Cake DeFi review

door | 16 sep, 2021

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

Cake DeFi review

De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de “freezer” is het nu toch echt tijd voor de Cake DeFi review.

Cake DeFi is een handige webapp om crypto’s te staken, voor extra rendement.

Ze hebben voor beginners een leuke actie, wat Cake DeFi echter nog interessanter maakt is dat zij de freezer hebben ge-update. Momenteel is er een actie waarbij je een bonus van $ 30 kan krijgen. Wacht dus niet te lang! Check hier de bonus.

Hier later in het artikel meer over, laten we eerst kijken naar de voordelen en nadelen van Cake DeFi.

Voordelen Cake DeFi

 • Cake DeFi is niet te uitgebreid en ziet er mooi uit.
 • Je krijgt mooie rendementen op DFI en in liquidity pools.
 • Een welkomstbonus van minimaal $ 30 in DFI.
 • Zowel op de desktop als app goed toegankelijk.
 • Geen koppeling nodig met externe wallet-extensies.
 • De mogelijkheid om tegen hoge rente vast te zetten voor een langere periode in de freezer.

Nadelen Cake DeFi

 • Cake DeFi is beschikbaar in verschillende talen, maar niet in het Nederlands.
 • De transactiekosten bij het storten verschillen per munt, zo zijn BTC en ETH een stuk duurder.
 • In de freezer vastgezet is vastgezet.

Als je je bewust bent van de nadelen bij Cake DeFi, heb je hier weinig last. Hopelijk heb jij door deze Cake DeFi review geen hoge transactiekosten en ben je je ervan bewust dat als je het in de vriezer vastzet voor een langere periode, dit ook echt vaststaat tot de einddatum.

Op Cake DeFi kan je de volgende coins storten en staken, apart of in liquidity pairs: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, USDT, USDC, Bitcoin Cash, Doge en natuurlijk DFI.

Cake DeFi Freezer

De voornaamste reden waarom ik de Cake DeFi review schrijf, is de nieuwe freezer van Cake DeFi. Je kan deze echt zien als een vriezer, waarin je je assets/ crypto voor een langere periode instopt. Oftewel je bevriest een gedeelte van je crypto of een Liquidity Pair bestaande uit bijvoorbeeld DFI en BTC of één van de andere munten.

De Cake DeFi Freezer is een echte manier van passief inkomen genereren. Terwijl jij eenmalig je crypto overboekt en vastzet, doet Cake DeFi de rest en loopt je vermogen gedurende tijd alleen maar op.

Omdat ik denk dat het beter uit te leggen is aan de hand van wat afbeeldingen zal ik wat screenshots met je delen over hoe het eruit ziet en een gedeelte van wat ik heb vastgezet. Zelf heb ik gekozen voor 60 maanden, na 5 jaar komt alles dus weer vrij.

Je ziet hier mijn BTC-DFI pair, een gedeelte DFI en het huidige saldo wat ik op Cake DeFi heb staan. Zoals je kan zien is de base en bonus APY niet verkeerd!

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

60 maanden vastzetten

Verder met de Cake DeFi review. Ik zal je laten zien wat je kan krijgen als je het 60 of 120 maanden vast zet en wat het verschil dan is tussen wel en niet vastzetten in de freezer. Laten we beginnen met 60 maanden:

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

100 DFI is niet het maximale wat je kan vastzetten, de MAX die er naast staat is voor als je het maximale aan DFI wat jij bezit wilt vastzetten. In dit voorbeeld zetten we 100 DFI vast voor een periode van 5 jaar.

Na deze periode zal het zonder de Cake DeFi Freezer 273.9 DFI waard zijn, met freezer zelfs 360.9 DFI. Dit verschil ligt in de APY:

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

De Base APY is 74,3% en met de vermenigvuldiging van x1.5 komt dit uit op 130,04% per jaar, voor 5 jaar lang. Laten we nu gaan kijken naar wat het is als je het 120 maanden vastzet, het maximale.

120 maanden vastzetten

Ook in dit voorbeeld pakken we 100 DFI en zetten we het 120 maanden vast. Je ziet op de onderstaande afbeelding het verschil tussen vastzetten met of zonder vriezer.

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

Zoals je kan zien is het verschil echt mega, dat komt door de vermenigvuldigingsbonus die je krijgt als je kiest voor 120 maanden.

De Base APY is bij 120 maanden ook 74,3% maar met de vermenigvuldiging van x2 komt dit in de vriezer uit op 203,54% wat ook meteen de reden is waarom veruit de meeste DFI holders kiezen voor een bevriestermijn van 120 maanden.

Zie onderstaande afbeelding:

Cake DeFi Review Cake DeFi Bonus Cake DeFi Freezer

Omdat bij 60 of 120 maanden pas echt interessant wordt door de hoge bonus APY heb ik deze meegenomen in de Cake DeFi review. Mocht je het voor minder maanden willen vastzetten heb je alsnog een hoog ‘basis’ rendement op DFI of de DFI-pairs.

Je kan het ook eerst een maand of paar maanden proberen. Hoeveel je uiteindelijk verdient hiermee is afhankelijk van hoeveel jij wilt vastzetten en voor welke periode. De freezer is wel het meest interessante van de Cake DeFi review, maar wat ook mooi is is dat je een bonus kan krijgen, bekijk hieronder de voorwaarden.

Cake DeFi bonus $ 30

Bij het aanmelden kan je altijd $ 20 aan bonus krijgen, maar als je deze link gebruikt krijg je $ 10 extra. Je ontvangt dus in totaal minimaal $ 30 aan gratis crypto! Dit kan natuurlijk niet ontbreken in de Cake DeFi review.

Wat moet je doen?

 1. Meld je aan via deze link of gebruik bij het aanmelden deze code: 873290
 2. Doorloop de aanmeldprocedure bestaande uit e-mailverificatie, identificatie, etc.
 3. Stort minimaal voor $ 50,- aan cryptomunten, zelf heb ik DASH gestort.
 4. Ontvang de gratis crypto!

De bonus staat automatisch 180 dagen vast en gedurende die tijd krijg je daar rente over (momenteel 84% per jaar, dat elke 12 uur wordt uitbetaald).

When you sign up for a Cake DeFi account and make your first deposit of $ 50 or more in value (with any coin), you will receive a bonus of $ 20 worth of DFI. This bonus will be locked up for 180 days in the Confectionery program and automatically yields staking returns during this time.

Deze bonus wordt met de uitnodigingslink verhoogd naar $ 30 aan DFI.

Je kan kiezen voor verschillende cryptomunten en op basis van de huidige prijzen, is het wellicht handig om te kiezen voor Litecoin of Dash, omdat hierbij de opnamekosten het laagste zijn.

Je kan je gestorte Dash, Litecoin of andere munt op elk gewenst moment weer opnemen/ terugstorten naar je eigen wallet. Je hoeft geen 180 dagen te wachten om dit te doen.

Heb je nog nog geen crypto’s dan biedt Cake DeFi je de mogelijkheid om Bitcoin of Ethereum rechtstreeks via hun webapp aan te schaffen, dit zou ik echter niet aanraden.

Als je liever een andere cryptomunt wil storten, dan moet je die elders kopen. Litecoin en Dash zijn goed verkrijgbaar en de opnamekosten daarvan zijn relatief laag.

Zelf gebruik ik Binance voor het goedkoop aanschaffen van cryptomunten en verzenden naar bijvoorbeeld je wallet bij Cake DeFi.

Omdat het op dit moment lastig is om geld rechtstreeks van je bank naar Binance te krijgen, gebruik ik hiervoor Bitvavo. Daar kan je eenvoudig geld opnemen en storten via iDEAL of bankoverschrijving. Kijk bij beleggen in cryptovaluta welke platformen ik nog meer kan aanraden.

De risico’s mogen niet ontbreken in de Cake DeFi review. De risico’s die hieraan zitten is dat DFI minder waard wordt, wat ik niet heel gauw zie gebeuren en dat de rendementen wellicht iets lager worden. Deze zijn echter super stabiel dus ook dit zie ik niet snel gebeuren.

Zelf doe ik het met een niet heel hoog bedrag maar zit ik er wel over na te denken om er nog bijvoorbeeld duizend euro vast te zetten voor een periode van 10 jaar.

Kijk bij Crypto staken, hoe wat en waar om te zien hoe staken werkt en wat je andere opties zijn.

Volg dejongebelegger op Instagram om al mijn beleggingen te zien.

Dit was de Cake DeFi review. Laat me weten wat je ervan vindt in de reacties of laat weten waar jij graag een review over ziet.

4.4/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

5 Reacties

 1. Sander

  Stel dat je gebruik maakt van het freezer program van Cake Defi. Je steekt een 200 EUR vast voor X aantal DFI, de eerste paar maand gaan goed tot volgend jaar februari, bitcoin crasht en gaat over naar een bull market, en de altcoins volgen. Wat gebeurt er met de onderliggende waarde van de DFI munten in de freezer? Daalt je APY, daalt je staking rewards?

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Hoi Sander! Het aantal DFI dat je hebt blijft gelijk. Gebruik je de freezer dan staat het wel vast. Het kan zijn dat de APY en de stakingrewards (omdat DFI wellicht iets minder waard wordt) iets dalen. Ook een bearmarket komt ooit ten einde, maar dit zijn wel reële risico’s die je benoemd.

   Antwoord
 2. ronlie

  Hoi Sander,
  Als je 100 DFI 10 jaar wegzet tegen een APY 203%, dan heb je aan het einde 6,5 miljoen DFI
  Oftewel 100x(1+203%)^10 = 6.522.683
  Wat is dan die 493.4 DFI?
  Weet je hoe het zit?

  Antwoord
 3. Tessa

  Hoe kun je de DeFI weer omzetten naar euro’s? Cake biedt namelijk geen mogelijkheid om de munt om te zetten in een andere coin.

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Hoi Tessa, je kunt DFI opnemen of versturen naar bijvoorbeeld KuCoin. Hier kan je het dan verkopen voor Bitcoin of USDT, dit kan je vervolgens weer omzetten naar euro of opnemen naar Bitvavo zodat je het daar kan verkopen voor euro’s. Zelf kies ik voor de laatste optie als ik wil opnemen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.