ETF’s en aandelen 2021 tips

door | 13 sep, 2021

aandelen 2021 tips - dejongebelegger

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021 vertellen en daarna mijn top 3 aandelen 2021 tips. Ik heb zelf zorgvuldig onderzoek gedaan om te bepalen waar ik mijn geld in wil beleggen, ik adviseer jou om hetzelfde te doen voordat je ergens in belegt. Ik deel op deze pagina geen aankoop advies, ik deel enkel waarin ik ga beleggen en waarom!

Mijn ETF’s voor 2021

Laatste update: 13 september 2021. Origineel geschreven op 3 januari 2021.

ETF’s vormen voor mij de basis van mijn beleggingsportefeuille. Door het merendeel van mijn beleggingen te beleggen in ETF’s, behoudt ik een goede spreiding met mijn beleggingen en probeer ik het risico aan de lage kant te houden. ETF’s koop ik vooralsnog allemaal aan via DEGIRO.

Ik heb 5 ETF’s uitgekozen, die ik wil aankopen in 2021. Sommige hiervan heb ik al aangekocht! Laten we beginnen met ETF’s en aandelen 2021 tips:

ISHARES GLOBAL CLEAN ENERGY – INRG | IE00B1XNHC34

Dit fonds belegt voornamelijk in Nutsbedrijven, gevolgd door Technologie, Industrie en Energiebedrijven. De top 5 posities in dit fonds bestaan uit Plug Power, Meridian Energy, Enphase Energy, Xinqi Solar Holdings en Verbund AG. Meer lezen over deze ETF op Morningstar. 

Sinds 6 november 2020 heb ik dit fonds in mijn portefeuille. Sindsdien heb ik met dit fonds al 27,34% rendement behaald. Omdat dit fonds zo goed presteert ben ik van plan mijn positie in dit fonds te gaan vergroten in 2021. Ik ben ervan overtuigd dat schone energie en alles daarom heen de toekomst is en dat bedrijven in dit fonds potentie hebben om een grote rol te spelen in de toekomst. Ik heb mijn positie in deze ETF in begin februari uitgebreid.

VANGUARD FTSE ALL-WORLD – VWRL | IE00B3RBWM25

Deze ETF volgt de grootste bedrijven wereldwijd, waarvan 55,77% in de VS. De 5 top sectoren waarin met dit fonds wordt belegt zijn Technologie, Financiële Dienstverlening, Cyclische Consumptiegoederen, Gezondheidszorg en Industrie. Meer lezen op Morningstar over deze ETF kan hier.

Op 8 Oktober 2020 heb ik mijn positie in dit fonds vergroot. Sindsdien heb ik met dit fonds in 2020 gemiddeld 6,96% rendement behaald. Het VWRL fonds zie ik als een saaie, maar veilige investering op het lange termijn. Gebaseerd op het historisch rendement dat met dit fonds is behaald verwacht ik gemiddeld zo’n 6% rendement per jaar. Er zullen jaren zijn dat dit rendement lager is, maar sinds ik voor het lange termijn beleg en dit geld niet direct nodig heb vind ik dit geen probleem.

Voor deze ETF gebruik ik de “buy-hold-and buy more” strategie. Dit fonds betaald tevens dividend uit, wat ik weer herinvesteer in het fonds, of in aandelen. Ik heb mijn positie in deze ETF in begin februari fors uitgebreid. Deze ETF zit in de kernselectie bij DEGIRO, dit houdt in dat je in de meeste gevallen geen transactiekosten hoeft te betalen.

ISHARES MSCI Emerging Markets ETF IEMM | IE00B0M63177

Dit fonds belegt grotendeels in Azië, zowel opkomende als gevestigde markten, maar ook in Latijns Amerika en andere opkomende markten. De grootste posities van dit fonds zijn onder andere in Taiwan Semiconductor, Alibaba, Tencent en Samsung. Meer over dit fonds lezen op Morningstar kan hier.

In deze ETF heb ik nog geen positie. Om mij heen hoor ik wel veel over dat Azië en vooral China een enorme groei door maakt en gaat maken, ook ziet het er naar uit dat de Chinese economie binnen een paar jaar de grootste economie ter wereld wordt. Omdat ik nog jong ben wil ik best een gokje wagen en met een gedeelte van mijn geld iets meer risico te lopen door te investeren in een fonds wat mogelijk meer rendement kan opleveren.

Dit samen met het vertrouwen wat ik heb voor opkomende markten hebben ervoor gezorgd dat ik deze ETF wil gaan aankopen. Deze ETF zit ook in de kernselectie bij DEGIRO, dit houdt in dat je in de meeste gevallen geen transactiekosten hoeft te betalen.

Andere ETF’s in ETF’s en aandelen 2021 tips:

INVESCO EQQQ NASDAQ ETF – EQQQ | IE0032077012

Dit fonds belegt grotendeels in de VS, namelijk 96,20%. De top 5 sectoren zijn Technologie, Cyclische Consumptiegoederen, Communicatiediensten, Gezondheidszorg en Defensieve Consumptiegoederen. De 5 grootste posities zijn in Apple, Microsoft, Amazon, Tesla en Facebook. Meer lezen over deze ETF op Morningstar. 

Dit fonds hou ik in de gaten omdat het al jaren lang veel rendement pakt, mocht er een dip komen koop ik dit fonds graag aan.

VAN ECK ESPO ETF – ESPO | IE00BYWQWR46

Bevat aandelen van 25 bedrijven, vooral in de VS, Japan en Azië (zowel opkomende markten als ontwikkelde markten). De 3 sectoren waarin deze ETF belegt zijn Communicatiediensten, Technologie en Cyclische Consumptiegoederen met als 5 grootste posities Nvidia, Tencent, AMD, Nintendo en SEA. Hier kan je op Morningstar meer over dit fonds lezen.

Dit fonds hou ik al een tijdje in de gaten en zou ik graag in beleggen als er een dip komt. Het is de laatste tijd zo hard gestegen dat ik het momenteel iets te duur vind om aan te kopen.

Interessante ETF’s 2021

Dit was mijn lijstje met interessante ETF’s voor 2021. Mis jij nog ETF’s in dit lijstje, stuur mij dan een berichtje op Instagram. Ik zal er dan onderzoek naar gaan doen en deze wellicht terug laten komen in een nieuwe blogpost: “ETF’s en aandelen 2021 tips #2”. Meer lezen over de kernselectie of DEGIRO, waar je al deze ETF’s kan kopen kan op deze pagina.

Naast de ETF’s hierboven heb ik ook nog een positie genomen in HSBC MSCI CHINA UCITS ETF USD – IE00B44T3H88 omdat China met hele goede groeicijfers is gekomen en de verwachtingen voor 2021 zelfs nog beter zijn, in vergelijking tot andere landen. Daarom past deze ETF ook zeker in “ETF’s en aandelen 2021 tips”.

Andere interessante ETF’s zijn de ARK Invest ETF’s van Cathie Wood. Hier heb ik recent een artikel over geschreven. Je kan dit artikel hier lezen. Liever aandelen 2021 tips? Lees dan verder.

aandelen 2021 tips - dejongebelegger

Mijn Aandelen 2021 tips

Voor begin 2021 heb ik drie aandelen uitgekozen waarin ik wil gaan beleggen. Deze aandelen heb ik zorgvuldig uitgekozen en ik verwacht dat deze het in 2021 wel eens goed kunnen gaan doen.

Twee van de drie aandelen 2021 tips die ik heb uitgekozen zijn tevens ook getipt door Vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Group op 28 december 2020 (ABN FN-Dow Jones) namelijk Accsys Technologies en Flow Traders. Ik ben helemaal niet zo van de “getipte” aandelen, maar deze twee aandelen hield ik sowieso al in de gaten.

Bij het uitkiezen van mijn Aandelen 2021 tips heb ik er rekening mee gehouden dat dit wel eens een volatiel jaar kan gaan worden op de beurs. Waarin een grote stroom van particuliere beleggers wellicht uit emotie kan gaan handelen en verkopen mochten de beurzen naar beneden gaan. Daarom heb ik gekozen voor twee bedrijven waarin ik toekomst zie op het lange termijn en één bedrijf, als soort “hedge”, die presteert op volatiliteit.

Accsys Technologies

Eind vorig jaar heb ik geïnvesteerd in Accsys Technologies en is daarom de eerste van aandelen 2021 tips. De koers staat momenteel op €1,63 en is sinds mijn aankoop op 14 december 2020 gestegen met 9,76%. Accsys Technologies is een houtveredelaar met als slogan: “Changing wood to change the world”. Het bedrijf combineert chemie, technologie en vindingrijkheid om hoogwaardige houtproducten te maken die extreem duurzaam zijn.

Ik beleg persoonlijk graag in duurzame bedrijven, die denken aan de toekomst, en hierdoor een goede kans van bestaan en groeipotentieel hebben op het lange termijn. Momenteel is een flink gedeelte van mijn aandelenportefeuille geïnvesteerd in Accsys Technologies en wil ik deze in de eerste drie maanden van 2021 gaan uitbreiden. Meer lezen over dit bedrijf kan op hun website.

Ik heb dit aandeel zelf aangekocht bij DEGIRO.

Flow Traders

Als tweede van de aandelen 2021 tips komt Flow Traders De koers van Flow Traders staat momenteel op €27,06. Het gemiddelde koersdoel staat iets hoger, namelijk op €31,47. Flow Traders is een “market maker” uit Amsterdam en profiteert van de volatiliteit op de beurs. Ze verdienen geld door onder andere te profiteren van kleine prijsverschillen tussen bied- en laatkoersen. Ten tweede maakt Flow Traders winst op de financiële instrumenten waarop zij hedgen. Flow Traders heeft verder geen schulden en streeft ernaar minstens 50% van haar nettowinst uit te keren als dividend!

Zoals ik al eerder heb gezegd, denk ik dat 2021 een erg volatiel jaar kan worden. Het aandeel staat nu dusdanig laag dat ik hier wel een positie in wil nemen. Deze positie in het aandeel van Flow Traders kan mooi dienen als gedeeltelijke hedge voor een aandelenportefeuille gericht op het lange termijn. De dividenden die ik zal ontvangen uit Flow Traders zal ik herinvesteren in Flow Traders, of in andere aandelen of ETF’s.

Ik heb Flow Traders gekocht op Trading212, momenteel is hier echter een wachtrij. Als je hem wilt kopen kan je dit bij DEGIRO doen, omdat het een Nederlands aandeel is betaal je hiervoor geen beurskosten. Meer lezen over dividendaandeel Flow Traders.

Prosus

Als laatste op de lijst van aandelen 2021 tips staat Prosus. Het bedrijf Prosus beheert een groep bedrijven die een van de ’s werelds grootste Technologie-investeerders in de Internetconsumptiesector is. Bedrijven die actief zijn in: Online games, Social Media, fintech, de Cloud en online advertenties. Het aandeel van Prosus staat momenteel op €88,36. Het gemiddelde koersdoel staat op €119,88, met 12 koop adviezen.

Het aandeel haalt veel van zijn waarde uit haar belang in het Chinese technologiebedrijf Tencent, bekend van WeChat en vele online mobiele games, waarvan het 31% van de aandelen bezit. Verder is Prosus grotendeels in handen van Naspers, een multinationaal mediaconglomeraat uit Kaapstad. Naspers bezit 71% van de aandelen van Prosus. Het bedrijf heeft onder andere belangen in Delivery Hero en Mail.ru. De meeste investeringen die zij doen zijn in de digitale economie en in opkomende markten. Beleggers in aandelen Prosus krijgen dus automatisch blootstelling aan deze groeimarkten. Hier kan je meer lezen over Prosus.

Ik wil een positie nemen in Prosus omdat ik denk dat het aandeel nog ondergewaardeerd is, vooral als je kijkt naar de koersen van Tencent en Naspers. Verder denk ik dat de grootte en de belangen in deze grootte bedrijven zorgen voor een enorm sterke positie ten opzichte van concurrenten. Verder wil ik mijn positie in opkomende markten en China op deze manier iets uitbreiden. Als je hem wilt kopen kan je dit bij DEGIRO doen, omdat het een Nederlands aandeel is betaal je hiervoor geen beurskosten.

Dit waren mijn drie aandelen 2021 tips.

Crypto en goud

Omdat Crypto en vooral Bitcoin zo enorm in waarde stijgt de laatste tijd, horen deze ook thuis in “ETF’s en aandelen 2021 tips”. Ik beleg maandelijks een klein bedrag, van zo’n €50,- in Cryptovaluta. Waar en waarom ik dit doe lees je bij mijn pagina: Veilig online goud kopen.

Zoals de meeste van jullie al weten beleg of spaar ik maandelijks ook een bedrag van €50,- in Goud, waar en waarom ik dit doe kan je hier lezen.

Beste Crypto ETF

Bij Bitpanda kan je beleggen in Crypto ETF’s. Ook wel een BCI genoemd, dit staat voor Bitpanda Crypto Index, vergelijkbaar met een Indexfonds of een ETF, waarmee je in één keer een heel mandje van de beste coins kan kopen. Je hebt hierbij keuze uit een BCI met 510 of 25 populaire coins. Zo koop je dus in 1x BTC en ETH en andere populaire coins. Ideaal als je Crypto wilt toevoegen aan je portefeuille maar geen zin hebt om er veel naar om te kijken. Meer lezen kan op mijn pagina over Crypto of kijk direct bij Bitpanda.

Er zijn meer Crypto ETF’s. Meer hierover lezen kan in mijn recente artikel beste Crypto ETF’s 2021.

ETF’s en aandelen 2021 tips

Volg mij op Instagram om up-to-date te blijven van mijn beleggingen en hoe ze het doen! Dit was mijn “ETF’s en aandelen 2021 tips ” post, ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen. Heb jij tips voor ETF’s of aandelen en wil je dat ik ze onderzoek en misschien meeneem in een volgende blogpost: “ETF’s en aandelen 2021 tips #2”, stuur mij dan een berichtje op Instagram!

aandelen 2021 tips - dejongebelegger

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Leer beleggen als Warren Buffett

Leer beleggen als Warren Buffett In dit artikel gaan we leren van de meester; Warren Buffett. Leer beleggen als Warren Buffett aan de hand...

Indexbeleggen bij InDelta review

Indexbeleggen bij InDelta review Een review voor indexbeleggen bij InDelta samen met een stapsgewijze handleiding door het proces en...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Extra pensioen opbouwen

Pensioensparen kan erg aantrekkelijk zijn, vanwege de belastingvoordelen die je hiermee hebt. De inleg die je op je pensioenrekening doet, mag je namelijk aftrekken van je belastbare inkomen tijdens de aangifte.

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter...

Beleggen in een IPO – Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

50 euro tegoed bij DEGIRO

50 euro tegoed bij DEGIRO Mocht je willen beginnen met beleggen in aandelen en ETF’s bij DEGIRO is dit het perfecte moment. DEGIRO heeft...

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan...

Crypto veilig opslaan hardware wallet

Crypto veilig opslaan kan met een Hardware Wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

Crypto staken uitleg

De uitleg over crypto staken van dejongebelegger! Een heldere uitleg over wat het precies is, wat het jou kan opleveren, waar je kan staken en wat de risico’s zijn?

Beste Crypto ETF’s 2021

De rendementen op Crypto zijn de laatste tijd niet meer aan de kant te schuiven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Crypto het nieuwe goud is....

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in...

Hoe werkt een ETF

Regelmatig krijg ik de vraag wat is een ETF? Of hoe werkt een ETF? Op deze pagina ga ik je dat precies uitleggen. Om een goed beeld te...

Coinbase NFT platform

Coinbase NFT platform Coinbase wil een deel van de niet-fungible actie. De crypto-uitwisseling kondigde plannen aan om een ​​marktplaats...

Belastingaangifte en beleggen – 2020 & 2021

Vanaf vandaag kan je officieel weer belastingaangifte doen. Belastingaangifte en beleggen blijft een ding, vooral...

Beleggen met weinig geld; 4 gratis tips

Beleggen met weinig geld. Kan dat? Zeker! Vooropgesteld: ik ben niet degene om te bepalen wat ‘weinig geld’ precies is. Wel weet ik dat...

Bitcoin koers verwachting 2021/2022

Bitcoin koers verwachting 2021/2022 Het jaar 2020-2021 is een groot jaar geweest voor Bitcoin en andere cryptovaluta in het algemeen. Maar...

De basis van beleggen #1

In het eerste deel van de basis van beleggen leg ik je de meest voorkomende begrippen uit die je kan tegen komen als je gaat beleggen. Ik...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Crypto geld verdienen

Op deze pagina vertel ik jou 3 manieren om gratis Crypto te verdienen zo kan je alvast wennen aan de wereld van beleggen in Cryptovaluta...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter...

Cake DeFi review

Cake DeFi review De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de "freezer" is het nu toch echt...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Online geld verdienen; 8 manieren

Meer dan 8 manieren voor online geld verdienen met of zonder investering. Handel, onderneem, adverteer of genereer passief inkomen met behulp van deze tips.

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Gratis aandeel bij Bitpanda

Nog tot 14 mei één gratis aandeel en je maakt automatisch kans op een Tesla Model 3 Performance. Je krijgt na aanmelding sowieso één gratis (fractioneel) aandeel ter waarde van €5,- tot €200,-

Leer beleggen als Warren Buffett

Leer beleggen als Warren Buffett In dit artikel gaan we leren van de meester; Warren Buffett. Leer beleggen als Warren Buffett aan de hand...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

Waar kan je de ARK ETF’s kopen?

ARK ETF's kopen in Nederland of België ARK Invest ETF's kopen in Europa is lastiger, maar niet onmogelijk. Dus waar kan je de ARK ETF's...

Beste dividend aandelen 2021 Nederland & België

Beste dividend aandelen Nederland & België Nu het duidelijk is dat de ECB; de Europese centrale bank en de FED; de centrale bank van...

Raisin welkomstbonus

Beleggen of sparen? De Raisin welkomstbonus. Omdat beleggen en sparen hand in hand gaan, krijg ik ook vaak veel vragen over sparen....

Tips voor het beleggen in woningen

Tips voor het beleggen in woningen De prijs van Bitcoin rijst de pan uit en steeg de afgelopen tijd fors. Voor beleggers in de Crypto is...

Coinbase NFT platform

Coinbase NFT platform Coinbase wil een deel van de niet-fungible actie. De crypto-uitwisseling kondigde plannen aan om een ​​marktplaats...

“The Big Short”-belegger Micheal Burry Short ARK ETF

"The Big Short"-belegger Micheal Burry Short ARK ETF Beroemde vermogensbeheerder Michael Burry (bekend van "The Big Short") wordt geprezen...

ETF en aandelen voor 2021

ETF en aandelen voor 2021 - aankopen September Een nieuwe maand betekend nieuwe aankopen, zowel op de beurs als in crypto. In dit artikel...

Een voordelige zakelijke rekening bij Knab

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk...

2 Reacties

 1. Jorik Vermeulen

  Dankjewel voor het delen! Qua aandelen begrijp ik je keuze voor Prosus, al denk ik niet dat je de beste aandelen van de AEX hebt geselecteerd voor 2021. Wat betreft ETF’s is het een mooie selectie en goede keuzes. Leuk om te lezen!

  Mvg,
  Jorik Vermeulen van Happy Investors Mindset

  Antwoord
  • dejongebelegger

   Bedankt voor je reactie Jorik. Helaas presteert Prosus niet als gehoopt, dat China zo hard zou optreden tegen hun tech had ik niet zien aankomen, helaas. De andere twee staan wel al op +30% dus dat is mooi.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.