ETF en aandelen voor 2021

door | 13 sep, 2021

Aandelen voor 2021 - dejongebelegger

ETF en aandelen voor 2021 – aankopen September

Een nieuwe maand betekend nieuwe aankopen, zowel op de beurs als in crypto. In dit artikel ga ik mijn aankopen op de beurs toelichten en vertel ik je meer over de ETF en over de bedrijven en de aandelen voor 2021 die ik deze maand heb bijgekocht!

Doe altijd ook nog je eigen onderzoek voordat je een aankoop doet. In dit artikel deel ik een groot gedeelte van mijn onderzoek en doorslaggevende factoren. Dit artikel kan je gebruiken als fundering voor je eigen onderzoek naar jouw ETF’s en aandelen voor 2021 en daarna natuurlijk.

Lithium Americas Corp

De eerste van de twee aandelen voor 2021 is Lithium Americas Corp. Ik heb afgelopen dinsdag 30 stuks van Lithium Americas Corp. gekocht voor een prijs van $22,35, hiervoor heb ik €0,62 aan transactiekosten betaald bij DEGIRO. De huidige prijs is momenteel $22,50. Dit is een echt groeiaandeel.

Voor mij is Lithium Americas Corp. een aandeel voor het lange termijn. Het bedrijf houdt zich bezig met lithiumontwikkelingsprojecten. Ze hebben één mijn in Nevada (VS), de Thacker Pass en één mijn in Jujuy (Argentinië) genaamd Cauchari-Olaroz.

Lithium wordt enorm veel gebruikt in bijv. batterijen van elektrische auto’s. Sinds veel landen de verkoop van nieuwe auto’s op dieselmotor of benzine aan banden gaan leggen, lijkt dit mij een prima investering op het lange termijn. Onlangs hebben ze ook een rechtszaak gewonnen, hiermee hebben de winst voor de toekomst vastgesteld. Dit aandeel stond al sinds $15 op m’n favorietenlijst.

De prijs van Lithium is de afgelopen 3 maanden verdubbeld en de vraag zal alleen maar meer worden. Deze week kreeg $LAC toestemming om te beginnen met mijnen op Thacker Pass, en de geplande output zal Lithium Americas tot een van de grootste lithiummijnwerkers in Noord-Amerika maken. Liever had ik het aandeel iets goedkoper gekocht, maar de rechtszaak die ze hebben gewonnen was voor mij de doorslaggevende factor, plus beter laat dan nooit.

De prijsactie van Lithium America had echter minder te maken met hun goedkeuring en meer met een upgrade van analist Cowen. In zijn rapport legde Cowen uit dat de vraag naar lithium het aanbod zou overtreffen. Dit houdt in dat lithium in de nabije toekomst een tekort kan zien. Zeker een aandeel voor 2021 dus!

Het gewaardeerde zeldzame aardmetaal is een cruciaal onderdeel geworden in de batterijtechnologie die onder andere zit in je telefoon, elektrische voertuigen en andere technologie van stroom voorziet. Hogere prijzen kunnen lithiumbedrijven een enorme boost geven.

De stijgende prijzen van lithium zijn al waargenomen in China, waar de prijs van lithiumcarbonaat van batterijkwaliteit de afgelopen maand met 38,8% is gestegen. De bron heeft sinds juni geen enkele down-dag meer gepost. De stijging ging vooraf aan de stijging van de Aziatische lithiumprijzen. In Europa en de VS zijn de lithiumprijzen echter “grotendeels stabiel” gebleven. Als Azië een indicatie is, kan dat gemakkelijk veranderen, wat het echt één van de aandelen voor 2021 gaat maken.

Global X Lithium & Battery Tech ETF

Liever een ETF dan in één bedrijf investeren? Een populaire ETF is de Global X Lithium & Battery Tech ETF – die voornamelijk belegt in lithium- en batterijbedrijven in China, de VS en Zuid-Korea – deze is dit jaar met 130% gestegen. Het nadeel van deze ETF nu kopen, is dat iets meer dan 50% in China belegt, waar al een grote stijging is geweest. Lithium Americas Corp. weegt voor slechts 0,51% in de Global X Lithium & Battery Tech ETF.

Dit aandeel heb ik gekocht bij DEGIRO, meer weten over DEGIRO? Bekijk mijn uitgebreide review over de voordelen van beleggen bij DEGIRO. Lees verder voor nummer twee van de aandelen voor 2021.

ETF en aandelen 2021 tips - Lithium Americas Corp - Lithium batteries

VICI Properties Inc

Het tweede aandeel van de aandelen voor 2021 die ik in September heb aangekocht is VICI Properties Inc. Dit is een waarde- of dividendaandeel, met stabiele groeimogelijkheden.

VICI Properties Inc. houdt zich voornamelijk bezig met het bezitten en verwerven van gaming-, hospitality- en entertainmentbestemmingen, denk hierbij aan theaters en bioscopen. Deze bestemmingen zijn onderhevig aan langlopende triple net-huurovereenkomsten. Dit is een huurovereenkomst waarbij de kosten met betrekking tot de aan het vastgoed gerelateerde verzekeringen (zoals de opstalverzekering), de eigenaarsbelastingen en (al) het onderhoud voor rekening en risico van de huurder komen.

Het opereert via twee segmenten: vastgoedactiviteiten en golfbaanactiviteiten. Met een oppervlakte van ongeveer 47 miljoen vierkante meter, zijn de eigendommen verspreid over stedelijke, bestemmings- en drive-to-markten in twaalf staten, bevatten ze ongeveer 17.800 hotelkamers en beschikken ze over meer dan 200 restaurants, bars en nachtclubs. Een flinke en mooi gespreide portefeuille.

De portefeuille omvat ook ongeveer 34 hectare onbebouwd land grenzend aan de Las Vegas Strip, dat is verhuurd aan Caesars. Het bedrijf bezit en exploiteert ook vier kampioenschapsgolfbanen in de buurt van bepaalde eigendommen, waarvan twee in de buurt van de Las Vegas Strip. De golfbanen zijn onder meer de golfbaan Cascata, de golfbaan Rio Secco, de golfbaan Grand Bear en de golfbaan Chariot Run.

Het bedrijf verslaat al meerdere kwartalen de verwachtingen en heeft een stijgende omzet en winst. Momenteel wordt het verhandeld op een PE Ratio (TTM) van 12.87, dit kan je zien als goedkoop of ondergewaardeerd. Verder betaald het bedrijf dividend uit van 4,91% wat per kwartaal wordt uitbetaald, dit te samen zorgt ervoor dat het van mij de tweede plek krijgt in aandelen voor 2021. Voor onderzoek naar (dividend-) aandelen maak ik altijd gebruik van TradingView. Je kunt hier meer lezen over TradingView of onderzoek doen naar dividend aandelen.

Er zijn nog wat versterkende factoren, maar ook reële risico’s bij het bedrijf. Gezien de trend de afgelopen tijd heb ik toch vertrouwen in de aandelen voor 2021 en het dividend is mooi meegenomen.

Versterkende factoren

  • Handelend op 48,1% onder de schatting van de reële waarde.
  • De winst zal naar verwachting met 9,39% per jaar groeien.
  • De winst groeide het afgelopen jaar met 180,2%.

Reële risico’s

  • Schuld wordt niet goed gedekt door operationele cashflow.
  • Instabiel dividend track record.
  • Grote eenmalige posten die financiële resultaten beïnvloeden.
  • Aandeelhouders zijn het afgelopen jaar verwaterd. Dit is echter niet ongewoon in deze branche.

Lees hier meer over VICI Properties Inc op Yahoo Finance of op Simply Wallstreet. Zelf heb ik het aandeel gekocht op Trading212 omdat ik daar op dat moment geld vrij had staan. Het is ook te koop op DEGIRO. Dit was nummer twee van aandelen voor 2021.

ETF en aandelen 2021 tips - VICI Properties Inc

HSBC MSCI CHINA UCITS ETF

In plaats van enkel aandelen voor 2021 te kopen, heb ik ook een ETF bijgekocht. De laatste aankoop voor deze maand was de HSBC MSCI CHINA UCITS ETF. Voorgaande link brengt je naar de pagina van Morningstar.

Deze ETF heb ik begin van het jaar ook al eens aangekocht en hier ook kort wat over geschreven in ETF’s en aandelen voor 2021. De ETF is nu zo dusdanig laag gewaardeerd dat ik mijn gemiddelde aankoopprijs (GAK) kon verlagen. Ik verwacht nog steeds sterke groei uit China en aandelenprijzen daar zijn wat mij betreft erg laag op het moment.

De ETF wordt momenteel voor iets meer dan € 8,00 per stuk verhandeld en heeft een lopende kosten factor van 0,30%, dit is redelijk laag voor een ETF. Het bevat voornamelijk grote bedrijven en een mix van waarde- en groeiaandelen. De twee grootste posities zijn Tencent en Alibaba, beide naar mijn mening ondergewaardeerd op het moment. De drie grootste sectoren die de ETF beslaat zijn: cyclische consumptiegoederen, communicatiediensten en financiële dienstverlening.

De beleggingsdoelstelling van het fonds is het rendement van de MSCI China Index te volgen. De Index is een naar marktkapitalisatie gewogen index die is ontworpen om de prestaties van de grootste Chinese bedrijven te meten. Chinese aandelenmarkten worden beschouwd als opkomende markten en zijn bijgevolg onderhevig aan de specifieke risicofactoren.

Het fonds kan beleggen in Chinese A-aandelen: (a) via de Shanghai-Hong Kong Stock Connect en/of Shenzhen-Hong Kong Stock Connect (onder voorbehoud van toepasselijke quotabeperkingen); of (b) indirect via CAAP; of (c) via in aanmerking komende collectieve beleggingsregelingen, met inbegrip van andere fondsen van de onderneming of regelingen die worden beheerd door de beleggingsbeheerder of zijn gelieerde ondernemingen.

Beleggen in ETF’s of indexbeleggen is een simpele manier om gespreid te beleggen. Let altijd goed op de kosten van een ETF en kijk of de ‘trend’ van beleggen in die ETF of sector nog steeds bezig is. Bekijk eventueel mijn artikel hoe werkt een ETF om meer te leren over ETF’s en indexbeleggen.

ETF en aandelen voor 2021 - HSBC MSCI CHINA UCITS ETF

ETF en aandelen voor 2021

Dit was het artikel over de ETF’s en aandelen voor 2021 die ik in September heb gekocht. Aandelen en verkopen op de beurs en op de cryptomarkt, deel ik altijd meteen op mijn verhaal op Sociale Media. Voeg mij toe als vriend op Facebook, like mijn Facebookpagina en/of volg mij op Instagram om up-to-date te blijven. Hier deel ik altijd crypto, ETF’s en aandelen voor 2021 en nog veel meer relevant beursnieuws.

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Indexbeleggen bij InDelta review

Indexbeleggen bij InDelta review Een review voor indexbeleggen bij InDelta samen met een stapsgewijze handleiding door het proces en...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Extra pensioen opbouwen

Pensioensparen kan erg aantrekkelijk zijn, vanwege de belastingvoordelen die je hiermee hebt. De inleg die je op je pensioenrekening doet, mag je namelijk aftrekken van je belastbare inkomen tijdens de aangifte.

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Beleggen in een IPO – Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

50 euro tegoed bij DEGIRO

50 euro tegoed bij DEGIRO Mocht je willen beginnen met beleggen in aandelen en ETF’s bij DEGIRO is dit het perfecte moment. DEGIRO heeft...

Beste Crypto ETF’s 2021

De rendementen op Crypto zijn de laatste tijd niet meer aan de kant te schuiven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Crypto het nieuwe goud is....

Hoe werkt een ETF

Regelmatig krijg ik de vraag wat is een ETF? Of hoe werkt een ETF? Op deze pagina ga ik je dat precies uitleggen. Om een goed beeld te...

Crypto staken uitleg

De uitleg over crypto staken van dejongebelegger! Een heldere uitleg over wat het precies is, wat het jou kan opleveren, waar je kan staken en wat de risico’s zijn?

De basis van beleggen #1

In het eerste deel van de basis van beleggen leg ik je de meest voorkomende begrippen uit die je kan tegen komen als je gaat beleggen. Ik...

Bonus bij Celsius Network

Bonus bij Celsius Network promo code Celsius Network is een app waar je rente krijgt (tot wel 12%) op de Cryptovaluta die je op deze app...

De voordelen van beleggen bij DEGIRO

Beginnende beleggers maken vaak de stap om bij DEGIRO te gaan beleggen, wanneer zij verlangen naar een groter aanbod van producten in...

Crypto veilig opslaan hardware wallet

Crypto veilig opslaan kan met een Hardware Wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Coinbase, Kraken of BitPanda. Als je...

Belastingaangifte en beleggen – 2020 & 2021

Vanaf vandaag kan je officieel weer belastingaangifte doen. Belastingaangifte en beleggen blijft een ding, vooral...

Crypto geld verdienen

Op deze pagina vertel ik jou 3 manieren om gratis Crypto te verdienen zo kan je alvast wennen aan de wereld van beleggen in Cryptovaluta...

Gratis beginnen met beleggen

Ja je leest het goed, gratis beginnen met beleggen. Als beginnende belegger hoef je niet meteen geld uit te geven. Je kan gratis beginnen...

Wat is Trendtrading?

Wat is Trendtrading? Trendtrading is een vorm van actief beleggen, of beter gezegd traden. Maar wat is trendtrading nu precies? Het is een...

Cake DeFi review

Cake DeFi review De Cake DeFi review, na een half jaar Cake DeFi te gebruiken en de nieuwe update van de "freezer" is het nu toch echt...

Beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta, iedereen doet het tegenwoordig. En dat is niet zo gek, want de waarde en markt is in een paar jaar meer dan...

Top 5 veelbelovende crypto 2021/2022

In dit artikel kijken we naar 5 veelbelovende crypto 2021/2022. Het is logisch dat je je afvraagt welke crypto je het beste kan kopen in...

Gratis aandeel bij Bitpanda

Nog tot 14 mei één gratis aandeel en je maakt automatisch kans op een Tesla Model 3 Performance. Je krijgt na aanmelding sowieso één gratis (fractioneel) aandeel ter waarde van €5,- tot €200,-

Acties voor gratis geld

Zelf doe ik altijd mee met acties voor gratis geld, omdat je hier simpel een hoog rendement op behaald en het je vaak maar weinig tijd...

Aandeel analyse – Domino’s Pizza 2021

In dit artikel vind je een uitgebreide aandeel analyse van Domino's Pizza, een aandeel met meer dan 1800% groei in 10 jaar. Dit artikel is...

Tips voor het beleggen in woningen

Tips voor het beleggen in woningen De prijs van Bitcoin rijst de pan uit en steeg de afgelopen tijd fors. Voor beleggers in de Crypto is...

Beste dividend aandelen 2021 Nederland & België

Beste dividend aandelen Nederland & België Nu het duidelijk is dat de ECB; de Europese centrale bank en de FED; de centrale bank van...

Waar kan je de ARK ETF’s kopen?

ARK ETF's kopen in Nederland of België ARK Invest ETF's kopen in Europa is lastiger, maar niet onmogelijk. Dus waar kan je de ARK ETF's...

ETF’s en aandelen 2021 tips

Op deze pagina kan je lezen waarin ik van plan ben te gaan beleggen in 2021. In dit artikel ga ik je eerst mijn top 6 ETF’s voor 2021...

Een voordelige zakelijke rekening bij Knab

In dit artikel deel ik mijn onderzoek naar een voordelige zakelijke rekening. Als (kleine) ondernemer of ZZP’er is het namelijk...

Beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang! Vanwege de recente beursgang...

Raisin welkomstbonus

Beleggen of sparen? De Raisin welkomstbonus. Omdat beleggen en sparen hand in hand gaan, krijg ik ook vaak veel vragen over sparen....

ETF en aandelen voor 2021

ETF en aandelen voor 2021 - aankopen September Een nieuwe maand betekend nieuwe aankopen, zowel op de beurs als in crypto. In dit artikel...

Online geld verdienen; 8 manieren

Meer dan 8 manieren voor online geld verdienen met of zonder investering. Handel, onderneem, adverteer of genereer passief inkomen met behulp van deze tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.