Is Meta op de verkeerde koers?

door | 21 dec, 2022

Meta op de verkeerde koers 2

Is Meta op de verkeerde koers?

Het voormalig Facebook-aandeel is met 66% gedaald sinds het bedrijf haar naam veranderde in oktober 2021. Toen werd het aandeel verhandeld tegen 323,57 dollar. Tegenwoordig kost 1 aandeel Meta nog maar 117 dollar. Hoewel 2022 een lastig jaar is voor de hele technologie-industrie, heeft Meta het bijzonder lastig.

Meta weigert terug te komen op haar Metaverse standpunt, ook al is dat niet wat beleggers willen horen.

Meta heeft aangekondigd dat het 20% van haar uitgaven zal toewijzen aan metaverse ontwikkeling in 2023, ondanks kritiek dat het bedrijf overdreven gefocust is geraakt op haar VR-projecten. Een topmanager van Meta zei dat de toewijzing hen in staat zal stellen “aan de top” te blijven.

De aankondiging heeft bijgedragen aan een verdere daling van de aandelenkoers, de aandelen van Meta zijn sinds het begin van het jaar met maar liefst 66% gedaald. Het VR/AR-ontwikkelingsproject, Reality Labs, rapporteerde van januari tot september van dit jaar meer dan $9 miljard aan verliezen.

Wat is Realty Labs?

Realty Labs, waar in 2016 de Oculus Rift VR-headset vandaan kwam, kreeg van Meta de opdracht om Meta’s Metaverse-project te ontwikkelen. Momenteel gaat 20% van Meta’s totale investeringen naar Realty Labs. De overige 80% gaat naar Meta’s kernactiviteiten, Facebook, WhatsApp en Instagram.

Met de investeringen in Realty Labs, denken ze aan de top te blijven van één van de meest concurrerende en innovatie industrieën ter wereld. Het Metaverse-project, genaamd Horizon Worlds, is tot nu toe geen makkelijk project om grip op te krijgen.

Meta op de verkeerde koers

Wordt de Metaverse de ondergang van Meta?

De Metaverse is een gedeelde virtuele wereld waarin mensen als 3D-avatars interactie met elkaar kunnen hebben. In de cryptowereld staat de blockchain en met name NFT’s centraal als belangrijke factoren van de Metaverse.

Beleggers in Meta beginnen te denken dat de gok van Zuckerberg niet zal lonen, aangezien de “app-familie” van het platform nog steeds aanzienlijk meer inkomsten genereert dan zijn VR-ondernemingen.

Bovendien kan de Techgigant een boete van $11,8 miljard krijgen nadat zij deze week door de Europese Commissie is beschuldigd van het overtreden van antitrustwetten. Tot nu toe heeft Meta doorgezet, maar het geduld van investeerders kan opraken.

Maakt Zuckerberg met Meta een goede beslissing? Of is Meta op de verkeerde koers?

Zelf heb ik geen aandelen van Meta en zal ik deze ook niet kopen.

Het klopt dat ze veel geld verdienen met de “app-familie”, maar wat hebben beleggers daaraan zolang Zuckerberg zoveel geld stort in de (nu nog?) bodemloze Metaverse put?

5/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.