen. Je kan hier al verdienen door mails te lezen en je bij bijvoorbeeld Pathé in te schrijven. Je verdient hiermee Clix, die je kan laten uitbetalen op je bankrekening of kan gebruiken voor tegoedbonnen. Hoe meer Clix jij spaart, hoe meer euro’s je krijgt per Clix, de zogenaamde “wisselkoers” stijgt als je meer Clix verzameld.

Naast dat je Clix kan verdienen door het lezen van e-mails, kan je meedoen aan marktonderzoeken waar je ook Clix voor krijgt. Hiervoor moet je wel eerst even je profielkenmerken invullen; maar hier verdien je ook al Clix mee!

Het valt te betwijfelen of EuroClix echt een manier is van passief inkomen genereren, maar je kan zeker online geld verdienen zonder te investeren. Online geld verdienden via EuroClix kost nooit veel moeite of tijd. Het mooie aan EuroClix is namelijk dat je altijd en overal iets extra kan verdienen, je bent nooit lang bezig en je kan makkelijk tijdens een treinreis of als je ergens zit te wachten wat Clix verdienen.

Na het aanmelden bij EuroClix via deze link ontvang jij direct je eerste 150 Clix gratis, ter waarde van € 1,95. De eerste € 5,- kan je binnen een uurtje al verdienen door simpele taken te voltooien.

Tot 30 november 2021, was er een actie, waarbij je zonder geld uit te geven een Nintendo Switch + Mario Kart Live: Home Circuit Set kon winnen. Leuk voor je kinderen jou of voor de verkoop, deze set is nu zo’n € 464,98 bij Bol.com.

Wat ik al heb verdiend bij EuroClix:

EuroClix Online geld verdienen - geld verdienen in de avonduren

Liever besparen op (online) aankopen die je sowieso wel doet? Bekijk de beste bespaartips.

Online geld verdienen zonder investeren via GfK Panel

GfK Panel is vergelijkbaar met EuroClix en een volledig gratis manier om online geld te verdienen.

GfK Panel is één van de grote spelers in de marktonderzoeksindustrie. Gebruikers kunnen de app installeren en daarna enquêtes invullen en hiermee geld verdienen! GfK Panel is pas net gelanceerd in Nederland, maar is al langer beschikbaar in andere delen van de wereld.

Het werkt heel simpel, deel je mening, verdien hiermee geld en geef vorm aan het nieuws. GfK Panel vraagt je onder andere naar je mening over politiek, sport, entertainment en nog veel meer, voor ieder wat wils dus.

Ik vind het erg leuk om met GfK Panel enquêtes in te vullen, omdat ze altijd actueel en relevant zijn. De beloningen zijn ook goed.

Een app-store recensie voor Gfk Panel.

Meld je aan bij GfK Panel en ga ook online geld verdienen!

online geld verdienen

Online geld verdienen door te promoten

Online geld verdienen door te promoten is een manier van online geld verdienen waarvoor je geen geld hoeft te investeren, met een goed idee en tijd is het zeker haalbaar om hiermee geld te verdienen.

Geld vragen voor promotie op sociale media; het gebeurt steeds vaker. Als je een account hebt met veel volgers kan je geld vragen voor het promoten van andere accounts of producten. Het verschilt hoeveel volgers je hiervoor nodig hebt, uit eigen ervaring vind ik accounts met minder dan 5000 volgers niet interessant en zou ik daar geen geld voor betalen. 5000 volgers organisch halen is goed te doen, mits mensen je berichten leuk vinden!

Dit spreekt misschien voor zich, maar hoe meer volgers, hoe meer geld je kan vragen voor promotie. Als je account nog aan de kleine kant is moet je waarschijnlijk zelf op zoek naar accounts die willen betalen voor promotie, heb jij al veel volgers zullen de verzoeken vanzelf binnen gaan komen. Er is niet echt een standaardprijs, dus je kan zelf kijken wat iemand wilt betalen voor promotie.

Het is mogelijk om volgers te kopen, echter zou ik dit echt afraden. Socialmediaplatformen als Instagram hebben dit namelijk door en als je volgers geen interactie hebben met je content laat het algoritme je content aan steeds minder mensen zien.

Toch zijn er veel accounts die dit doen, zodat ze de “swipe-up” functie krijgen, deze krijg je bij 10.000 volgers op Instagram. Niet heel lang geleden was er nog in het nieuws dat Mo Bicep moest stoppen met likes en volgers kopen. Je kan heel makkelijk zien aan de volgers of mensen volgers hebben gekocht, vaak zijn dit namelijk buitenlandse nep-accounts.

Instagram is natuurlijk niet het enige platform waarop dit winstgevend kan zijn, de grootste speler is Facebook en hiernaast heb je Snapchat en TikTok, die beide jongere doelgroepen hebben, waar sommige partijen goed voor willen betalen.

Online geld verdienen met handelen op marktplaats

Online geld verdienen kan ook door te handelen op websites waar je producten kan verkopen zoals Marktplaats of Bol.com. Het is verstandig om enkel te handelen in producten waar je veel van af weet, zo voorkom je dat je miskopen doet. Je kan wel altijd voor aankoop eenvoudig prijzen vergelijken, of als je ergens bent op je telefoon opzoeken wat er voor een bepaald product wordt betaald.

Ben je een enorme sneaker fan? Wellicht kan je dan exclusieve sneakers kopen en verkopen. Een populaire website voor het kopen en verkopen van Sneakers is SneakerJagers. Je hebt regelmatig exclusieve “drops” waar je kan meeloten voor exclusieve schoenen. Nike weet dit maar al te goed en speelt in op exclusiviteit, zo droppen ze vaak niet te veel schoenen van hetzelfde model en geven ze members de kans unieke schoenen te kopen. Afhankelijk van hoeveel je bij Nike uitgeeft kan je exclusievere items kopen.

Zelf koop en verkoop ik geen schoenen, behalve om te dragen natuurlijk. Wel ken ik vrienden die dit regelmatig doen en er mooie bedragen mee verdienen. Doe er je voordeel mee als het je leuk lijkt. Kleding verkopen kan ook eenvoudig via Vinted, al kost dit mij teveel moeite voor wat het oplevert.

Een ander idee is het verkopen van tickets, als je vaak naar evenementen of festivals gaat, weet je dat sommige tickets makkelijk voor meer te verkopen zijn. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld oude vinylplaten of tegenwoordig zelfs Pokémon-kaarten. Mocht je nog oude kaarten hebben, kan het goed zijn dat deze nu flinke duiten waard zijn.

Een lijst van producten waarin je eventueel kan handelen:

 • Schoenen
 • Horloges
 • Tickets
 • Lp’s (vinylplaten)
 • Elektronica
 • Pokémon-kaarten
 • Antiek
 • Telefoons
 • De nieuwste generatie spelcomputers; PS5, Xbox series S en X, Nintendo Switch

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Laat het mij vooral weten in de reacties als ik iets vergeet, of als je geen zin hebt om je Pokémon-kaarten door te spitten.

Weet jij super veel van één van deze rubrieken? Wellicht dat je dan dat rubriek in de gaten kan houden op Marktplaats. Als je dan een té goedkoop product voorbij ziet komen kan je dit kopen en weer verkopen met winst. Hoe duurder het product hoe meer winst je meestal kunt maken, mocht je producten kunnen kopen met korting, groeit je winstmarge natuurlijk ook. Zelf koop ik vaak met korting via BestSecret, regelmatig heb je hier bijvoorbeeld dure horloges met korting.

Door het internet kan je op deze manier online geld verdienen, je kan namelijk overal kopers en verkopers vinden. Ik ben geen fan van scalpen, dus zou zelf niet snel PS5’s gaan kopen om door te verkopen, toch zijn er genoeg mensen die het doen en er flink geld mee verdienen. Wel verkoop(te) ik regelmatig tickets en ben ik nu aan het experimenteren met handelen in horloges.

Verder heb ik wel eens antiek en Lp’s kunnen kopen en verkopen voor mooie winsten, er zijn zelfs bedrijven die “gratis” zolders leegruimen, als een oude bewoner bijvoorbeeld verhuisd of overlijdt. Ze halen dan gratis de zolder leeg en mogen in ruil daarvoor de spullen houden. Genoeg manieren voor online geld verdienen.

Online geld verdienen - passief inkomen genereren

Online geld verdienen door advertentie inkomsten

Via Google AdSense, YouTube of het verkopen van advertentieruimte via affiliate-partijen kan je online geld verdienen door advertentie-inkomsten. Bij veel affiliate-partijen waar ik ben aangesloten is dit mogelijk. Bijvoorbeeld bij FinanceAds en Awin.

Zelf verkoop ik geen advertentieruimte en werk ik ook niet met Google AdSense, ik hou mijn website liever clean. Je komt echter maar weinig websites tegen die geen advertentieruimte verkopen. Dat is ook niet gek, want je kan goed verdienen door het verkopen van advertentie ruimte via AdSense; mits je veel bezoekers krijgt op je website.

Bezoekers zijn niet het enige wat telt. De sector waar je website, blog of kanaal over gaat en hoeveel mensen daadwerkelijk op de advertenties klikken spelen vaak ook mee. Zo heb je verschillende termen, deze komen aardig overeen bij advertentie-inkomsten en bij affiliate-marketing:

 • CPV = Cost per view; hierbij krijg je betaald per weergave.
 • CPC = Cost per click; hierbij krijg je betaald per klik.
 • CPL = Cost per lead; een lead is iemand die zich bijvoorbeeld inschrijft voor een nieuwsbrief of een account aanmaakt en zijn e-mailadres en telefoonnummer afgeeft.
 • CPA = Cost per acquisition; hierbij geeft degene die zich aanmeldt daadwerkelijk iets uit.

Vaak ligt de keuze van het model bij de partij die de advertenties gepromoot wilt hebben. Natuurlijk heb je als promotor wel de keuze om aan de hand hiervan iets wel of niet te promoten. Het is goed kijken wat werkt, een populaire manier hiervoor is via A/B testing. Als voorbeeld: met A/B testing laat je verschillende bezoekers, verschillende versies zien van een pagina of advertentie. Een gedeelte van de bezoekers krijg de A-versie te zien, andere de B-versie. Naderhand kan je aan de hand van statistieken zien wat het beste converteert.

Hiermee kom je onder andere in aanmerking wanneer je gaat adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Ook met de websitebouwer Divi, waarmee ik deze website heb gemaakt, kan het erg simpel.

Niemand verwacht van je dat je dit meteen allemaal begrijpt en een hoop kan je al leren door te proberen, laat het je dus zeker niet tegenhouden! Kijk op m’n pagina over passief inkomen als je hier in geïnteresseerd bent.

Online geld verdienen - passief inkomen genereren

Online geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen met affiliate-marketing. Naast dat je passief inkomen kan opbouwen door te investeren in bijvoorbeeld dividendaandelen of door crypto te staken voor rente, waar ik hierna op terugkom. Kan je ook online geld verdienen door middel van affiliate-marketing.

Het opzetten van een kanaal waarmee je affiliate-marketing kan doen, zoals een goed YouTube-kanaal of een goede website/ blog doe je niet even snel. Je zal hier aan het begin veel tijd aan kwijt zijn en het duurt vaak even voordat het echt vruchten af gaat werpen en je daadwerkelijk inkomsten gaat ontvangen.

Ik maak met de website gebruik van de volgende affiliate netwerken: FinanceAds, Daisycon, Awin, TradeTracker, PayPro, Plug&Pay en AdTraction. Ik maak het meeste gebruik van de netwerken die ik als eerste heb genoemd. Dit levert mij meer dan €2000 per maand op met één website en dat in minder dan 2 jaar tijd.

Mocht dit je niet afschrikken en ben je bereid om hard te werken aan je eigen platform of kanaal, dan heb ik wat tips vanuit persoonlijke ervaring voor je. Afhankelijk van je kennis in marketing, het maken van een website of opzetten van een YouTubekanaal of zelfs specifiek affiliate-marketing kan het handig zijn om eerst hier meer over te leren.

Dit kan je doen door te googelen of door te beginnen met de Internet Succes Gids of een cursus Affiliate Marketing. Het grote voordeel aan ondernemen is dat je in principe al je zakelijke kosten kan afschrijven van je omzet, zolang het binnen normale proporties blijft. Belasting betaal je als ondernemer over je winst, niet over je omzet. Voor inkomsten uit online geld verdienen, zoals via een website hoef je niet staan ingeschreven bij de KVK. 9 van de 10 keer word je bestempeld als een “resultaatgenieter” en niet als ondernemer, mocht je twijfelen kan je altijd de ben ik een ondernemer check doen bij de Belastingdienst.

Begin met het bedenken wat je graag zou willen doen, kijk goed naar jezelf en wat bij jou past. Kies iets waar je passie voor hebt of iets waar je veel over weet. Belangrijk is dat je niet iets kiest wat je niet over twee maanden weer zat bent. Kijk ook naar concurrenten en een manier om toegevoegde waarde te bieden, waar andere echt iets aan hebben.

Als je dit hebt bepaald kan je beginnen met het bouwen van een sterk merk. Wat je hierbij kan helpen zijn sociale media kanalen. Hier kan je bijvoorbeeld gratis tips, feitjes en persoonlijke ervaringen delen. Wanneer je een redelijk aantal volgers en likes hebt, kan je beginnen met het bouwen van een website of blog. Je kan het ook andersom doen, maar een website krijgt niet zomaar bezoekers. Bezoekers krijg je door te werken aan SEO, marketing, adverteren door middel van SEA of via sociale media. Een gratis manier om bezoekers te krijgen, is door blogs te schrijven, zoals deze.

Als het je leuk lijkt om iets voor jezelf te beginnen, zou ik het zeker aanraden om te proberen! Je hebt wel doorzettingsvermogen en wat tijd nodig en je moet daadwerkelijk willen ondernemen. Andere skills die van pas komen zijn; creatief zijn, kennis van E-Commerce en goed teksten kunnen schrijven. Neem van mij aan dat je dit niet meteen kan, het is een proces waarin je langzaam aan beter wordt. Vergelijk mijn recente artikelen maar eens met mijn eerste artikelen, bij nader inzien doe maar niet!

Je leert dit door te vallen en opstaan, uiteindelijk weet je wel een beetje wat wel en niet werkt. Ik kan je vertellen dat het heel goed voelt om iets voor jezelf of met een vriend/ vriendin op te zetten en hiervan de eerste inkomsten te ontvangen.

Online geld verdienen met dividendaandelen

Een andere manier om online geld te verdienen is door middel van het ontvangen van dividend. Na aankoop van aandelen of ETF’s die dividend uitbetalen is dit een erg passieve manier van geld verdienen. Dividend wordt namelijk uitbetaald aan aandeelhouders, als beloning voor je investering.

In dit artikel wil ik hier verder niet al te veel op in gaan. Je kan alles lezen over dividend, waar je onder andere op moet letten bij het selecteren van dividend aandelen en dividend aandelen in mijn artikel; beste dividend aandelen 2022 Nederland & België. Mocht je dit interessant vinden en wil je gaan beginnen met beleggen op de beurs, heb je nu een leuke actie voor €100,00 tegoed bij DEGIRO.

Online geld verdienen met crypto

Mijn favoriete manier van online geld verdienen is passief inkomen genereren met crypto. Dit is namelijk na het storten echt passief en ideaal voor holders van cryptovaluta. Dit kan door middel van je crypto te staken, hierbij zijn de rentes op dit moment hoger dan wat je kan krijgen aan dividend. Momenteel kan je eenvoudig tussen de 8% en 12% rente krijgen op je favoriete cryptovaluta op via drie goede betrouwbare partijen en vier bonussen van totaal $190.

Dit maakt het de ultieme manier maakt voor online geld verdienen. Naast dat je rente krijgt over je crypto, profiteer je ook gewoon van koersstijgingen net als bij aandelen. Wil je meer lezen over crypto staken kan dat in mijn artikel crypto staken; hoe, wat en waar of kijk welke partijen ik gebruik op de passief inkomen pagina.

Geen fan van crypto en toch liever rente op je spaargeld? Hier heb ik ook een artikel over. Bekijk het artikel sparen met hoge rente om te zien hoe je momenteel nog 4,3% rente kan krijgen! Natuurlijk zijn er naast deze negen genoemde manieren om online geld te verdienen nog meer manieren. Check het artikel 5 side hustles voor 5 andere manieren.

Gratis crypto verdienen online

Coinbase is op Binance na het bekendste crypto platform, om marktaandeel te winnen geven ze regelmatig gratis crypto weg aan gebruikers. Dit werkt via een verdien systeem, ook wel Coinbase Earn genoemd.

Door het beantwoorden van simpele vragen kan je als gebruiker gratis crypto verdienen. Zelf heb ik hiermee in totaal ongeveer €180,- verdiend. Het meeste heb ik al opgenomen, hieronder kan je zien wat ik in de laatste maand nog heb verdient elke quiz bestaat uit 3 vragen; kies je het foute antwoord mag je gewoon nog een keer raden.

online geld verdienen - gratis crypto verdienen online coinbase 2

Om via Coinbase gebruik te maken, moet je wel eerst een gratis Coinbase account aanmaken. Hierna kan je quizzen maken om te beginnen met verdienen. Uitbetalen kan via overschrijving naar je bankrekening. Hier nog een screenshot uit de App van Coinbase, bij de quiz van XLM en COMP kon je eenvoudig mooie bedragen verdienen.

online geld verdienen - gratis crypto verdienen online coinbase

Een andere exchange waar je momenteel crypto kan verdienen met een quiz is Bitpanda.

Dit was het artikel over online geld verdienen, denk jij ook goede of zelfs betere manieren te weten? Laat het ons weten in de reacties.

Vond je dit artikel leuk om te lezen of leerzaam? Laat het mij dan weten in de reacties! Dan kan ik in de toekomst meer artikelen schrijven over online geld verdienen, ondernemen of iets wat jij voorstelt! Voor nu heb ik alvast een hoop handige tips, tricks en links zodat je aan de slag kan op mijn pagina passief inkomen genereren.

Veelgestelde vragen

Welke manieren heb je om online geld te verdienen?

Je kan online geld verdienen met of zonder investering. Bijvoorbeeld door het invullen van enquêtes, online te promoten, advertentie-inkomsten, te handelen, affiliate-marketing en met crypto en dividendaandelen.

Welke van deze manieren gebruik jij?

Ik gebruik momenteel 6 van de 9 genoemde manieren!

Welke affiliate netwerken gebruik jij?

Ik maak met de website gebruik van de volgende affiliate netwerken: FinanceAds, Daisycon, Awin, TradeTracker, PayPro, Plug&Pay en AdTraction. Ik maak het meeste gebruik van de netwerken die ik als eerste heb genoemd.

4.6/5 - (14 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

4 Reacties

 1. Niels Hendrickx

  Heel duidelijk artikel, en top ideeën!

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Dankjewel Niels! Zeker! Gebruik er zelf ook veel van. 🙂

   Antwoord
 2. Cools Job

  kom maar op met het gratis aandeel

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.