Indexbeleggen bij InDelta review

door | 01 jun, 2021

Indexbeleggen bij InDelta review

Indexbeleggen bij InDelta review

Een review voor indexbeleggen bij InDelta samen met een stapsgewijze handleiding door het proces en natuurlijk de kosten worden besproken! InDelta is een fondsaanbieder waarbij je op een eenvoudige wijze kan beleggen in indexfondsen via een eigen verdeling of modelportefeuille. Het maakt beleggen simpel en laagdrempelig. Je kan al starten met beleggen bij InDelta vanaf één euro. Voor Indexbeleggen via InDelta heb je weinig kennis over beleggen nodig, maar wat wel belangrijk is om te weten hoe de fondsen presteren, dit kan je meteen, of later checken op de website van InDelta.

Indexbeleggen is een passieve vorm van beleggen die je kan helpen bij vermogensopbouw. Je belegt bij InDelta bij gelijk gespreide fondsen, zo bestaat elk fonds uit 50 bedrijven, die allemaal voor 2% wegen. Er is keuze uit negen unieke fondsen, op deze manier kan je een goed gespreide portefeuille samenstellen. Door goed te spreiden, verminder je als belegger je risico.

Tijdens deze InDelta review neem ik je door de mogelijkheden bij InDelta en geef ik een stapsgewijze handleiding van hoe je begint. Ook kan je zien hoe ik mijn portefeuille handmatig heb gespreid en ga ik, zoals je van mij bekend bent, mijn rendement met je delen! Maar omdat dit een InDelta review is, beginnen we meteen bij het belangrijkste, de kosten!

Laatste update: 12-05-2022 – 19:00 | Tekst aangevuld.

De kosten bij InDelta

Zoals elke belegger weet, zijn de kosten bij beleggen erg belangrijk. Kosten hebben namelijk een groot invloed op je rendement. Hoe lager de kosten, hoe meer vermogen je opbouwt. Omdat InDelta zich hiervan bewust is, kan je bij InDelta je vermogen opbouwen tegen lage kosten.

InDelta Review - de kosten

Zij geven zelfs aan dat als zij de kosten verder kunnen verlagen, dit ook te doen. Dat geeft ook rust. Tenminste, alleen voor ons. Banken en vermogensbeheerders worden zenuwachtig van de tarieven, omdat de kosten hier vaak veel hoger zijn. Maar genoeg daarover, hoeveel kosten zijn er nu, op dit moment, daadwerkelijk?

In totaal heb je bij InDelta 0,57% aan kosten per jaar. Bij banken ligt dit percentage voor beheerd beleggen of indexbeleggen bijna altijd boven de 1%, bij vermogensbeheerders of bijvoorbeeld een Peaks zelfs nog veel hoger!

De 0,57% bestaat uit de beheerkosten voor de fondsen van 0,5% per jaar en uit overige fondskosten van 0,07% per jaar. Dit zijn kosten die zij maken om het beleggingsbeleid (zoals de jaarlijkse herweging) uit te voeren en om dividendlekkage te voorkomen. De kosten worden verrekend in de koers van de indexfondsen. Naast deze kosten zijn er geen aan- en verkoopkosten, geen service-fee of bewaarloon en is je portefeuille wijzigen gratis. Een rekening openen en aanhouden is ook helemaal gratis.

Als werkende bij een bank, weet ik dat je geen alternatief gaat vinden voor (passief) beheerd beleggen met zulke lage kosten. Ik kan dus met een gerust hart InDelta een dikke tien geven voor de lage kosten in deze InDelta review.

Een rekening openen bij InDelta

Een rekening openen om te kunnen indexbeleggen bij InDelta, begint met het invullen van je persoonlijke gegevens. Na het invullen van deze gegevens, ontvang je eerst een verificatielink via de mail voordat je verder kan.

Indexbeleggen bij InDelta review 1

Het invullen spreekt allemaal aardig voor zich. Uiteindelijk kom je uit bij een W8-ben formulier. Door dit W8-ben formulier, hoef je straks minder dividendbelasting te betalen!

Dit W8-ben formulier wordt automatisch voor je aangemaakt, lees deze voor de zekerheid even door om te kijken of al je gegevens helemaal correct zijn. Wanneer dit het geval is hoef je het alleen nog te accepteren.

Nadat je alles heb ingevuld en geaccepteerd, worden je gegevens gecontroleerd. Je ontvangt automatisch een mail wanneer dit is gebeurt, bij mij was dit nog dezelfde dag.

Indexbeleggen in fondsen

Dan komt het leuke gedeelte, je portefeuille zelf samen stellen! Wil je dit niet handmatig doen, kan je natuurlijk ook kiezen voor een modelportefeuille. Je hebt hierbij drie keuzes; defensief, neutraal of offensief.

Je kan ook één van deze modelportefeuilles aanklikken en hier vervolgens wijzigingen in aanbrengen, zo kan je handmatig net iets afwijken van het gekozen model. De namen van de fondsen spreken op zich aardig voor zich, dat dit voor de meeste mensen al snel duidelijk is. Eventueel kan je bij het kiezen van de fondsen kan je de pagina koersinformatie op de website van InDelta gebruiken.

Zelf heb ik gekozen voor een handmatig model, gebaseerd op de offensieve portefeuille. Nadat je je portefeuille heb samen gesteld kan je hem opslaan en naar je dashboard gaan.

Indexbeleggen bij InDelta review - portefeuille verdeling

In je dashboard kan je geld overmaken en/ of een automatische incasso instellen. Overmaken kan via iDEAL of bankoverschrijving. Zelf kies ik voor een eenmalige inleg van € 200,- en een maandelijkse incasso van € 40,- zo kan mijn vermogen gestaag groeien, zonder dat ik hier omkijk naar heb!

De storting heb ik gedaan via iDEAL en was een dag later binnen. Vervolgens worden er automatisch kooporders aangemaakt voor elk fonds waarin ik ga beleggen, volgens de door mij zelf samengestelde portefeuille, ideaal toch?

Indexbeleggen bij InDelta review aankopen naar aanleiding van verdeling

Ik verwacht minimaal een rendement van 8 tot 10 procent per jaar, zonder dat ik hier verder nog iets voor hoef te doen. Mijn automatische incasso van € 40,- wordt elke maand verdeelt over de door mij samengestelde portefeuille, hier heb ik dus totaal geen omkijken naar! Gezien de historische rendementen op de indexfondsen bij InDelta, ook al is dit natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst, denk ik dat 8 tot 10 procent zeker haalbaar is.

Ik zal jullie elke 6 maanden op de hoogte houden van mijn resultaten. Omdat ik dit echt doe als een passieve vorm van beleggen ben ik niet van plan mijn verdeling van de portefeuille aan te passen. Mocht ik dit wel doen horen jullie dat natuurlijk meteen. Voor nu was dit mijn InDelta Review, mocht je hier ook willen beleggen kan je via deze link naar de website van InDelta gaan.

970x250

Tussentijdse evaluatie InDelta en behaald rendement

We zijn ondertussen een half jaar verder, dit betekent dat het de hoogste tijd is voor een tussentijdse evaluatie voor de InDelta review. Laten we kijken of het verwachte rendement van 8 tot 10 procent per jaar behaald is en hoe de communicatie en het gebruik van InDelta is verlopen.

Communicatie en gebruiksvriendelijkheid

Laten we beginnen met de communicatie vanuit InDelta. Elk kwartaal heb ik netjes een mail ontvangen met de kwartaalupdate. Hierin staat onder andere wat er gebeurd is in het afgelopen kwartaal en wordt er een vooruitblik gegeven op de financiële markten. Ook ben ik op de hoogte gebracht om te controleren of de door mij gekozen modelportefeuille nog naar wens was en van de eventuele schreefgroei in mijn portefeuille, omdat sommige fondsen beter presteerde dan andere.

Al met al ben ik hier erg tevreden over, ik heb mijn portefeuille niet aangepast omdat de schreefgroei erg meeviel.

Beleggen via de online omgeving van InDelta is erg gebruiksvriendelijk en zonder poespas. In het afgelopen 8 maanden ben ik slechts 3x ingelogd om te kijken hoe het er met de beleggingen voor stond. Omdat de automatische incasso aanstaat, heb je erg weinig omkijken naar indexbeleggen via InDelta, wat een fijn gevoel van rust geeft en ervoor zorgt dat je je tijd aan andere (betere) dingen kan besteden!

Behaald rendement

Misschien nog wel belangrijker, het behaalde rendement. Ik had gezegd een rendement van 8 tot 10 procent per jaar te verwachten. Nu ben ik op 1 juni 2021 begonnen met indexbeleggen via InDelta, op het moment van schrijven ben ik dus net geen 8 maanden bezig. 8 maanden staat gelijk aan twee-derde van een jaar. De 8 tot 10 procent per jaar, zou dus vertalen naar een verwacht rendement van 5,33 tot 6,67 procent over een periode van 8 maanden.

Op de onderstaande afbeelding kan je zien dat ik sinds de start een rendement heb behaald van 5,84%, de verwachtingen zijn dus uitgekomen. Had januari niet zo’n slechte maand geweest, stond het rendement zelfs nog hoger. Op 31 december 2021 stond deze namelijk op 8,33%.

Let op, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst:

Indexbeleggen bij InDelta review

Ik ben tevreden met dit rendement, gezien ik helemaal niets voor dit rendement heb hoeven doen, op het aanmelden na. Ik laat de passieve portefeuille bij InDelta dus mooi doorlopen. Als je opzoek bent naar een aanbieder om te index beleggen, kan ik InDelta zeker aanraden.

Dit was de InDelta review voor nu, tot over een half jaar!

Vragen kunnen in de reacties of via Social Media. Liever zelf beleggen? Bekijk dan eens artikelen over BUXZero of artikelen over DEGIRO. Up-to-date blijven kan via mijn Social Media accounts, het meest actief ben ik op Instagram.

Dit is een reclame. Raadpleeg het prospectus en het essentiële informatiedocument van InDelta
voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s

4.2/5 - (13 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.