Freedom Finance review en handleiding

door | 15 nov, 2021

Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang

Aandelen kopen voor beursgang, het is mogelijk via Freedom Finance. In deze Freedom Finance review en handleiding lees je hoe het precies werkt en waar je op moet letten. Ik vertel je over de mogelijkheden bij Freedom Finance en over de voordelen van aandelen kopen tegen de initiële prijs bij opening, natuurlijk geef ik ook uitleg over wat een beursgang is.

Freedom Finance review

Freedom Finance is een CIS-investeringsmaatschappij (= een beleggingsinstelling die geld van meerdere beleggers in één of meer soorten activa belegt) die deel uitmaakt van Freedom Holdings, verhandelbaar op de Nasdaq onder handelssymbool FRHC. Door geld van meerdere beleggers bij elkaar te brengen, kan er worden geprofiteerd van voordeel, omdat beleggers samen sterker staan. Het bedrijf houdt zich bezig met investeringsbankieren, vermogensbeheer en kapitaalmarktdiensten.

Het is dus een beursgenoteerde partij waarbij je op een eenvoudige wijze kan beleggen in beursgangen tegen de initiële prijs bij opening. Wat mij vooral interesseert in Freedom Finance is dat zij beleggen en investeren als een professional, mogelijk maken voor particulieren.

Zelf heb ik al een jaar een gratis account bij Freedom Finance en lees ik altijd de nieuwsbrief met daarin opkomende beursgangen. Om te investeren in beursgangen heb je wel wat kennis nodig van de markt, deze kennis van de markt krijg je je langer bezig houdt met investeren en opzoek gaat naar mooie investeringskansen zoals beursgangen of startups.

Tijdens deze Freedom Finance review neem ik je door de mogelijkheden bij Freedom Finance en geef ik een stapsgewijze handleiding van hoe je hier begint én hoe het platform eruit ziet als je een account hebt. Omdat dit een Freedom Finance review is gericht op aandelen kopen voor beursgangen, beginnen we meteen bij het belangrijkste, met uitleg over wat een beursgang of IPO precies is!

Wat is een beursgang of IPO

In het Engels spreek je bij een beursgang vaak over een IPO, dit staat voor initial price offering. Oftewel, de prijs waarvoor aandelen van een specifiek bedrijf naar de beurs gaan.

Een primaire emissie, beursgang of beursintroductie is de éérste keer dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek oftewel beleggers via de effectenbeurs. Het belangrijkste doel van een beursgang is het bijeenbrengen van kapitaal dat het bedrijf kan gebruiken voor investeringen en groei.

Vaak zie je dat sterk groeiende bedrijven met veel potentie, er naar een aantal jaar voor kiezen om naar de beurs te gaan om hun sterke groei door te kunnen zetten of om bijvoorbeeld uit te breiden naar andere landen of continenten.

Eerder al heb ik informatie gegeven over beleggen in een beursgang en drie beursgangen uitgelicht, waarin je via Freedom Finance had kunnen investeren tegen de initiële prijs bij opening. Bekijk hier Beleggen in een IPO – Affirm of bekijk Beleggen in een beursgang, waarbij ik stukken over Airbnb, Affirm en Coinbase had geschreven.

Beursgang Airbnb – Initiële prijs bij opening: 68 dollar, prijs bij opening handel: 146 dollar, huidige prijs: 196 dollar.

Beursgang Affirm– Initiële prijs bij opening: 49 dollar, prijs bij opening handel: 97 dollar, huidige prijs: 149 dollar.

De beursgang van Coinbase was wel een succes, maar is uiteindelijk niet via Freedom Finance gelanceerd. Coinbase was rechtstreeks op de beurs verhandelbaar en handelt nu ongeveer op hetzelfde niveau als de prijs bij opening handel.

Check hieronder de huidige grafiek van Affirm Holding, verhandelbaar op de NASDAQ:

Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang - Affirm

Je ziet hier goed het grootte verschil tussen aandelen kunnen kopen vóór de beursgang of ze pas kopen wanneer ze verhandelbaar zijn op de beurs bij je reguliere broker. In dit specifieke geval is het een verschil van $97,24 – $49 = 48,24 dollar. Dat is bijna meteen een stijging van 100% oftewel een verdubbeling!

Let op: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Aandelen kopen voor beursgang

Het voordeel van aandelen kopen voor beursgang, is dat je tegen een goedkopere prijs aandelen kan kopen dan wanneer deze verhandelbaar is bij jouw bank of bij jouw traditionele broker.

Freedom Finance geeft particuliere beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan beursgangen. Klanten van Freedom Finance kunnen IPO-aandelen krijgen tegen de initiële prijs voorafgaand aan de openbare handel en verdienen door aandelen te verkopen zodra aandelen op de beurs worden genoteerd en hun blokkeringsperiode afloopt. Je kan je aandelen natuurlijk ook aanhouden.

Het minimale bedrag om te investeren in IPO-aandelen is wel $2.000, dit maakt dat het niet voor elk type belegger geschikt is. Het team van Freedom Finance maakt een nauwkeurige selectie van IPO’s. De analisten bestuderen de bedrijfsindicatoren aandachtig en analyseren de marktprijs. Zo bieden zij alleen de meest belovende IPO’s aan.

Voorheen konden alleen rijke grote of professionele beleggers met een kapitaal van miljoenen dollars deelnemen aan IPO’s. Freedom Finance heeft het instapbedrag voor particuliere beleggers verlaagd tot 2.000 USD. Hiermee zijn zij één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers toegang geven tot IPO’s van Amerikaanse bedrijven.

Freedom Finance handleiding

Het aantal aandelen dat klanten tijdens een beursgang kunnen kopen, is afhankelijk van vraag en aanbod. De toewijzing van IPO-aandelen wordt individueel berekend, afhankelijk van de rating van de klant, op basis van zijn of haar handelsgeschiedenis en activa (klanten met een hogere rating kunnen een grotere toewijzing krijgen). De beoordeling wordt transparant berekend en automatisch bijgewerkt.

Het is belangrijk om voor een goede klantenbeoordeling te zorgen om een ​​grotere toewijzing van IPO-aandelen te krijgen. De beoordelingscriteria zijn:

 • liquiditeit van de portefeuille;
 • handelsactiviteit;
 • consistentie van IPO-deelname.

Als je bij hen een gediversifieerde portefeuille opbouwt en regelmatig meedoet met nieuwe IPO’s zal jouw persoonlijke rating snel verbeteren. Je kan met een gratis account op de hoogte blijven van alle opkomende IPO’s.

Een account openen bij Freedom Finance

Een account openen bij Freedom Financebegint met het invullen van je e-mailadres en telefoonnummer. Vervolgens kan je je overige gegevens invullen.

Een Promo of Smart account is helemaal gratis, kies je voor een Promo account, dan wordt deze na 30 dagen omgezet tot een Smart account. Zelf heb ik een Smart account om op de hoogte te blijven van IPO’s. Wanneer mijn portemonnee het toelaat ben ik zelf ook van plan te gaan beleggen in een IPO, wellicht in de IPO van Reddit, die van Klarna of in de IPO van Starlink.

Aandelen kopen voor beursgang - Freedom Finance Review

Freedom Finance interface

De interface van de IPO pagina bij Freedom Finance ziet er als volgt uit:

 • Overzicht van IPO’s waar je in hebt geïnvesteerd en het financieel resultaat.
 • Huidige IPO aanvragen.
 • Huidige IPO’s waar je aan kan meedoen.
 • Toekomstige IPO’s waar je aan kan meedoen:
Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang - Toekomstige IPO's

De meest interessant IPO’s ga ik voor je uitlichten op de volgende pagina: Aandelen kopen voor beursgang. Hou deze pagina in de gaten voor interessante nieuwe IPO’s die je via het platform van Freedom Finance kan kopen.

Tot 24 november 2021 kan je je nog inschrijven voor de IPO van Nu Holdings Ltd. Nu Holdings staat vooral bekend om haar NuBank, één van de grootste neo-banken ter wereld, die haar richt op online diensten, zonder fysieke winkels. Door geen fysieke winkels te houden, kunnen ze hun producten goedkoper of zelfs gratis aanbieden.

Het bedrijf is onder andere erg bekend in Brazilië, een sterk opkomende economie. NuBank biedt onder andere betaal- en spaarrekeningen, creditcards, verzekeringen en leningen aan, voor een veel lagere prijs dan normale banken, met fysieke locaties.

De groeimarkt in Latijns-Amerika is groot, zo zijn er veel mensen die nog geen bank gebruiken. Ook is er door de groeiende welvaart steeds meer behoefte aan. Van de investeerders is er één die ons erg opvalt; Berkshire Hathaway, die er eerder dit jaar $500 miljoen in investeerde. Check de website voor meer informatie.

Na het overzicht van toekomstige IPO’s zie je het overzicht van de afgelopen IPO’s:

Freedom Finance Review - aandelen kopen voor beursgang - Afgelopen IPO's

Let op: eerdere beleggingsresultaten zijn geen garantie voor winst in de toekomst.

Tot slot is er een uitleg over hoe het proces precies werkt en hoe je mee kan doen met aandelen kopen voor beursgangen. Het proces bestaat uit vijf stappen, laat ons het aan je uitleggen:

 • Aanmeldingen verzamelen: Het team van Freedom Finance selecteert veelbelovende IPO’s. Zij informeren klanten, sturen analyses met aanbevelingen en geven advies bij vragen. Vervolgens heb je enkele dagen de tijd om de aanvraag voor deelname aan de IPO in te sturen.
 • Aandelen kopen: In jouw persoonlijke account doe je een aanvraag voor de koop van aandelen van de beursgang voor het gewenste bedrag. Freedom Finance stelt één collectieve aanvraag op en stuurt die naar de acceptant.
 • Begin van veilingen: Meestal stijgt de aandeelprijs bij het begin van openbare veilingen op de beurs. Beleggers en Traders die niet aan de IPO hebben deelgenomen, ‘warmen’ de prijs op. De lock-up periode begint: een periode van 93 dagen waarin het verboden is om bij de IPO gekochte aandelen door te verkopen.
 • Veilingperiode: Tijdens de lock-up periode kan je de prijs met een forward-contract vastzetten. Meestal kost dit 10 tot 15% van de dan geldende aandeelprijs, hiermee kan je jezelf indekken.
 • Transactie sluiten: Na afloop van de lock-up periode ben je vrij in wat je wilt doen met de aandelen: je kan ze verkopen of aanhouden als je nog meer verwacht van het bedrijf.

In principe zou ik op dit moment alleen investeren in bedrijven waar ik op het lange termijn in geloof en waarvan ik de aandelen voor het lange termijn zou willen aanhouden. Echter is het voor Traders erg interessant om aandelen snel weer van de hand te doen, met een mooi en veel hoger rendement, dan wanneer je wacht tot het op de beurs verhandelbaar is.

Freedom Finance review conclusie

Investeren in beursgangen is wellicht nog niet geschikt voor jouw als je een beginnende belegger bent. Wel ben ik ervan overtuigd dan investeren in beursgangen mooie rendement kan opleveren en dit platform echt een unieke propositie aan beleggers biedt. Zelf vind ik de nieuwsbrief al super interessant om te lezen, dus zelfs zonder te investeren in de beursgangen ben ik erg blij met mijn gratis account bij Freedom Finance.

Binnenkort wil ik ook zelf meegaan doen met beursgangen, hiervoor zal ik een saldo van $2000 tot $3000 vrij maken en hiervan elke keer de winst herinvesteren in volgende beursgangen. Als dit goed bevalt ga ik hier zeker mee door en het geïnvesteerde bedrag verhogen (met behulp van geld verdient met winst).

Ik zal jullie op de hoogte houden van interessant opkomende beursgangen op de volgende pagina: Aandelen kopen voor beursgang. Op deze pagina zal ik de meest interessante beursgangen uitlichten voor bezoekers. Voor nu was dit mijn Freedom Finance review, mocht je hier ook willen beleggen kan je via deze link naar de website van Freedom Finance gaan of klik op onderstaande banner.

Vragen kunnen in de reacties of via Social Media. Up-to-date blijven kan ook via mijn Social Media accounts, het meest actief ben ik op Instagram. Hier deel ik het zeker wanneer ik met een beursgang mee doe! Ga jij met een beursgang meedoen of heb je er al ervaring mee, dan mag je mij dit ook zeker laten weten!

Let op: beleggen kent risico’s.

Freedom Finance review

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beleggen in een IPO – Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Interessante cryptomunten 2021: Solana

Tot nu toe was het hectisch, tijdrovend en energieverslindend om op grote schaal financiële transacties op de blockchain te doen. Met...

Illuvium kleine crypto met potentie

Kleine crypto met potentie - Illuvium Het is lastig een kleine crypto met potentie te vinden maar ik ben ervan overtuigd dat het is...

Beste Crypto ETF’s 2021

De rendementen op Crypto zijn de laatste tijd niet meer aan de kant te schuiven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Crypto het nieuwe goud is....

Crypto geld verdienen

Op deze pagina vertel ik jou 3 manieren om gratis Crypto te verdienen zo kan je alvast wennen aan de wereld van beleggen in Cryptovaluta...

Crypto veilig opslaan

Crypto veilig opslaan kan met een hardware wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je...

Coinbase NFT platform

Coinbase NFT platform Coinbase wil een deel van de niet-fungible actie. De crypto-uitwisseling kondigde plannen aan om een ​​marktplaats...

Cake DeFi review

Cake DeFi review De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de "freezer" is het nu toch echt...

Crypto staken uitleg

De uitleg over crypto staken van dejongebelegger! Een heldere uitleg over wat het precies is, wat het jou kan opleveren, waar je kan staken en wat de risico’s zijn?

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in...

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

Bitcoin koers verwachting 2021/2022

Bitcoin koers verwachting 2021/2022 Het jaar 2020-2021 is een groot jaar geweest voor Bitcoin en andere cryptovaluta in het algemeen. Maar...

Online geld verdienen; 8 manieren

Meer dan 8 manieren voor online geld verdienen met of zonder investering. Handel, onderneem, adverteer of genereer passief inkomen met behulp van deze tips.

Een voordelige zakelijke rekening bij Knab

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.