Hoe kunnen jongeren meer uit hun geld halen?

door | 11 mei, 2022

Hoe kunnen jongeren meer uit hun geld halen

Hoe kunnen jongeren meer uit hun geld halen?

Veel mensen zullen het er mee eens zijn dat geld niet per se gelukkig maakt maar het leven wel een stuk gemakkelijker. Niet zo gek dus dat het gros Nederlanders continu bezig is met het ‘maken’ van meer geld op verschillende manieren, een extra zakcentje bijverdienen naast de huidige baan, of analyseren hoe je meer waarde uit je eigen geld kan halen.

Voor dit laatste zijn er tegenwoordig een hoop handvatten te vinden; investeren in panden, investeren in crypto’s (zoals eth kopen) of aandelen in startups kopen. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen fortuin op de bank te hebben staan voordat je geld investeert of gaat beleggen en zo zijn er ook talloze mogelijkheden om te beleggen voor jongeren. Ben je op zoek naar een manier om geld te investeren maar heb je zelf nog geen fortuin opgebouwd? Lees dan snel met ons mee!

Dit is een Partnerartikel, geschreven door één van onze partners. Wij raden het af om te beleggen met geleend geld.

‘’Spelen’’ met je studiefinanciering

Wanneer je binnenkort gaat starten met een studie, of al een tijd bezig bent, maar niet volledig teert op de zak van Ome Duo, is het wellicht een idee om dat vanaf heden wel te gaan doen. De lening van de overheid is tot op heden geheel rentevrij, wat jou de gelegenheid geeft om ‘’gratis’’ te lenen. Vervolgens kan je met het geleende geld op zoek gaan naar een manier om rente uit jouw geld te halen. Jouw lening zal je op den duur aflossen, maar de winst van de rente is geheel voor jou.

Beleggen met je wisselgeld

Naast de gebruikelijke manieren van geld beleggen, zijn er tegenwoordig ook veel apps op de markt die het beleggen een stukje makkelijker maken. Zo zijn er apps die er voor zorgen dat jouw wisselgeld automatisch belegd wordt; merk je niet zo veel van in de portemonnee en heb je verder geen omkijken meer naar!

Miljonair, of niet?

Zoals in de eerste alinea aangegeven hoef je tegenwoordig niet eerst een fortuin op je bank te hebben staan voordat je geld kan beleggen. Je kan aandelen van €100,- kopen en hiermee alsnog veel geld uithalen; zolang je het maar lang genoeg laat staan!

Niet vergeten!

Op zich maakt het niet uit hoe oud je bent om te starten met investeren/beleggen, zo lang je maar niet vergeet dat er geen garantie is dat je per definitie meer geld verdient wanneer je jouw geld in bedrijven, stenen, apps of crypto’s stopt. Er is altijd een kans op het verliezen van geld, wees je hiervan bewust!

Op de website vind je super veel manieren om actief en passief te beleggen en investeren, neem eens een kijkje.

4.2/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.