Freedom24 review en handleiding

door | 15 nov, 2021

Vaak is het niet mogelijk om direct bij een beursgang aandelen te kopen, maar met Freedom24 kan het wel. In deze review leer je alles over wat Freedom24 biedt op het gebied van handelen in IPO’s en hoe jij als particulier mee kunt doen aan beursgangen. Ook lees je of Freedom24 betrouwbaar is en hoe een beursgang werkt.

Freedom24 review

Aandelen kopen voor beursgang, het is mogelijk via Freedom24. In deze Freedom24 review en handleiding lees je hoe het precies werkt en waar je op moet letten. Ik vertel je over de mogelijkheden bij Freedom24 en over de voordelen van aandelen kopen tegen de initiële prijs bij opening, natuurlijk geef ik ook uitleg over wat een beursgang is.

Freedom 24 review

Freedom24 is een CIS-investeringsmaatschappij (= een beleggingsinstelling die geld van meerdere beleggers in één of meer soorten activa belegt) die deel uitmaakt van Freedom Holdings, verhandelbaar op de Nasdaq onder handelssymbool FRHC. Door geld van meerdere beleggers bij elkaar te brengen, kan er worden geprofiteerd van voordeel, omdat beleggers samen sterker staan. Het bedrijf houdt zich bezig met investeringsbankieren, vermogensbeheer en kapitaalmarktdiensten.

Het is dus een beursgenoteerde partij waarbij je op een eenvoudige wijze kan beleggen in beursgangen tegen de initiële prijs bij opening. Wat mij vooral interesseert in Freedom24 is dat zij beleggen en investeren als een professional, mogelijk maken voor particulieren.

Zelf heb ik al een jaar een gratis account bij Freedom24 en lees ik altijd de nieuwsbrief met daarin opkomende beursgangen. Om te investeren in beursgangen heb je wel wat kennis nodig van de markt, deze kennis van de markt krijg je je langer bezig houdt met investeren en opzoek gaat naar mooie investeringskansen zoals beursgangen of startups.

Tijdens deze Freedom24 review neem ik je door de mogelijkheden bij Freedom24 en geef ik een stapsgewijze handleiding van hoe je hier begint én hoe het platform eruit ziet als je een account hebt. Omdat dit een Freedom24 review is gericht op aandelen kopen voor beursgangen, beginnen we meteen bij het belangrijkste, met uitleg over wat een beursgang of IPO precies is!

Wat is een beursgang of IPO

In het Engels spreek je bij een beursgang vaak over een IPO, dit staat voor initial price offering. Oftewel, de prijs waarvoor aandelen van een specifiek bedrijf naar de beurs gaan.

Een primaire emissie, beursgang of beursintroductie is de éérste keer dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek oftewel beleggers via de effectenbeurs. Het belangrijkste doel van een beursgang is het bijeenbrengen van kapitaal dat het bedrijf kan gebruiken voor investeringen en groei.

Vaak zie je dat sterk groeiende bedrijven met veel potentie, er naar een aantal jaar voor kiezen om naar de beurs te gaan om hun sterke groei door te kunnen zetten of om bijvoorbeeld uit te breiden naar andere landen of continenten.

Eerder al heb ik informatie gegeven over beleggen in een beursgang en drie beursgangen uitgelicht, waarin je via Freedom24 had kunnen investeren tegen de initiële prijs bij opening. Bekijk hier Beleggen in een IPO – Affirm of bekijk Beleggen in een beursgang, waarbij ik stukken over Airbnb, Affirm en Coinbase had geschreven.

Beursgang Airbnb – Initiële prijs bij opening: 68 dollar, prijs bij opening handel: 146 dollar, huidige prijs: 196 dollar.

Beursgang Affirm– Initiële prijs bij opening: 49 dollar, prijs bij opening handel: 97 dollar, huidige prijs: 149 dollar.

De beursgang van Coinbase was wel een succes, maar is uiteindelijk niet via Freedom24 gelanceerd. Coinbase was rechtstreeks op de beurs verhandelbaar en handelt nu ongeveer op hetzelfde niveau als de prijs bij opening handel.

Check hieronder de huidige grafiek van Affirm Holding, verhandelbaar op de NASDAQ:

Freedom24 review - aandelen kopen voor beursgang - Affirm

Je ziet hier goed het grootte verschil tussen aandelen kunnen kopen vóór de beursgang of ze pas kopen wanneer ze verhandelbaar zijn op de beurs bij je reguliere broker. In dit specifieke geval is het een verschil van $97,24 – $49 = 48,24 dollar. Dat is bijna meteen een stijging van 100% oftewel een verdubbeling!

Let op: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Aandelen kopen voor beursgang

Het voordeel van aandelen kopen voor beursgang, is dat je tegen een goedkopere prijs aandelen kan kopen dan wanneer deze verhandelbaar is bij jouw bank of bij jouw traditionele broker.

Freedom24 review: het bedrijf geeft particuliere beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan beursgangen. Klanten van Freedom24 kunnen IPO-aandelen krijgen tegen de initiële prijs voorafgaand aan de openbare handel en verdienen door aandelen te verkopen zodra aandelen op de beurs worden genoteerd en hun blokkeringsperiode afloopt. Je kan je aandelen natuurlijk ook aanhouden.

Het minimale bedrag om te investeren in IPO-aandelen is wel $2.000, dit maakt dat het niet voor elk type belegger geschikt is. Het team van Freedom24 maakt een nauwkeurige selectie van IPO’s. De analisten bestuderen de bedrijfsindicatoren aandachtig en analyseren de marktprijs. Zo bieden zij alleen de meest belovende IPO’s aan.

Voorheen konden alleen rijke grote of professionele beleggers met een kapitaal van miljoenen dollars deelnemen aan IPO’s. Freedom24 heeft het instapbedrag voor particuliere beleggers verlaagd tot 2.000 USD. Hiermee zijn zij één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers toegang geven tot IPO’s van Amerikaanse bedrijven.

Freedom24 review en handleiding

Het aantal aandelen dat klanten tijdens een beursgang kunnen kopen, is afhankelijk van vraag en aanbod. De toewijzing van IPO-aandelen wordt individueel berekend, afhankelijk van de rating van de klant, op basis van zijn of haar handelsgeschiedenis en activa (klanten met een hogere rating kunnen een grotere toewijzing krijgen). De beoordeling wordt transparant berekend en automatisch bijgewerkt.

Het is belangrijk om voor een goede klantenbeoordeling te zorgen om een ​​grotere toewijzing van IPO-aandelen te krijgen. De beoordelingscriteria zijn:

 • liquiditeit van de portefeuille;
 • handelsactiviteit;
 • consistentie van IPO-deelname.

Als je bij hen een gediversifieerde portefeuille opbouwt en regelmatig meedoet met nieuwe IPO’s zal jouw persoonlijke rating snel verbeteren. Je kan met een gratis account op de hoogte blijven van alle opkomende IPO’s.

Een account openen bij Freedom24

Een account openen bij Freedom24begint met het invullen van je e-mailadres en telefoonnummer. Vervolgens kan je je overige gegevens invullen.

Een Promo of Smart account is helemaal gratis, kies je voor een Promo account, dan wordt deze na 30 dagen omgezet tot een Smart account. Zelf heb ik een Smart account om op de hoogte te blijven van IPO’s. Wanneer mijn portemonnee het toelaat ben ik zelf ook van plan te gaan beleggen in een IPO, wellicht in de IPO van Reddit, die van Klarna of in de IPO van Starlink.

Aandelen kopen voor beursgang - Freedom24 review

Freedom24 interface

De interface van de IPO pagina bij Freedom24 ziet er als volgt uit:

 • Overzicht van IPO’s waar je in hebt geïnvesteerd en het financieel resultaat.
 • Huidige IPO aanvragen.
 • Huidige IPO’s waar je aan kan meedoen.
 • Toekomstige IPO’s waar je aan kan meedoen:
Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang - Toekomstige IPO's

De meest interessant IPO’s ga ik voor je uitlichten op de volgende pagina: aandelen kopen voor beursgang. Hou deze pagina in de gaten voor interessante nieuwe IPO’s die je via het platform van Freedom24 kan kopen.

Tot 24 november 2021 kon je je nog inschrijven voor de IPO van Nu Holdings Ltd. Wees gerust, er komen nog zat andere investeringskansen aan!

Nu Holdings staat vooral bekend om haar NuBank, één van de grootste neo-banken ter wereld, die haar richt op online diensten, zonder fysieke winkels. Door geen fysieke winkels te houden, kunnen ze hun producten goedkoper of zelfs gratis aanbieden.

Het bedrijf is onder andere erg bekend in Brazilië, een sterk opkomende economie. NuBank biedt onder andere betaal- en spaarrekeningen, creditcards, verzekeringen en leningen aan, voor een veel lagere prijs dan normale banken, met fysieke locaties.

De groeimarkt in Latijns-Amerika is groot, zo zijn er veel mensen die nog geen bank gebruiken. Ook is er door de groeiende welvaart steeds meer behoefte aan. Van de investeerders is er één die ons erg opvalt; Berkshire Hathaway, die er eerder dit jaar $500 miljoen in investeerde. Check de website voor meer informatie.

We gaan snel verder met de Freedom24 review. Na het overzicht van toekomstige IPO’s zie je het overzicht van de afgelopen IPO’s:

Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang - Afgelopen IPO's

Let op: eerdere beleggingsresultaten zijn geen garantie voor winst in de toekomst.

Tot slot is er een uitleg over hoe het proces precies werkt en hoe je mee kan doen met aandelen kopen voor beursgangen. Het proces bestaat uit vijf stappen, laat ons het aan je uitleggen:

 • Aanmeldingen verzamelen: Het team van Freedom24 selecteert veelbelovende IPO’s. Zij informeren klanten, sturen analyses met aanbevelingen en geven advies bij vragen. Vervolgens heb je enkele dagen de tijd om de aanvraag voor deelname aan de IPO in te sturen.
 • Aandelen kopen: In jouw persoonlijke account doe je een aanvraag voor de koop van aandelen van de beursgang voor het gewenste bedrag. Freedom24 stelt één collectieve aanvraag op en stuurt die naar de acceptant.
 • Begin van veilingen: Meestal stijgt de aandeelprijs bij het begin van openbare veilingen op de beurs. Beleggers en Traders die niet aan de IPO hebben deelgenomen, ‘warmen’ de prijs op. De lock-up periode begint: een periode van 93 dagen waarin het verboden is om bij de IPO gekochte aandelen door te verkopen.
 • Veilingperiode: Tijdens de lock-up periode kan je de prijs met een forward-contract vastzetten. Meestal kost dit 10 tot 15% van de dan geldende aandeelprijs, hiermee kan je jezelf indekken.
 • Transactie sluiten: Na afloop van de lock-up periode ben je vrij in wat je wilt doen met de aandelen: je kan ze verkopen of aanhouden als je nog meer verwacht van het bedrijf.

In principe zou ik op dit moment alleen investeren in bedrijven waar ik op het lange termijn in geloof en waarvan ik de aandelen voor het lange termijn zou willen aanhouden. Echter is het voor Traders erg interessant om aandelen snel weer van de hand te doen, met een mooi en veel hoger rendement, dan wanneer je wacht tot het op de beurs verhandelbaar is.

Freedom24 review conclusie

Investeren in beursgangen is wellicht nog niet geschikt voor jouw als je een beginnende belegger bent. Wel ben ik ervan overtuigd dan investeren in beursgangen mooie rendement kan opleveren en dit platform echt een unieke propositie aan beleggers biedt.

Zelf vind ik de nieuwsbrief al super interessant om te lezen, dus zelfs zonder te investeren in de beursgangen ben ik erg blij met het gratis account bij Freedom24. Vanwege deze goede nieuwsbrief en de unieke propositie die zij aanbieden deze Freedom24 review.

Binnenkort wil ik ook zelf meegaan doen met beursgangen, hiervoor zal ik een saldo van $2000 tot $3000 vrij maken en hiervan elke keer de winst herinvesteren in volgende beursgangen. Als dit goed bevalt ga ik hier zeker mee door en het geïnvesteerde bedrag verhogen (met behulp van geld verdiend met winst).

Ik zal jullie op de hoogte houden van interessant opkomende beursgangen op de volgende pagina: aandelen kopen voor beursgang. Op deze pagina zal ik de meest interessante beursgangen uitlichten voor bezoekers. Voor nu was dit mijn Freedom 24 review, mocht je hier ook willen beleggen kan je via deze link naar de website van Freedom24 gaan of klik op onderstaande banner.

Vragen kunnen in de reacties of via Social Media. Up-to-date blijven kan ook via mijn Social Media accounts, het meest actief ben ik op Instagram. Hier deel ik het zeker wanneer ik met een beursgang mee doe! Ga jij met een beursgang meedoen of heb je er al ervaring mee, dan mag je mij dit ook zeker laten weten!

Let op: beleggen kent risico’s.

Freedom24 review

Veelgestelde vragen

Is Freedom24 betrouwbaar?

Freedom24 maakt deel uit van Freedom Holdings, een beursgenoteerd bedrijf verhandelbaar op de Nasdaq onder handelssymbool FRHC. Ook scoort Freedom24 goed op Trustpilot met 4,7 van de 5 sterren – Freedom24 is dus zeker betrouwbaar.

Welke opkomende beursgangen vind jij het meest interessant?

Ik hou zeker de beursgangen van Reddit, Starlink, Klarna en Stripe in de gaten.! Via de gratis nieuwsbrief van Freedom24 ontvang je regelmatig nieuws over deze en andere interessante beursgangen.

Hoe investeer ik in een beursgang?

Als particulier investeren in een beursgang tegen de initiële openingsprijs is in Europa alleen mogelijk via Freedom24.

5/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.